KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

APRIL: Indexarea limitei valorice a pachetului din Programul „Cornul şi laptele” ar creşte standardele de calitate

Publicat: 27 noiembrie 2013 - 12:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Programul „Cornul şi laptele” trebuie rentabilizat prin indexarea limitei valorice a pachetului, care a rămas la nivelul din 2008, ceea ce diminuează interesul marilor companii din industria laptelui, susţin reprezentanţii Asociaţiei Patronale Române din Industria Laptelui (APRIL).

„Prin indexarea limitei valorice a pachetului din Programul „Cornul şi laptele”, ar creşte şi standardele de calitate ale produselor lactate oferite copiilor. În plus, este nevoie să completăm legislaţia în domeniu şi normele de aplicare, prin reglementarea unor prevederi legate de igienă, distribuţie, controale suplimentare, prin care să se asigure că produsele lactate sunt distribuite, transportate şi păstrate în condiţii corespunzătoare”, este de părere preşedintele APRIL, Dorin Cojocaru.

Este necesară îmbunătăţirea implementării Programului „Cornul şi laptele”
Acesta a precizat că asociaţia pe care o conduce a iniţiat un proiect de lege, care are ca scop atât creşterea calităţii produselor oferite copiilor, cât şi îmbunătăţirea implementării Programului „Cornul şi laptele”. „Noi recomandăm o serie de măsuri suplimentare, care vor contribui pe termen mediu şi lung la creşterea satisfacţiei beneficiarilor, dar - în egală măsură - vor ajuta la reducerea costurilor de administrare la nivelul şcolilor şi la prevenirea îmbolnăvirilor copiilor. Este vorba de măsuri de igienă, prin stabilirea unei obligaţii a producătorilor de a asigura livrarea produselor lactate însoţite de pai (în cazul laptelui) şi de lingură de plastic (în cazul celorlalte produse lactate), modificarea frecvenţei transporturilor pentru a asigura distribuitorilor flexibilitatea de a livra produsele lactate în funcţie de specificul acestora (mai puţin în cazul laptelui UHT), creşterea frecvenţei inspecţiilor în şcoli privind tipurile de produse distribuite”, a spus Cojocaru.

9 din 10 mame, copii şi cadre didactice doresc continuarea programului
Potrivit unui studiu naţional comandat de APRIL şi realizat în perioada august-septembrie pe un eşantion de aproximativ 1.250 de respondenţi, 9 din 10 mame, copii şi cadre didactice doresc continuarea programului „Cornul şi laptele”. „Am realizat acest studiu ca parte a demersului nostru de a îmbunătăţi legislaţia în domeniu, deoarece este foarte important să înţelegem ce cred beneficiarii programului 'Cornul şi laptele' (copiii şi mamele) şi cadrele didactice. În plus, programul are şi alte beneficii socio-economice, precum susţinerea celor circa 30.000 de locuri de muncă create de cei 5000 de fermieri români care furnizează zilnic 250 de tone de lapte pentru copii”, a precizat preşedintele APRIL.

Datorită amplorii sale, programul a atras în ultimii ani investiţii în capacităţi de producţie şi procesare de 100 de milioane de euro, iar impactul asupra bugetului de stat este semnificativ, prin intermediul taxelor şi impozitelor redirecţionate dintr-o cifră de afaceri anuală a industriei de aproximativ 880 de milioane de euro. În plus, o parte din fondurile de stat investite în acest program provin din finanţare europeană pentru programul „Laptele în şcoli”, absorbţia fondurilor europene pe acest segment crescând de peste 10 ori în 2013, comparativ cu 2008. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1451 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

Subvenție europeană DIRECTĂ pentru apicultori!

27 iulie 2021 - 12:30

VEȘTI DE ASTĂZI, 27 IULIE 2021! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, că apicultorii români vor beneficia de o subvenție europeană directă pe familie de albine.

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

Anunț APIA ASTĂZI: Bani transferați ACUM în conturi!

27 iulie 2021 - 09:56

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că a efectuat plățile sumelor cuvenite sub formă de rentă viageră agricolă aferentă anului 2020, anunță APIA într-un comunicat transmis Agroinfo.

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

Anunț europarlamentar român: ajutoare pentru fermieri, crescători de animale!

27 iulie 2021 - 07:06

Norme simplificate pentru ajutoarele de stat acordate fermierilor, dar și altor categorii de beneficiari! Anunță europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

Subvenții APIA ilegale pentru pășune! Președinte asociație crescători de animale, condamnat la închisoare!

27 iulie 2021 - 06:11

Teodor-Sorin Manole, la data faptei președinte al unei asociații de crescători de animale, trimis în judecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța, a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare. Sentința este definitivă. Președintele asociației de crescători de animale a încasat ilegal de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) subvenții pentru 254 ha de pășune.

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

Ministrul Oros, declarații în direct ASTĂZI!

27 iulie 2021 - 05:51

Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi, 27 iulie 2021, o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului agriculturii sunt transmise live, începând de la ora 12:00, pe pagina Facebook Ministerul Agriculturii și a ministrului Adrian Oros.

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

Agroland Agribusiness, cifră de afaceri de 13,8 milioane lei, în prima jumătate din 2021

26 iulie 2021 - 21:00

București, 26.07.2021. Agroland Agribusiness (indice bursier AAB) estimează atingerea unei cifre de afaceri de 13,8 milioane lei, în primul semestru (S1) din 2021, în creștere cu 33,4% față de valoarea înregistrată în S1 2020, peste 10 milioane lei. Compania face parte din grupul Agroland, este activă pe piața locală ca entitate de sine stătătoare începând cu 2017, iar pe 15 iunie a.c. a debutat pe piața AeRO a Bursei de Valori București (BVB), printr-un plasament privat pentru vânzarea de acțiuni. 

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

Comunicat APIA de astăzi pentru apicultori: cuantum ajutor pentru acest an!

26 iulie 2021 - 18:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează beneficiarii că pot depune cererile de plată pentru accesarea Programului Naţional Apicol (PNA) până la data de 2 august 2021 inclusiv, având în vedere că termenul limită de 31 iulie 2021 este zi nelucrătoare. Valoarea totală a ajutorului acordat anul acesta pentru apicultori este de 59 de milioane de lei.

Minimis pentru cumpărarea de animale, un ajutor pe care crescătorii români nu l-au mai primit de 5 ani!

Minimis pentru cumpărarea de animale, un ajutor pe care crescătorii români nu l-au mai primit de 5 ani!

26 iulie 2021 - 10:01

Ajutorul de minimis pentru cumpărarea de animale ar fi o gură de oxigen pentru crescătorii de vaci, oi și capre din România în condițiile în care zootehnia o duce din rău în mai rău. Crescătorii români de animale nu au mai primit acest ajutor din anul 2016.

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

Calendar luna august plata subvențiilor APIA!

26 iulie 2021 - 08:16

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termene importante pentru plata subvențiilor agricole în luna august 2021, atât pentru fermieri, crescători de animale, dar și pentru apicultori.

Cât câștigă un crescător de vaci de lapte din România și cât câștigă unul din Danemarca!

Cât câștigă un crescător de vaci de lapte din România și cât câștigă unul din Danemarca!

26 iulie 2021 - 06:51

Crescătorii de vaci din România depind mult de sprijinul cuplat zootehnic, subvenția europeană cu cel mai mare cuantum în zootehnie, la acest moment. Potrivit unui studiu făcut de Comisia Europeană, un crescător de vaci din România câștigă de 17 ori mai puțin decât un crescător de vaci din Danemarca.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii