Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! CIOBANII ROMÂNI, ÎN PUNCTUL FIERBINTE AL EUROPEI UNDE SE IAU DECIZIILE pentru SUBVENȚII!

Publicat: 06 decembrie 2017 - 11:24
2 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

DE LA STÂNĂ, ÎN INIMA EUROPEI! Trei crescători de ovine din România au fost primiți marți, 5 decembrie, la Bruxelles, în Parlamentul European, la OLAF, la Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri) din Comisia Europeană. Oameni simpli, trăiți mai mult pe la stână, în munte, dar extrem de încăpățânați în lupta pe care o duc.

Ciobanii, care-și spun adevărați, pentru că se ocupă de oierit din tată-n fiu, nu mai vor un sistem nedrept de împărțire a subvențiilor pentru oierit, unde banii mulți ar fi obținuți chiar pe baza unor false certificate de origine pentru animale, vor să se termine cu băieții deștepți care pun mâna pe pășunile României. Noi cerem sprijinul oeirilor din Europa, a federațiilor și asociațiilor europene din oierit ca să ne ajute să ne rezolvăm problemele, spune Dan Petrescu, crescător de ovine din Curtea Argeș.

Concret, vor ca oieritul din România să fie croit altfel, sănătos, să ajungă la subvenții importante și cei mulți, să existe un laborator de genotipare, care să ateste rasa unui berbec, nu să stea unii cu crotaliile în buzunare și atunci când vrei să cumperi un animal de rasă bonitarea (confirmarea rasei) să se facă pe loc, după o scurtă cântărire din ochi, iar certificatul de origine să fie fals, o chestiune care intră în sfera penală. Vor transparență din partea autorităților române, a Ministerului Agriculturii, a Agenției Naționale de Zootehnie și le cer să publice date despre fermele de ovine care beneficiază de subvenții și de ajutoare de minimis, să se publice lista cu crescătorii de ovine care au beneficiat de ajutoare de minimis pentru cumpărarea berbecilor de rasă și lista celor care au vândut berbeci de rasă.

LA PARLAMENTUL EUROPEAN

Cei trei crescători de ovine, Ghiță Ciobanul sau Gheorghe Dănulețiu, Dan Petrescu și Ionică Sterp, îmbrăcați frumos și cu clopurile  pe care au prins tricolorul, au fost primiți cu respect peste tot, în Bruxelles, în locul de unde se iau deciziile capitale pentru agricultură. Nimeni nu le-a închis ușa în nas și toți i-au ascultat cu atenție, indiferent că a fost vorba de un europarlamentar, un reprezentant al României la Bruxelles sau de un funcționar străin din OLAF și DG Agri. Primul care i-a așteptat a fost europarlamentarul român, Laurențiu Rebega. Întâmplarea a făcut să fie îmbrăcat chiar în costumul nostru popular. Abia ce primise un grup de folcloriști din București, care împărțeau nuci și mere în fața clădirii Parlamentului. oieri-parlament-2_b

Laurențiu Rebega le-a propus oierilor o variantă care să nu șifoneze imaginea României, să nu arunce o pată urâtă asupra țării și Comisia Europeană să ne taie banii pentru subvențiile din oierit. Pentru că ar fi păcat,  a spus europarlamentarul. Deși, ar mai fi o soluție, a continuat Rebega, Comisia Europeană să sisteze sumele pentru subvențiile din oierit timp de 5 ani, de exemplu, până se face ordine în oieritul din România și se smulge răul din rădăcină. În aceste zile se face bugetul pentru 2018, la Bruxelles, sunt discuții cum se împart banii. Comisia Europeană alocă României o sumă pentru subvenții, cum se împart banii și unde ajung, la cine ajung, depinde de autoritățile române, de deciziile pe care le iau. Comisia Europeană este interesată doar să fie respectate regulamentele adoptate la nivel european.oieri-rebega_b

Ca să nu se ajungă la o souție atât de drastică încât țara noastră să fie tăiată de pe lista cu bani, autoritățile din România, respectiv Ministerul Agriculturii trebuie să găsească o soluție ca lucrurile din oierit să se îndrepte cumva. Și asta cât de repede! Este clar, așa cum le-a spus celor trei oieri europarlamentarul Rebega,  condițiile, criteriile pentru acordarea sprijinului cuplat la ovine, subvenția cu valoarea cea mai mare, nu se pot schimba până-n 2020. Toate aceste criterii de acordare a banilor au fost negociate la Ministerul Agriculturii, cu lideri ai oierilor, înainte de actuala programare, momentul negocierii nu se mai poate întoarce, lucrurile așa sunt bătute în cuie la Comisia Europeană. Asta nu înseamnă că Ministerul Agriculturii din România nu poate găsi variante în așa fel încât să fie ajutați și oierii cei mulți. Laurențiu Rebega a înregistrat la Parlament petiția celor trei fermieri români și a venit cu propunerea ca, în momentul în care această petiție se va dezbate în Parlament, să fie prezenți și cei trei crescători de ovine ca să-și susțină punctele de vedere. În plus, pentru a face cunoscute produsele din fermele românești de ovine le-a propus organizarea unui eveniment la Bruxelles, în Parlamentul European, unde oierii români să aducă brânzeturi, pastramă, ca să arătăm că și noi avem produse care merită atenția Europei, preparate după rețete vechi care merită apreciate.

LA OLAF

La OLAF (Biroul European Antifraudă) unde sunt investigate fraudele cu bani europeni, cei trei crescători de ovine au fost primiți de funcționarul Albore Francesco, care se ocupă pe problemele ce vizează fondurile alocate agriculturii. ciobani-olaf_bFirește, cei trei oieri nu auziseră până acum de Albore Francesco, nu aveau unde să audă, nu știu cum e organizat OLAF și nu știau la cine să meargă cu cazurile concrete de fraudare a banilor europeni pe care le-au pus pe hârtie cu ajutorul unui avocat, dar de la biroul de primire OLAF au fost tratați cu o atenție și cu o relaxare pe care nu prea le întâlnești în instituțiile din România.

Dacă e să ne gândim că la Ministerul Agriculturii, unde de multe ori nu ești lăsat să intri în curte, darămite să intri în clădire, diferența e uriașă. Nimeni nu le-a spus ce căutați aici, cine sunteți. Dimpotrivă, pe lângă cei din biroul de primire, a venit rapid un funcționar care i-a lămurit cine se ocupă de fraudele cu banii europeni pentru agricultură și nu doar că i-a lămurit, a discutat rapid cu funcționarul respectiv și fără ca oierii români să aibă deja stabilită o întâlnire cu acesta, Albore Francesco i-a primit cu zâmbetul pe buze și s-a arătat disponibil să discute cu ei. Nu a fost nevoie ca oierii noștri să cunoască limba franceză sau limba engleză, funcționarul a fost însoțit pe parcursul discuțiilor de un purtător de cuvânt OLAF, care vorbește fluent limba română. Albore Francesco le-a spus oierilor ce ține de competența OLAF și chestiunile care trebuie sesizate la DG Agri și a înregistrat reclamațiile depuse de oieri pentru a le investiga.

Zâmbind, funcționarul OLAF a spus că nu doar în România se încearcă fraudarea acestor sume importante alocate fermierilor. Albore Francesco a declarat că anual, la OLAF, sunt depuse din toate țările membre UE, în medie, 1.500 de reclamații care vizează fraude cu banii europeni alocați agriculturii.

LA DG AGRI

La Direcția Generală pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală (DG Agri), două funcționare românce, care se ocupă de dezvoltare rurală, chiar dacă trecuse ora când se termină programul, era aproape ora 18 și funcționarii termină programul la ora 17,  i-au ajutat pe cei trei crescători să ia legătura cu cei care se ocupă de plățile directe. Nu sunt români cei care se ocupă de plățile directe, sunt din Franța, dar nu a fost o problemă că petițiile oierilor sunt scrise în limba română.  Au fost lăsate petițiile cu tot cei doare pe crescătorii de ovine la împărțirea banilor pentru subvenții și vor fi chemați la o discuție.

AGROINFO este singura publicație care i-a însoțit pe cei trei oieri la Bruxelles pentru simplul motiv că demonstrăm echilibru și echidistanță în tot ceea ce publicăm. Noi nu dorim fardarea realității! Și nici nu înclinăm balanța într-o parte sau alta. Relatăm crud, la rece, ce se întâmplă. Este posibil să fie crescători de ovine din România care beneficiază de sprijinul cuplat zootehnic pe bună dreptate, cum sunt cei care cresc rase deosebite de oi, Karakul, Merinos de Palas, unde numărul exemplarelor este restrâns. Bănuim că sunt mulți ciobani adevărați în România, nu doar cei trei crescători de ovine, ei își spun ciobani adevărați pentru că provin din familii care se ocupă de zeci de ani doar de oierit. Acesta e sensul pe care acești trei oieri îl dau cuvântului "adevărat". Ei nu știu să facă altceva și tot ei cheamă alături toți ciobanii adevărați.

AGROINFO este o publicație deschisă punctelor de vedere pe care le au liderii din oierit. Dovada este că am publicat, de fiecare dată, fără excepție, fără cenzură, comunicatele primite de la federații, asociații, etc., declarațiile făcute de acești lideri. Le așteptăm în continuare, cu aceeași deschidere.

Vizualizat: 10769 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

DECIZIE GUVERN PENTRU TINERII FERMIERI!

25 septembrie 2020 - 16:44

50 HECTARE TEREN PENTRU TINERII FERMIERI! Guvernul a adoptat în ședința de joi seara, 24 septembrie 2020, hotărârea prin care tinerii fermieri beneficiază de 50 de hectare de teren agricol, concesionat de la stat, anunță un comunicat MADR, transmis pentru AGROINFO.

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

PLĂȚI APIA! HOTĂRÂRE ADOPTATĂ DE GUVERN!

25 septembrie 2020 - 13:23

COMUNICAT. În ședința Guvernului din data de 24 septembrie 2020, a fost adoptată Hotărârea privind stabilirea valorii ajutorului financiar în avans pentru depozitarea privată a untului, laptelui praf degresat și a anumitor brânzeturi. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) va efectua plata acestor ajutoare în termen de trei luni de la încheierea perioadei de depozitare, anunță un comunicat al Ministerului Agriculturii, transmis pentru AGROINFO.

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

MASCAȚII LA UN OIER ACASĂ! AU RIDICAT CROTALII!

25 septembrie 2020 - 12:47

PERCHEZIȚIE LA UN CRESCĂTOR DE OVINE! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice din Botoșani au descins miercuri, 23 septembrie 2020, la imobilele unui crescător de animale din comuna Bălușeni. În urma percheziției, au fost ridicate crotalii noi și uzate. Oierul este bănuit de evaziune fiscală.

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

MINISTRUL OROS: FERME MAI PUȚINE, DAR MAI PUTERNICE!

25 septembrie 2020 - 11:41

PREA MULTE FERME DE SUBZISTENȚĂ! O prioritate a Ministerului Agriculturii, pentru perioada următoare, este: ferme mai puține, dar mai puternice. Din 840.000 de ferme (câte au depus anul acesta cererea pentru subvenții la APIA n.r.), 750.000 sunt ferme de subzistență. Noi trebuie să grăbim procesul de comasare, să avem ferme mai puține, ca număr, dar mult mai puternice, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros.

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

APELUL DISPERAT AL FERMIERILOR ROMÂNI!

25 septembrie 2020 - 09:12

ESTE AMENINȚATĂ INDEPENDENȚA ALIMENTARĂ A ROMÂNIEI. Asociația Fermierilor din România atrage atenția că situația generată de secetă este una extrem de gravă, numărul fermierilor, dar și suprafețele afectate fiind de natură a prefigura un dezastru economic, care finalmente poate pune în pericol independența alimentară a României, susține AFR, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

FERMIERI, VERIFICAȚI ASTĂZI DACĂ AVEȚI BANII DE LA APIA ÎN CONTURI!

25 septembrie 2020 - 08:39

VIN BANII DE LA APIA! Transfer de bani de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) către conturile fermierilor români! Anunțul pe care l-a făcut joi seara ministrul agriculturii, Adrian Oros: banii intră în conturile fermierilor începând de astăzi, 25 septembrie 2020.

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

APICULTORI, VERIFICAȚI-VĂ CONTURILE!

24 septembrie 2020 - 20:25

PLATA AJUTORULUI DE MINIMIS! Consilierul personal al ministrului agriculturii, apicultorul Marian Irinei, cunoscut pe Facebook ca Marian Stuparul Oltean, a anunțat astăzi că are semnale de la apicultori din toată țara că a început plata ajutorului de minimis de 25 de lei/familia de albine.
Banii au ajuns deja la mai mulți apicultori.

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

1.200 DE OVINE DUSE LA ABATOR DIN CAUZA SCRAPIEI!

24 septembrie 2020 - 19:48

SCRAPIA, BOALĂ MORTALĂ LA OVINE. Două focare de scrapie la ovine au fost depistate la două ferme din județul Giurgiu. Au fost sacrificate 300 de ovine și alte 900 de ovine vor fi duse la abator pentru sacrificare. Scrapia este o boală mortală, fără leac. De multe ori, acolo unde este descoperit un focar de scrapie, este sacrificată întreaga turmă, iar proprietarul primește despăgubiri.

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

ȘEFUL APIA, EXPLICAȚII IMPORTANTE PENTRU CRESCĂTORII CARE CER AJUTORUL DE MAXIM 7.000 DE EURO!

24 septembrie 2020 - 16:14

EXCLUSIV AGROINFO. Data de referință pentru plata ajutorului excepțional de maxim 7.000 euro/fermă, acordat crescătorilor de animale pe Măsura 21, este 1 iulie 2020. Dacă la 1 iulie 2020, am avut în fermă 11 vaci eligibile pentru acest ajutor și acum mai am doar 5, pentru câte vaci primesc ajutorul? Ne-a întrebat un crescător de bovine din județul Maramureș.

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

DATE EUROSTAT: CÂTE OI SE MAI CRESC ÎN ROMÂNIA!

24 septembrie 2020 - 14:33

LOCUL DOI ÎN UE. Anul trecut, în 2019, în România a fost înregistrat un efectiv de 10 milioane de ovine, ceea ce a dus țara noastră pe locul doi în Uniunea Europeană în clasamentul celor mai mari crescători de oi, susțin datele publicate miercuri,23 septembrie 2020, de Eurostat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Cioban
|
12. 06, 2017. Wednesday 21:55

Sunt de acord cu ei in legatura cu pasiunile...in rest vorbesc prostii !!!

1.
cioban european
|
12. 06, 2017. Wednesday 12:24

Păcat de voi!!!! Sunteți folosiți de oameni obsedați de imagine sau din lipsa acesteia !!!! Rezultatul anticipat? TEAPĂ !!!!! UE incurajează formele asociative !!! Ce sunteți voi ?? Ciobani muncitori, care ați pierdut startul și beneficiile ce puteau fi accesate la fel ca cei care au înțeles importanța performanței .

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Tehnologia Syngenta pentru cultura de tomate

Produsele Syngenta recomandate pentru combaterea bolilor și dăunătorilor la culturile de tomate în spații protejate.
Află ce fungicide și insecticide au fost utilizate cu succes în lotul demonstrativ Syngenta de la Seleuş, Arad.

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Chelnerul aleargă la masa unui client: Detalii