Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

DECIZIA COMISIEI EUROPENE pentru MICII FERMIERI! AJUTOR FINANCIAR de la 33 EURO la 52 EURO pe CAP de ANIMAL!

Publicat: 26 septembrie 2017 - 10:13
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

FERMIERII CARE VOR PRIMI UN AJUTOR FINANCIAR UE! Comisia Europeană a decis să instituie un nou ajutor financiar care vizează micii fermieri, care se ocupă de creșterea porcilor. Aceștia vor primi 33 de euro/cap de purcel și 52 de euro/cap de porc în situația în care fermele lor se găsesc într-o zonă cu risc ridicat de pestă porcină.  Cine sunt fermierii din Europa pentru care Comisia Europeană a stabilit o nouă schemă de ajutor?

Comisia Europeană a fost de acord să permită utilizarea fondurilor UE pentru a-i ajuta pe fermierii polonezi, crescători de porci, care vor trebui să își înceteze activitatea în contextul pestei porcine africane, anunță oficial DG Agri (Direcția Generală de Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene).

Una dintre cele mai grave boli infecțioase pentru porcine, pesta porcină africană, a fost prezentă în regiunea frontierei estice a UE din 2014. Pentru a controla boala și pentru a evita noi focare, au fost instituite restricții sanitare stricte la nivel european. Autoritățile poloneze au introdus cerințe suplimentare în zonele cele mai expuse riscului.

Decizia Comisiei se adresează în mod special fermierilor polonezi, crescători de porci, care nu dețin mai mult de 50 de porci și /sau purcei (între 1 iulie 2016 și 30 iunie 2017) și se află în zone cu risc ridicat de pestă porcină africană. Din cauza dimensiunilor și mijloacelor lor limitate, unii dintre acești mici fermieri s-ar putea să nu fie în măsură să pună în aplicare noile cerințe poloneze și, prin urmare, ar fi obligați să oprească producția de carne de porc.

Sprijinul financiar stabilit de Comisia Europeană  este în valoare de 9,3 milioane de euro și va fi acordat pentru un număr maxim de 10.000 de purcei și 171.654 de porci. Crescătorii de porci vor primi 33 de euro pe purcel și 52 de euro pe porc.

Ajutorul european va fi plătit în termen de 12 luni de la intrarea în vigoare a noilor norme, adică de la 19 septembrie 2017. Fermierii eligibili pentru ajutoare europene vor avea permisiunea de a relua producția de carne de porc numai în cazul în care aceștia pot îndeplini noile cerințe. Acest lucru va fi posibil după 2 ani de la data la care au beneficiat de sprijin.

Prezența pestei porcine africane reprezintă un risc grav pentru piața europeană a cărnii de porc, deoarece orice răspândire a bolii în UE ar avea un impact sever asupra producătorilor de carne de porc. În plus, sectorul european al cărnii de porc se bazează în mod semnificativ pe exporturi și, prin urmare, alte epidemii de boli infecțioase ar putea destabiliza serios piața.

Sprijinul financiar acordat fermierilor polonezi provine din bugetul politicii agricole comune a UE și intră sub incidența dispozițiilor organizării comune a piețelor agricole. Aceste norme permit Comisiei să propună măsuri temporare de sprijin (pentru cel mult 12 luni) pentru orice sector acoperit de organizarea comună a pieței, considerat a fi într-o situație "care ar putea duce la o deteriorare rapidă a condițiilor de producție și de piață". Aceasta este prima dată când aceste dispoziții au fost puse în aplicare de la adoptarea normelor în 2013, susține Comisia Europeană.

În România au fost confirmate două focare de pestă porcină africană, unul pe 31 iulie și al doilea pe 1 august, în județul Satu Mare în gospodării aflate în apropiere de granița cu Ucraina. Polonia a negociat cu Comisia Europeană un ajutor financiar pentru micii fermieri care vor pierde din pricina pestei porcine africane, România, nu.


Vizualizat: 3233 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

MINISTRUL AGRICULTURII, ÎN DIRECT ASTĂZI LA ORA 15!

02 iulie 2020 - 10:52

OFICIAL! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, susține astăzi o conferință de presă la sediul Ministerului Agriculturii. Declarațiile ministrului vor fi transmise live pe pagina sa oficială Facebook și pagina Ministerului Agriculturii, anunță Ministerul Agriculturii, într-o informare transmisă pentru AGROINFO.

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

SCRISOARE DESCHISĂ A APICULTORILOR ROMÂNI CĂTRE EUROPARLAMENTARI!

02 iulie 2020 - 10:40

APELUL APICULTORILOR! AGROINFO a primit scrisoarea deschisă a apicultorilor români, semnată de mai multe organizații din sectorul apicol, adresată, în principal, europarlamentarului Carmen Avram (S&D). Inserăm integral textul scrisorii.

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

AJUTOR DE 10 LEI PE CAP DE OVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:56

AJUTOR PENTRU CRESCĂTORII DE OVINE! Suma de 14,5 milioane de euro care ar fi trebuit alocată pentru plata subvenției la lâna de oaie va fi folosită pentru acordarea unui ajutor de cap de ovină, în condițiile în care subvenția la lână a fost anulată. Secretarul de stat MADR George Scarlat a anunțat miercuri seara, 1 iulie, că această sumă a crescut la 43,5 milioane de euro, iar ajutorul care va fi acordat oierilor este de 10 lei pe cap de ovină.

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

SECRETAR DE STAT MADR: SUBVENȚIE SUPLIMENTARĂ DE 100 DE EURO PE CAP DE BOVINĂ!

02 iulie 2020 - 09:30

AJUTOR DE CRIZĂ PENTRU FERMIERI! Ajutorul de crziă de 7.000 de euro pentru un fermier este în vigoare, decizia Comisiei Europene a fost publicată săptămâna trecută în Jurnalul Oficial UE. Bugetul pentru acordarea acestui ajutor fermierilor români este de 80 de milioane de euro. Crescătorii de bovine vor primi o subvenție suplimentară de 100 de euro pe cap de animal, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, la Agro TV.

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

SECRETAR DE STAT MADR: AJUTOR DE MINIMIS DE 25 DE LEI PE FAMILIA DE ALBINE!

02 iulie 2020 - 08:56

AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI. Sectorul apicol a fost foarte afectat în acest an de seceta extremă. Apicultorii au nevoie de ajutor, iar Ministerul Agriculturii a pregătit deja un proiect de hotărâre de Guvern pentru acordarea unui ajutor de minimis pe familie de albine, a anunțat secretarul de stat MADR George Scarlat, miercuri seara, la Agro TV.

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

COMISIA EUROPEANĂ ANUNȚĂ ASTĂZI: 12,5 MILIOANE DE EURO pentru FERMIERII ROMÂNI!

01 iulie 2020 - 20:14

COMUNICAT.Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Agricover Credit IFN. BEI, cu sprijinul FEIS și BERD oferă o nouă finanţare în valoare de 7,5 milioane de euro, respectiv 5 milioane de euro, pentru Agricover Credit IFN. Principalii finanțatori ai agriculturii din România extind accesul fermierilor la finanțare. Împrumuturile vor ajuta producătorii locali să depășească impactul pandemiei de coronavirus, anunță Reprezentanța Comisiei Europene în România, într-un comunicat transmis AGROINFO.

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

OFICIAL APIA: SUBVENȚIILE ÎN CONTURILE FERMIERILOR!

01 iulie 2020 - 17:25

PLATA SUBVENȚIILOR APIA PENTRU 2019! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în perioada 16 octombrie 2019 - 30 iunie 2020, a autorizat la plată suma de 2,89 miliarde euro, anunță APIA într-un comunicat transmis astăzi pentru AGROINFO.

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

APIA VĂ ANUNȚĂ ASTĂZI!

01 iulie 2020 - 17:06

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, în intervalul 01 – 31.07.2020, se depun cererile de plată pentru sprijinul privind asigurarea recoltei de struguri pentru vin în perioada 2019-2020.

CÂND ÎNCEPE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

CÂND ÎNCEPE PLATA AVANSULUI LA SUBVENȚIILE APIA!

01 iulie 2020 - 08:25

ANUNȚ PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat, la Digi 24, că insistă la Comisi Europeană pentru obținerea unei derogări legată de data de începere a plăților în avans pentru fermierii care solicită anul acesta subvențiile agricole. Anul trecut, plata avansului la subvențiile APIA a fost demarată pe data de 16 octombrie. Anul acesta, șeful MADR a cerut să fie demarate aceste plăți cu o lună mai devreme.

AU DISPĂRUT 20.000 DE FERME MICI din ROMÂNIA!

AU DISPĂRUT 20.000 DE FERME MICI din ROMÂNIA!

01 iulie 2020 - 08:00

DISPAR FERMELE DE SUBZISTENȚĂ. România are mai puțin cu 20.000 de ferme mici anul acesta prin comparație cu anul trecut. Numărul fermelor de subzistență a scăzut vertiginos. O demonstrează cererile unice pentru subvenții depuse la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). Anunțul a fost făcut de ministrul agriculturii Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

VALTRA seria F - Agritechnica 2019

Noua serie de tractoare Valtra F, prezentată la Agritechnica 2019, destinată fermelor pomicole şi viticole poate fi comandată în două variante de ecartament (1,5 şi 1,3m), are o putere de la 75 la 105CP, un motor cu o capacitate cilindrică de 3,4litri şi o transmisie cu 24 viteze înainte/înapoi sau 24/12 înainte/înapoi. Seria F de tractoare Valtra va fi disponibilă pentru piaţa din România în a doua jumătate a anului viitor.

 

Interviu cu George Tănase - brand manager Valtra, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Şah

Şah
Doi vechi amici stau de vorbă: Detalii