Adama
Vinasa Rompak

Crescătorii de ovine nu vor să se transforme în persoane juridice

Publicat: 20 ianuarie 2015 - 19:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de ovine nu sunt de acord să se transforme în persoane juridice pentru a beneficia de subvenţii în perioada 2015-2020, argumentând că sunt deja fiscalizaţi şi plătesc impozit pe norme de venit.

Aproape 35 de reprezentanţi ai celor patru federaţii de crescători de ovine şi caprine din ţară au participat, în 20 ianuarie 2015, la discuţii cu conducerea Ministerului Agriculturii privind problemele din sectorul de creştere a ovinelor.

„Subiectul cel mai aprins a fost transformarea în persoane juridice a producătorilor agricoli care primesc peste 5.000 euro din plăţi directe”, ne-a declarat Nicolae Cioranu, preşedintele Romovis, după întâlnirea cu conducerea Ministerului Agriculturii.

„Fermierii au fost în unanimitate contra. (...) Crescătorii de ovine nu sunt de acord să se transforme în persoane juridice, atâta timp cât suntem fiscalizaţi, suntem plătitori de impozit pe norme de venit. Suntem de acord să plătim impozitul pe norme de venit, cu banii jos, decât printr-o firmă care poate să aibă profit zero. (...) Care-i avantajul statului? Statul vrea să ia un ban grămadă, cash, de la noi , sau să fim o formă juridică, care poate nu are profit şi plăteşte impozit zero? Noi ne achităm de dările către statul român şi statul să ne lase aşa cum suntem noi de 50 de ani. Urmează să se depună un memoriu în acest sens la Ministerul Agriculturii, care a spus că va analiza propunerile crescătorilor”, a detaliat preşedintele Romovis.

Înregistrarea ca formă juridică implică birocraţie şi costuri suplimentare pentru crescătorii de ovine, mai spune Cioranu.

Mai multe detalii despre ce au discutat crescătorii de ovine citiţi în Revista Ferma, ediţia din februarie 2015.

Fermier activ

Potrivit MADR, toate schemele de sprijin financiar direct vor fi acordate, începând cu 2015, doar fermierilor activi, persoane fizice sau juridice sau grupuri de persoane fizice sau juridice care pot dovedi dreptul legal de a utiliza exploataţia si care desfăşoară, în cadrul exploataţiei lor, o activitate agricolă - cultivă terenul şi cresc animale, menţin suprafaţa agricolă în condiţii adecvate pentru păşunat sau cultivare sau efectuează activităţi minime pe suprafeţele agricole menţinute într-o stare adecvată pentru păşunat sau cultivare.

Fermierii care, în anul anterior de plată, au primit plăţi directe mai mici de 5.000 euro sunt consideraţi fermieri activi (art. 9.4. - Reg. 1307/2013).

Fermierii care primesc subvenţii peste 5.000 euro vor trebui să se înregistreze sub o formă juridică, cel puţin ca persoană fizică autorizată (PFA), întreprindere individuală (ÎI) sau întreprindere familială (ÎF).

„Fermierul trebuie să demonstreze că este fermier activ dacă primește plăți mai mari de 5.000 de euro din fonduri europene. Ca atare, dacă primește o formă de sprijin mai mare de 5.000 de euro, trebuie să se înregistreze sub o formă juridică”, declara ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la începutul acestui an.

Vizualizat: 3263 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Ce trebuie să faceţi ca să primiţi subvenţia pe suprafaţă începând cu 2015?

Ce trebuie să faceţi ca să primiţi subvenţia pe suprafaţă începând cu 2015?

Producătorii agricoli care solicită subvenţia pe suprafaţă începând cu 2015 vor trebui să îndeplinească o serie de noi condiţii pentru a beneficia de acest sprijin.

Condiţii noi pentru plăţile directe în perioada 2015-2020

Condiţii noi pentru plăţile directe în perioada 2015-2020

Pentru a beneficia de plăţi directe pe suprafaţă în perioada 2015-2020, fermierii vor trebui să fie înscrişi în Registrul unic de identificare administrat de APIA, să depună cerere unică de plată şi să își intabuleze proprietatea. De asemenea, fermierii care primesc subvenţii de peste 5.000 euro vor trebui să se înregistreze sub o formă juridică, iar pentru culturile înfiinţate începând cu anul de cerere 2018, vor trebui să facă dovada că folosesc seminţe certificate.

Alte articole in aceasta categorie

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

Salariu ciobani minim 4.000 lei/lună, prin lege!

14 noiembrie 2024 - 13:17

În România este nevoie de cel puțin 50.000 de ciobani și forța de muncă în acest domeniu este tot mai greu de găsit. Salariul minim pentru ciobanii care îngrijesc oile ar putea fi crescut prin lege.

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

Caz dramatic la o fermă: Ciobani la spital și zeci de oi moarte!

16 iunie 2024 - 23:37

Cinci bărbaţi au ajuns la spital şi peste 50 de oi au murit, sâmbătă, 15 iunie, la o fermă din judeţul Argeş, după ce au deparazitat oile cu o substanță utilizată împotriva scabiei. 

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

400 euro/vacă și doar 16 euro la ovină!

14 februarie 2024 - 23:36

Pavel Iovăneasă, preşedintele Asociaţiei Crescătorilor de Ovine ”Retezatul-Haţeg”, a sesizat o serie de inechități pe care le suportă oieritul din România față de alte sectoare.

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

„Neprețuita” lână aruncată pe câmp!

19 decembrie 2023 - 07:50

În județul Brăila, lâna de oaie este... neprețuită! (Adică nu are nicio valoare!). Pentru că nu reușesc să o vândă, crescătorii de ovine au ales o scurtătură: să o arunce pe câmp sau în pădure. 

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

APIA: ANT ovine/caprine pentru anul 2023! Beneficiari, condiții!

14 februarie 2023 - 12:30

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a publicat pe site-ul oficial condițiile pentru acordarea ajutorului național tranzitoriu pentru ovine, caprine, aferent anului de cerere 2023.

Spaniolii se luptă cu variola ovină

Spaniolii se luptă cu variola ovină

12 februarie 2023 - 10:40

Variola ovină se pare că a scăpat de sub control în Spania, unde până acum au fost sacrificate peste 38.000 de animale, după descoperirea a nu mai puţin de 25 de focare.

Oierii din Hațeg au sărbătorit

Oierii din Hațeg au sărbătorit "BREAZA - Regina Ţurcanelor" + GALERIE FOTO

03 octombrie 2021 - 21:42

Conform tradiţiei, în prima zi a lunii octombrie, la Toteşti, în judeţul Hunedoara, de ziua comunei, e mare sărbătoare pastorală: expoziţia şi târgul de ovine "BREAZA - Regina Ţurcanelor". 

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

Mesaj secretar de stat MADR pentru tinerii fermieri: Cumpăraţi pământ, acum e ultima şansă!

06 septembrie 2021 - 07:10

Banii pentru tinerii fermieri sunt prea puţini, i-a reproşat un tânăr crescător de ovine secretarului de stat în MADR George Căţean. Ce răspuns a primit de la acesta.

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

Agromalim 2021: Evenimente pentru crescătorii de caprine şi ovine

23 august 2021 - 22:20

Expoziţie de animale, degustare de produse şi conferinţe pentru crescătorii de caprine şi ovine, organizate de ANCC Caprirom la Agromalim 2021.

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

DEFICIT COMERCIAL în CREŞTERE. CÂTE MILIARDE am DAT pe PRODUSE AGROALIMENTARE de IMPORT în 2020!

07 ianuarie 2021 - 23:11

EXPORTURI ŞI IMPORTURI. România a înregistrat un deficit de 1,24 miliarde de euro în comerţul cu produse agroalimentare în primele trei trimestre din 2020, în creştere cu 21% faţă de aceeaşi perioadă din 2019.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

MASSEY FERGUSON eXperience Tour 2023 România

În premieră pentru România, în 2023, caravana Massey Ferguson eXperience Tour, organizată de Sigma CVM România, a ajuns în trei locații diferite, unde fermierii au putut vedea și testa tractoarele și combinele #MasseyFerguson

BONUS: Până la finalul lunii iunie 2023, aveți oferte de finanțare cu avans zero și dobânzi începând de la 1,99% până la 4,5%.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La spovedanie...

La spovedanie...
Un credincios merge la preot să se spovedească: Detalii