Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

FERMIERII DEZAMĂGIȚI: DIN PĂCATE, SUMELE VOR FI RECUPERATE DE APIA DE LA CRESCĂTORI!

Publicat: 20 martie 2018 - 17:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

REACȚIA FERMIERILOR LA ANUNȚUL CĂ APIA A GREȘIT LA CALCULUL SUBVENȚIILOR 2017! Fermierii au reacționat deja la anunțul făcut în exclusivitate de AGROINFO despre calcularea greșită a cuantumului unor subvenții pentru 2017! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ar fi micșorat aceste cuantumuri în data de 17 martie 2018 când a realizat că le-a plătit prea mult fermierilor în contul subvențiilor aferente anului 2017.

APIA ar fi greșit la calcularea cuantumului pentru 2017 la sprijinul cuplat la taurine de carne și metișii acestora, sprijinul cuplat pentru vaci de lapte și ajutorul național tranzitoriu pentru vaci de carne (ANT 8). APIA le-ar fi plătit mai mult fermierilor cu 70 de euro/cap de animal pentru sprijinul cuplat la taurine de carne, cu 40 de euro/cap de animal pentru sprijinul cuplat la vaci de lapte și cu 2 euro/cap de animal la ANT 8. Funcționarii APIA muncesc acum la procesarea dosarelor de subvenții ale fermierilor în care s-ar fi greșit.

DETALIILE LE AVEȚI AICI!

Știrea că APIA recalculează aceste cuantumuri pentru niște scheme de plată, aferente anului 2017, deja plătite fermierilor, a stârnit imediat reacția unei asociații a crescătorilor de bovine. Fermierii sunt dezamăgiți.

Da, așa este! Din păcate, sumele vor fi recuperate de la crescători. Nu este o situație prea plăcută, dar trebuie să o acceptăm și sa-i înțelegem pe cei de la APIA. Ne-am bucurat atunci când au rămas bani și i-au redistribuit (in 2015 și 2016), ne supărăm acum dar nu avem ce face... Să sperăm că pe viitor vor fi mai atenți și nu vor mai fi astfel de probleme... A scris Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România, pe Facebook.

Poate ar fi și o soluție de rezolvare, știu că există posibilitatea legală de redistribuire a sumelor între schemele de sprijin cuplat. In cazul in care la unele scheme au rămas bani poate s-ar putea “umple” golul de la zootehnie... A spus Dumitru Grigorean, președintele Asociației.

Vizualizat: 5407 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii