Revista FERMA şi Camera de Comerţ, Industrie şi Agricultură Arad organizează în ziua de 14 septembrie 2013, începând cu ora 10.30, în cadrul expoziţiei Agromalim de la Arad, conferinţa naţională FERMA DE CARNE.
Manifestarea îşi propune prezentarea principalelor direcţii de dezvoltare a acestui sector zootehnic în România, cu accent pe exploatarea şi ameliorarea pajiştilor destinate creşterii taurinelor şi ovinelor de carne, ameliorarea genetică şi creşterea efectivului de taurine şi ovine care să optimizeze producţia de carne premium, precum şi oportunităţile de valorificare pe piaţa locală şi externă.
Programul Conferinţei
PARTEA I
10.30 Deschiderea lucrărilor conferinţei
10.45 Nicolae DRAGOMIR, profesor USAMVB Timişoara - Conversia în carne a producţiei pajiştilor naturale şi semănate
11.05 Ludovic CZISZTER, profesor USAMVB Timişoara - Rase şi hibrizi de bovine specializate pe producţia de carne. Întreţinere, producţie,
oportunităţi de valorificare, rentabilitate economică
11.25 Vasile PACHIŢANU, preşedinte Asociaţia Angus-RO, fermier - Vite pentru carne. ANGUS - oportunitate de afacere
11.45 Ioan HUŢU, preşedinte Unităţii de Extensie - Centru de consultanţă, USAMVB Timişoara - Adăposturi pentru întreţinerea ovinelor şi bovinelor de carne
12.05 Dan Gheorghe NEAŢĂ, Director general adjunct, Direcţia Politici Agricole şi Strategii în MADR - Strategia Ministerului Agriculturii privind sectorul creşterii bovinelor şi ovinelor pentru carne. Statistici privind dinamica efectivelor şi a producţiilor, piaţa de desfacere şi comportamentul de consum
12.25 Ioan PĂDEANU, profesor USAMVB Timişoara - Prezent şi perspective pentru oaia de carne în România
12.45 Constantin PASCAL, profesor USAMV Iaşi - Soluţii practice de obţinere sistematică a hibrizilor de carne la ovine
13.05 Stelian Vasile DĂRĂBAN, profesor USAMV Cluj-Napoca - Tehnologia şi structura de rasă, factori determinanţi în obţinerea cărnii de tineret ovin
Pauză de cafea
PARTEA A II-A
14.00 FERMA DE CARNE - întrebări şi răspunsuri
Proiecţie de video-reportaje realizate de echipa Ferma în ferme de bovine şi ovine de carne, urmate de discuţii libere împreună cu proprietarii expolataţiilor respective.
INTRAREA ESTE LIBERĂ! Vă aşteptăm!