Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CUM SĂ FACI DIN BERBEC MORT BERBEC DE RASĂ și SĂ-L VINZI CU 2.500 DE LEI!

Publicat: 16 iulie 2018 - 18:57
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

UNDE SUNT BERBECII MORȚI? Săptămâna trecută, Corpul de Control al ministrului agriculturii a făcut verificări la Direcția Agricolă Vaslui. Este vorba despre  2.500 de lei/cap de berbec de rasă, ajutor de minimis acordat în 2014 oierilor ca să-și cumpere berbeci de rasă pentru reproducție. Oierii au încasat banii de la bugetul de stat, berbecii i-au cumpărat, dar surpriză! Acum, după 4 ani, s-a descoperit că respectivii berbeci nu sunt nicăieri înregistrați și oierii trebuie să returneze ajutorul de minimis. Mai mult, 2 sau 3 berbeci figurează decedați din 2013. Dar, rețineți, ei au fost vânduți ca fiind vii în 2014.

AGROINFO, publicație imparțială, nu trage concluzii în acest caz. Așteptăm raportul Corpului de Control al ministrului Petre Daea. Inserăm două discuții pe care AGROINFO le-a avut cu directorul Direcției Agricole Vaslui și cu crescătorul de ovine Ion Agafiței, cel care a vândut în 2014 berbecii, președintele Asociației Crescătorilor de Ovine, Ovis Mold, despre ce s-a întâmplat cu berbecii de rasă și de ce unii sunt morți, dar așa morți, au fost vânduți. 

AGROINFO: Despre câți berbeci este vorba?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: 29 de berbeci și suma este de 72.500 de lei la care se adaugă dobânzi, penalități, iar suma cumulată de recuperat (de la crescătorii de ovine n.r.) este de 103.343 de lei. gigel-crudu_b

AGROINFO: Din acești berbeci, câți figurează decedați din 2013 și ei au fost vânduți un an mai târziu, în 2014?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: 2 sau 3 berbeci.

AGROINFO: Toți cei 29 de berbeci au fost vânduți de oierul Ion Agafiței?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Da, același furnizor.

AGROINFO: De ce berbecii figurează decedați?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Nu putem să generalizăm, au fost câteva cazuri. Ceilalți berbeci  au fost achiziționați, dar nu i-au înregistrat în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE).

AGROINFO: Cine trebuia să-i înregistreze? Cumpărătorul?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Sigur, este obligația cumpărătorului. Dealtfel, ei când au depus la noi cererea însoțită de documentele necesare solicitării ajutorului de minimis, li s-a spus la fiecare în parte, au dat și un angajament în scris că vor ține berbecii 3 ani în exploatație, că vor înregistra și produșii obținuți în Registrul Exploatațiilor. Și a citit fiecare dintre ei ce s-a scris în angajamentul respectiv. Din nefericire, unii oameni mai neglijează. 

AGROINFO: Formularul F2 pentru mișcarea animalelor din exploatație (cu ajutorul căruia berbecii se înregistrează în RNE n.r.) trebuia să-l facă vânzătorul Ion Agafiței?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Da. Atunci când se vinde un animal, un berbec, furnizorul este obligat să emită acel document F2, i-l dă cumpărătorului, iar cumpărătorul merge mai departe la medicul veterinar concesionar sau el singur își face operațiunea în RNE dacă are acces la baza de date. Exact cum se întâmplă la autoturisme. Vânzătorul îi dă pe certificatul de înmatriculare, pe verso, că a înstrăinat autoturismul către cutare și ăla mai departe se duce la Financiar, la primărie, și-l declară.

AGROINFO: Ați spus că înregistrarea berbecilor în RNE trebuia făcută de cumpărători. Dar cumpărătorii au primit acel document F2 de la vânzător?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Nu l-au primit, dar nici pe noi nu ne-a semnalat nimeni cu problema asta.

AGROINFO: Vânzarea berbecilor s-a făcut în 2014 și dumneavoastră ați făcut control acum. De ce ați făcut abia acum control?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Noi am făcut controale și-n 2015, dar am făcut în exploatații, faptic, și berbecii erau acolo unde am fost. Noi am făcut un eșantion, potrivit prevederilor din hotărârea de Guvern, și am mers, și eu am mers cu persoana desemnată să se ocupe de treaba asta, am fost personal în 4 ferme, am găsit berbecii acolo. Problema este că degeaba sunt în fermă dacă nu sunt în RNE. Ca și cum nu ar exista, aici e problema.

AGROINFO: Deci, dumneavoastră ați făcut control în 2015, ați văzut că sunt berbecii și nu ați mai verificat în RNE dacă acei berbeci sunt înregistrați?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Da. Am mers și am găsit după crotalii, i-am identificat unul câte unul.

AGROINFO: Medicul veterinar trebuia să le dea cumpărătorilor formularul F2?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Ei, nu! Furnizorul (vânzătorul n.r.) trebuia să-l dea.

AGROINFO: Cum de ați verificat abia acum în RNE dacă sunt înregistrați berbecii? S-a dispus de la București sau ce s-a întâmplat?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Nu. Am avut o verificare de la Curtea de Conturi și dânșii au avut un alt mod de abordare, mai meticulos. Chiar nu am semnalat-o (abordarea n.r.) la vremea când am făcut noi controlul. Noi am mers în exploatație, am găsit, am...

AGROINFO: Deci, practic, a venit Curtea de Conturi și a descoperit că s-a dat de la stat acel ajutor de minimis de 2.500 de lei/cap de berbec, dar nu sunt nicăieri berbecii. A găsit că s-au dat banii, dar nu găsea berbecii?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Da, deși faptic sunt...bine, că mai sunt și situații când nu...

AGROINFO: Deci, faptic sunt toți berbecii. Atunci de ce unii figurează decedați din 2013?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Cu excepția a două, trei cazuri.

AGROINFO: Unde berbecii vânduți sunt, practic, morți dacă se face verificarea după crotalii? Sau cum?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Da, probabil. Nu mai știu exact toate...Cu excepția lor, pot fi situații când ei (berbecii n.r.) sunt, dar nu sunt în documente. Ce înseamnă? Există în exploatație, dar nu în registru.

AGROINFO: Stați puțin, dacă berbecii aceia, chiar dacă sunt doar două-trei cazuri, figurează decedați din 2013, deci cu un an înainte de a fi vânduți, deja intervin suspiciuni cu privire la crotaliile folosite.

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Problema este că noi nu avem, să zic, vreo obligație...Dacă era scris undeva să mergem să-i recepționăm la achiziție, nu era nicio problemă. Dar așa, la noi s-a venit cu document fiscal de vânzare, așa cum prevede legea, factură fiscală.

AGROINFO: Există suspiciunea să fi fost refolosite crotaliile berbecilor de rasă morți?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Eu nu pot să fac aprecieri, nu pot să fac supoziții.

AGROINFO: Am înțeles. Dar sunt suspiciuni în sensul acesta?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Bun, dar totuși, dacă ar fi fost așa, de ce nu ne-a semnalat nimeni? Stai, domle, că eu nu i-am luat.

AGROINFO: Nu m-ați înțeles. Există posibilitatea ca oierul care a vândut berbecii să fi aplicat crotaliul unui berbec mort altui berbec care nu era de rasă, dar așa a fost făcut rapid de rasă? Există aceste suspiciuni?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Nu știu, nu pot, nu mă bag în așa ceva, că nu ține de activitatea noastră.

AGROINFO: Aspectul acesta a fost verificat de Corpul de Control al ministrului agriculturii? Ce v-au spus cei din Corpul de Control?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Au verificat săptămâna trecută și urmează să tragă concluziile. Noi ne limităm la atribuțiile noastre. Crescătorii ne-au adus odată cu cererea și actele obligatorii: factura fiscală de cumpărare a berbecilor, certificatele de origine, angajamentul că-i vor ține în exploatație 3 ani, iar dacă se întâmplă un caz de forță majoră să-l înlocuiască cu un berbec de aceeași rasă și de aceeași valoare genetică, certificat de înmatriculare, atestat de producător dacă era producător individual, extras din RNE cu efectivul de ovine că trebuia un berbec la 30 de ovine femele, proporția făcută.

AGROINFO: De fiecare dată când aveți sume de recuperat de la fermieri vine Corpul de Control al ministrului să verifice? Sau i-a trimis ministrul Petre Daea să vadă ce s-a întâmplat, de fapt?

Gigel Crudu, director Direcția Agricolă Vaslui: Nu vă pot spune. Noi suntem cu inima curată și liniștită pentru că ne-am făcut obligațiile ce le prevede actul normativ.

Deciziile pentru restituirea ajutorului de minimis au fost trimise oierilor în februarie 2018. Ce spune crescătorul de ovine Ion Agafiței, cel care a vândut berbecii?

BERBECII FIGUREAZĂ MORȚI, DAR NU DIN VINA MEA! EU AM PIERDUT SUBVENȚII DE 600 DE MILIOANE DE LEI!

AGROINFO: Din discuția noastră cu directorul Direcției Agricole Vaslui, am înțeles că din cei 29 de berbeci vânduți de dumneavoastră, doi sau trei berbeci figurează morți din anul 2013 deși dumneavoastră i-ați vândut în 2014. Despre acești berbeci vreau să vă întreb. Cum de figurează decedați? Ce s-a întâmplat?ion-agafitei_b

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Să vă explic de la început. În anul 2013, eu eram la un doctor concesionar, Păun, din comuna Tanacu. Pe data de 5 august, eu veneam de la o adunare generală a Federației, din Sibiu, când m-a sunat APIA. Și APIA mi-a spus: Domnule Agafiței, ce s-a întâmplat în baza dumneavoastră de date că pierdeți subvenția, nu mai apar oile în exploatație. Zic: Doamnă, nu pot să știu că eu sunt pe drum.
L-am sunat pe domnul doctor și-mi spune: Eu fac inventarul. Deși, nu avea voie să facă inventarul până la 15 august, când se termina perioada de retenție. Domnul doctor mi-a zis: Ce treabă are APIA?! Domnule doctor, i-am zis, aveți grijă, eu am berbeci cu certificate de origine și cum îi scoateți dumneavoastră din baza de date fără acceptul meu. Trebuie să mergem în fermă, să-i verificăm, dar după perioada de retenție. El (medicul veterinar n.r.) era într-un conflict cu DSV Vaslui și s-a găsit el mai șmecher să facă inventarul înainte. Eu nu am știut ce a scos. Când am ajuns, am văzut care e treaba, am pierdut 600 de milioane de lei subvenții pe 2013. I-am spus: Domnule doctor, și așa am pășunea pe Vaslui, mă mut la un alt doctor concesionar din Vaslui. Nu a vrut să dea baza de date. Absolut nimic. În februarie 2014, m-am mutat la domnul doctor Pavelescu. Am trimis adresă oficială să-mi dea baza de date, dar nu a vrut, că el nu vrea să piardă fermierii. El a ținut exploatațiile, știți cum le-a ținut, că lua bani pe lucrări de la stat. Și el să facă curățenie, fără să vadă ce e în fermă. Din punctul meu de vedere și baza de date pe care o am, deci, berbecii sunt și la ora la care discutăm...

AGROINFO: În afară de cei trei berbeci care figurează decedați.

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Figurează decedați nu din cauza mea. Tot din cauza domnului doctor, că el a umblat în baza de date, eu nu am știut care sunt decedați și ce a făcut el. 

AGROINFO: Deci, ăștia trei berbeci înțeleg că nu există faptic?

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Dintr-a cui cauză nu există? Dintr-a mea?! Sau din cauza domnului doctor?! El a dat acte, vii, decedați, asta e treaba lui, nu e a mea, eu nu am acces la baza de date.

AGROINFO: Atunci ce berbeci ați vândut în 2014 dacă ăștia trei sunt morți din 2013?

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Dar berbecii sunt reali, doamnă, la fermieri, îs băgați la montă din 2014, sunt la cartea de rasă, la registru. Am montă făcută cu ei în 2014, 2015, 2017. La ora la care discutăm, berbecii se regăsesc la fermieri cu factură, cu certificat de origine. sunt berbeci vii. Ce a făcut el (medicul veterinar n.r.) în baza de date, nu am treabă eu.

AGROINFO: Deci, ați vândut 29 de berbeci, iar din aceștia, 2-3 berbeci, spune Direcția Agricolă, erau morți din 2013. Deci, ăștia nu s-au găsit faptic.

