Adama
Vinasa Rompak

Dolj: 150 de oi şi aproape 1.000 de hectare de vegetaţie au fost mistuite de flăcări

Publicat: 30 noiembrie 2011 - 10:22
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Circa 1.000 de hectare de vegetaţie uscată şi 150 de oi au ars într-un incendiu izbucnit pe un câmp de la marginea localităţii doljene Cârna.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dolj, pompierii din Segarcea, care au intervenit cu o autospecială de lucru cu apă şi spumă pentru stingerea incendiului, s-au luptat cu flăcările mai bine de şase ore.

„La sosirea echipajului de pompieri, focul era extins pe o zonă de aproximativ 10 kilometri cu posibilitate de intrare în trunchiul de pădure Puturoasa şi Cârna ca urmare a condiţiilor de vânt puternic. În urma incendiului, au ars aproximativ 150 de hectare de litieră, 800 de hectare de vegetaţie uscată şi 150 de oi. Echipele de pompieri au reuşit să salveze circa 1.000 de oi, 20 de cai şi 30 de porci”, a declarat, marţi, căpitan Florin Cocoşilă, purtătorul de cuvânt al ISU Dolj.

În ciuda tuturor avertizărilor referitoare la incendierea miriştilor sau a păşunilor, transmise de autorităţi în ultima perioadă, pompierii ISU Dolj au fost nevoiţi să intervină luni la alte trei incendii de vegetaţie care au avut loc în comuna Bistreţ, centura de nord a Craiovei şi satul Basarabi (municipiul Calafat), suprafaţa incendiată fiind de aproximativ 400 de hectare de vegetaţie uscată.

sursa: Agerpres

Vizualizat: 1832 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Harghita: Se efectuează controale pentru limitarea arderilor de mirişti

Harghita: Se efectuează controale pentru limitarea arderilor de mirişti

Prefectul judeţului Harghita, Ladanyi Laszlo-Zsolt, a dispus efectuarea de controale pentru limitarea arderilor necontrolate de mirişti, care continuă să afecteze judeţul.

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Avertizare ONU: 25% din suprafaţa pământului este foarte degradată

Organizaţia Naţiunilor Unite a realizat prima evaluare făcută la nivel mondial asupra stării resurselor terestre ale planetei. Din aceasta rezultă că un sfert din suprafaţa Pământului este extrem de degradat şi potrivit avertizărilor ONU tendinţa trebuie inversată dacă se doreşte să mai existe hrană pentru populaţia lumii aflată în creştere.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii