Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DEPUNEȚI CEREREA pentru AJUTORUL DE STAT!

Publicat: 15 iulie 2019 - 17:04
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Crescătorii de animale pot să depună cererea pentru obținerea unui ajutor de stat acordat pentru susținerea crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție din ferme. Direcția Județeană pentru Agricultură Hunedoara anunță luni, 15 iulie 2019, crescătorii de animale care sunt actele de care au nevoie și ce condiții trebuie să îndeplinească.

BENEFICIARII

Ajutorul de stat se acordă pentru investiții în ferme de reproducție rasă pură și/sau bunici și ferme de reproducție hibrizi părinți astfel:
a) persoanelor juridice și/sau PFA și/sau IF și/sau II care dețin exploatații autorizate/înregistrate sanitar-veterinar în care se desfășoară activități de reproducție și a căror capacitate de cazare este de minimum 400 de locuri de reproducție pe beneficiar.
pentru investiții în vederea înființării de ferme de reproducție;
b) persoanelor juridice și/sau PFA și/sau IF și/sau II care dețin exploatații autorizate/înregistrate sanitar-veterinar în care se desfășoară activități de creștere și îngrășare și a căror capacitate de cazare locuri porc gras se încadrează pentru construcția de ferme de reproducție;
c) persoanelor juridice și/sau PFA și/sau IF și/sau II care dețin exploatații autorizate/înregistrate sanitar-veterinar în care se desfășoară activități de creștere, îngrășare, asociate în cooperative agricole de exploatare și gestionare a efectivelor de animale, în vederea înființării de ferme de reproducție hibrizi părinți, respectiv spații de cazare și dotări.
Beneficiarii trebuie să dețină suprafața de teren necesară investițiilor.

CATEGORII DE FERME CE SE POT ÎNFIINȚA ȘI CHELTUIELI ELIGIBILE

CATEGORII DE FERME

- ferme de reproducție cu capacitate maximă 400 de locuri care își pot mări capacitatea de cazare până la 1.500 de locuri;
- ferme de reproducție cu capacitate de cazare de minimum 1.200 de locuri până la maximum 3.000 de locuri; dimensiunea acestor ferme se va calcula în funcție de numărul de locuri de cazare pentru porc gras deținute în momentul depunerii cererii pentru înscrierea în Programul de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție.

CHELTUIELI ELIGIBILE

a) construcția locurilor de cazare, a spațiilor necesare pentru asigurarea măsurilor de biosecuritate și a spațiilor auxiliare necesare funcționării investiției;
b) achiziționarea sau achiziționarea prin leasing de utilaje și echipamente, respectiv echipamente pentru furajare și adăpare, mijloace speciale pentru transportul animalelor vii, microclimat, dotarea spaților tehnice privind măsurile de biosecuritate, depozitarea, evacuarea și tratarea dejecțiilor.
c) costuri cu serviciile, respectiv elaborare studii de fezabilitate, studii de mediu, proiecte de construcție, servicii de arhitectură, consultanță și autorizații, precum și alte costuri generale legate în mod direct de cheltuielile prevăzute la lit. a) și b).

NIVELUL AJUTORULUI DE STAT

Ajutorul de stat pentru cheltuielile eligibile este de maximum 40% din cost. Nivelul ajutorului poate fi majorat cu câte 20 de puncte procentuale din costul definit pentru:
- tinerii fermieri;
- fermierii care s-au instalat în cei 5 ani anteriori datei de depunere a cererii de finanțare în Programul de susține a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție;
- investițiile care se realizează în zone care se confruntă cu constrângeri naturale sau cu alte constrângeri specifice;
- investiții realizate de cooperativele crescătorilor de suine.
Intensitatea ajutorului de stat nu poate depăși 90 de puncte procentuale.

Sprijinul prevăzut prin Legea nr.195 din 2018 se derulează prin Direcția pentru Agricultură Județeană, fiind necesare următoarele acte:
- cererea de înscriere în Program însoțită de actele:
a) împuternicire/procură notarială și o copie a BI/CI al/a reprezentantului legal;
b) copie a certificatului de înregistrare la Oficiul Național al Registrului Comerțului, precum și o copie a BI/CI al împuternicitului persoană fizică, după caz;
c) copie de pe actul constitutiv;
d) dovadă cont activ bancă/trezorerie;
e) pentru terenurile pe care se realizează investiția, documente care atestă dreptul de proprietate, administrare, uz, uzufruct, superficie, servitute sau altele, dobândit prin act autentic notarial, certificate de moștenitor, act administrativ de restituire, hotărâre judecătorească, lege;
f) plan cadastral;
g) schiță validată de beneficiar aferentă locurilor de cazare porc gras;
h) pentru exploatațiile în conservare, documentul contabil de intrare în conservare sau factura de cumpărare a activului.

DEPUNEREA CERERII DE FINANȚARE

Pentru această schemă de ajutor de stat, după înscrierea în Program, pentru obținerea ajutorului de stat, beneficiarii depun cererea de finanțare la Direcția pentru Agricultură Județeană, însoțită de următoarele documente, după caz:
- studiul de fezabilitate pentru investiția solicitată;
- extras de carte funciară și ridicare topografică pentru terenul pe care se realizează investiția;
- certificat de urbanism.

Vizualizat: 3836 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Fertilizarea cu rata variabila

Fertilizarea cu rata variabila

Distributia îngrasamintelor cu rata variabila deschide o noua era în practicile de cultivare a solului si managementul resurselor naturale. Dezvoltarea si implementarea acestui nou concept are drept scop promovarea unei agriculturi durabile, îmbunatatirea calitatii produselor agricole si a mediului.
Reporter AgroInfo: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

Tomit Agri Macchine, colaborare cu Great Plains Trelleborg ţine pasul cu noile provocări din agricultură T6 cu Dynamic Command

Bancul zilei

Ce face un nou angajat...

Ce face un nou angajat...
Un tânăr absolvent al secţiei de Management era foarte încântat de postul pe care se angajase într-o importantă companie multinaţională. Detalii