Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

EXCLUSIV! BĂIEȚII DEȘTEPȚI din OIERIT, ÎN ALERTĂ! ANZ DĂ LISTA NEAGRĂ a ASOCIAȚIILOR!

Publicat: 23 august 2017 - 11:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A ÎNCEPUT VÂNĂTOAREA! Afacerile cu berbeci de rasă care nu sunt de rasă, eliberarea de certtificate de origine pe bandă rulantă, registre genealogice gestionate doar pentru încasarea subvențiilor mari și un control oficial al performanțelor făcut din pix au declanșat verificarea la sânge a asociațiilor crescătorilor de ovine. Controlul oficial al performanțelor și înscrierea ovinelor în regsitrele de rasă sunt punctele cheie care le aduc fermierilor subvenții europene uriașe sau ajutoare de minimis de la stat.

Președintele Agenției Naționale de Zootehnie declară, în exclusivitate pentru AGROINFO, că a retras deja acreditarea unor asociații care urmăreau alte interese decât cele ale fermierilor membri. Acreditările au fost retrase în urma verificările făcute de Corpul de control al ministrului agriculturii.

Lista neagră rămâne deschisă! 

Am retras acreditarea pentru Registrul genealogic la rasa Merinos Transilvănean la o asociație de crescători de ovine din județul Arad și la o asociație din județul Aba, acreditată pentru controlul oficial al performanțelor la rasa Țurcană. lelior-doi_b

Motivele au fost mai multe. Atunci când o asociație primește o acreditare, o primește în baza unui program de ameliorare, dacă este vorba de registrul genealogic, sau pe baza unor activități, dacă este vorba de controlul performanțelor. La controlul efectuat în teren și la constatarea făcută de noi, în sensul că nu s-au îndeplinit obiectivele și datele programului de ameliorare sau activitatea de control, am ajuns la concluzia că asociația respectivă nu poate duce mai departe această activitate, ca atare s-a retras acreditarea conform regulamentului și normele interne și internaționale, declară Lelior Iacob, președintele Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ) (în foto).

Asociația crescătorilor de ovine din județul Alba era acreditată doar de anul trecut pentru controlul oficial al performanțelor, iar cea din județul Arad deținea Registrul genealogic pentru rasa Merinos Transilvănean de câțiva ani.

Asociațiile respective nu și-au făcut treaba, drept pntru care nici nu au contestat decizia luată de ANZ. Nu, nu au contestat, pentru că au fost făcute și alte demersuri înaintea deciziei de retragere a acreditării. Adică, au fost făcute și alte constatări înainte de retragerea acreditării și s-a ajuns la concluzia că aceste asociații nu pot duce mai departe activitatea și li s-a retras acreditarea, spune președintele ANZ.  

Lelior Iacob a mai spus că lista neagră a asociațiilor, care urmăresc alte interese decât pe cele ale fermierilor membri, rămâne deschisă.

Așa se va întâmpla în continuare. În condițiile în care o asociație primește o acreditare pentru o activitate și nu-și respectă obligațiile la care s-a angajat este normal să-i retragem acreditarea pentru că crescătorii care sunt înscriși în acea asociație nu au nicio vină pentru că asociația nu vrea să-și facă treaba.

O să analizăm toate asociațiile, reanalizăm programele de ameliorare pentru că acum avem intrarea în vigoare a Regulamentului european 1012 de la 1 noiembrie 2018. Până atunci avem timp să ne armonizăm programele și unde mai sunt lucruri de pus la punct le facem împreună cu asociațiile, cu cele care vor reuși să se adapteze și să se armonizeze cu cerințele regulamentelor interne și internaționale. Ele vor rezista, cine nu, asta este! Regulamentul european este în vigoare în momentul de față, dar devine obligatoriu de la 1 noiembrie 2018. Deci, asociațiile au timp să-și adapteze activitățile la cerințele regulamentelor europene, adaugă președintele ANZ.

Marți seara, abia întors din vizita de lucru din Călărași, ministrul agriculturii, Petre Daea a fost așteptat la Ministerul Agriculturii de mai mulți lideri ai oierilor. Printre aceștia s-a aflat și fermierul Dumitru Andreșoi, unul dintre cei mai bogați oieri din România. Andreșoi este președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia, Hunedoara, care deține Registrul genealogic pentru rasa Țurcană.

Asociația noastră nu are probleme. Am fost verificați de ANZ. Discuția cu domnul ministru a fost pe probleme de sector, export, sprijinul cuplat la ovine, registrele genealogice, din astea. Am vrut să vedem poziția ministerului și a ANZ-ului în continuare, cum funcționăm, ce facem. Deci, a fost o discuție tehnică, declară Dumitru Andreșoi, pentru AGROINFO.

Condiția obligatorie pentru încasarea sprijinului cuplat la ovine, o subvenție europeană care a ajuns în 2016 la 27 de euro/cap de ovină, este înscrierea în registrul genealogic al rasei. Nu e de mirare că afacerile dubioase din oierit se învârt în jurul acestei subvenții și a ajutoarelor de minimis obținute de la stat pentru berbecii de rasă.

Vizualizat: 9087 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

BURSA INTERNAȚIONALĂ A OILOR ÎN MĂRGINIMEA SIBIULUI!

BURSA INTERNAȚIONALĂ A OILOR ÎN MĂRGINIMEA SIBIULUI!

21 septembrie 2020 - 16:42

BURSA OILOR. Un candidat pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Sibiu, Laurenţiu Cosmin Balcu, propune înfiinţarea unei Burse Internaţionale a Oilor în Mărginimea Sibiului, zonă renumită pentru numărul foarte mare de crescători de ovine și pentru tradiția îndelungată în oierit.

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

CONFERINȚĂ USAMV CLUJ: PARTICIPĂ 250 DE CERCETĂTORI DIN 12 ȚĂRI!

21 septembrie 2020 - 15:28

EVENIMENT! Conferința anuală a USAMV Cluj-Napoca, denumită în 2020 ”Științele Vieții pentru Dezvoltare Sustenabilă”, se va derula online, cu participarea a 250 de specialiști din țară și străinătate, anunță un comunicat USAMV Cluj, transmis pentru AGROINFO.

MADR ANUNȚĂ ASTĂZI: START PLATĂ AJUTOR DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

MADR ANUNȚĂ ASTĂZI: START PLATĂ AJUTOR DE MINIMIS PENTRU APICULTORI!

21 septembrie 2020 - 14:52

VIN BANII! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO, că Direcțiile Agricole Județene (DAJ) pot începe de marți – 22 septembrie plata ajutorului de minimis către apicultori.

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, PLATA AJUTOARELOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 11:09

AJUTOARE CRIZĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține că toți crescătorii de animale primesc ajutoarele acordate în contextul crizei sanitare. Indiferent că e vorba de ferme de vaci cu peste 91 de capete de animale sau ferme care au sub 90 capete animale, toate vor beneficia de un ajutor de 100 de euro pe cap de animal. Dacă la vaci se știe cuantumul pe cap de animal, la ovine/caprine nu se știe. Șeful MADR nu a precizat însă diferențele dintre ajutoarele acordate fermelor mari și cele pentru fermele mici sau medii.

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

TINERII FUG DE FERMELE DE ANIMALE! TOT MAI PUȚINI ALEG SĂ FIE CRESCĂTORI DE ANIMALE!

21 septembrie 2020 - 09:36

RENUNȚĂ LA CREȘTEREA ANIMALELOR. Muncă multă, bani puțini, producția de lapte și carne se vinde greu și la prețuri mici. Toate sunt motive pentru ca tinerii din România să nu-și dorească să devină proprietari ai unei ferme de animale. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, săptămâna trecută, în vizita făcută în județul Mureș, că pregătește, împreună cu Ministerul Fondurilor Europene, un ajutor din bani europeni care să-i motiveze pe crescătorii de animale, pe fermieri să angajeze tineri.

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

UN ȘEF APIA ANUNȚĂ DATA LA CARE AJUNG AJUTOARELE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

21 septembrie 2020 - 08:47

AJUTOARE PLĂTITE DE APIA. A început plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole însămânțate în toamna lui 2019 au fost afectate de secetă. Un director APIA anunță data la care vor ajunge banii în conturile fermierilor.

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

MINISTRUL OROS, DISCUȚII CU CRESCĂTORII DESPRE DESCHIDEREA TÂRGURILOR DE ANIMALE!

20 septembrie 2020 - 10:31

ÎNTÂLNIRE CU CRESCĂTORII DE ANIMALE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a discutat, sâmbătă, 19 septembrie 2020, cu crescătorii de animale despre deschiderea târgurilor de animale, despre ameliorarea raselor la ovine și acordarea subvențiilor pe cap de animal, sprijin cuplat și ajutor național tranzitoriu. Șeful MADR a fost în mai multe comune din județul Cluj.

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

CINE ARE DREPTUL LA SUBVENȚIA APIA PE HECTAR?

20 septembrie 2020 - 09:38

PROBLEMELE FERMIERILOR. Subvenția trebuie să o primească cel care lucrează pământul, nu proprietarul, iar situațiile care nu sunt conforme trebuie remediate, le-a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros, fermierilor și crescătorilor de animale cu care a discutat sâmbătă în județul Cluj.

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ CĂ SCHIMBĂ O LEGE PENTRU CĂ PRIMEȘTE ZILNIC MESAJE DE LA FERMIERI!

20 septembrie 2020 - 09:02

MODIFICARE LEGE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, doreşte modificarea legislaţiei din domeniul vânătorii, astfel încât fermierii care au terenuri ce se suprapun cu fonduri de vânătoare să le gestioneze și să poată ţine sub control problema mistreţilor care distrug culturile.

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

PIAȚA ROMÂNILOR! PRIMA PIAȚĂ CU PRODUSE TRADIȚIONALE ȘI NATURALE EXCLUSIV ROMÂNEȘTI!

20 septembrie 2020 - 08:32

PRIMA PIAȚĂ A ROMÂNILOR. Sâmbătă, 19 septembrie 2020, s-a deschis în București Piaţa Românilor, fosta piaţă Colentina, fiind unicul loc unde se vor putea găsi cele mai multe alimente bio româneşti certificate, alături de produse tradiţionale şi naturale româneşti atestate.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

Recoltat de grau pe coline cu combina Massey Ferguson 7360 PLI si Colina Harvesting

#colinaharavesting #masseyferguson #MF7360PLI #combinaMF

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă. Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii