Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Crescătorii de ovine şi de bovine se întâlnesc marţi, 20 ianuarie 2015, cu ministrul Agriculturii

Publicat: 20 ianuarie 2015 - 07:47
Comenteaza   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii crescătorilor de ovine şi cei ai crescătorilor de bovine au fost invitaţi la MADR, în 20 ianuarie 2015, pentru a discuta problemele din sector. La întâlnire li s-a promis că va participa şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Subvenţiile pe 2014 şi 2015, modul de depunere a cererii de plată, plăţile cuplate pentru 2015-2020 sunt probleme urgente pentru crescătorii de animale.

 „Am solicitat autorităţii care gestionează SNIIA şi Registrul Naţional al Exploataţiilor să ne spună câte ferme cu peste 10 vaci există la ora actuală, ca să ne putem face o strategie pentru plăţile cuplate”, ne-a spus Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Legea pajiştilor: FCBR vrea ca toţi cei care primesc bani pentru pajişti să aibă animale

Legea pajiştilor este, de asemenea, o problemă importantă atât pentru crescătorii de ovine, cât şi pentru cei care cresc bovine.

FCBR insistă în continuare ca toţi beneficiarii de bani europeni pentru pajişti să aibă animale. „Legea pajiştilor spune că pajiştile se exploatează cel puţin o dată pe an, prin cosire sau păşunare. Toată lumea care are la APIA categorii de pajişti trebuie să aibă şi animale, dacă nu, nu poate beneficia de subvenţii. Asta trebuie să fie filosofia. Vom încerca să modificăm acest aspect prin normele de aplicare a legii pajiştilor, care sunt elaborate acum şi urmează să fie aprobate”, ne-a declarat preşedintele FCBR. Potrivit lui Frânc, normele ar trebui finalizate şi aprobate „de urgenţă”, deoarece trebuie notificate la Comisia Europeană.

Reluarea exportului de ovine

Crescătorii de ovine s-au întâlnit, în decembrie 2014, la Ministerul Comerţului, cu reprezentanţi din Ministerul Comerţului şi cel al Agriculturii, ai ANSVSA şi ataşaţi ai ambasedelor ţării noastre în ţările arabe, pentru a discuta reluarea exporturilor de ovine.

„După ce institutul de referinţă a dat verdictul că din 2 decembrie nu mai zboară vectorul de Bluetongue, noi am cerut Ministerului Comerţului şi ANSVSA să transmită acest lucru şi ţărilor arabe. Ministerul Comerţului s-a mişcat mai repede şi deja veniseră răspunsuri de la Egipt, Turcia şi Iordania. Noi colaborăm în continuare, poate reuşim să găsim o piaţă. Discuţiile au rămas deschise. (...) ANSVSA spune că  după 60 de zile de la data de 2 decembrie, România e liberă pentru export până la apariţia de noi focare de Limbă Albastră. Sperăm că după 2 februarie să putem să ne vindem berbecuţii rămaşi din 2014. (...)”, ne-a declarat Nicolae Cioranu, preşedintele Federaţiei Romovis.

Vizualizat: 1573 | Video Video 1 2 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

2.
Play Bluetongue falimenteaza oierii

Bluetongue falimenteaza oierii

15 septembrie 2014

Alte articole in aceasta categorie

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

MADR ASTĂZI: CRESCĂTORII DE PĂSĂRI, AJUTOR DE 100 EURO/UVM!

12 august 2020 - 13:04

AJUTOR DE CRIZĂ. Crescătorii de păsări din România beneficiază de un ajutor de criză în cuantum de 100 de euro/UVM, anunță un proiect de ordonanță de urgență, publicat astăzi, 12 august 2020, pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

OFICIAL MADR! AJUTOR DE 100 DE EURO/UVM pentru CRESCĂTORII DE PORCI!

12 august 2020 - 12:16

AJUTOR DE CRIZĂ! Crescătorii de porci din România primesc un ajutor de criză de 100 de euro/UVM, anunță astăzi, 12 august 2020, un proiect de ordonanță de urgență publicat pe site-ul oficial al Ministerului Agriculturii.

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

OFICIAL! AJUTOR DE MINIMIS APICULTORI: 25 DE LEI/FAMILIE DE ALBINE!

12 august 2020 - 11:54

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, un ajutor de minimis de 25 de lei/familie de albine acordat apicultorilor care au suferit pierderi de pe urma fenomenelor hidrometeorologice. Proiectul de hotărâre de Guvern a fost publicat astăzi pe site-ul oficial MADR.

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

AJUTOR DE CRIZĂ pentru CRESCĂTORII DE OVINE/CAPRINE! 5 LEI/CAP DE OVINĂ/CAPRINĂ!

12 august 2020 - 11:27

OFICIAL! Ministerul Agriculturii anunță astăzi, 12 august 2020, într-un proiect de ordonanță de urgență, un ajutor de criză acordat crescătorilor de ovine și/sau caprine din România de 5 lei/cap de ovină/caprină. Vor beneficia de ajutor crescătorii care au minim 50 de ovine și minim 25 de caprine până la limita de 1.000 de capete de animale.

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

AJUTOR DE 300.000 DE EURO pentru FERMIERI! INFORMAȚIILE DE CARE AVEȚI NEVOIE!

12 august 2020 - 11:00

GHID PE ÎNȚELESUL TUTUROR. Ministerul Agriculturii vă explică într-un ghid sintetic, pe înțelesul tuturor, cum obțineți ajutorul de 300.000 de euro pentru construirea unui abator de capacitate mică în zona montană. Linia de finanțare este deschisă la Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) până la data de 31 decembrie 2020.

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

VERIFICAREA PE TEREN PENTRU CERERILE DE PLATĂ, SUSPENDATĂ DE AGENȚIA DE PLĂȚI!

12 august 2020 - 09:51

ANUNȚ OFICIAL. Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a anunțat marți, 11 august 2020, că vizitele în teren la fermele care au cerut bani europeni vor fi înlocuite cu documente justificative.

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

EURODEPUTAT BUDA: PLĂȚILE DE CARE BENEFICIAZĂ FERMIERII CARE FAC AGRICULTURĂ ECOLOGICĂ!

12 august 2020 - 08:34

UE SPRIJINĂ AGRICULTURA ECOLOGICĂ. Fermierii în agricultura ecologică pot solicita și alte forme de sprijin pentru venit în cadrul politicii agricole comune (PAC). Acestea includ plățile directe și plățile pentru tinerii fermieri. În plus, ei sunt automat eligibili pentru plățile pentru înverzire, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European, pe pagina sa Facebook. Eurodeputatul le explică fermierilor ce înseamnă trecerea spre agricultură ecologică.  

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

FERMIERII MOLDOVENI AU IEȘIT ÎN STRADĂ CU TRACTOARELE!

11 august 2020 - 20:49

PROTEST! Fermierii din Moldova cer decretarea stării de urgență în agricultură! Agricultorii protestează în 10 raioane, au ieșit astăzi în stradă cu tractoarele și cer Guvernului despăgubiri pentru culturile distruse de secetă.

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

FRANȚA și ITALIA, AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO/FERMIER!

11 august 2020 - 10:26

AJUTOARE FERMIERI. Comisia Europeană a aprobat pentru Franța și Italia ajutoare de criză de maxim 100.000 de euro/fermier. AGROINFO v-a informat deja în exclusivitate că și Ungaria acordă un astfel de ajutor agricultorilor. În Olanda, cultivatorii de cartofi și de flori sunt sprijiniți financiar să depășească dificultățile cauzate de criza sanitară. Informațiile sunt furnizate pentru AGROINFO de Comisia Europeană.

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

SCRISOARE DESCHISĂ A FERMIERILOR ROMÂNI CĂTRE GUVERN!

11 august 2020 - 09:42

NU MAI PUTEM SĂ NE AMÂNĂM DATORIILE. Fermierii români solicită Guvernului adoptarea de urgență a unei hotărâri pentrn plata despăgubirilor pentru secetă și demararea acestor plăți în această lună. Fermierii susțin că nu mai pot să-și amâne datoriile și mulți dintre ei sunt amenințați cu falimentul. Inserăm scrisoarea deschisă a fermierilor, transmisă astăzi la redacția AGROINFO.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Valabri la Agromalim 2019

Valabri la Agromalim 2019

Compania Valabri este un furnizor recunoscut de tractoare, combine şi utilaje agricole noi şi second hand, precum şi piese de schimb. În ultimii trei ani, Valabri a început să comercializeze şi echipamente pentru sectorul zootehnic: hrănitori, adăpători, fronturi de furajare, separatoare şi cuşete, standuri contenţie animale şi alte elemente pentru dotarea fermelor.
Interviu cu Gregory Ladure, administrator Valabri SRL
Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi beţivani

Doi beţivani
Doi beţivani notorii se întâlnesc ziua în oraş. Detalii