Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

EXCLUSIV! BĂIEȚII DEȘTEPȚI din OIERIT, ÎN ALERTĂ! ANZ DĂ LISTA NEAGRĂ a ASOCIAȚIILOR!

Publicat: 23 august 2017 - 11:14
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

A ÎNCEPUT VÂNĂTOAREA! Afacerile cu berbeci de rasă care nu sunt de rasă, eliberarea de certtificate de origine pe bandă rulantă, registre genealogice gestionate doar pentru încasarea subvențiilor mari și un control oficial al performanțelor făcut din pix au declanșat verificarea la sânge a asociațiilor crescătorilor de ovine. Controlul oficial al performanțelor și înscrierea ovinelor în regsitrele de rasă sunt punctele cheie care le aduc fermierilor subvenții europene uriașe sau ajutoare de minimis de la stat.

Președintele Agenției Naționale de Zootehnie declară, în exclusivitate pentru AGROINFO, că a retras deja acreditarea unor asociații care urmăreau alte interese decât cele ale fermierilor membri. Acreditările au fost retrase în urma verificările făcute de Corpul de control al ministrului agriculturii.

Lista neagră rămâne deschisă! 

Am retras acreditarea pentru Registrul genealogic la rasa Merinos Transilvănean la o asociație de crescători de ovine din județul Arad și la o asociație din județul Aba, acreditată pentru controlul oficial al performanțelor la rasa Țurcană. lelior-doi_b

Motivele au fost mai multe. Atunci când o asociație primește o acreditare, o primește în baza unui program de ameliorare, dacă este vorba de registrul genealogic, sau pe baza unor activități, dacă este vorba de controlul performanțelor. La controlul efectuat în teren și la constatarea făcută de noi, în sensul că nu s-au îndeplinit obiectivele și datele programului de ameliorare sau activitatea de control, am ajuns la concluzia că asociația respectivă nu poate duce mai departe această activitate, ca atare s-a retras acreditarea conform regulamentului și normele interne și internaționale, declară Lelior Iacob, președintele Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ) (în foto).

Asociația crescătorilor de ovine din județul Alba era acreditată doar de anul trecut pentru controlul oficial al performanțelor, iar cea din județul Arad deținea Registrul genealogic pentru rasa Merinos Transilvănean de câțiva ani.

Asociațiile respective nu și-au făcut treaba, drept pntru care nici nu au contestat decizia luată de ANZ. Nu, nu au contestat, pentru că au fost făcute și alte demersuri înaintea deciziei de retragere a acreditării. Adică, au fost făcute și alte constatări înainte de retragerea acreditării și s-a ajuns la concluzia că aceste asociații nu pot duce mai departe activitatea și li s-a retras acreditarea, spune președintele ANZ.  

Lelior Iacob a mai spus că lista neagră a asociațiilor, care urmăresc alte interese decât pe cele ale fermierilor membri, rămâne deschisă.

Așa se va întâmpla în continuare. În condițiile în care o asociație primește o acreditare pentru o activitate și nu-și respectă obligațiile la care s-a angajat este normal să-i retragem acreditarea pentru că crescătorii care sunt înscriși în acea asociație nu au nicio vină pentru că asociația nu vrea să-și facă treaba.

O să analizăm toate asociațiile, reanalizăm programele de ameliorare pentru că acum avem intrarea în vigoare a Regulamentului european 1012 de la 1 noiembrie 2018. Până atunci avem timp să ne armonizăm programele și unde mai sunt lucruri de pus la punct le facem împreună cu asociațiile, cu cele care vor reuși să se adapteze și să se armonizeze cu cerințele regulamentelor interne și internaționale. Ele vor rezista, cine nu, asta este! Regulamentul european este în vigoare în momentul de față, dar devine obligatoriu de la 1 noiembrie 2018. Deci, asociațiile au timp să-și adapteze activitățile la cerințele regulamentelor europene, adaugă președintele ANZ.

Marți seara, abia întors din vizita de lucru din Călărași, ministrul agriculturii, Petre Daea a fost așteptat la Ministerul Agriculturii de mai mulți lideri ai oierilor. Printre aceștia s-a aflat și fermierul Dumitru Andreșoi, unul dintre cei mai bogați oieri din România. Andreșoi este președintele Asociației Crescătorilor de Ovine Dacia, Hunedoara, care deține Registrul genealogic pentru rasa Țurcană.

Asociația noastră nu are probleme. Am fost verificați de ANZ. Discuția cu domnul ministru a fost pe probleme de sector, export, sprijinul cuplat la ovine, registrele genealogice, din astea. Am vrut să vedem poziția ministerului și a ANZ-ului în continuare, cum funcționăm, ce facem. Deci, a fost o discuție tehnică, declară Dumitru Andreșoi, pentru AGROINFO.

Condiția obligatorie pentru încasarea sprijinului cuplat la ovine, o subvenție europeană care a ajuns în 2016 la 27 de euro/cap de ovină, este înscrierea în registrul genealogic al rasei. Nu e de mirare că afacerile dubioase din oierit se învârt în jurul acestei subvenții și a ajutoarelor de minimis obținute de la stat pentru berbecii de rasă.

Vizualizat: 9103 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

SUBVENȚII APIA 2020! APIA ANUNȚĂ CĂ ÎNCEPE PLĂȚILE ÎN ACEASTĂ SĂPTĂMÂNĂ!

30 noiembrie 2020 - 10:54

OFICIAL! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că din această săptămână, din data de 2 decembrie 2020, începe autorizarea la plata finală a fermierilor care au solicitat subvențiile agricole pentru anul 2020.

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

LACTATE ROMÂNEȘTI ARTESANA, CIFRĂ DE AFACERI ANUL ACESTA 3,7 MILIOANE DE EURO, VÂNDUTE ÎN 700 DE MAGAZINE!

30 noiembrie 2020 - 10:08

COMUNICAT. Iubitorii de lactate românești, realizate din lapte integral, neomogenizat și pasteurizat la temperatură joasă, vor găsi la rafturile marilor rețele de retail din România, produsele Artesana cu noile etichete. Cu o cifră de afaceri estimată pentru anul 2020 la 3,7 milioane de euro, Artesana se află pe piața românească din august 2012, iar în retail-ul modern din august 2013. Produsele Artesana se găsesc în peste 700 de magazine în toată țara.

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

O TÂNĂRĂ FERMIERIȚĂ ȘI FERMA DE PĂSĂRI PĂȘUNATE!

30 noiembrie 2020 - 09:48

TINERI FERMIERI. Programul Empowering Women in Agrifood, dezvoltat de EIT Food și implementat de Impact Hub Bucharest, și-a desemnat cele 2 câștigătoare care au primit finanțare totală de 15.000 de euro. Cea mai mare sumă, 10.000 de euro, a fost câștigată de  Cosmina Dinu, care este o tânără și frumoasă fermieriță și a pus pe picioare Ferma de păsări pășunate.

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

MINISTRUL OROS: 1,4 MILIARDE DE EURO PENTRU PLĂȚILE COMPENSATORII ALE FERMIERILOR!

29 noiembrie 2020 - 08:39

AJUTOARE PENTRU ZONA MONTANĂ. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că sunt alocate 1,4 miliarde de euro pentru plățile compensatorii pe hectar și pe cap de animale destinate fermierilor din zona montană. Suma este alocată pentru următorul exercițiu financiar, 2021-2027.

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

CUM DEVINE RENTABILĂ O FERMĂ CU 18 VACI!

29 noiembrie 2020 - 07:39

AFACERI AGRICULTURA. Un crescător de bovine din județul Suceava a reușit să-și transforme o fermă de 18 vaci de lapte într-o afacere rentabilă. Crescătorul și-a construit din bani europeni o făbricuță, organizată în trei containere modulare, unde produce brânzeturi, lapte acru, smântână, etc. Produsele lactate pot fi cumpărate direct de la făbricuță, iar în perioada următoare, fermierul va intra cu produsele lui într-un lanț de magazine cu produse tradiționale.

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

GUVERN: NOU SPRIJIN FINANCIAR PENTRU FERMIERI!

29 noiembrie 2020 - 06:38

OFICIAL. Guvernul a adoptat în ședința din 27 noiembrie 2020 o hotărâre prin care este instituit un nou ajutor financiar pentru fermieri, programul Agro Invest. Prin acest program de sprijin, fermierii pot să contracteze credite de la bănci cu garanții de stat și dobândă subvenționată.

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

ȘEFUL AFIR: PREFER SĂ DAU UN LEU ÎN PLUS PE UN PRODUS AUTOHTON CARE ARE GUST ȘI ESTE CURAT!

28 noiembrie 2020 - 08:26

BANI PENTRU FERMIERI. Directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), Mihai-Liviu Moraru, a anunțat suma care va fi la dispoziția fermierilor români pentru investițiile în ferme în următorii 7 ani. Totodată, șeful AFIR declară că este un susținător al produselor românești, provenite din fermele din România și militează pentru reducerea importurilor.

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

PRIMA SESIUNE ADS! UNUI SINGUR TÂNĂR FERMIER I S-AU ATRIBUIT FĂRĂ LICITAȚIE 50 HA DE TEREN!

27 noiembrie 2020 - 18:32

TEREN AGRICOL PENTRU TINERII FERMIERI. Tânărul fermier Marcel Pop din județul Satu Mare este primul tânăr fermier care a semnat astăzi un contract cu Agenția Domeniilor Statului pentru atribuirea directă a celor 50 de hectare de teren agricol, promise tinerilor fermieri. Pentru celelalte suprafețe declarate disponibile în câteva județe, se vor organiza licitații publice.

 

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

MESAJ APIA DE ASTĂZI PENTRU TOȚI FERMIERII!

27 noiembrie 2020 - 17:18

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că a finalizat Campania de plăți în avans pentru beneficiarii care au depus Cerere unică de plată în anul 2020.

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

FERMIERII ROMÂNI ÎNGENUNCHEAȚI DE DATORII ÎNCEP SĂ-ȘI VÂNDĂ TERENURILE ȘI UTILAJELE!

27 noiembrie 2020 - 09:49

DEZASTRU! Seceta și recoltele dezastruoase din Dobrogea îi forțează pe fermieri să își vândă utilajele și terenurile.Mulți nu mai au bani pentru salariile angajaților pe care i-au găsit foarte greu. Cornel Zamfir deţine peste 1300 de hectare în apropierea localităţii Cobadin, în Constanța. A scos la vânzare mai multe utilaje agricole ca să obţină banii pentru salariile angajaților. Dacă fermierii mari au probleme, cei mici nu vor rezista

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune!

Parcul ideal pentru o fermă zootehnică! Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! "Primele utilaje au fost cumpărate de la Tehnodiesel SRL prin buyback şi credit furnizor, în 2016. „Pentru ferma Red Angus am găsit o finanţare directă prin Tehnodiesel, care este foarte convenabilă. Am apelat şi la buyback şi am cumpărat utilaje noi, cu finanţare pe 3 ani, în rate eşalonate, negociate.” - Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș. "

Tractorul Massey Ferguson din seria 3000 este un tractor de fermă, cel din seria 5000 este pentru tot ce înseamnă recoltarea şi prelucrarea fânului şi pentru lucrări uşoare de câmp semănat, erbicidat, iar cel din seria 6000 este pentru lucrările grele de câmp arat, lucrări cu discul, scarificat, balotat cu balotiera mare şi pentru transport cu remorcile mari, de 18 tone. Pentru o fermă zootehnică, este parcul ideal de tractoare."- Péter Tamás Nagy, administrator Black Angus Farm, jud. Mureș.

Încărcătoarele Weidemann mari sunt folosite pentru tot ce înseamnă lucrul pe câmp şi muncă grea pe platforma zootehnică și în afara ei - încărcat, descărcat, stivuit baloți în fânare, încărcat bălegar pentru fertilizarea suprafețelor agricole, inclusiv împins zăpada de pe platformă. „Acum doi ani am avut zăpadă de aproape doi metri, viscolită, nu ne descurcam fără încărcătoarele Weidemann. Încărcătorul Weidemann T 5522 este mai stabil, iar modelul 3080 LPT telescopic este articulat la mijloc și este mai flexibil.

NHR Agropartners - soluţii pentru viticultură Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii