Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

Gheorghe Albu: „AM OBOSIT! Vând 4.500 de oi mamă la un preţ bun!”

Publicat: 07 mai 2018 - 12:06
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Un Argonaut care vrea să vândă lâna de aur! Cunoscutul fermier dobrogean de la Viişoara, Gheorghe Albu, a declarat că a venit timpul ca generaţia tânără de fermieri să preia ştafeta în agricultură.

Astfel, la deschiderea a celei de-a XXVI-a ediţie a Târgului internaţional EXPOAGROUTIL de la Constanţa, a prezentat un tânăr fermier, Raul Mărunţelu, care va reprezenta noua generaţie de agronomi.   

Predare de stafetă între generaţii
„Eu am venit aici cu un tânăr căruia vreau să-i predau ştafeta; atât eu, cât şi venerabilul Mimi Manole, dl. Lămureanu, dl. Aron, dl. Făgăraş, nu-i mai enumăr pe toţi. Cred că este timpul ca noi să ne retragem şi să preia în continuare ştafeta tinerilor!”, a declarat vădit emoţionat Gheorghe Albu.      
„Am vrut să scot în evidenţă schimbarea generaţiilor în agricultură. Tânărul pe care l-am ţinut de mână şi pe care m-am  sprijinit simbolic – şi mă voi sprijini şi în continuare - este un fermier de succes din zona de nord a judeţului Constanţa. Este din Săcele şi-i fiul unui cunoscut specialist în agricultură Şi sincer, vreau să vă spun nu numai că vreau să predau ştafeta asta, că e normal s-o predăm tinerilor, dar ce este mai grav este că AM OBOSIT!”, ne-a dezvăluit Gheorghe Albu pentru Agroinfo.  

Gheorghe Albu_schimb de stafeta_b

Gheorghe Albu nu şi-a ascuns durerea din sufletul chinuit de dorinţa de a renunţa oile sale. A lucrat ani de zile pentru a ameliora rase valoroase de ovine şi acum este nevoit să se despartă de animale. Motivul, i-au plecat toţi cei 12 îngrijitori în Marea Britanie. „Eu vreau să vă spun că deţin peste 5.000 de capete de ovine. Săptămâna trecută mi-au plecat ciobanii în Anglia. Şi fac un anunţ public: cine vrea să cumpere 4.500 de oi mamă la un preţ rentabil să vină să le ia! Pentru că acolo am ajuns să nu mai putem face faţă să creştem animale într-o zonă cu tradiţie - Dobrogea”.
Fermierul ne-a explicat că: „De la ferma noastră au plecat cu autocarul toţi cei 12 îngrijitori pe care i-am avut. Nu au fost neînţelegeri, au găsit salarii mai bune, de câteva mii de lire sterline, în banii noştri cam fi cam 15-20.000 mii lei pe lună. Or, noi în sectorul ovinelor nu putem oferi atâta. Acum vreau să predau afacerea: Cine vrea să vină să le cumpere să le ia şi să mă lase în pace, că aşa cum v-am spus mai devreme - AM OBOSIT!”.

ferma Viisoara_2_b

“Domeniul lu’ Conu’ Albu!”
Gheorghe Albu, unul dintre cei mai cunoscuţi fermieri din Dobrogea, va împlini în vremea secerişului - la sfârşitul lui iulie - 63 de ani. Este absolvent al Universităţii de Ştiinte Agricole şi Medicină Veterinară Iaşi promoţia 1979, şi al studiilor, postuniversitare în management şi economia afacerilor, Universitatea Ovidius, Constanţa (1992).
Fermierul cultivă o suprafaţă agricolă de 6.300 hectare de teren, îngrijeşte o plantaţie de 200 ha cu viţă-de-vie şi are o cramă modernă.
De asemenea, deţine un sector de ovine de 5.000 capete, din rase dintre cele mai valoroase, şi 200 de hectare de luciu de apă populat cu specii indigene, îndeosebi crap.
În urmă cu un deceniu, Gheorghe Albu, proprietarul grupului de firme Argonaut, a început plantarea a peste 1,2 milioane de salcâmi, realizând peste 200 de hectare de perdele forestiere în zona Cobadinului, Ciocârliei, Pietrenilor şi a Viişoarei pentru a proteja culturile de secetă şi deşertificare.

ferma Viisoara_1_b

Vizualizat: 2909 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii