Adama
Vinasa Rompak

O treime din ouăle produse în Europa nu vor îndeplini noile standarde

Publicat: 05 septembrie 2011 - 10:41
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

O treime din ouăle produse în Europa nu vor îndeplini standardele de bunăstare ameliorate pentru găinile ouătoare, afectând fermierii din Marea Britanie care au investit milioane de lire sterline pentru a se conforma noilor reguli, au avertizat, mai mulţi deputaţi britanici, notează The Independent.

Cei ce respectă noile norme vor fi dezavantajaţi
Statele care au investit deja în aplicarea noii legislaţii pot suferi pierderi create de importurile de pe piaţa avicolă a produselor neadecvate.

Fermierii britanici au cheltuit 400 de milioane de lire sterline pentru îmbunătăţirea condiţiilor pentru găinile ouătoare, bani irosiţi în cazul în care ouăle vor fi importate din alte state ale UE ce nu respectă respetivele norme, a menţionat Comisia pentru mediu, alimentaţie şi dezvoltare rurală a legislativului britanic.

Producătorii britanici se vor afla, în plus, într-un dezavantaj concurenţial dacă ouă mai ieftine sau ilegale vor ajunge pe piaţa din Marea Britanie după intrarea în vigoare a noilor regulamente, în luna ianuarie. Noile reguli interzic folosirea cuştilor tradiţionale pentru găinile ouătoare în UE, standarde minime pentru cuştile „îmbunătăţite” oferind găinilor mai mult spaţiu.

ferma_de_pui_b

Executivul UE, prea pasiv la nerespectarea legislaţiei
„Comisia Europeană încă nu realizează posibilul impact pe care nerespectarea acestei legislaţii îl va avea asupra producătorilor de ouă din Marea Britanie şi restul Europei. Fermierii britanici au cheltuit 400 de milioane de lire sterline pentru ameliorarea condiţiilor pentru găinile ouătoare şi aceşti bani vor fi pur şi simplu irosiţi, iar fermierii din Marea Britanie dezavantajaţi dacă produse mai ieftine, ilegale sau sub standarde pot fi importate de Marea Britanie din alte ţări membre ale UE”, a explicat Anna McIntosh, şefa Comisiei pentru mediu, alimentaţie şi dezvoltare rurală din parlamentul de la Londra.

Britanicii au făcut presiuni pentru ca Bruxellesul să dea dovadă de o mai mare fermitate faţă de ţările membre ce nu respectă standardele respective şi a prevenit tentativele din acest an ale altor state membre de a amâna intrarea în vigoare a noilor reguli, în luna ianuarie a anului viitor, adaugă sursa citată. „Industria avicolă din Marea Britanie a făcut eforturi şi investiţii substanţiale pentru a ameliora condiţiile găinilor ouătoare, iar acest lucru ar putea fi subminat dacă producătorii din alte ţări nu operează de asemenea schimbări. Cerem Comisiei Europene să ia măsuri pentru a se asigura că data limită ianuarie 2012 va fi respectată şi pentru a menţine presiunea în vederea asigurării bunăstării animalelor”, a spus un purtător de cuvânt al Departamentului britanic pentru mediu (DEFRA).
sursa: Agerpres

Vizualizat: 3784 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Viorel
|
09. 06, 2011. Tuesday 10:49
@pop:
salutare, nu ii apara nimeni, atata timp cat cei care ar trebui sa ii apere au afaceri in domeniu asta. Ar trebui pusa intrebarea in felul urmator: Avem in Romania ferme care sa produca pentru necesarul din tara la preturi convenabile ? . Daca raspunsul este DA atunci ce mai cauta oua de afara ? care cine stie ce standarde respecta si ce nu. Este valabila teoria pentru toate produsele care vin de afara. Primirea in comuniunea Europeana nu a fost intamplatoare, vor sa ne transforme in consumatori !!! Incepe sa imi fie rusine ca avem asa persoane care ne conduc
1.
pop
|
09. 06, 2011. Tuesday 08:50
pe producatorii romani cie ai apara de comerciantii de oua care importa oua cu 3 peou si noi am investit bani si altii ne rad an nas
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii