Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Sibiu: Expoziţie cu vânzare de miei eco

Publicat: 29 martie 2012 - 10:19
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În judeţul Sibiu, mieii şi telemeaua eco, cei mai căutaţi înainte de Paşte, se vor comercializa duminică, 1 aprilie, la Expoziţia de ovine crescute ecologic, cu vânzare prin licitaţie, şi la Târgul de produse Tradiţionale şi Ecologice din Regiunea Hârtibaciului.

Expoziţia va avea loc în localitatea Vurpăr, unde sunt cei mai mulţi producători de oi crescute eco din judeţ, a declarat joi, potrivit lui Gheorghe Budrală, directorul Direcţiei pentru Agricultură Judeţeană Sibiu.

„Mieii eco sunt primii care se vând de Paşte, fiind cei mai căutaţi. La Expoziţia de ovine eco vor fi prezenţi 30 de participanţi, crescători care au păşuni fără îngrăşăminte chimice, furaje fără pesticide şi asigură confortul necesar fiecărui animal”, a mai precizat Gheorghe Budrală.
Potrivit acestuia, în judeţul Sibiu există 16.000 de oi eco crescute de 39 de producători, din care majoritatea - 34 - sunt în localitatea Vurpăr.

Aproximativ 70.000 de miei vor fi sacrificaţi de Paşte în judeţul Sibiu, marea majoritate - 60.000 - în gospodăriile oierilor sibieni, conform unui raport prezentat miercuri, la Colegiul Prefectural, de conducerea Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor.
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3523 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Mewi la Agromalim 2019 ARTEX - Structuri uşoare acoperite Oferta Guttler la Agromalim 2019

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii