KWS+
Reclama header after big part 2

Drept la opinie: Reacție la prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental!

Publicat: 04 august 2015 - 09:45
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental din Brașov a reacționat imediat la anunțarea organizării primei ediții a Congresului Internațional al Rasei Bălțata de tip Simmental. Organizația a fost omisă de pe lista invitaților. Iată punctul de vedere al Asociației, așa cum l-am primit la redacție!

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este singura asociație acreditată în baza legii , la nivel de România , pentru a conduce și menține Registrul Genealogic pentru rasa Balțată Românească și Montbeliarde, acreditare obținută în anul 2011. Cu toate acestea, Asociația  nu a fost invitată să participe la acest eveniment, cu toate că scopul declarat al Congresului este și acela de a armoniza programul național de ameliorare al României cu cel din țările UE .

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental – Brașov, împreună cu cele 28 de organizații profesionale care prestează serviciul de control oficial al performanțelor la lapte, are în Registrul Genealogic  un număr de 52.200 de vaci de lapte de la un număr de 3.886 ferme din întreaga Românie.  Regulamentul de funcționare al Registrului Genealogic prevede în mod foarte  clar  întreaga procedură de înscriere a unei bovine sau produs al acesteia în Registrul Genealogic.

Activitatea Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental se bazează pe respectarea întocmai a legislației românești în vigoare, precum și pe cea europeană, care reglementează conducerea și menținerea Registrelor Genealogice. Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este prima și singura asociație membră cu drepturi depline în ICAR ( for internațional de control și prelucrare a datelor pentru performanțe la lapte / carne ).

Programul de ameliorare al Asociației acoperă toate segmentele și direcțiile de ameliorare,  pe care le urmează strict cu scopul de îmbunatățire a performanțelor la vacile din rasa Bălțata Românească. Sănătatea ugerului, a animalelor în sine, rezistența ongloanelor, performanțele la producția de lapte, masa musculară, fertilitatea, longevitatea  sunt doar câteva din direcțiile pe care se pune accent, iar prin programul de ameliorare național, aprobat conform legislației în vigoare, Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental le urmează, împreună cu toți membrii afiliați.  Trebuie știut faptul că una dintre condițiile pentru obținerea acreditării, pentru menținerea și conducerea Registrului Genealogic este existența unui program informatic performant care să permită introducerea și prelucrarea datelor, program pe care Asociația l-a implementat din primul an în care a primit acreditarea , iar la ora actuală toate cele 28 de asociații profesionale la nivel de țară care prestează servicii de COP lucrează online pe acest program.

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental s-a considerat întotdeauna o asociație care și-a prezentat punctul de vedere în limitele bunului simț, fără a face o publicitate agresivă legată de acțiunile pe care le-a întreprins. Cu toate că activitatea  Asociației Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental este una tehnică, s-a concentrat și asupra altor probleme ale fermierilor, concretizate în adrese și comunicări către autoritățile competente, demersuri și propuneri pe care le prezentăm succint mai jos:

Propunerea 1 - Scăderea imediată a cotei TVA la lapte și la toate produsele din lapte  la 9% .
Propunerea 2 - Eliminarea TVA, prin completarea listei deja existente, la semințele și furajele concentrate ( făinuri sau peleți ) , care asigură hrana animalelor ( bovinelor în special ) . Concret ne referim la semințe de lucernă, ierburi, șroturi de floarea soarelui, soia, porumb siloz, furaje concentrate peletate.
Propunerea 3 -  Încurajarea achizițiilor de animale de rasă cu certificate de origine , cu vârste cuprinse între 12 – 30 de luni , scutite de plata TVA. Rolul acestei măsuri fiind aceea de a da posibilitatea și crescătorilor mici să achiziționeze la o valoare de 5.000 ron un animal de rasă cu certificat de origine, chiar dacă vaca nu este gestantă.
Propunerea 4  - Acordarea de prime de sacrificare pentru masculii născuți și crescuți până la vârsta de 18 luni, precum și acordarea de prime unice pentru junincile la prima fătare.
Propunerea 5 - Implicarea procesatorilor de lapte în achiziția de animale și tehnologie pentru fermierii lor prin cofinanțarea acestora în schimbul reducerii de impozite sau alte facilități .
Propunerea 6  - Eliminarea de TVA la achizițiile de tehnologie și dotări pentru fermele de vaci, în cadrul investițiilor realizate cu fonduri europene. În acest fel  se vor susține firmele românești .
Propunerea 7 – Menținerea ajutorului voluntar cuplat pentru fermierii care au animale de rasă și sunt performanți, în acest fel fermierii vor fi motivați să schimbe genetica din fermele lor și să devină performanți. În vederea schimbării efectivului matcă se va avea în vedere propunerea 3.
Propunerea 8  - Etichetarea produselor lactate și promovarea laptelui și a produselor din lapte românesc în cadrul campaniilor naționale , implicînd toate canalele media posibile ( asemănătoare spoturilor  cu  consumul de zahăr, sare sau pentru o sănătate mai bună faceți mișcare 30 de minute pe zi ).
Propunerea 9  - Gestionarea cu cea mai mare responsabilitate a bolilor care există, în vederea eradicării lor, prin programe naționale de informare, prevenire și control, atât din partea ANSVSA cât și a tuturor fermierilor.
Propunerea 10  - Acordarea de subvenție pentru acoperirea costurilor datorate neutralizării cadavrelor la unități specializate gen Protan, pentru evitarea propagării unor eventuale boli.
Propunerea 11 - Reprezentarea mai activă a României la nivel de Comisie Europeană, prin promovarea unor acte legislative care să ducă la obținerea de compensații pentru fermierii români , în cazul unor situații de forță majoră sau în cazul unei competiții inegale cu fermierii din UE, datorate diferențelor de preț la furaje, condiții meteo/ calamități , etc. .
Propunerea 12  - Constituirea unui grup reprezentativ sectorului zootehnic, atât din rândul fermierilor cât și MADR și ANSVSA, care să aibă rolul de a identifica și încheia contracte comerciale pentru exportul de animale vii și produse finite în cât mai multe țări .

Unele dintre propunerile noastre au fost deja aprobate, urmînd ca restul de propuneri să fie implementate în decursul anului acesta.

Asociația Crescătorilor de Vaci Bălțata Românească de tip Simmental, Brașov

Vizualizat: 3353 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Evenimentul săptămânii: Prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental

Federația Crescătorilor de Bovine, sprijinită de Ministerul Agriculturii, organizează timp de două zile, 7 și 8 august, prima ediție a Congresului Internațional al Rasei Bălțată tip Simmental. Evenimentul se ține la Târgu Mureș. Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, și-a anunțat deja participarea.

Alte articole in aceasta categorie

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

CARE ESTE PREȚUL CORECT PE KILOGRAMUL DE MIEL ÎN VIU PENTRU ANUL ACESTA!

27 ianuarie 2021 - 10:58

CÂT E MIELUL DE PAȘTE? Crescătorii de oi din România au plătit mai mult pentru furaje, prețul furajelor a crescut din cauza secetei de anul trecut, cheltuielile cu întreținerea animalelor a crescut în condiții de pandemie, astfel anul acesta ar trebui să crească prețul la miei pentru a-și recupera o parte din banii investiți, spun oierii.

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

O NOUĂ SUBVENȚIE PE HECTAR PENTRU FERMIERII ROMÂNI!

27 ianuarie 2021 - 09:47

ANUNȚ! O nouă subvenție pe hectar pentru fermierii români pentru care sunt alocate, anul acesta, de 25 de milioane de euro! Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros.

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA!

27 ianuarie 2021 - 08:52

NUMĂR MIC DE FERMIERI CU SUBVENȚII MARI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a explicat care este structura, în acest moment, a fermelor din România. Șeful MADR a spus că sunt 790.000 de mici ferme, care cer subvenții APIA, practic, majoritatea cererilor depuse la agenția de plăți, dar care nu se pot numi ferme sunt, mai degrabă, gospodării țărănești.

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

NOU DIRECTOR GENERAL ADAMA Agricultural Solutions!

27 ianuarie 2021 - 08:04

COMUNICAT. Gabriela Vila va conduce operațiunile ADAMA Agricultural Solutions în România și Republica Moldova. Având o experiență de peste 20 de ani în sectorul agri-business,  Gabriela Vila a ocupat anterior poziția de Director Național de Vânzări în cadrul companiei.

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

AVIZUL CARE PUNE FRÂNĂ AJUTORULUI DE 300.000 DE EURO/FERMIER!

27 ianuarie 2021 - 07:47

BANI FERMIERI. Sprjinul de 300.000 de euro/beneficiar pentru construcția de abatoare de capacitate mică în zonă montană a fost cerut, anul trecut, doar de trei fermieri. Doar trei proiecte s-au depus la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR), deși submăsura este deschisă din 13 iulie 2020 și termenul de depunere a fost prelungit până la 31 martie 2021. De ce nu se înghesuie crescătorii de animale să ceară acest ajutor care, aparent, este mare, iar de abatoare ar fi nevoie?

