Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CREȘTE VALOAREA AJUTORULUI pentru BOVINE: APROAPE 300 de EURO/VACĂ! VEZI DATA CÂND BANII VOR FI ÎN CONT!

Publicat: 18 august 2017 - 14:24
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR EXCEPȚIONAL PENTRU MICII FERMIERI! Astăzi, vineri, 18 august 2017 se extrage eșantionul de control pentru fermierii care solicită ajutorul excepțional pentru vacile de lapte, informează Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Suceava. Cuantumul ajutorului se va situa între 200 de euro și 300 de euro pe cap de vacă. Sunt eligibili fermierii care nu au încasat sprijinul cuplat și care dețin între 3 și 9 capete de vaci de lapte.

Eșantionul de control, extras astăzi la APIA, este transmis direcțiilor sanitar-veterinare din fiecare județ, iar reprezentanții acestor instituții verifică exploatațiile agricole. Acestea trebuie să fie active, să fie menținute  până la data de 31 august.  Rezultatul verificărilor ANSVSA este transmis la APIA.

Verificarea în teren a exploatațiilor agricole, făcută de medicii veterinari, și controlul adminsitrativ al cererilor, operat de APIA, trebuie finalizate până la 1 septembrie.

Nu toți fermierii care solicită ajutorul se încadrează în condițiile de eligibilitate. Potrivit APIA, deja la prima operare a cererilor sunt fermieri respinși la plată. Pericolul excluderii de la plata ajutorului este mai mare pentru crescătorii de vaci aflați la limită, adică cei care dețin doar trei capete de bovine. Dacă una dintre bovine nu este eligibilă, ajutorul nu este acordat nici pentru celelalte două pentru că numărul minim obligatoriu, pentru care se acordă banii, este de 3 vaci.

Problema survine la respectarea condiției pentru vaca de lapte. Concret, vacile pentru care se cere ajutorul trebuie să fi avut cel puțin un vițel înregistrat în Registrul Național al Exploatațiilor (RNE), altfel nu sunt eligibile. Dacă vițelul a fost sacrificat înainte de înregistrarea în RNE, vaca nu este eligibilă la plată. Și în acest caz, fermierul nu mai are ce să facă. În schimb, dacă produsul fătat nu a fost viabil, vițelul a murit, fermierii pot încasa ajutorul pentru vaca respectivă dacă prezintă documente justificative, un certificat eliberat de medicul veterinar din care să reiasă că evenimentul a fost înregistrat în exploatația respectivă. Mai sunt și cazuri în care vacile au fost aduse din altă țară, au fost importate, dacă fermierii aduc documente justificative pot să încaseze ajutorul. În aceste zile, fermierii care au depus cereri sunt notificați să aducă acte, informează APIA Suceava, pentru AGROINFO.

Potrivit informațiilor APIA, după 1 septembrie trebuie să fie finalizată partea de autorizare la plată a cererilor și centralizatoarele cu fermierii eligibili pentru încasarea ajutorului trimise la București pentru emiterea ordinelor de plată. Până la data 30 septembrie  2017 banii trebuie să fie in contul fermierilor.

Pe 17 iulie 2017, APIA a anunțat că au fost depuse, la nivel național, 11.226 cereri, pentru un efectiv de 54.239 de animale. Bugetul alocat pentru plata ajutorului destinat producătorilor de lapte este de 10.896.083 euro (48.569.289,97 lei). Împărțind suma la numărul de animale solicitate la plată, valoarea estimată a acestui ajutor este de 200,89 de euro/cap de vacă.

Cuantumul va crește însă peste această sumă, va fi aproape 300 de euro pe cap de vacă, pentru că, după finalizarea verificărilor APIA, vor rămâne la plată mai puține capete de bovine decât au fost solicitate în cereri.

Pe primul loc la numărul de cereri depuse și număr de capete de vaci solicitate la plată ar fi județul Botoșani cu 1.526 de fermieri care cer ajutorul excepțional pentru 7.040 de capete de vaci. Al doilea județ în clasament ar fi Suceava cu 1.293 de cereri depuse pentru 5.819 capete de vaci.

Vizualizat: 10394 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii