Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DIN 2018, REGULI RELAXATE pentru TINERII FERMIERI ȘI FERMELE MICI!

Publicat: 19 august 2018 - 20:33
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

ATENȚIE, CRESCĂTORI DE ANIMALE! De anul acesta, regulile pentru tinerii fermieri, fermele mici și exploatațiile care vor să obțină bani europeni pentru investiții sunt mai relaxate în ceea ce privește construirea platformelor de gunoi. Dacă în anii trecuți li se pretindea fermierilor o construcție, o platformă din beton, din 2018 s-a schimbat regula și sunt mai puține pretenții pentru depozitarea gunoiului de grajd, spune ing. Călin Petru Marian, directorul Direcției Agricole Hunedoara.

Sunt anumite măsuri de mediu pe care trebuie să le respecte crescătorii de animale și cei care beneficiază de fonduri europene pe măsura de instalare a tânărului fermier și pe măsura de ferme familiale, 6.1, 6.3, și pe măsura 4.1 dezvoltarea fermelor pe zootehnie trebuie să respecte acele condiții de mediu în ceea ce privește depozitarea gunoiului de grajd. Și toți care au animale, indiferent de specie, se calculează o anumită dimensiune a platformei de gunoi în funcție de numărul de animale. Din sesiunea de anul acesta, 2018, puțin s-au mai flexibilizat, să zic așa, condițiile. Adică, poți să faci și o platformă de gunoi provizorie, cu folie. Totul este să nu ajungă în pânza freatică dejecțiile rezultate în urma depozitării gunoiului.

Poate ar fi fost bine să beneficieze de aceste înlesniri și cei care au aplicat în anii trecuți la aceste măsuri pentru că este destul de complicat să faci o platformă de gunoi, nu atât din punct de vedere a construcției, cât a actelor pe care trebuie să le faci până ajungi la acea platformă care să fie din punct de vedere legal bine structurată.

Și aici vorbim de autorizația de construcție, până la autorizația de construcție îți trebuie certificat de urbanism, trebuie să ai terenul intabulat ca să poți să faci acea platformă de gunoi și sunt foarte mulți pași care trebuie îndepliniți și care îngreunează munca fermierului care poate are puțin timp pe lângă lucrul pe care trebuie să-l facă zi de zi, ceas de ceas și secundă de secundă, a declarat Călin Petru Marian, directorul Direcției pentru Agricultură Hunedoara, pentru Satul hunedorean.

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a comunicat, săptămâna trecută, că sunt acceptate, de anul acesta, și platformele pentru gunoi amenajate cu pat de paie, întăritură din pământ sau folii pentru obținerea banilor europeni.

„Din analizele realizate în urma sesiunilor anterioare, am identificat o serie de aspecte cu privire la amenajările pentru gestionarea gunoiului de grajd, pe care am considerat că trebuie să le detaliem. Astfel, pentru submăsura 6.1 „Sprijin pentru instalarea tinerilor fermieri”, precum și 6.3 „Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici” sunt acceptate şi amenajările de tip compost cu pat de paie sau întăritură de pământ, precum şi grămezile de compost cu folii de plastic, acestea încadrându-se ca platforme de gestionare a gunoiului de grajd în sistem individual. De asemenea, facem precizarea că fermierii care deţin platforme individuale pentru depozitarea gunoiului de grajd, amenajate după modele tehnice agreate, nu au obligaţia de a încheia un contract cu o platformă comunală pentru gestionarea gunoiului de grajd,” a declarat Adrian Chesnoiu, directorul general al AFIR.

Vizualizat: 10767 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Brinkman - Let’s improve together

Brinkman - Let’s improve together

La sfârşitul lunii noiembrie 2019, compania Brinkman a organizat o întânire cu partenerii săi - fermeri şi distribuitori din România. Desfăşurat sub deviza "Let’s improve together!", evenimentul a fost un bun prilej pentru schimbul de cunoştinţe între fermieri, companie şi colaboratori. Participanţii au fost în principal cultivatori de tomate şi căpşune în sere, dealeri Brinkman şi consultanţi şi specialişti în domeniul horticol. Tema principală a seminarului a fost creşterea eficienţei şi a productivităţii, în condiţiile lipsei forţei de muncă.

 

Interviu cu Cristina György-Hângan, manager vânzări România şi Moldova - Brinkman Hungary Kft.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii Titan Machinery - Red Carpet 2019 VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Bancul zilei

Papagal regal...

Papagal regal...
Ion pleacă la muncă, pe vapor, iar la plecare, Gheorghe îl roagă să-i aducă şi lui un papagal. Detalii