Adama
Agreena
AGRICOVER

Campania „Haleşte Oaia cu Daea”, reloaded! GALERIE FOTO

Publicat: 18 noiembrie 2017 - 12:37
Comenteaza   | Galerie   | Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   | Print | Trimite unui prieten

Conform unei informări de presă sosită de la MADR, onor ministrul agriculturii, Petre Daea, „va fi alături de caravana Campaniei naţionale de informare şi promovare „Alege oaia”. În cadrul aceluiaşi eveniment, mult stimata Instituţie a Prefectului din judeţul Sibiu va purcede deîmpreună cu Asociaţia Producătorilor de Telemea de Sibiu la prezentarea „Produsului Telemea de Sibiu” - IGP.

Informaţia de presă MADR aminteşte faptul că zilele viitoare se va depune şi documentaţia pentru obţinerea IGP-ului (a nu se citi altfel decât Indicaţie Geografică Protejată). Poate că astfel vor dispărea aproape toate magazinele cu telemea de la Sibiu de prin marile oraşe. Că pre la noi nu mai există decât telemea de Sibiu şi mere de Voineşti. Oricum produsul care se va geografiza curând va deveni, cu certitudine, „telemea de la oieri pentru boieri”.

alege oaia_sibiu_7_b

Deci sâmbătă şi duminică, pe 18 şi 19 noiembrie, în faţa complexului comercial Shopping City din Sibiu, ţugulanii flămânzi sau doar curioşi a afla gustul pastramei, tocanului şi a celorlaltor produse, încă negeografizate, se pot adăsta în devălmăşie alături de oficiali şi semioficiali. Spun alături deoarece masa oficialilor va fi cu certitudine la separeul de 3,6 stele cucuiete al caravanei ministeriale. Cravană propovăduitoare a consumului de oaie întru creşterea economiei mioritice dincolo de cei 7% parafaţi deja.

alege oaia_sibiu_6_b

Efectul caravanei la Sibiu va avea rezonanţe internaţionale, ştiut fiind că urbea actualului preşedinte al României este înţesată de turişti sosiţi la Târgul de Crăciun. Probabil turiştii vor povesti cum se desfată românii gratis şi pe muzici populare cu de-ale oilor produse.

alege oaia_sibiu_5_b

Pentru că toată această promovare a consumului de produse de la stână seamănă mai mult cu o pomană de tip electoral. Asta deoarece peste tot se află însemnele partidului şi ale ministerului. Desigur, o pomană cu pretenţie de campanie de promovare în care micul s-a altoit cu pastrama, iar berea cu mustul. Şi se pare că, la final, deşi îmi doresc să mă înşel, cei câştigaţi vor fi tot politicenii care şi-au văzut discursurile populiste date pe toate canalele media, pe când oierii vor rămâne cu aceiaşi muşterii de până-n caravană. Chiar mai pretenţioşi şi cu mai multe fiţe. Că aşa sunt clienţii atunci când marfa este pe ghiftuitelea.

alege oaia_sibiu_4_b

Nu ştiu unde s-au sacrificat oile pentru satisfacerea nevoilor caravanei în lipsa abatoarelor de ovine, cum nu ştiu nici dacă măria sa ANSVSA-ul ar fi aprobat ceea ce se întâmplă acum, dacă în spatele acţiunii nu ar fi fost interesul politic. Dar la noi orice se poate atunci când interesul politic o cere. Inclusiv aburirea angajaţilor APIA!

alege oaia_sibiu_3_b

Cred că depărtarea de realitate a făcut ca excesul caravanei să devină totuşi butaforic, iar demersul în sine, cu un iniţial scop nobil, să se transforme într-o chiolhanediadă politrucă. Aşa cum toate poveştile copilăriei se transformă în scenarii apocaliptice iar feţii frumoşi în bestii! Mama ei de realitate!

alege oaia_sibiu_2_b

alege oaia_sibiu_1_b

Vizualizat: 7149 | Video Video 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

MILIOANE de EURO pentru OAIA LUI DAEA ȘI OILE MOR pe CAPETE de SCRAPIE!

MILIOANE de EURO pentru OAIA LUI DAEA ȘI OILE MOR pe CAPETE de SCRAPIE!

ALEGE OAIA ȘI O REALITATE CRUDĂ DESPRE CARE NU SE SPUNE NIMIC! Campania Alege Oaia e în plină desfășurare! Este inițiată și promovată de Ministerul Agriculturii și nu spunem că este rău, este bine ca românul să mănânce carne sau preparate din oaie. Ministrul agriculturii a anunțat sâmbătă și suma care se va investi în această campanie. Dincolo de această campanie, fermele de ovine din România sunt în mare pericol!

MADR VĂ INVITĂ: POFTIȚI LA DEGUSTAT OAIE!

MADR VĂ INVITĂ: POFTIȚI LA DEGUSTAT OAIE!

CARAVANA ALEGE OAIA! Caravana campaniei se va afla sâmbătă și duminică, 4-5 noiembrie, în Piața Obor unde crescătorii de ovine îi vor aștepta pe vizitatori să guste gratuit din tocănița și din pastrama pregătite la fața locului, dar și să le răspundă la toate întrebările și curiozitățile. Caravana Alege Oaia va putea fi găsită, în noiembrie, și în alte orașe, anunță Ministerul Agriculturii.

Am ales și eu oaia, dar pe cea de dincolo de Canalul Mânecii!

Am ales și eu oaia, dar pe cea de dincolo de Canalul Mânecii!

OPINIE! Dar nu regina munților noștri, Țurcana. Nici laia, nici bălaia, nici măcar Miorița! Sincer, m-am cam săturat de uneltirile bacilor din toate timpurile. Dar mi s-a cam sictirit și de acceptarea senină a dezastrului care va să vină. Chiar și de mioarele vorbitoare mi s-a aplecat până spre icter.

IMAGINI! DAEA VĂ SPUNE SĂ ALEGEȚI OAIA!

IMAGINI! DAEA VĂ SPUNE SĂ ALEGEȚI OAIA!

START CAMPANIE DE PROMOVARE A CĂRNII DE OAIE! Pe ritmuri de muzică populară, cu tulnice, cântece vechi și-n fum de oaie la proțap a fost lansată de ministrul agriculturii, Petre Daea, campania Alege Oaia.

DAEA LANSEAZĂ CAMPANIA: ALEGE OAIA!

DAEA LANSEAZĂ CAMPANIA: ALEGE OAIA!

CAMPANIE MINISTERUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) va lansa pe 26 octombrie 2017 la Romexpo, în cadrul celui mai mare târg pentru agricultură din țară – INDAGRA 2017, Campania de informare şi promovare a consumului de carne de oaie denumită “Alege Oaia!”.

Cel mai mare TÂRG AGRICOL, FĂRĂ ANIMALE?! „Trebuie să VÂND OAIA ca SĂ POT PLĂTI SPAŢIUL la Romexpo!”

Cel mai mare TÂRG AGRICOL, FĂRĂ ANIMALE?! „Trebuie să VÂND OAIA ca SĂ POT PLĂTI SPAŢIUL la Romexpo!”

PREŢURI URIAŞE DE PARTICIPARE. Crescătorii de ovine din Federaţia Romovis ar putea lipsi în acest an de la Indagra şi se gândesc să organizeze chiar ei o expoziţie naţională, unde să fie prezentate toate rasele de ovine.

Mioriţă laie / O făcuşi de oaie!

Mioriţă laie / O făcuşi de oaie!

Poemul naţional Mioriţa este trist şi chiar mai mult, plin de o ancestrală neîncredere în cele lumeşti. Dar ne reprezintă cu desăvârşire ca popor oricât de mult încearcă unii să reducă mioriţa la o oaie. 

Super CONCURS: OAIA TA, emblema ŢĂRII!

Super CONCURS: OAIA TA, emblema ŢĂRII!

OAIA TA, SIMBOLUL ROMÂNIEI? De ce nu? Orice oier pasionat se mândreşte cu turma lui de mioare. Haideţi să o alegem pe cea mai simpatică, cea care ar fi potrivită pentru brandul de România!

DAEA: SĂ FIE BRANDUL CU OAIA!

DAEA: SĂ FIE BRANDUL CU OAIA!

LÂNGĂ OAIE GĂSEȘTI O FRUNZĂ, LÂNGĂ FRUNZĂ NU POȚI SĂ GĂSEȘTI O OAIE! Maxima îi aparține ministrului agriculturii, Petre Daea, care, cu logica sa imbatabilă și într-un stil greu de confundat pledează pentru un brand de țară cu oaia. Să fie înlocuită frunza, prezentă acum în brandul de țară, cu oaia și măcar pentru acest motiv.

NU E O GLUMĂ! E PROPUNEREA MINISTRULUI TURISMULUI: OAIA SĂ FIE BRANDUL NOSTRU de ȚARĂ!

NU E O GLUMĂ! E PROPUNEREA MINISTRULUI TURISMULUI: OAIA SĂ FIE BRANDUL NOSTRU de ȚARĂ!

FRUNZA ÎNLOCUITĂ CU O OAIE! Ministrul turismului, Mircea Dobre, ar vrea să reconstruiască brandul turistic al României într-o o viziune mioritică. Astfel, frunza care apare acum în brand ar urma să fie înlocuită cu o oaie. Reconstituirea baladei Miorița ar trebui să-i determine pe turiști să viziteze România.

DE CE NU SE VINDE BRÂNZA de OAIE din FERMELE ROMÂNEȘTI?

DE CE NU SE VINDE BRÂNZA de OAIE din FERMELE ROMÂNEȘTI?

OI MULTE, BRÂNZETURI PUȚINE ÎN MAGAZIN! România e plină de paradoxuri! Unul dintre ele este că avem 14 milioane de ovine, dar pe rafturile magazinelor mai degrabă găsim brânzeturi din uleiuri vegetale decât brânză de oaie.

MESAJUL GREVIȘTILOR FOAMEI după o PLOAIE ZDRAVĂNĂ!

MESAJUL GREVIȘTILOR FOAMEI după o PLOAIE ZDRAVĂNĂ!

FERMIERI ÎN GREVA FOAMEI LA GUVERN. Fermierii care fac greva foamei în fața Guvernului, în Piața Victoriei din București, au rămas acolo toată noaptea sub o ploaie vitregă.

NU îngropați producătorii români! NU brânza de oaie din România este contaminată!

NU îngropați producătorii români! NU brânza de oaie din România este contaminată!

Producătorii români de lactate sunt în pericol să nu-și mai vândă marfa! Să fie interziși la export! Europa fierbe că brânza de oaie din România este contaminată cu E.coli. NU brânza de oaie din România e contaminată! Este greșeala unui SINGUR producător român. Greșeală sau accident, acest producător trebuie să și-o asume, spune patronatul din industria laptelui.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată

Hibrizii Field Shield fac diferenţa în condiţii de secetă accentuată! Un interviu cu Daniel Grosz, director tehnic Bayer Crop Science România pe zona de vest.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

În autobuz

În autobuz
O taxatoare se apropie într-un autobuz de un tip: Detalii