MARE ATENȚIE CE PUTEȚI SCHIMBA, DUPĂ TERMENUL LIMITĂ, ÎN CEREREA UNICĂ! Fermierii care au solicitat subvenții pentru animale, în anul de cerere 2017, au posibilitatea să mai modifice în cererea unică de plată, chiar dacă a expirat termenul de 31 mai 2017, stabilit de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă spune ce modificări vă sunt permise.
MODIFICĂRI PERMISE ÎN CEREREA UNICĂ, DUPĂ EXPIRAREA TERMENULUI LIMITĂ!
Prin intermediul formularului de retragere declaraţie sector zootehnic din cererea unică de plată - M3, depus după data limită de depunere fără penalizări (după 31.05.2017) , sunt permise următoarele operaţii:
- retragerea totală a declaraţiei sector zootehnic;
- retragerea exploataţiilor pentru care se solicită sprijin (doar pentru schemele de plată care nu prevăd o perioadă de reţinere);
- retragerea animalelor pentru care se solicită sprijin (doar pentru schemele de plată care nu prevăd o perioadă de reținere);
- retragerea integrală a schemei de plată solicitate;
- retragerea unei scheme de plată pentru un animal (doar pentru schemele de plată care nu prevăd o perioadă de reținere)
ATENȚIE! Formularul de retragere poate fi depus până la emiterea deciziei/deciziilor de plată, mai puţin în situaţiile în care solicitantul a fost informat cu privire la neconformităţile din cererea sa de plată sau a fost înştiinţat cu privire la intenţia APIA/ANZ de a efectua un control la faţa locului şi dacă, în urma controlului la fața locului, au fost identificate neconformităţi, conform art. 3 din Regulamentul UE nr. 809/2014 cu modificările și completările ulterioare.
IMPORTANT! Solicitantul care a retras total / parţial cererea nu mai poate solicita schema de plată retrasă pentru anul de cerere în curs.
Modificarea datelor cererii ca urmare a modificării datelor beneficiarului: nume/ denumire, adresă domiciliu / sediu, cont bancar, fără a se modifica CUI-ul - formularul M4
Formularul se depune la Centrele locale (CL)/Centrele județene (CJ) APIA de către fermier, fără penalităţi, în orice moment după depunerea cererii unice de plată până la emiterea Deciziei de plată.
Documente anexate: după caz, la solicitarea de modificare a datelor cererii:
- copie CUI / CIF / CI pentru modificare denumire / nume / adresa;
- dovadă coordonate bancare ca urmare a modificării datelor bancare.
Modificarea datelor cererii ca urmare a modificării exploataţiei cu cod ANSVSA unde se mențin animalele în perioada de reținere – formularul M5
Prin intermediul formularului M5 se poate modifica exploataţia cu cod ANSVSA în care animalele sunt menținute în perioada de reținere. Acest formular este valabil doar pentru schemele de plată aferente sectorului zootehnic.
ATENȚIE! Formularul poate fi depus la CL/CJ al APIA de către fermier, fără penalităţi, în orice moment după depunerea cererii unice de plată până la finalizarea perioadei de reținere a animalelor.
Modificarea datelor cererii ca urmare a schimbării formei de organizare
În acest caz se completează ”Cererea pentru transfer de exploataţie/schimbarea formei de organizare” care se depune la CL/CJ al APIA de către fermier, fără penalități, în orice moment după depunerea cererii unice de plată până la finalizarea controlului administrativ.
Acest tip de modificare se notifică în termen de 15 (cincisprezece) zile calendaristice de la data apariţiei ei.
Documente anexate:
- copie certificat de înregistrare / respectiv dovada radierii, după caz;
- dovadă coordonate bancare.
Modificări din iniţiativa autorităţii
În acest caz, solicitantul este notificat de APIA privind erorile/modificările din cererea unică de plată pe care trebuie să le clarifice în termen de 10 (zece) zile lucrătoare de la data la care fermierul a semnat confirmarea de primire. Pentru toate modificările aduse cererii unice de plată se vor prezenta documente justificative care susţin aceste modificări.
Sursa: APIA