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

MINISTRUL OROS: SUNT FIU DE MĂCELAR! TATA CREȘTEA MULȚI PORCI!

26 ianuarie 2021 - 13:56

VIAȚA DE FAMILIE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a vorbit în cadrul emisiunii România Agricolă, Agro TV, despre familia sa, despre părinți, frați și bunici. Șeful MADR a dezvăluit că bunicii săi au fost chiaburi și din pricina aceasta au fost deportați, iar tatăl său a fost măcelar și creștea mulți porci.

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

MINISTERUL AGRICULTURII ȘI ANZ, DISCUȚII ASTĂZI DESPRE PROBLEMELE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

26 ianuarie 2021 - 12:37

AGENDA MINISTRULUI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, anunță astăzi, 26 ianuarie 2021, în agenda sa, că de la ora 13:00 discută despre măsurile de sprijin din sectorul creșterii bovinelor de lapte, iar de la ora 17:00, discuții cu Agenția Națională pentru Zootehnie despre problemele crescătorilor de animale.

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

FERMELE din ROMÂNIA CARE BENEFICIAZĂ ANUL ACESTA DE PLĂȚI APIA MAI MARI!

26 ianuarie 2021 - 11:47

STRUCTURA FERMELOR DIN ROMÂNIA! Acordarea subvențiilor agricole trebuie făcută în funcție de fermă, de zona în care se află ferma, pentru a se împiedica părăsirea satelor, abandonarea zonelor rurale montane, a spus ministrul agriculturii, Adrian Oros. Chiar dacă în zona montană sunt ferme mici, cu producție mică, ele trebuie sprijinit cu plăți APIA mai mari pentru a fi menținute și ajutate să devină ferme comerciale, a adăugat șeful MADR.

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

BANI PENTRU FERMIERI! MINISTERUL AGRICULTURII VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

26 ianuarie 2021 - 10:22

COMUNICAT. Ministerul Agriculturii informează că, în perioada 01 februarie  – 30 aprilie 2021 se va desfășura cea de a doua sesiune de depunere a proiectelor din cadrul Componentei B - Implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală selectate din cadrul submăsurii 19.3 - Pregătirea și implementarea activităților de cooperare ale Grupurilor de Acțiune Locală – Programul Național de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

DAȚI-LE SUBVENȚII MARI FERMIERILOR DACĂ AVEȚI PRETENȚII MARI DE LA EI!

26 ianuarie 2021 - 10:01

VEȘTI DE LA BRUXELLES DESPRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR. Fermierii trebuie să fie plătiți corespunzător pentru devoltarea unor practici ecologice și durabile astfel încât aceștia să poată rezista pe piață! Nu putem să le dăm fermierilor sarcini suplimentare fără ca ei să fie plătiți corespunzător! Avertizează europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte al Comisiei AGRI, Parlamentul European.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
ciurea
|
08. 06, 2015. Thursday 14:15

Inca o dovada ca Romania este tara tuturor posibilitatilor.Crescatori de vaci din rasa Holstein (Franc si Boca) vor sa-si exprime punctul de vedere vizavi de ameliorarea rasei Baltata Romaneasca de tip Simmental, in conditiile in care nu au fost capabili sa intocmesca un dosar pentru acreditarea FCBR in vederea conducerii Cartii de Rasa, pentru rasele existente in Romania (Holstein, Baltata Romaneasca de tip Simmental).
Consider ca printre persoanele autorizate sa-si exprime un punct de vedere ar trebui sa apara Prof.Velea C-tin, Dr.Roman Mircea, Neata Gheorghe, fermieri crescatori de rasa Baltat Romaneasca de tip Simmental si nu in ultimul rand reprezentatii Cartii de Rasa de la Brasov

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare

De peste 20 de ani, Edina Uifalusi cultivă pepeni verzi şi pepeni galbeni în comuna Pişcolt, (jud. Satu Mare) în câmp şi leguume în solar şi grădină. În ultimii cinci ani familia Uifalusi a cultivat numai pepeni hibrizi Syngenta: pepeni verzi Romanza şi Arashan și pepeni galbeni Flander. Află care sunt problemele cultivatorilor de pepeni şi de ce hibrizii altoiţi sunt mai viguroaşi, mai productivi şi mai rezistenţi la boli.
Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

Inel de logodnă

Inel de logodnă
Un tânăr cumpără un inel de logodnă şi vrea să-l personalizeze: Detalii