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Faptic sunt, doamnă. Eu am fost în fiecare an la control, berbecii i-au găsit pe teren, dar nu erau în baza de date.

AGROINFO: Spuneți că berbecii morți, de fapt, trăiesc?

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Sunt și acum la ora la care discutăm. Deci, Direcția Agricolă a fost în control trei ani la rând, că așa era obligată, și iau procesul verbal de control cu care i-au găsit la fața locului. Deci, berbecii sunt și la ora la care discutăm.

AGROINFO: Au făcut trei ani la rând control și abia acum au descoperit?

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: A fost Curtea de Conturi la Direcția Agricolă și i-a luat după RNE și pe ăia trei nu i-a mai găsit în RNE.

AGROINFO: Curtea de Conturi nu a găsit 29 de berbeci. Din cei 29, trei sunt decedați din 2013.

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Deci, stați să vă explic. Pe ăia 29 nu i-a găsit la RNE în timpul util. I-a găsit după două luni, după trei luni. Că eu, după ce m-am mutat la doctorul ăstalalt, le-am făcut certificate la oameni și F2. Dar problema este că le-am făcut mai târziu că doctorul nu a vrut să colaboreze și să-mi dea baza de date. La ora la care discutăm, berbecii toți sunt reali, toți au montat, dar trei au apărut decedați. Eu i-am adus mai târziu. Eu vă trimit factură, certificat de origine, dacă vreți, sunt toți, numai că sunt mai târziu din cauză că doctorul nu a vrut să-mi dea baza de date.

AGROINFO: De când au primit ciobanii vestea că trebuie să dea banii înapoi ați mai vorbit cu ei?

Ion Agafiței, președinte Ovis Mold: Am vorbit, avem trei luni de zile de când am primit în primăvară decizii de la Direcția Agricolă.Am adus un avocat, i-am adus pe toți, au depus copii după acte, iar avocatul a făcut o adresă către Direcția Agricolă. Dar Direcția nu poate să decidă nimic fără hotărâre judecătorească.
Și acum avocatul merge în continuare și vom merge să ne judecăm. În momentul în care nu se poate rezolva nimic, ne ducem asupra doctorului. Din punctul meu de vedere am făcut tot ce trebuie la berbeci. Doar sunt fermierii mei, din asociație, ne ocupăm de rasa Karakul. Au mai fost cazuri și la Țurcană, și la Merinos. Poate 1% a fost o greșeală. Dar aici a fost mai mult din cauza doctorului. Eu am adus berbecii de la Botoșani, de la Arad, că la noi în județ nu sunt fermieri puternici, mari. Sunt necăjiți, au 150-200 de oi, trăiesc de azi pe mâine, ei mulg oile, ei au grijă... Nu sunt oameni puternici. Berbecii sunt, nu-i las eu așa să dea fermierii banii înapoi pentru un doctor veterinar.

Surse foto: Vremea Nouă, Est News

Vizualizat: 6485 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

SUMELE PENTRU PLATA AJUTORULUI DE STAT PENTRU CREȘTEREA ANIMALELOR!

18 septembrie 2020 - 14:53

OFICIAL. Ministerul Agriculturii a stabilit, printr-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat astăzi pe site-ul oficial, sumele pentru plata ajutorului de stat, pentru anul 2020, pentru creșterea animalelor. Proiectul modifică Hotărârea Guvernului nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creşterii animalelor.

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

INVESTIȚIE DE 1,2 MILIOANE LEI FĂCUTĂ DE ANSVSA!

17 septembrie 2020 - 20:08

COMUNICAT ANSVSA. Dr. Robert Chioveanu, președintele Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), a inaugurat astăzi, 17 septembrie 2020. noua secție de biologie moleculară și analiză genetică din cadrul Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Maramureș (DSVSA).

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

MINISTRUL OROS ANUNȚĂ ASTĂZI: DE MÂINE ÎNCEP PLĂȚILE APIA!

17 septembrie 2020 - 16:11

CÂND AJUNG BANII ÎN CONTURILE FERMIRILOR? Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat astăzi că de mâine, 18 septembrie 2020, începe plata ajutorului de stat pentru fermierii ale căror culturi agricole au fost afectate de secetă.

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

ȚĂRANUL ROMÂN E CĂUTAT ȘI-I SUNT ASCULTATE NECAZURILE DOAR ÎN CAMPANIE ELECTORALĂ!

17 septembrie 2020 - 15:51

OPINIE. Vin domnii de la oraș să-l caute pe țăranul român și să-i asculte necazurile, să-i vadă truda doar în campanie electorală. Atunci vor toți să-i arate țăranului cât de tare îl sprijină și cât de tare le pasă de soarta lui. Toți vor să se fotografieze și să se filmeze alături de țăranul român de parcă ar fi un exponat într-un muzeu. Pentru că asta va ajunge dacă i se vor da doar vorbe, nu și fapte.

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

SUNTEM O FAMILIE DE TINERI, MUNCIM ÎN CEHIA ȘI VREM SĂ NE ÎNTOARCEM ACASĂ, SĂ AVEM FERMA NOASTRĂ!

17 septembrie 2020 - 11:22

TINERI FERMIERI DIN DIASPORA. AGROINFO a primit o scrisoare de la o familie de tineri care muncește în Cehia. Cei doi soți și-ar dori să se întoarcă în România și să-și facă o fermă la ei acasă. Ne-au rugat să le spunem ce condiții trebuie să îndeplinească pentru ajutorul de 50.000 de euro pentru instalarea tinerilor fermieri, varianta pentru tinerii români din diaspora.

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

MINISTRUL AGRICULTURII, DISCUȚII ASTĂZI CU OIERII ȘI VĂCARII!

17 septembrie 2020 - 09:36

AGENDA ȘEFULUI MADR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, se află, în acest moment, la discuții cu crescătorii de oi și de vaci din localitatea Hida, județul Sălaj. Șeful MADR își publică zilnic agenda pe pagina sa oficială Facebook.

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

UN FERMIER AUSTRIAC RISCĂ PUȘCĂRIE PENTRU CĂ LE-A DAT SALARII PREA MICI MUNCITORILOR ROMÂNI!

17 septembrie 2020 - 09:01

ANCHETAT CĂ-ȘI PLĂTEA PROST MUNCITORII. Un fermier austriac din Marchfeld riscă o amendă uriașă și chiar închisoarea, după ce autoritățile au aflat că îi plătea pe sezonierii din România și Serbia cu doar 4,20 euro pe oră, informează Digi24.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 17 - 23 SEPTEMBRIE 2020!

17 septembrie 2020 - 08:36

Caracteristici meteorologice. În primele zile va predomina un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod normal, după care, spre sfârșitul perioadei se va produce o răcire treptată a vremii, la nivelul întregii țări.

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

SUBVENȚII APIA ZOOTEHNIE! CAZURI DE FORȚĂ MAJORĂ pentru FERMELE DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 18:49

ANUNȚAȚI APIA DE URGENȚĂ! Nu sunteți excluși de la plata subvențiilor APIA, aferente acestui an, dacă aveți dovada cu care să demonstrați că ați avut un caz de forță majoră în ferma de animale sau o circumstanță naturală. Care sunt actele de care aveți nevoie și-n cât timp trebuie să anunțați Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)?

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

ACTE OBLIGATORII pentru SUBVENȚIILE APIA ALE CRESCĂTORILOR DE ANIMALE!

16 septembrie 2020 - 15:21

SUBVENȚII APIA 2020! Crescătorii de animale care au solicitat anul acesta ajutorul național tranzitoriu și sprijinul cuplat, subvențiile APIA din zootehnie, trebuie să prezinte la controlul efectuat de Agenția Națională pentru Zootehnie (ANZ) mai multe acte obligatorii pentru încasarea banilor de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA). AGROINFO vă pune la dispoziție lista cu acte.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Todut
|
07. 17, 2018. Tuesday 09:52
Nu la fermieri este problema....sistemul de evidenta este gresit...adica fermierul raspunde pentru baza lui de date dar el nu are acces la ea ci doar alte persoane, destul de multe: medic veterinar, dsv ...si ei nu raspund! Autorul articolului nu a stat de vorba cu actorul principal: medicul veterinar...
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Trei amici

Trei amici
Trei amici, evident români, erau într-o barcă şi dădeau la peşte când deodată un înger vindecător apare lânga ei. Detalii