Compania Transavia, cel mai important producător de carne din România, derulează în acest an investiţii de 12 - 13 milioane de euro, mai mult decât şi-a propus iniţial, de asemenea fiind previzionată o cifră de afaceri mai mare decât anul trecut, când a fost de peste 423 de milioane de lei.
„Investiţiile pe care ni le-am propus pentru 2011 erau de circa 10 milioane de euro, dar, după cum accelerăm, se pare că le vom depăşi cu vreo 2 - 3 milioane”, a declarat, într-o conferinţă de presă la Oiejdea, directorul general al companiei, Ioan Popa. Acesta a menţionat că în acest an, investiţiile se axează pe creşterea rentabilităţii companiei şi nu a creşterii capacităţii de producţie.
Ioan Popa estimează şi o cifră de afaceri mai mare decât anul trecut, ca şi profitul de altfel. „În fiecare an, cifra de afaceri a crescut, nu a scăzut nici chiar în aceşti ani de criză”, a precizat Popa, cel care a fondat compania în urmă cu 20 de ani.
Cu o pondere, anul trecut, de 10% a exportului în cifra de afaceri, Transavia exportă cel mai mult în Anglia, dar şi în Germania, Olanda, Franţa, precum şi în Orientul Apropiat şi în Africa. „Pe noi ne interesează în special piaţa internă. Cantitatea mare de producţie pe care noi o facem este carne proaspătă, pe care nu poţi să o duci la export (...). Noi vom creşte producţia în fiecare an, cu dedicaţie pentru consumul intern. Preocuparea noastră pentru export este pentru produsele procesate, elaborate”, a subliniat Popa.
Transavia este la ora actuală cel mai important producător de carne din România, cu peste 50.000 de tone de carne de pasăre. Fabrica de procesare a cărnii din Oiejdea este cea mai performantă din centrul Europei, dispunând de echipamente tehnologice inovatoare şi de ultimă generaţie.
Din 2001, societatea lucrează într-un circuit tehnologic închis, realizându-şi materialul biologic din surse proprii, producând ouă pentru reproducţie, pui de o zi, respectiv abatorizarea puilor pentru carne. Compania mai deţine un laborator de analiză a componentelor furajere ce intră în structura furajelor combinate, un laborator sanitar-veterinar pentru controlul stării de sănătate a păsărilor, a condiţiilor de sanitaţie din adăposturi şi ferme, precum şi un laborator de analiză a cărnii.
Popa a mai spus şi că Transavia foloseşte cele mai sigure ambalaje care se găsesc acum în lume, existând garanţia că produsele ajung cum trebuie la consumator.
Transavia a fost înfiinţată în 1991, iar anul trecut a avut un profit brut de peste 31 milioane de lei.
sursa: Agerpres