Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

DAPP a stabilit cotele pentru vânătoare: 100 de ciocârlii şi 50 de prepeliţe pe zi, în 2014 - 2015

Publicat: 09 iunie 2014 - 18:56
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Potrivit cotelor stabilite printr-un proiect de Ordin al ministrului delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Doina Pană, un vânător nu va putea împuşca peste 100 de exemplare de ciocârlie şi mai mult de 50 de exemplare de prepeliţă pe zi, în sezonul 2014-2015.

„Fiecare vânător înscris în autorizaţia de vânătoare poate recolta într-o zi un număr maxim de 100 exemplare din specia ciocârlie (Alauda arvensis) şi un număr maxim de 50 exemplare din specia prepeliţă (Coturnix coturnix)”, arată proiectul de act normativ, care stabileşte cotele de recoltă pentru speciile de faună de interes cinegetic, la care vânarea este permisă în sezonul de vânătoare 15 mai 2014 - 14 mai 2015.

Potrivit ordinului, pentru protecţia stocului de reproducători şi a femelelor gestante, cotele de recoltă aprobate la specia iepure-de-câmp (Lepus europaeus) se vor realiza până în 15 ianuarie 2015. Se precizează că măsura este necesară deoarece iernile calde din ultimii ani au determinat începerea reproducerii la iepure-de-câmp mai timpuriu, astfel că spre sfârşitul perioadei de vânătoare femelele sunt gestante în faze avansate, situaţie care le îngreunează deplasarea atunci când sunt hăituite, ducând la capturarea lesne a acestora.

Totodată, având în vedere că specia iepure-de-câmp a devenit vulnerabilă din cauza, în principal, a braconajului cu câini ogari, a dăunătorilor naturali, agriculturii intensive şi a chimizării necontrolate privind combaterea dăunătorilor agricoli se impune şi reducerea cotelor de recoltă pentru următorul sezon de vânătoare. sursa: Agerpres

Vizualizat: 1519 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
nedelea nicolae
|
06. 10, 2014. Tuesday 22:31

la cati asa zisi vinatori sunt nu cred ca aceasta COTA DE 100 DE CIOCARLII si 50 de PREPELITE vanate /zi este buna deoarece sunt si asa foarte putine in zona Prejmer jud Brasov de iepuri sau caprioare nici nu mai vorbim.Toate astea din cauza oierilor cu caini lor care omoara toate animalele salbatice si din cauza braconierilor care vineaza cu masinile noaptea cu proiectoare mari .

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

SAM la Agromalim 2019

SAM la Agromalim 2019

Smart Agro Machines România a expus la Agromalim 2019 patru semănători Sola şi un tractor Versatile, alături de o gamă completă de maşini şi utilaje agricole: pluguri Ermo, scarificatoare Pasto, discuri şi combinatoare Expom, un încărcător telescopic şi remorcă tehnologică Faresin, un încărcător Hydramet, distribuitoare de îngărşăminte Agres, maşini de erbicidat AgroMekanica şi altele.
Interviu cu Ciprian Popa, manager Smart Agro Machines

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 A inceput INDAGRA!

Bancul zilei

După spovedanie

După spovedanie
După ce termină spovedania, preotul îi spune în şoaptă unei tinere: Detalii