O Bursă a peştelui poate crea noi locuri de muncă, dar ar scoate la lumină şi potenţialul real al Deltei Dunării, a declarat, luni, în cadrul unei dezbateri de specialitate, Viorica Bîsca, guvernatorul Administraţiei Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD).
„E foarte adevărat că Bursa de peşte poate crea nişte locuri de muncă. Pentru noi, este foarte importantă Bursa de peşte pentru că ar scoate la lumină sau ar duce la o evaluare cât mai aproape de real a resursei din Deltă. Noi asta vedem prin realizarea unei Burse de peşte”, a spus Bîsca.
Şefa ARBDD a subliniat, totodată, că în Delta Dunării este de preferat promovarea unui turism responsabil, iar în acest sens sunt aşteptate propuneri ce ar putea duce la apariţia unor alternative pentru oamenii locului.
România beneficiază, până în 2013, de peste 307,618 milioane euro prin POP pentru finanţarea investiţiilor în domeniul pescuitului, acvaculturii şi procesării, din care 230,714 milioane euro reprezintă asistenţa UE prin Fondul European pentru Pescuit (FEP), iar diferenţa este asigurată din bugetul naţional.
Asociaţia Salvaţi Dunărea şi Delta a organizat, luni, 9 iulie a.c., o masă rotundă privind managementul sustenabil al resursei piscicole în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, studiu de caz: braconajul. Evenimentul s-a înscris în agenda Conferinţei Părţilor la Convenţia Ramsar privind zonele umede de importanţă internaţională (COP11) organizată în România, la Bucureşti. Sursa: Agerpres