Adama
Agreena
AGRICOVER

Estimări privind producţia de carne de pasăre

Publicat: 15 septembrie 2011 - 14:37
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Producţia mondială de carne de pasăre va înregistra anul acesta o creştere de două procente, fiind estimat că se vor obţine 100 de milioane tone metrice, potrivit Departamentului American al Agriculturii.

Comparativ cu evoluţia de anul trecut, se va înregistra o scădere a ratei de producţie, la jumătate. Principalul motiv ar fi costul ridicat pentru hrana animalelor, cele mai afectate fiind Brazilia, China, Uniunea Europeană şi SUA, care reprezintă două treimi din producţia mondială de carne de pasăre.

În Uniunea Europeană, producţia de carne de pasăre a fost influenţată de costurilor de intrare mai mari şi punerea în aplicare a noilor norme, mai stricte, în ceea ce priveşte bunăstarea animalelor (planul de acţiune adoptat în ianuarie 2006 prevede acum anumite restricţii cu privire la creşterea găinilor în baterii).

Producţia braziliană şi cea americană este susţinută încă de cererea puternică de consum, ca urmare a competitivităţii preţurilor la păsările de curte. În schimb, în Rusia este prognozată o creştere mai mare a producţiei de carne de pasăre, ca urmare a investiţiilor din industrie (circa 2 miliarde dolari în 2010), consolidarea politicilor de subzistenţă şi acordarea de subvenţii pentru hrana animalelor.

În ceea ce priveşte China, producţia de carne de pasăre este de aşteptat să crească trei procente, după ce anul trecut creşterea a fost de 7 la sută. Autorităţile de la Beijing şi-au luat anumite măsuri de siguranţă, impunând restricţii la importurile de carne de pasăre şi aplicarea de taxe anti-dumping.

Per ansambul, în Asia rata de creştere va fi de numai 3 la sută (în 2010 a fost de 6%). Focarele de gripă aviară (H5N1) descoperite recent au afectat în mod semnificativ producţia de carne de pasăre din Bangladesh, Cambodgia, Egipt, Hong Kong, India, Indonezia, Japonia, Coreea de Sud, Mongolia, Myanmar şi Vietnam. În schimb, este anticipată o creştere a producţiei în India, Iran, Kazahstan şi Turcia, unde numărul de ferme de păsări de curte s-a dublat faţă de 2010.

Exporturile mondiale de carne de pasăre se estimează că vor atinde în 2011 valoarea de 11,7 milioane tone, o creştere de 1,6 la sută comparativ cu anul trecut. Statele Unite vor pierde probabil poziţia de lider, în favoarea Braziliei, care ar putea livra pe pieţele externe peste 4 milioane tone metrice, ceea ce reprezintă aproximativ o treime din exporturile mondiale totale.

Vizualizat: 2752 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Carnea de pasăre ucreaineană, pe masa consumatorilor din UE?

Carnea de pasăre ucreaineană, pe masa consumatorilor din UE?

Cel târziu până la sfârşitul anului, Ucraina ar putea deveni furnizor de carne de pasăre pe pieţele din Uniunea Europeană.

Au crescut exporturile americane de carne de pasăre

Au crescut exporturile americane de carne de pasăre

În prima jumătate a acestui an, exporturile americane de carne de pasăre au înregistrat un record în ceea ce priveşte valoarea tranzacţiilor, iar cantitatea livrată a fost a treia din istorie.

Agricola Bacău: Exporturi importante la carnea de pasăre

Agricola Bacău: Exporturi importante la carnea de pasăre

Producătorul de carne de pui Agricola Bacău (est) a exportat în primele cinci luni ale anului 2011 peste 22% din producţia sa de carne de pasăre.

Importurile de carne de pasăre din UE fac concurenţă neloială producătorilor locali

Importurile de carne de pasăre din UE fac concurenţă neloială producătorilor locali

Firmele care importă carne de pasăre din Uniunea Europeană fac concurenţă neloială producătorilor autohtoni din domeniu, întrucât comerţul intracomunitar nu este fiscalizat, a declarat Ilie Van, preşedintele Uniunii Crescătorilor de Păsări din România. 

Ilie Van (UCPR): Preţul cărnii de pasăre va rămâne neschimbat în perioada următoare

Ilie Van (UCPR): Preţul cărnii de pasăre va rămâne neschimbat în perioada următoare

'În februarie - martie nu vor fi majorări de preţuri la carnea de pasăre deoarece cererea nu este foarte ridicată, iar producătorii mai au încă suficiente stocuri. În lunile ianuarie şi februarie populaţia mai consumă încă produsele din carne de porc, conform tradiţiei', a afirmat Van.

Alte articole in aceasta categorie

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

Fermele mici exceptate de la controale și sancțiuni APIA!

25 aprilie 2024 - 15:20

Parlamentul European aprobă o revizuire a politicii agricole comune a UE. Condiționalitățile” de mediu revizuite pot fi deja utilizate pentru a solicita sprijin din partea UE în 2024. Mai multe derogări de la unele standarde PAC sunt posibile în cazul unor condiții meteorologice extreme. Fermele mai mici vor fi exceptate de la controale și sancțiuni pentru nerespectarea unor norme.

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

GAEC 8 eliminată dintre regulile pentru subvențiile APIA!

25 aprilie 2024 - 15:03

GAEC 8, norma de eco-condiționalitate, procentul de teren lăsat pârloagă, care a dat bătăi de cap fermierilor nu va mai fi o condiție pentru încasarea subvențiilor APIA, anunță eurodeputatul român Daniel Buda.

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

Efectuarea plăţilor APIA pe cap animal!

25 aprilie 2024 - 11:24

Ghidul APIA elaborat pentru acest an precizează modalitatea de efectuare a plăților APIA pentru crescătorii de animale, termenul limită pentru plata subvențiilor din zootehnie.

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

Control și supracontrol APIA în fermele de animale pentru plata ANT și SCZ!

25 aprilie 2024 - 05:33

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultura (APIA) va verifica și anul acesta fermele de animale care solicită plata subvențiilor disponibile pentru zootehnie, ajutor național tranzitoriu, ANT, și sprijin cuplat pentru venit, SCZ.

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

Fermierii români au luat țeapă cu tractoare din Germania!

24 aprilie 2024 - 19:36

Mai mulți fermieri români au rămas fără zeci de mii de euro după ce au făcut comenzi în Germania pentru utilaje agricole. 

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

Cât plătesc arabii pe kilogramul de miel în viu! Cumpără cu miile!

24 aprilie 2024 - 15:43

Crescătorii români de ovine vând în această perioadă sute de miei pentru export în țările arabe. Zeci de mii de miei din județele Galați și Vrancea ajung anul acesta în ţările arabe. Fermierii spun că s-a dus vestea că românii au marfă bună, astfel că tirurile vin şi încarcă mieii în viu, direct de la stână.

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

Termen 15 zile la plata subvențiilor APIA pe cap animal!

24 aprilie 2024 - 07:33

Foarte important termenul APIA de 15 zile lucrătoare pentru crescătorii de animale care solicită subvențiile APIA pe cap animal sau tonă lapte, aferente acestui an. Respectarea termenului înseamnă încasarea fără probleme a subvențiilor APIA din zootehnie chiar dacă crescătorii nu au respectat regulile.

Cum faceți transferul animalelor ca să nu pierdeți subvențiile APIA pentru acest an!

Cum faceți transferul animalelor ca să nu pierdeți subvențiile APIA pentru acest an!

24 aprilie 2024 - 06:27

Mulți crescători de animale nu știu cum să facă transferul unei exploatații zootehnice și din acest motiv își pierd subvențiile APIA. Ghidul APIA pentru anul 2024 lămurește cum se face acest transfer.

Caiet de pășunat pentru subvenția APIA de circa 100 euro/vacă!

Caiet de pășunat pentru subvenția APIA de circa 100 euro/vacă!

23 aprilie 2024 - 07:07

Crescătorii de bovine beneficiază anul acesta de o nouă subvenție APIA, PD-27 Creșterea nivelului de bunăstarea a bovinelor prin pășunat extensiv pe pajiști în condiții optime de sustenabilitate. Cuantumul estimativ este de 100 euro/vacă. Documentul pe care e obligatoriu să-l dețină crescătorii este Caietul de pășunat.

Târg de Florii în curtea MADR

Târg de Florii în curtea MADR

23 aprilie 2024 - 06:36

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) și Cooperativa Caprirom Sud-Muntenia în parteneriat cu Agenția Națională a Zonei Montane (ANZM) organizează în perioada 25 - 27 aprilie 2024, în curtea ministerului, „Târgul de Florii”, primul eveniment de promovare a produselor agroalimentare provenite din zona montană a României etichetate pe schema de calitate „Produs montan”.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

În exploatația Agro Roban Roxet Farm SRL din localitatea Fălcoiu, județul Olt, recolta se măsoară nu doar în kilograme, ci și în kilowați. Aici, activitatea agricolă, reprezentată de 800 de hectare cultivate preponderent cu cereale, și un parc de utilaje performante achiziționate de la Sigma România, se îmbină cu producția de combustibili alternativi (brichete și peleți), realizată în două unități de prelucrare a paielor. O afacere agricolă integrată, născută din ambiția a doi tineri, naș și fin, în cadrul căreia își desfășoară activitatea nu mai puțin de 16 angajați.

CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere Prețul, brandurile și garanția l-au convins pe Mihai Cherecheș să aleagă IPSO Utilaje de Ocazie

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii