Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

NOUĂ SCHEMĂ de AJUTOR ANUNȚATĂ de MADR!

Publicat: 25 august 2017 - 14:59
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR DE STAT PENTRU MOTORINĂ! Reducerea accizei la motorină folosită în acvacultură este o nouă schemă de ajutor de stat, anunțată de Ministerul Agriculturii, într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat vineri, 25 august, pe pagina sa oficială.

Rata accizei reduse pentru motorina utilizată la desfășurarea activităților în acvacultură este de 99,498 lei/1.000 litri. Valoarea totală maximă a schemei de ajutor de stat pentru perioada 2017-2020 este de 22.128,60 mii lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Suma alocată pentru plata ajutorului de stat în anul 2017 este de 5.532,15 mii lei și se asigură de la bugetul de stat în limita prevederilor bugetare aprobate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale pe anul 2017.

Beneficiarii schemei sunt întreprinderile mici și mijlocii care își desfășoară activitatea în acvacultură, respectiv:

a) persoane fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale, constituite în baza Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 44/2008, cu modificările și completările ulterioare;
b) persoane juridice.

Schema de ajutor de stat nu se aplică  în următoarele situații:

a) înteprinderilor aflate în dificultate;
b) înteprinderilor care fac obiectul unui ordin de recuperare neexecutat în urma unei decizii anterioare a Comisiei prin care un ajutor este declarat ilegal sau incompatibil cu piața internă;
c) inteprinderilor care nu pot solicita sprijin din partea Fondului European pentru pescuit și afaceri maritime din motivele prevăzute la articolul 10, alineatele (1)-(3) din Regulamentul (UE) nr. 508/2014.

Ajutorul de stat se acordă prin rambursarea diferenței dintre acciza standard la motorină și acciza redusă.

Ajutorul de stat sub formă de rambursare se acordă în limita cantităţilor maxime anuale, defalcate pe activități. motorina-acvacultura_bÎn cazul în care cantităţile de motorină pentru care se solicită plăţi în cadrul schemei de ajutor de stat depăşesc cantităţile prevăzute în anexă nr.1 (în foto), cuantumul plăţilor se reduce proporţional.

Autoritățile competente responsabile cu derularea schemei de ajutor de stat reglementată de prezenta hotărâre sunt Direcțiile pentru agricultură județene și Agenţia Națională pentru Pescuit și Acvacultură, denumită în continuare ANPA, prin structura centrală și Serviciile regionale/Direcția pentru Politici și Inspecții Marime Constanța.

CONDIȚII DE ELIGIBILITATE

Beneficiarii trebuie să îndeplinească următoarele condiții:

a) sunt înscriși în Registrul Unităților de Acvacultură (RUA) al ANPA;
b) furnizeaza date statistice la ANPA privind suprafețele și producțiile realizate, în conformitate cu activităţile prevăzute în programele statistice şi actele juridice comunitare în domeniul sectorului pescăresc.

Beneficiarii depun o cerere de acord prealabil pentru finanţare la Direcțiile pentru agricultură județene pe a căror rază teritorială își desfășoară activitatea, în cursul lunii decembrie, pentru anul următor.

Prin excepție, pentru anul 2017 cererea de acord prealabil se depune în termen maxim de 30 de zile de la data aplicării prevederilor prezentei hotărâri.

Cererea de acord prealabil pentru finanțare conţine informaţii cu privire la suprafețele de luciu de apă, inclusiv efectivele piscicole pe care le exploatează și/sau lucrările și activitățile în acvacultură pe care beneficiarii le execută până la sfîrșitul fiecărui an calendaristic aferent solicitării. Împreună cu cererea de acord prealabil pentru finanțare se depune și licența/licențele de
acvacultură.

Acordul prealabil pentru finanțare se emite în comun de către cele două autorități competente responsabile, în termen de 15 zile de la data depunerii solicitării, după verificările criteriilor de eligibilitatate menționate la art.6.

Beneficiarii achiziţionează cantităţile necesare de motorină, conform acordului prealabil pentru finanțare şi solicită facturi emise de furnizori pe numele beneficiarilor.

ACTE NECESARE

a) copie după documentele de identitate și după documentele de înregistrare;
b) documentele justificative care atestă desfășurarea activităților din acvacultură pentru care se solicită ajutorul de stat, respectiv raportul zilnic de activitate, situația lucrărilor, foaia de activitate zilnică a utilajelor/mijloacelor auto utilizate, bonuri de consum, avize de însoțire a mărfii, facturi, foi de parcurs, fișa limită de consum, fișa de furajare pe heleștee, rapoarte de populare, rapoarte
de producție;
c) situația centralizatoare a cantităților de motorină utilizate pentru obținerea producției realizate în acvacultură, pentru perioada solicitată;
d) copie după facturile de cumpărare a motorinei emise de furnizori pe numele solicitanților;
e) dovadă cont trezorerie.

Pentru anul 2017, documentele prevăzute la art.10 se depun în termen de 15 zile de la sfîrșitul perioadei pentru care se solicită rambursarea ajutorului.

Perioada de aplicare a schemei de ajutor de stat este de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri, până la 31 decembrie 2020.

Ajutorul de stat prevăzut de prezenta hotărâre nu se cumulează cu nici un tip de ajutor de minimis în raport cu aceleași costuri eligibile dacă un astfel de cumul ar conduce la o intensitate a ajutorului care depășește valorile prevăzute în schema de ajutor de stat.

IMPORTANT! Acesta este un proiect de act normativ. Prevederile sale intră în vigoare odată cu publicarea în Monitorul Oficial.

Sursa: MADR

Vizualizat: 3093 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

EURODEPUTAT BUDA: SUBVENȚIE DIRECTĂ DE 100.000 DE EURO/FERMĂ PENTRU PRODUCȚIA PRIMARĂ DE PRODUSE AGRICOLE!

27 noiembrie 2020 - 08:15

OFICIAL BRUXELLES. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele COMAGRI, Parlamentul European, a anunțat că a fost aprobată de către Comisia Europeană o schemă de ajutor pentru România în valoare de 216 milioane de euro. Ajutorul va fi acordat sub forma unor subvenții directe care nu pot depăși 100.000 de euro/fermă pentru producția primară de produse agricole și 120.000 de euro/întreprindere în sectorul pescuitului și acvaculturii.

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

ȘAPTE FERME ROMÂNEȘTI LIVREAZĂ 2.000 DE PORCI PE SĂPTĂMÂNĂ LA KAUFLAND!

27 noiembrie 2020 - 07:16

PORC NĂSCUT ȘI CRESCUT ÎN ROMÂNIA 100%! Retailerul german Kaufland a lansat programul Porc născut și crescut în România 100%. Potrivit comunicatului companiei, porcii sunt crescuți inclusiv cu furaje din România. Retailerul  lucrează deja cu şapte ferme din România, care livrează 2.000 porci/ săptămână către magazinele reţelei, iar în doi ani speră să dubleze cantitatea.

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

NORME LA LEGEA VÂNZĂRII TERENURILOR AGRICOLE!

26 noiembrie 2020 - 16:24

ORDIN MINISTRUL AGRICULTURII! Ministerul Agriculturii a publicat miercuri, 25 noiembrie 2020, pe site-ul oficial Normele metodologice la legea vânzării terenurilor agricole.

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

VACI FLĂMÂNZITE ȚINUTE ÎN MOCIRLĂ ȘI BĂLEGAR DE UN METRU!

26 noiembrie 2020 - 10:34

ANIMALE CHINUITE. Autoritățile din Sibiu au intervenit pe 24 noiembrie 2020 pentru ridicarea a două cadavre de bovine din curtea unui sibian care locuiește în cartierul Valea Aurie. În grajdul improvizat au rămas alte trei bovine - spun martorii, care trăiesc în condiții sub orice critică. Flămânzite, ținute în mocirlă și bălegar de un metru. Proprietarul este același care în urmă cu doi ani și-a omorât calul în bătaie.

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

COMISIA EUROPEANĂ, ÎN CONTROL LA ANSVSA!

26 noiembrie 2020 - 09:48

COMUNICAT ANSVSA. În cadrul programului de audit planificat al Direcției Generale Sănătate și Siguranță Alimentară (DG Sănătate și Siguranță Alimentară) se va desfășura, în perioada 7-16 decembrie 2020, în sistem videoconferință, Misiunea de audit a Comisiei Europene (DG-SANTE)/2020-6934. Obiectivul principal al auditului este evaluarea controalelor oficiale privind siguranța laptelui și a produselor din lapte efectuate de către autoritățile competente din România.

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

MINISTRUL OROS: PLĂȚILE SE FAC DIN 25 NOIEMBRIE!

26 noiembrie 2020 - 08:16

BANII ÎN CONTURILE FERMIERILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță că ajutoarele Covid-19 au început să fie transferate către conturile fermierilor încă de ieri, miercuri, 25 noiembrie 2020. Deocamdată, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) nu a comunicat sumele autorizate la plata acestor ajutoare.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Soluția Syngenta la antracnoza, boală care afectează cultura de pepene verde

Principala problemă din acest an în cultura pepenilor verzi a fost antracnoza, o boală care atacă toate părțile aeriene ale plantei: frunze, fructe şi tulpini. Soluțiile Syngenta pentru controlul atracnozei sunt produse precum Cidely Top și Ortiva Top aplicate în alternanță.

În cultura pepenilor galbeni principala problema a fost mana. Fungicidul Revus are o acţiunea puternică şi persistentă şi asigură un bun nivel de combatere al manei.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Scrisoare de la profesoară către părinţi:

Scrisoare de la profesoară către părinţi:
- "Dragi părinţi, vă rog să-l spălaţi pe Bulă! Miroase!" Detalii