KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

INS: Sacrificările de animale şi păsări şi producţia de carne în luna iulie 2011

Publicat: 07 septembrie 2011 - 11:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

În luna iulie 2011, faţă de luna precedentă, numărul animalelor sacrificate a crescut la bovine, iar la porcine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut; greutatea lor în carcasă a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut.

În comparaţie cu aceeaşi lună a anului 2010, numărul animalelor şi al păsărilor sacrificate a crescut la porcine, la ovine şi caprine a rămas constant, iar la bovine şi păsări a scăzut; greutatea lor în carcasă a crescut la porcine, iar la bovine, ovine şi caprine şi păsări a scăzut.

Iulie 2011 comparativ cu iunie 2011
Numărul total de bovine sacrificate a crescut cu 12,7%, iar greutatea în carcasă a acestora a scăzut cu 3,8%. În unităţile industriale specializate numărul de bovine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 0,2%. În luna iulie 2011, ponderea bovinelor sacrificate în unităţile industriale specializate a reprezentat 14,1% din totalul sacrificărilor de bovine.

Numărul total de porcine sacrificate a scăzut cu 3,6%, iar greutatea lor în carcasă a crescut cu 6,3%. În luna iulie 2011, sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate au reprezentat 74,0% din totalul porcinelor sacrificate. Numărul de porcine sacrificate în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 1,3%, respectiv cu 0,6%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 37,7%, respectiv cu 32,4%. Tăierile în unităţile industriale specializate, care deţin o pondere de 18,3% din totalul sacrificărilor de ovine şi caprine, au crescut atât numeric cât şi la greutatea în carcasă, de 2,5 ori.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 2,4%. În
unităţile industriale specializate s-a realizat 87,4% din totalul tăierilor de păsări. Sacrificările în acest tip de unităţi au scăzut atât la numărul de păsări sacrificate cât şi la greutatea lor în carcasă cu 7,3%, respectiv cu 7,4%.

Iulie 2011 comparativ cu iulie 2010
Numărul total de bovine sacrificate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 2,7%, respectiv cu 14,3%. Sacrificările de bovine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au scăzut cu 9,1%, respectiv cu 6,7%.

Numărul total de porcine sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au crescut cu 7,7%, respectiv cu 14,2%. Sacrificările de porcine în unităţile industriale specializate şi greutatea lor în carcasă au crescut cu 11,2%, respectiv cu 10,9%.

Numărul total de ovine şi caprine sacrificate a rămas constant, iar greutatea lor în carcasă a scăzut cu 14,9%. Tăierile în unităţile industriale specializate au crescut cu 87,5% la numărul de capete sacrificate şi cu 62,0% la greutatea lor în carcasă.

Numărul total al păsărilor sacrificate şi greutatea în carcasă a acestora au scăzut cu 7,6%, respectiv cu 0,4%. În unităţile industriale specializate s-au înregistrat scăderi atât la numărul păsărilor sacrificate cât şi la greutatea în carcasă a acestora cu 5,0%, respectiv cu 1,6%. În lunile analizate greutatea medie în carcasă la principalele specii de animale şi păsări, prezintă uşoare oscilaţii.

Vizualizat: 1992 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii