Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DECIZIA COMISIEI EUROPENE pentru MICII FERMIERI! AJUTOR FINANCIAR de la 33 EURO la 52 EURO pe CAP de ANIMAL!

Publicat: 26 septembrie 2017 - 10:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII CARE VOR PRIMI UN AJUTOR FINANCIAR UE! Comisia Europeană a decis să instituie un nou ajutor financiar care vizează micii fermieri, care se ocupă de creșterea porcilor. Aceștia vor primi 33 de euro/cap de purcel și 52 de euro/cap de porc în situația în care fermele lor se găsesc într-o zonă cu risc ridicat de pestă porcină.  Cine sunt fermierii din Europa pentru care Comisia Europeană a stabilit o nouă schemă de ajutor?

Comisia Europeană a fost de acord să permită utilizarea fondurilor UE pentru a-i ajuta pe fermierii polonezi, crescători de porci, care vor trebui să își înceteze activitatea în contextul pestei porcine africane, anunță oficial DG Agri (Direcția Generală de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene).

Una dintre cele mai grave boli infecțioase pentru porcine, pesta porcină africană, a fost prezentă în regiunea frontierei estice a UE din 2014. Pentru a controla boala și pentru a evita noi focare, au fost instituite restricții sanitare stricte la nivel european. Autoritățile poloneze au introdus cerințe suplimentare în zonele cele mai expuse riscului.

Decizia Comisiei se adresează în mod special fermierilor polonezi, crescători de porci, care nu dețin mai mult de 50 de porci și /sau purcei (între 1 iulie 2016 și 30 iunie 2017) și se află în zone cu risc ridicat de pestă porcină africană. Din cauza dimensiunilor și mijloacelor lor limitate, unii dintre acești mici fermieri s-ar putea să nu fie în măsură să pună în aplicare noile cerințe poloneze și, prin urmare, ar fi obligați să oprească producția de carne de porc.

Sprijinul financiar stabilit de Comisia Europeană  este în valoare de 9,3 milioane de euro și va fi acordat pentru un număr maxim de 10.000 de purcei și 171.654 de porci. Crescătorii de porci vor primi 33 de euro pe purcel și 52 de euro pe porc.

Ajutorul european va fi plătit în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a noilor norme, adică de la 19 septembrie 2017. Fermierii eligibili pentru ajutoare europene vor avea permisiunea de a relua producția de carne de porc numai în cazul în care aceștia pot îndeplini noile cerințe. Acest lucru va fi posibil după 2 ani de la data la care au beneficiat de sprijin.

Prezența pestei porcine africane reprezintă un risc grav pentru piața europeană a cărnii de porc, deoarece orice răspândire a bolii în UE ar avea un impact sever asupra producătorilor de carne de porc. În plus, sectorul european al cărnii de porc se bazează în mod semnificativ pe exporturi și, prin urmare, alte epidemii de boli infecțioase ar putea destabiliza serios piața.

Sprijinul financiar acordat fermierilor polonezi provine din bugetul politicii agricole comune a UE și intră sub incidența dispozițiilor organizării comune a piețelor agricole. Aceste norme permit Comisiei să propună măsuri temporare de sprijin (pentru cel mult 12 luni) pentru orice sector acoperit de organizarea comună a pieței, considerat a fi într-o situație "care ar putea duce la o deteriorare rapidă a condițiilor de producție și de piață". Aceasta este prima dată când aceste dispoziții au fost puse în aplicare de la adoptarea normelor în 2013, susține Comisia Europeană.

În România au fost confirmate două focare de pestă porcină africană, unul pe 31 iulie și al doilea pe 1 august, în județul Satu Mare în gospodării aflate în apropiere de granița cu Ucraina. Polonia a negociat cu Comisia Europeană un ajutor financiar pentru micii fermieri care vor pierde din pricina pestei porcine africane, România, nu.


Vizualizat: 3114 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000

APAN Agriculture Equipments împreună cu producătorul finlandez TUME a prezenta la Indagra 2019 semănătoarea Nova Combi Star 4000. Semănătoarea Nova Combi Star este o semănătoare directă în mirşite, cu disc de pregătire şi fertilizare pentru cereale păioase.

Interviu cu Endre KOVÁCS, reprezentat Tume pentru România, Ungaria şi Serbia

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

De mare ajutor

De mare ajutor
Un preot observă pe cealaltă parte a străzii un copil care nu ajungea la sonerie, deşi se chinuia de numa', numa'. Detalii