Adama
Agreena
AGRICOVER

Conducere nouă la SCDOC Popăuţi

Publicat: 24 iulie 2013 - 10:00
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi - Botoşani şi-a schimbat conducerea pentru a doua oară în acest an.

Ionică Nechifor, preşedinte al Asociaţiei Judeţene a Crescătorilor de Ovine şi Caprine “Moldoovis” şi secretar general al Federaţiei Naţionale a Crescătorilor de Ovine şi Caprine “Romovis”, a preluat funcţia de director al Statiunii începând de luni, 22 iulie a.c.

Sper să găsesc cele mai bune soluţii pentru redresarea instituţiei; o moştenire grea cu multe probleme şi cu multe lipsuri. Cu toate acestea, am curajul să înfrunt greutăţile şi să-i redau o parte din strălucirea de altădată”, a anunţat Ionică Nechifor.

Angajaţii nu şi-au primit salariile de luni de zile
Noua conducere a staţiunii cunoaşte situaţia financiară dezastruoasă a instituţiei de la Popăuţi şi a anunţat că va solicita Ministerului Agriculturii sumele necesare pentru plata salariilor restante. O altă sursă de finanţare ar putea fi viitoarele proiecte de cercetare. "Voi face tot ceea ce pot ca angajaţii instituţiei să-şi ia salariile la timp. Voi face deplasări peste tot pentru a aduce fonduri pentru această staţiune", a declarat Nechifor, citat de presa locală.


Trei directori în şase luni
De la începutul anului, Staţiunea botoşăneană, aflată în subordinea Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice, a avut trei directori. Ilie Chiorescu, şeful instituţiei timp de 14 ani, a demisionat din funcţie în luna februarie a acestui an, motivul invocat la acea dată fiind lipsa de finanţare în domeniul cercetării.
Ilie Chiorescu a fost înlocuit, prin ordinul preşedintelui ASAS, cu Marian Florea, care a ocupat anterior funcţia de şef de fermă în cadrul aceleiaşi unităţi.

Karakul de Botoşani, un brand al judeţului
Înfiinţată în anul 1909, din Ordinul Ministerului Agriculturii si Domeniilor Statului, ca depozit de tauri, cu rolul de a produce tauri pentru ameliorarea rasei Sura de Stepă, varietatea moldovenească, Staţiunea de Cercetare-Dezvoltare pentru Creşterea Ovinelor şi Caprinelor de la Popăuţi a devenit singura unitate din ţară care are ca obiect de activitate cercetarea rasei de ovine Karakul, varietăţile negru, brumăriu, maro, sur, roz şi alb.
După 40 de ani de aclimatizare a oii Karakul la condiţiile specifice zonei de nord şi centru a Moldovei şi după trei generaţii de încrucişări a berbecilor Karakul importaţi din URSS, Austria şi Germania cu oile locale Ţurcane negre şi brumării, noua rasă de ovine autohtone pentru pielicele a fost omologată în anul 1988 sub denumirea de "Karakul de Botoşani", varietatile neagră şi brumărie.

Targ-miei-si-pielicele-2012_b

Vizualizat: 2862 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Noutăţi CLAAS pentru campania de recoltat 2023

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii