Adama
Vinasa Rompak

Chinezii vor să investescă în industria de prelucrare a lânii şi pieilor, la Hunedoara

Publicat: 20 septembrie 2011 - 10:39
2 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Un grup de investitori chinezi din Provincia Autonomă Ningxia Hui, cea mai importantă regiune agricolă a Chinei, intenţionează să prea lâna şi pieile animalelor crescute în fermele hunedorene.

În vara anului trecut, Consiulul Judeţean Hunedoara a semnat cu autorităţile chineze „Înţelegerea privind stabilirea de relaţii de prietenie între Judeţul Hunedoara din România şi Regiunea Autonomă Ningxia Hui din Republica Populară Chineză”, în vederea stabilirii unor parteneriate directe şi economico-sociale.
Colaborarea continuă, anul acesta, prin începerea negocierilor  privind înfiinţarea în judeţul Hunedoara a unor centre de colectare a lânii de oaie şi a pieilor de animale provenite din fermele crescătorilor hunedoreni şi din judeţele învecinate.

Ovină_b


Se pare că achiziţia de lână şi de piei va fi revigorată, ceea ca  va duce la rentabilizarea activităţii noastre prin valorificarea nu doar a cărnii şi a laptelui, ci şi a lânii. În prezent, tunsul mă costă 3 lei/oaie, iar pe lână, dacă am norocul s-o vând, primesc cel mult 2 lei. Nici la desfacerea producţiei de lapte nu stăm mai bine, deoarece în judeţul nostru există  un singur procesator de lapte, la Bran”, ne-a declarat Sorin Munteanu, preşedinte al Asociaţiei Crescătorilor de Animale „Bălţata Românească” Băcia.

Nu întâmplător, acesta a achiziţionat un nucleu de berbeci Bălă de Bistriţa, ecotip al rasei Turcana, renumit pentru calitatea şi firul lung al lânii, ce are la bază Ţurcana, varietatea albă, tipul Bălă de Satu Mate, selectată de crescătorii de oi din Bistriţa în ultimii 30 de ani.

Chinezii sunt interesaţi şi de cartof
Producţia textilă rezultată în urma prelucrării de către chinezi a materiilor prime provenite din fermele hunedorenilor va avea ca destinaţie principală piaţa europeană. „Materialele textile naturale sunt preferate celor artificiale. Ca urmare a scăderii efectivelor de animale în unele ţări europene, inclusiv Marea Britanie, dar şi în Australia, cererea pentru astfel de produse textile este în continuă creştere”, a adăugat Sorin Munteanu.

Proiectul de colaborare cu oamenii de afaceri chinezi include şi înfiinţarea unui punct de colectare a cartofului pentru a fi procesat în regiunea chineză în vederea producţiei de amidon.

Vizualizat: 5110 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Miss

Miss "Bălţata românească" Băcia 2011

Pe 18 septembrie a.c., ca în fiercare an, Consiliul Local Băcia, Direcţia pentru Agricultură a judeţului Hunedoara, Asociaţia judeţeană a Crescătorilor de Păsări şi Animale, Asociaţia Crescătorilor de Animale „Bălţata Românescă” şi Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducţie în Zootehnie Hunedoara au organizat cea mai mare expoziţie de „Bălţată Românească” din regiune.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   
2.
Vulpoi alexe
|
09. 13, 2020. Sunday 11:15
intentionez sa deschid un centru de colectare a pieilor si a lanii sunt interesat de vanzarea acestora multumesc!!
1.
cititorul trist
|
09. 21, 2011. Wednesday 07:38

„Materialele textile naturale sunt preferate celor artificiale. Ca urmare a scăderii efectivelor de animale în unele ţări europene, inclusiv Marea Britanie, dar şi în Australia, cererea pentru astfel de produse textile este în continuă creştere”, a adăugat Sorin Munteanu.
Daca stie chestia asta, oare de ce nu face nimic ca sa pastram si sa valorificam noi pielea si lana, de ce trebuie s-o dam la altii ? Paradoxul Romaniei - avem materie prima, stim ca produsul finit se cauta si se plateste bine, dar preferam sa vindem materia prima ieftin... de lene, sau pentru a evita bataia de cap ?

Rezultate: [2]  
Pagini: [1]  1   

Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii