Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Campania „Haleşte Oaia cu Daea”, reloaded! GALERIE FOTO

Publicat: 18 noiembrie 2017 - 12:37
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   | Print | Trimite unui prieten

Conform unei informări de presă sosită de la MADR, onor ministrul agriculturii, Petre Daea, „va fi alături de caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare „Alege oaia”. În cadrul aceluiaşi eveniment, mult stimata Instituţie a Prefectului din judeţul Sibiu va purcede deîmpreună cu Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu la prezentarea „Produsului Telemea de Sibiu” - IGP.

Informaţia de presă MADR aminteşte faptul că zilele viitoare se va depune şi documentaţia pentru obţinerea IGP-ului (a nu se citi altfel decât Indicaţie Geografică Protejată). Poate că astfel vor dispărea aproape toate magazinele cu telemea de la Sibiu de prin marile oraşe. Că pre la noi nu mai există decât telemea de Sibiu şi mere de Voineşti. Oricum produsul care se va geografiza curând va deveni, cu certitudine, „telemea de la oieri pentru boieri”.

alege oaia_sibiu_7_b

Deci sâmbătă şi duminică, pe 18 şi 19 noiembrie, în faţa complexului comercial Shopping City din Sibiu, ţugulanii flămânzi sau doar curioşi a afla gustul pastramei, tocanului şi a celorlaltor produse, încă negeografizate, se pot adăsta în devălmăşie alături de oficiali şi semioficiali. Spun alături deoarece masa oficialilor va fi cu certitudine la separeul de 3,6 stele cucuiete al caravanei ministeriale. Cravană propovăduitoare a consumului de oaie întru creşterea economiei mioritice dincolo de cei 7% parafaţi deja.

alege oaia_sibiu_6_b

Efectul caravanei la Sibiu va avea rezonanţe internaţionale, ştiut fiind că urbea actualului preşedinte al României este înţesată de turişti sosiţi la Târgul de Crăciun. Probabil turiştii vor povesti cum se desfată românii gratis şi pe muzici populare cu de-ale oilor produse.

alege oaia_sibiu_5_b

Pentru că toată această promovare a consumului de produse de la stână seamănă mai mult cu o pomană de tip electoral. Asta deoarece peste tot se află însemnele partidului şi ale ministerului. Desigur, o pomană cu pretenţie de campanie de promovare în care micul s-a altoit cu pastrama, iar berea cu mustul. Şi se pare că, la final, deşi îmi doresc să mă înşel, cei câştigaţi vor fi tot politicenii care şi-au văzut discursurile populiste date pe toate canalele media, pe când oierii vor rămâne cu aceiaşi muşterii de până-n caravană. Chiar mai pretenţioşi şi cu mai multe fiţe. Că aşa sunt clienţii atunci când marfa este pe ghiftuitelea.

alege oaia_sibiu_4_b

Nu ştiu unde s-au sacrificat oile pentru satisfacerea nevoilor caravanei în lipsa abatoarelor de ovine, cum nu ştiu nici dacă măria sa ANSVSA-ul ar fi aprobat ceea ce se întâmplă acum, dacă în spatele acţiunii nu ar fi fost interesul politic. Dar la noi orice se poate atunci când interesul politic o cere. Inclusiv aburirea angajaţilor APIA!

alege oaia_sibiu_3_b

Cred că depărtarea de realitate a făcut ca excesul caravanei să devină totuşi butaforic, iar demersul în sine, cu un iniţial scop nobil, să se transforme într-o chiolhanediadă politrucă. Aşa cum toate poveştile copilăriei se transformă în scenarii apocaliptice iar feţii frumoşi în bestii! Mama ei de realitate!

alege oaia_sibiu_2_b

alege oaia_sibiu_1_b

Vizualizat: 5883 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

IPSO prezintă tractorul John Deere 8270 R

Radu Meşină, specialist de produs la IPSO Agricultură, ne-a prezentat la Agromalim tractorul John Deere 8270R, un model interesant ca formă şi configuranţie. Suspensia punţii frontale cu conexiune independentă este proiectată să optimizeze transferul de forţă la sol şi confortul în deplasare.

Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019 Cons DDA la Agromalim 2019 Mewi la Agromalim 2019

Bancul zilei

Într-o frizerie

Într-o frizerie
Frizerul, tăindu-l pe client de vreo două ori, încearcă să discute cu el: Detalii