Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Drept la opinie: Reacție la prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental!

Publicat: 04 august 2015 - 09:45
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental din Brașov a reacționat imediat la anunțarea organizării primei ediții a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental. Organizația a fost omisă de pe lista invitaților. Iată punctul de vedere al Asociației, așa cum l-am primit la redacție!

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este singura asociație acreditată în baza legii , la nivel de România , pentru a conduce și menține Registrul Genealogic pentru rasa Balțată Românească și Montbeliarde, acreditare obținută în anul 2011. Cu toate acestea, Asociația  nu a fost invitată să participe la acest eveniment, cu toate că scopul declarat al Congresului este și acela de a armoniza programul național de ameliorare al României cu cel din țările UE .

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental – Brașov, împreună cu cele 28 de organizații profesionale care prestează serviciul de control oficial al performanțelor la lapte, are în Registrul Genealogic  un număr de 52.200 de vaci de lapte de la un număr de 3.886 ferme din întreaga Românie.  Regulamentul de funcționare al Registrului Genealogic prevede în mod foarte  clar  întreaga procedură de înscriere a unei bovine sau produs al acesteia în Registrul Genealogic.

Activitatea Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental se bazează pe respectarea întocmai a legislației românești în vigoare, precum și pe cea europeană, care reglementează conducerea și menținerea Registrelor Genealogice. Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este prima și singura asociație membră cu drepturi depline în ICAR ( for internațional de control și prelucrare a datelor pentru performanțe la lapte / carne ).

Programul de ameliorare al Asociației acoperă toate segmentele și direcțiile de ameliorare,  pe care le urmează strict cu scopul de îmbunatățire a performanțelor la vacile din rasa Bălțata Românească. Sănătatea ugerului, a animalelor în sine, rezistența ongloanelor, performanțele la producția de lapte, masa musculară, fertilitatea, longevitatea  sunt doar câteva din direcțiile pe care se pune accent, iar prin programul de ameliorare național, aprobat conform legislației în vigoare, Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental le urmează, împreună cu toți membrii afiliați.  Trebuie știut faptul că una dintre condițiile pentru obținerea acreditării, pentru menținerea și conducerea Registrului Genealogic este existența unui program informatic performant care să permită introducerea și prelucrarea datelor, program pe care Asociația l-a implementat din primul an în care a primit acreditarea , iar la ora actuală toate cele 28 de asociații profesionale la nivel de țară care prestează servicii de COP lucrează online pe acest program.

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental s-a considerat întotdeauna o asociație care și-a prezentat punctul de vedere în limitele bunului simț, fără a face o publicitate agresivă legată de acțiunile pe care le-a întreprins. Cu toate că activitatea  Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este una tehnică, s-a concentrat și asupra altor probleme ale fermierilor, concretizate în adrese și comunicări către autoritățile competente, demersuri și propuneri pe care le prezentăm succint mai jos:

Propunerea 1 - Scăderea imediată a cotei TVA la lapte și la toate produsele din lapte  la 9% .
Propunerea 2 - Eliminarea TVA, prin completarea listei deja existente, la semințele și furajele concentrate ( făinuri sau peleți ) , care asigură hrana animalelor ( bovinelor în special ) . Concret ne referim la semințe de lucernă, ierburi, șroturi de floarea soarelui, soia, porumb siloz, furaje concentrate peletate.
Propunerea 3 -  Încurajarea achizițiilor de animale de rasă cu certificate de origine , cu vârste cuprinse între 12 – 30 de luni , scutite de plata TVA. Rolul acestei măsuri fiind aceea de a da posibilitatea și crescătorilor mici să achiziționeze la o valoare de 5.000 ron un animal de rasă cu certificat de origine, chiar dacă vaca nu este gestantă.
Propunerea 4  - Acordarea de prime de sacrificare pentru masculii născuți și crescuți până la vârsta de 18 luni, precum și acordarea de prime unice pentru junincile la prima fătare.
Propunerea 5 - Implicarea procesatorilor de lapte în achiziția de animale și tehnologie pentru fermierii lor prin cofinanțarea acestora în schimbul reducerii de impozite sau alte facilități .
Propunerea 6  - Eliminarea de TVA la achizițiile de tehnologie și dotări pentru fermele de vaci, în cadrul investițiilor realizate cu fonduri europene. În acest fel  se vor susține firmele românești .
Propunerea 7 – Menținerea ajutorului voluntar cuplat pentru fermierii care au animale de rasă și sunt performanți, în acest fel fermierii vor fi motivați să schimbe genetica din fermele lor și să devină performanți. În vederea schimbării efectivului matcă se va avea în vedere propunerea 3.
Propunerea 8  - Etichetarea produselor lactate și promovarea laptelui și a produselor din lapte românesc în cadrul campaniilor naționale , implicînd toate canalele media posibile ( asemănătoare spoturilor  cu  consumul de zahăr, sare sau pentru o sănătate mai bună faceți mișcare 30 de minute pe zi ).
Propunerea 9  - Gestionarea cu cea mai mare responsabilitate a bolilor care există, în vederea eradicării lor, prin programe naționale de informare, prevenire și control, atât din partea ANSVSA cât și a tuturor fermierilor.
Propunerea 10  - Acordarea de subvenție pentru acoperirea costurilor datorate neutralizării cadavrelor la unități specializate gen Protan, pentru evitarea propagării unor eventuale boli.
Propunerea 11 - Reprezentarea mai activă a României la nivel de Comisie Europeană, prin promovarea unor acte legislative care să ducă la obținerea de compensații pentru fermierii români , în cazul unor situații de forță majoră sau în cazul unei competiții inegale cu fermierii din UE, datorate diferențelor de preț la furaje, condiții meteo/ calamități , etc. .
Propunerea 12  - Constituirea unui grup reprezentativ sectorului zootehnic, atât din rândul fermierilor cât și MADR și ANSVSA, care să aibă rolul de a identifica și încheia contracte comerciale pentru exportul de animale vii și produse finite în cât mai multe țări .

Unele dintre propunerile noastre au fost deja aprobate, urmînd ca restul de propuneri să fie implementate în decursul anului acesta.

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental, Brașov

Vizualizat: 3030 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Federația Crescătorilor de Bovine, sprijinită de Ministerul Agriculturii, organizează timp de două zile, 7 și 8 august, prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental. Evenimentul se ține la Târgu Mureș. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și-a anunțat deja participarea.

Alte articole in aceasta categorie

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

OIERI, SPRIJIN CUPLAT LEGAT DE BERBECII CU ORIGINE SAU FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE?

19 octombrie 2020 - 16:25

FIERBERE MARE ÎNTRE OIERII DIN ROMÂNIA! AGROINFO a publicat, în exclusivitate, ce au discutat vineri, 16 octombrie 2020, oierii cu ministrul agriculturii, Adrian Oros, la Sibiu. Printre subiectele fierbinți se află și sprijinul cuplat, subvenția europeană cu cea mai mare valoare pe cap de ovină, 17,9 euro/ovină pentru acest an.

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

SUBVENȚIE DIRECTĂ PE FAMILIA DE ALBINE!

19 octombrie 2020 - 14:19

SCRISOAREA APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE BRUXELLES! Apicultorii români i-au scris, săptămâna trecută, comisarului european pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ei cer acordarea unei subvenții directe pe familia de albine.

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

DATĂ LIMITĂ APIA PLATĂ AJUTOR DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR! ACTE NECESARE!

19 octombrie 2020 - 10:20

TERMEN LIMITĂ DEPUNERE ACTE! Până la data limită de 31 octombrie 2020 inclusiv, se depun la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în trimestrul III al anului 2020, anunță APIA într-o informare transmisă la solicitarea AGROINFO.

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

TERMEN PLATĂ SUBVENȚIE APIA 31 OCTOMBRIE 2020!

19 octombrie 2020 - 09:48

PREZENTAȚI-VĂ DE URGENȚĂ LA APIA CU ACTELE! Până la data de 31 octombrie 2020 inclusiv, fermierii pot depune la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente trimestrului III al anului 2020, a transmis APIA o informare pentru AGROINFO.

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

FUNCȚIONAR COMISIA EUROPEANĂ: CONTROALELE OFICIALE LA ANIMALE TREBUIE SĂ FIE EXTREM DE BINE EFECTUATE!

19 octombrie 2020 - 08:32

OFICIAL COMISIA EUROPEANĂ! Directorul general adjunct pentru siguranță alimentară din Comisia Europeană, Claire Bury, a anunțat că anul viitor Comisia Europeană va avea un proiect pilot privind vacile de lapte. În același timp, înalt funcționarul CE avertizează: controalele oficiale la animale trebuie să fie extrem de bine efectuate. Oficialul a răspuns la întrebări adresate de europarlamentarul român Daniel Buda privind comerțul cu animale vii și regulile pentru transportul acestora.

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

SĂPTĂMÂNĂ DE FOC! SE DECIDE SOARTA SUBVENȚIILOR PENTRU FERMIERI!

19 octombrie 2020 - 07:37

VOT CRUCIAL! Pe 20 octombrie 2020, este dezbătută și supusă votului în Parlamentul European, Bruxelles, Propunerea de regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a normelor privind sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre în cadrul politicii agricole comune și finanțate de Fondul european de garantare agricolă (FEGA) și de Fondul european agricol pentru dezvoltare rurală (FEADR) și de abrogare a Regulamentelor (UE) nr. 1305/2013 și (UE) nr. 1307/2013.

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

IONEL ARION (PRO AGRO): NU SE POATE ÎNSĂMÂNȚA, NU VOM AVEA PRODUCȚIE, ÎN PERICOL ESTE ȘI ZOOTEHNIA!

19 octombrie 2020 - 06:49

SITUAȚIE DEZASTRUOASĂ. Producţiile de porumb şi floarea soarelui vor scădea la jumătate în acest an, faţă de anii precedenţi, din cauza secetei prelungite, care va continua să producă efecte devastatoare şi asupra producţiilor viitoare nu numai în zona vegetală ci şi în zootehnie, susţin asociaţiile fermierilor.

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

RITM ACCELERAT LA PLATA SUBVENȚIILOR APIA! LISTELE CU FERMIERI ȘI SUMA AUTORIZATĂ LA PLATĂ!

19 octombrie 2020 - 06:08

PLATA AVANSULUI APIA 2020! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a lucrat la acest sfârșit de săptămână. Astfel, dacă vineri, 16 octombrie 2020, prima zi de plată, suma autorizată la plata avansului APIA era de 135,4 milioane de euro, până duminică seara, suma autorizată la plata avansului la subvențiile agricole a crescut la peste 431 de milioane de euro.

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

GHIȚĂ CIOBANUL: PLAFONAREA CHIRIEI PE PĂȘUNE, O NOUĂ SUBVENȚIE PENTRU OIERI, SPRIJIN CUPLAT FĂRĂ BERBECI CU ORIGINE!

17 octombrie 2020 - 13:29

EXCLUSIV. Plafonarea chiriei pe pășune, prioritate la pășuni pentru crescătorii de animale, sprijin cuplat care să nu mai fie legat de berbecii cu certificate de origine, o taxă pe cap de animal care să-i scape pe fermieri de amenzile ITM, o nouă subvenție pentru oierii care fac ameliorarea rasei, centre de colectare a lânii făcute de asociațiile oierilor, sunt subiectele discutate de oieri, vineri, cu ministrul agriculturii Adrian Oros.

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

PLĂȚI FĂCUTE DE AFIR! DATE OFICIALE OCTOMBRIE 2020!

16 octombrie 2020 - 12:57

OFICIAL! Ținta de plăți asumată de către Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) pentru anul 2020 a fost în octombrie 2019 de 550 de milioane de euro. În ciuda crizei sanitare, AFIR susține că a reușit să depășească acest obiectiv. Astfel, plățile făcute de AFIR anul acesta se ridică la suma de 656 milioane de euro.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ciurea
|
08. 06, 2015. Thursday 14:15

Inca o dovada ca Romania este tara tuturor posibilitatilor.Crescatori de vaci din rasa Holstein (Franc si Boca) vor sa-si exprime punctul de vedere vizavi de ameliorarea rasei Baltata Romaneasca de tip Simmental, in conditiile in care nu au fost capabili sa intocmesca un dosar pentru acreditarea FCBR in vederea conducerii Cartii de Rasa, pentru rasele existente in Romania (Holstein, Baltata Romaneasca de tip Simmental).
Consider ca printre persoanele autorizate sa-si exprime un punct de vedere ar trebui sa apara Prof.Velea C-tin, Dr.Roman Mircea, Neata Gheorghe, fermieri crescatori de rasa Baltat Romaneasca de tip Simmental si nu in ultimul rand reprezentatii Cartii de Rasa de la Brasov

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019: sistemul TrueView şi semănătoarea PL 5800. Sistemul TrueView este format dintr-un set de senzori electronici (montaţi pe colţi grapei de la Turbo Max) prin care sunt colectate, în timp real, date privind: umiditatea, temperatura, masă organică, pH-ul şi structura solului. Astfel se face o cartografierea solelor şi sunt alcătuite hărţi care pot fi apoi folosite pentru semănat cu rată variabilă pe semănătoarea Great Plains PL 5800, dotată şi cu sistemul AccuShot.

 

Interviu cu Alexandru Berghin, reprezentant Great Plains în România.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii