Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

"O, ţară tristă, plină de humor..."

Publicat: 13 octombrie 2015 - 17:05
1 comentarii   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Ajutor! Nu mai înţeleg nimic! Trişti sunt zilele acestea fermierii producători de lapte de vacă din cauza secetei şi a preţului mic la lapte. Se plâng că vor da faliment.

Dacă ai noştri (se) plâng pe la colţuri, colegii lor de breaslă din UE şi-au strigat durerile în gura mare, blocând la propriu, pentru o zi, capitala Uniunii Europene. A fost însă suficient pentru că, la strigătul lor de durere, politicienii de la Bruxelles nu au rămas impasibili şi au deblocat un ajutor de urgenţă de 420 milioane Euro, sumă alocată statelor membre şi adresată FERMIERILOR care comercializează lapte şi carne de porc, cu direcţionare clară către acele două sectoare care au fost serios afectate de situaţia de pe piaţă.

Banii au fost împărţiţi echitabil, spun eu, România primind 11,1 milioane Euro cu "posibilitatea suplimentării, din bugetul de stat, cu până la 100% din această sumă". Adică, un maxim posibil de 22,2 milioane Euro.
Dar, stupoare! Fermierii români producători de lapte de vacă nu numai că nu cer Ministerului Agriculturii suplimentul de 11,1 milioane Euro din bugetul naţional, dar mai şi refuză să împartă banii veniţi de la UE - cei 11,1 milioane de Euro alocaţi, pe motiv că suma e prea mică pentru a fi împărţită! "Este anacronic să discutăm de o sumă atât de mică!", spune Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Fiind o sumă atât de mică, liderii fermierilor propun ca o parte din bani să fie redirecţionaţi către zona de promovare. Dacă ar fi citit cu atenţie comunicările DG-Agri nu riscau să ajungă în situaţia penibilă în care se află acum. Pentru că, oficial, aceşti posibili 22,2 milioane de Euro se împart fermierilor şi numai fermierilor! Pentru promovare, UE a prevăzut alţi 30 de milioane de Euro pentru toate statele membre, dar care pot fi accesaţi din 2016, pe bază de proiecte depuse direct la Bruxelles.
Aşa că, dacă nu ar fi de plâns, aş râde copios de această situaţie paradoxal de... hilară!

Vizualizat: 2025 | Video Video 1 2 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

1.
Play Fondurile Mutuale

Fondurile Mutuale

30 septembrie 2015

Citeste si:

Producătorii agricoli vor ca regula “51% produse româneşti la raft” să fie aplicată şi la lapte, miere şi pâine

Producătorii agricoli vor ca regula “51% produse româneşti la raft” să fie aplicată şi la lapte, miere şi pâine

Senatorii au aprobat săptămâna aceasta un proiect de lege care obligă toţi comercianţii ca 51% din carnea, legumele şi fructele vândute să fie româneşti. Mai multe asociaţii ale producătorilor agricoli cer ca legea să fie aplicată şi pentru lapte şi lactate, miere şi pâine.

Fermierii români vor învăţa de la olandezi cum să producă mai mult lapte. Ţinta: 2,5 mil. tone pe an pentru procesare

Fermierii români vor învăţa de la olandezi cum să producă mai mult lapte. Ţinta: 2,5 mil. tone pe an pentru procesare

Ministerul Agriculturii a anunţat, pe 5 octombrie 2015, lansarea unui parteneriat între România şi Olanda prin care se urmăreşte creşterea producţiei autohtone de lapte de vacă destinat procesării la 2,5 milioane de tone anual până în 2020, de 2,5 ori mai mult decât anul trecut.

Cum poți să pierzi 250 euro/cap de vacă de lapte/an sprijin cuplat?

Cum poți să pierzi 250 euro/cap de vacă de lapte/an sprijin cuplat?

Fermierii români care cresc vaci din Rasa Brună pierd anul acesta sprijinul cuplat pentru că mulți dintre ei nu și-au înscris animalele în Registrul Genealogic. Crescătorii de vaci de lapte sunt supărați că nu vor încasa cei 250 euro/cap de vacă/an. Criteriile de eligibilitate au fost făcute pentru fermierii mari, acuză crescătorii mici.

Cum se vor suplimenta ajutoarele financiare pentru crescătorii de vaci de lapte?

Cum se vor suplimenta ajutoarele financiare pentru crescătorii de vaci de lapte?

Crescătorii de vaci de lapte ar putea beneficia de un ajutor suplimentar, pe lângă subvențiile pe care le primesc, spune șeful APIA. Banii vin din cele 11,1 milioane de euro atribuite României de către Comisia Europeană.

Agrostar: Sprijinul pentru lapte trebuie dat producătorilor!

Agrostar: Sprijinul pentru lapte trebuie dat producătorilor!

Crescătorii de animale membri ai Federației Agrostar nu sunt de acord cu propunerea Ministerului Agriculturii de a acorda subvenția procesatorilor de lapte, drept „compensare de preț prin unitățile de procesar, în scopul de a fi stimulate să cumpere mai mult din piața internă”.

MADR propune: 2,8 mil. euro pentru sectorul porc și 8,3 mil. euro pentru stocarea laptelui praf

MADR propune: 2,8 mil. euro pentru sectorul porc și 8,3 mil. euro pentru stocarea laptelui praf

De ce nu s-au împărțit cele 11,1 milioane de euro primite de la Comisia Europeană? Propunerea Ministerului Agriculturii i-a lăsat fără grai pe crescătorii de bovine prezenți, miercuri, 16 septembrie, la întâlnirea cu echipa Ministerului Agriculturii.

Prețul mic al laptelui românesc ajutat de etichetă să crească!

Prețul mic al laptelui românesc ajutat de etichetă să crească!

Fermierii și procesatorii de pe piața laptelui au dezbătut în Comisia de agricultură prețul mic al laptelui. Produsele lactate românești pierd tot mai mult teren în fața lactatelor importate din Polonia sau Ungaria.

Crescătorii de porci sunt salvați de stocarea privată a cărnii. Se gândește cineva și la fermele de vaci de lapte?

Crescătorii de porci sunt salvați de stocarea privată a cărnii. Se gândește cineva și la fermele de vaci de lapte?

Prețul mic al cărnii de porc și embargoul cu Rusia ar fi dus la faliment un număr de ferme de creștere a suinelor dacă nu s-ar fi apelat la măsura de stocare privată a cărnii de porc. Președintele Asociației Române a Cărnii crede că trebuie căutată o măsură care să sprijine și fermele de vaci.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Haller
|
10. 14, 2015. Wednesday 06:54

Din cei 8,3 milioane se pot derula mai multe programe, pe care Asociatia crescatorilor de vaci le-a propus si sunt in avantajul fermierilor mici . Aceste proiecte constau in achzitia de animale de rasa , chiar si vitele la un 1 an , sau achzitia de echipamente de muls tip carucior , tancuri de lapte . Aceste proiecte vin in intampinarea fermierilor mici si le da posibilitatea sa se incadreze la sprijinul voluntar cuplat in anii urmatori .
A aloca niste bani pentru promovare , in acest moment nu se justifica , iar suma nu ar ajune mai mult de 8-1o luni de promovare la televiziuni nationale . Nu s-a facut o analiza , doar s-au aruncat vorbe care intarzie accesarea sumelor de la UE .
Suntem pentru derularea de programe investitionale cu adresare directa la fermieri cu 1-5 capete , care sa creasca si sa devina mai performanti in viitor .

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii