Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

FIERBE AGRICULTURA! SUBVENȚII PLĂTITE pentru OI ÎNCHIPUITE!

Publicat: 10 aprilie 2017 - 16:37
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

UN CRESCĂTOR DE OVINE FACE DEZVĂLUIRI! Fermierul Dan Petrescu, din Curtea de Argeș, unul dintre cei mai mari crescători de ovine din România, are curajul să pună degetul pe rană. Fermierul vrea să-și ducă oile în fața primăriei. Protestul este doar scânteia care aprinde scandalul. Crescătorul dezvăluie lucruri extrem de grave legate de plata subvențiilor APIA!

Necazul fermierului pornește de la o pășune alpină de 600 de hectare. Dan Petrescu a închiriat, în 2005,  de la primărie această pășune pentru 10 ani. Încărcătura de animale o asigură pentru că fermierul deține  2.500 de oi. După 10 ani s-a întâmplat nenorocirea, spune fermierul.

Primăria Curtea de Argeș a refuzat reînnoirea contractului și a tergiversat scoaterea pășunii la licitație până anul acesta, în urmă cu câteva zile. Dan Petrescu a licitat, dar ghinion! Licitația a fost suspendată pentru că reprezentantul ANAF dorește lămuriri de la Direcția Sanitară Veterinară, adică de la medicii veterinari. O să vedeți rolul pe care-l joacă acest amănunt în poveste. 

Dan Petrescu a declarat pentru AGROINFO că are de gând să ducă marți dimineața, la ora 9, 2.000 de oi în fața primăriei Curtea de Argeș. Ca să nu încalce legile, crescătorul a făcut și cerere către primăre pentru autorizarea protestului.

Ce se ascunde sub acest protest și care este miza pe care o reprezintă pășunea alpină? Pășunea înseamnă subvenții, iar valoarea subvenției pe hectar pentru pășunile alpine poate ajunge și la 400 de euro. Acesta ar fi un motiv pentru care se duce o bătălie la primărie pentru adjudecarea unei pășuni de 600 de hectare. Nu mai calculăm cât e subvenția pe an pentru așa suprafață, suma este oricum uriașă.

De ce ar pune piedici medicii veterinari? Pornind de la scandalul cu pășunea,  fermierul scoate la lumină manevrele obscure care s-ar face pentru ca unii să încaseze subvenția pe cap de oaie, deși oile lor sunt doar desenate pe hârtie. Practic, totul se învârte în jurul subvențiilor acordate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Ne-a ajuns cuțitul la os! Eu sunt cel mai mare crescător de ovine din județul Argeș și am ajuns să nu mai am pășune. Mai mare durere decât atât nu cred că există pentru un crescător de animale.  În 2015, când a expirat contractul, Primăria Curtea de Argeș nu a vrut să-l mai prelungească. Nu a vrut nici să scoată pășunea la licitație, nici să-mi prelungească mie contractul! Mă judec cu ei. Astăzi (luni, 10 aprilie n.r.) sunt la proces, la Pitești, la județ. Domle, ne fură România bani cu acte în regulă. Banii care trebuie să ajungă la noi, ajung în bugetele primăriilor. dan-petrescu-oier_bTotul e politic! Banii europeni ai noștri se duc în bugetul primăriei cu acte în regulă. Noi suntem disperați, în toată țara suntem disperați. Pentru pășune, m-au dus cu zăhărelul și cu minciuna la primărie. Și-au bătut joc de mine! Nu e posibil așa ceva în România! Am vorbit și cu ministrul agriculturii și a trimis Corpul de Control. Și mi-au dat un răspuns. Pot să vi-l arăt, că ei nu se bagă la ANSVSA, că nu ține de ei. Păi, tocmai acolo e buba mare! Am fost în audiență la ministrul agriculturii, i-am spus cum a ajuns România la Bruxelles cu 9 milioane de ovine. I-am spus: domle, cum ați putut declara așa ceva?! Când Irimescu (Achim Irimescu, fostul ministru al agriculturii n.r.) și cu Cioloș (Dacian Cioloș, fost ministru al agriculturii, fost comisar european pentru Agricultură și fost premier al României n.r.) au declarat înainte 3 milioane de ovine. De unde ați luat, domnilor, numărul ăsta?! Păi, din RNE (Registrul Național al Exploatațiilor n.r.). Din RNE?! Păi, stați, domnilor, să vă lămuresc eu. Curtea de Argeș are 4.000 de oi, dumneavoastră știți câte sunt la doctorii veterinari? 9.000 de oi! Așa fraudă se face! De aia România nu mai are bani și se împart așa banii. Din cauza medicilor veterinari, că ei țin acolo crotalii, îi lasă pe crescători să nu le scoată din calculator, ca să primească subvenții. Și oile sunt doar pe hârtie, a declarat Dan Petrescu, pentru AGROINFO.

Fermierul spune că s-au făcut presiuni asupra lui după ce a fost la Ministerul Agriculturii și a cerut verificarea medicilor veterinari, să se vadă unde sunt oile pentru care s-au plătit subvențiile. Există sau nu?

Am avut trei controale de la ANSVSA într-o săptămână pentru că am ieșit pe postul de televiziune și am spus de medicii veterinari că sunt cămătari. Își bat joc de noi, ne iau bani cu nemiluita, pe crotalii, pe miei, pe transferuri, fără să ne elibereze măcar o factură. Și am avut trei controale într-o săptămână, vă rog să mă credeți. Și le-am spus: fraților, verificați-mă până-n pânzele albe că eu ăsta sunt, spune crescătorul.

Dan Petrescu susține că România ar fi vrut doar să se laude cu turme multe la Bruxelles, laudă în detrimentul crescătorului român de ovine care primește mai puțini bani.

Păi, ce zic ăia? Voi aveți creștere economică, hai să vă mai tăiem din subvenții. Uite, Franța, ce a făcut? A declarat de la 11 milioane de oi la 7 milioane de oi și au 36 de euro subvenție pe oaie. Ăia sunt băieți deștepți, nu ca noi. Noi numai să ne dăm mari, aia facem. Sunt multe lucruri care sunt de discutat, a spus Petrescu.

Fermierul este hotărât să meargă marți în fața primăriei cu oile chiar dacă primarul din Curtea de Argeș a încercat să-l convingă să renunțe. AGROINFO l-a contactat și pe primarul Constantin Panturescu din Curtea de Argeș.

Nu e niciun protest! Nu pot să-i dau aviz pentru așa protest, nu am cum.primar-curtea-de-arges_b În municipiu este interzis protestul cu animale. Deci, pică! Licitația pentru pășunea alpină a fost împărțită în două trupuri: trupul A și trupul B. Pe trupul A unde este vorba de o pășune de cca 200 ha se reia licitația pentru că nu au fost trei solicitanți. S-a amânat peste trei săptămâni, conform legii. Iar pe al doilea trup, pășunea de 600 ha, unde au fost trei oferte nu s-a adjudecat pentru că s-au cerut lămuriri la ANAF.

De fapt, reprezentantul ANAF a cerut lămuriri la DSV (Direcția Sanitar Veterinară n.r.) pentru numărul de animale. Deci, licitația nu este închisă la momentul acesta ca să aibă fermierul un motiv să protesteze. Pentru pășunea de 600 ha au fost trei oferte: domnul Petrescu, doamna Cristescu și încă o doamnă din altă localitate. Deci, două oferte din zonă și una din afară, a declarat primarul.

AGROINFO l-a întrebat pe primar dacă are șanse să-l convingă pe fermier să renunțe la protest.

Nu vreau eu să-l conving. I se aduce la cunoștință procesul verbal încheiat de comisia din care fac parte eu, comandanții Poliției, Jandarmeriei, secretarul primăriei și viceprimarul.

În urma verificării la ce vrea să facă i se aduce la cunoștință. Aștept să vină, să-i spun. Eu pot să-i avizez un protest dacă venea doar cu crescătorii, cei 12-13 fermieri câți sunt. Pe drumuri naționale, prin municipiu sunt interzise protestele cu animale.

Și dacă venea cu crescătorii, tot nu avea motivul în sine pentru nu s-a închis licitația.

În acest moment nu e declarat câștigătorul. Poate să vină o adresă de la ANAF care să spună că primul, în ordinea ofertelor, nu are numărul suficient de animale și următorul pe listă ar fi Dan Petrescu pentru că localnicii au și drept de preferință. Oferta cea mai mare a fost a celui din afară. Dacă localnicul e de acord cu suma, se adjudecă pentru localnic, mai spune primarul.

 

Vizualizat: 10703 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

SCANDAL de PROPORȚII ÎNTRE OIERII din ROMÂNIA!

SCANDAL de PROPORȚII ÎNTRE OIERII din ROMÂNIA!

BĂIEȚII VESELI AR ÎNVÂRTI SUBVENȚIILE! Scandalul mocnește între crescătorii de oi din România! Ghiță Ciobanul, Gheorghe Dănulețiu, și mai mulți oieri vor să vină vineri, 24 martie 2017, la Ministerul Agriculturii! Oierii vor să-i dezvăluie ministrului afacerile care se învârt în jurul celei mai mari subvenții! Cum sunt vânduți berbeci bătrâni sau miei de un an drept berbeci de rasă, ca unii să încaseze subvenția, și alte necazuri pe care fermierii nu mai vor să le țină ascunse.

Alte articole in aceasta categorie

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

ANUNȚUL APIA DE ASTĂZI DESPRE PLATA SUBVENȚIILOR!

02 decembrie 2020 - 18:08

COMUNICAT. Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că, în perioada 02 - 31 decembrie 2020, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2021, la Centrele judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora sunt situate exploatațiile agricole pentru care se solicită ajutorul de stat, sau unde au fost depuse Cererile unice de plată în cadrul Campaniei 2020.

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

APIA: DE ASTĂZI, VIN SUBVENȚIILE!

02 decembrie 2020 - 10:30

START PLATĂ FINALĂ! Agenția de plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a anunțat că de astăzi, 2 decembrie 2020, a început autorizarea plăților finale pentru fermierii care au solicitat subvențiile pentru anul de cerere 2020.

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

DIRECTOR APIA: FERMELE CARE VOR FI AVANTAJATE DE CREȘTEREA SUMEI PE HECTAR PENTRU PLATA REDISTRIBUTIVĂ!

02 decembrie 2020 - 09:54

SUBVENȚII APIA 2021-2027! Creșterea sumei alocate pentru plata redistributivă, una dintre schemele de plăți pe hectar, așa cum se propune pentru sprijinirea fermelor mici, cu scopul evitării plafonării subvențiilor agricole, va avantaja, de fapt, fermele medii care au până-n 30 de hectare, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă. Fermele medii nu sunt multe la număr în România.

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

ȘEFUL APIA, MESAJ PENTRU FERMIERI!

02 decembrie 2020 - 09:19

EVENIMENT! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și-a lansat pe data de 1 decembrie 2020 primul număr al revistei APIAGRICULTURĂ. Directorul general APIA, Adrian Pintea, are un mesaj pentru fermierii români.

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

DIRECTOR APIA: FERMELE MICI POT BENEFICIA DE SUBVENȚII APIA MAI BĂNOASE!

02 decembrie 2020 - 09:02

SUBVENȚII APIA. Unele ferme mici ar putea accesa subvenții mai bănoase, de exemplu în domeniul agriculturii ecologice, care se poate practica pe suprafețe mai mici, iar subvențiile nu sunt deloc de neglijat, chiar dacă implică unele costuri în prima fază. Iar la acest capitol APIA Mureș nu este între cele fruntașe în țară, deci e o posibilitate de nișă pentru exploatațiile mici, spune directorul executiv al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Mureș, Ovidiu Săvâșcă.

CIOBAN, STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI: DACĂ PICĂ SUBVENȚIILE, SĂ AI, SĂ FII PE PICIOARELE TALE!

CIOBAN, STUDENT LA DOUĂ FACULTĂȚI: DACĂ PICĂ SUBVENȚIILE, SĂ AI, SĂ FII PE PICIOARELE TALE!

02 decembrie 2020 - 07:30

POVEȘTI DE VIAȚĂ DIN OIERIT. A crescut la oi, la stâna din munte, face brânză și călărește de la patru ani, e cioban, dar e student la două facultăți. Ștefan Stănuș, din comuna Pianu de Sus, Alba, are 25 de ani și s-a ambiționat să facă în paralel silvicultură la Brașov și marketing la Cluj, iar perioada de pandemie, cu cursuri online, i-a prins tare bine.

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

EURODEPUTAT BUDA: NOILE SUBVENȚII MARI PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

01 decembrie 2020 - 17:49

SUBVENȚII AGRICULTURĂ. Este important ca schemele ecologice propuse pentru fermieri să nu creeze poveri și sarcini administrative excesive. La fel de important este ca fermierii să fie plătiți pentru eforturile lor suplimentare de apărători al mediului și climei, a spus europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European.

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

MESAJUL COMISARULUI EUROPEAN PENTRU AGRICULTURĂ!

01 decembrie 2020 - 17:20

VEȘTI DE LA BRUXELLES. În dezbaterea de astăzi din cadrul Comisiei de Agricultură și Dezvoltare Rurală din Parlamentul European a avut loc un schimb de opinii cu comisarul Janusz Wojciechowski, responsabil pentru agricultură, despre pregătirea implementării noii Politici Agricole Comune.

SUBVENȚII APIA BOVINE! SPRIJIN CUPLAT PENTRU TAURINE ȘI VACI DE LAPTE!

SUBVENȚII APIA BOVINE! SPRIJIN CUPLAT PENTRU TAURINE ȘI VACI DE LAPTE!

01 decembrie 2020 - 10:01

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri prin care aceștia ne-au rugat să publicăm schemele de plată, subvențiile, de care beneficiază crescătorii români de bovine. AGROINFO va publica de câte ori este nevoie aceste informații extrem de utile pentru crescătorii de animale, pentru fermieri, care vor să obțină subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

SUBVENȚII APIA BOVINE! AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU PENTRU BOVINE DE CARNE ȘI VACI DE LAPTE!

SUBVENȚII APIA BOVINE! AJUTOR NAȚIONAL TRANZITORIU PENTRU BOVINE DE CARNE ȘI VACI DE LAPTE!

01 decembrie 2020 - 09:18

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți fermieri prin care aceștia ne-au rugat să publicăm schemele de plată, subvențiile, de care beneficiază crescătorii români de bovine. AGROINFO va publica de câte ori este nevoie aceste informații extrem de utile pentru crescătorii de animale, pentru fermieri, care vor să obțină subvențiile de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
patru
|
04. 11, 2017. Tuesday 07:30
uite unde sunt averile fara munca.subventiile astea numai pentru ce trebuie nu sunt folosite,asa apare scandalul
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii