Adama
Agreena-direct
AGRICOVER

Crescătorii de ovine şi de bovine se întâlnesc marţi, 20 ianuarie 2015, cu ministrul Agriculturii

Publicat: 20 ianuarie 2015 - 07:47
Comenteaza   | Video 1 2   | Print | Trimite unui prieten

Reprezentanţii crescătorilor de ovine şi cei ai crescătorilor de bovine au fost invitaţi la MADR, în 20 ianuarie 2015, pentru a discuta problemele din sector. La întâlnire li s-a promis că va participa şi ministrul Agriculturii, Daniel Constantin.

Subvenţiile pe 2014 şi 2015, modul de depunere a cererii de plată, plăţile cuplate pentru 2015-2020 sunt probleme urgente pentru crescătorii de animale.

 „Am solicitat autorităţii care gestionează SNIIA şi Registrul Naţional al Exploataţiilor să ne spună câte ferme cu peste 10 vaci există la ora actuală, ca să ne putem face o strategie pentru plăţile cuplate”, ne-a spus Claudiu Frânc, preşedintele Federaţiei Crescătorilor de Bovine din România (FCBR).

Legea pajiştilor: FCBR vrea ca toţi cei care primesc bani pentru pajişti să aibă animale

Legea pajiştilor este, de asemenea, o problemă importantă atât pentru crescătorii de ovine, cât şi pentru cei care cresc bovine.

FCBR insistă în continuare ca toţi beneficiarii de bani europeni pentru pajişti să aibă animale. „Legea pajiştilor spune că pajiştile se exploatează cel puţin o dată pe an, prin cosire sau păşunare. Toată lumea care are la APIA categorii de pajişti trebuie să aibă şi animale, dacă nu, nu poate beneficia de subvenţii. Asta trebuie să fie filosofia. Vom încerca să modificăm acest aspect prin normele de aplicare a legii pajiştilor, care sunt elaborate acum şi urmează să fie aprobate”, ne-a declarat preşedintele FCBR. Potrivit lui Frânc, normele ar trebui finalizate şi aprobate „de urgenţă”, deoarece trebuie notificate la Comisia Europeană.

Reluarea exportului de ovine

Crescătorii de ovine s-au întâlnit, în decembrie 2014, la Ministerul Comerţului, cu reprezentanţi din Ministerul Comerţului şi cel al Agriculturii, ai ANSVSA şi ataşaţi ai ambasedelor ţării noastre în ţările arabe, pentru a discuta reluarea exporturilor de ovine.

„După ce institutul de referinţă a dat verdictul că din 2 decembrie nu mai zboară vectorul de Bluetongue, noi am cerut Ministerului Comerţului şi ANSVSA să transmită acest lucru şi ţărilor arabe. Ministerul Comerţului s-a mişcat mai repede şi deja veniseră răspunsuri de la Egipt, Turcia şi Iordania. Noi colaborăm în continuare, poate reuşim să găsim o piaţă. Discuţiile au rămas deschise. (...) ANSVSA spune că  după 60 de zile de la data de 2 decembrie, România e liberă pentru export până la apariţia de noi focare de Limbă Albastră. Sperăm că după 2 februarie să putem să ne vindem berbecuţii rămaşi din 2014. (...)”, ne-a declarat Nicolae Cioranu, preşedintele Federaţiei Romovis.

Vizualizat: 1803 | Video Video 1 2 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Videouri atasate

2.
Play Bluetongue falimenteaza oierii

Bluetongue falimenteaza oierii

15 septembrie 2014

Alte articole in aceasta categorie

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

Video! Ministrul Barbu: Protejăm gospodăria țărănească!

03 decembrie 2023 - 19:18

Ministrul agriculturii a declarat la târgul Poftim, din România, ținut la acest sfârșit de săptămână, că este pentru păstrarea tradițiilor românești și protejarea gospodăriei țărănești. 

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

Sumele APIA hectar și cap animal pentru tranșa a doua de plată APIA!

03 decembrie 2023 - 07:36

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) demarează de luni, 4 decembrie 2023, tranșa a doua de plată a subvențiilor APIA aferente acestui an, plata finală al cărui termen limită este 30 iunie 2024. Plățile directe care sunt pe lista APIA și suma pe hectar și cap animal pentru această tranșă de plată.

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

Interzis porcul în gospodăriile țărănești?! Anunțul de ULTIMĂ ORĂ al ministrului Barbu!

03 decembrie 2023 - 06:40

Anunțul făcut sâmbătă de ministrul agriculturii, Florin Barbu, legat de interzicerea creșterii porcilor în gospodăriile țărănești. Ce spune șeful de la Agricultură?

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

Mesaj ASTĂZI ministrul agriculturii pentru fermieri!

01 decembrie 2023 - 15:42

Ministrul agriculturii, Florin Barbu, a transmis astăzi un mesaj fermierilor, crescătorilor de animale.

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

Fermierii: La subvenții APIA ne-ați furat de ne-ați rupt, iar banii de la AFIR nu ajung la cei mici!

30 noiembrie 2023 - 14:21

Un val mare de nemulțumiri se ridică din rândul fermierilor și crescătorilor de animale în ultima perioadă. Pulsul accelerat, dezamăgirile crunte legate de ajutoarele care li se cuvin răzbat din reacțiile lor la comunicatele făcute de către cele două agenții de plăți din agricultura României, Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

APIA, o nouă tranșă de subvenții în conturile fermierilor, crescătorilor de animale!

30 noiembrie 2023 - 12:11

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) este pregătită să demareze de luni, 4 decembrie 2023, plățile finale aferente anului de cerere 2023. În fiecare an, tranșa a doua de plată a început în prima zi lucrătoare ulterioară datei de 1 decembrie. 

Lansare nouă sesiune bani europeni!

Lansare nouă sesiune bani europeni!

30 noiembrie 2023 - 10:54

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale lansează sesiunea de depunere a Strategiilor de Dezvoltare Locală din cadrul intervenției DR-36 - LEADER - Dezvoltarea locală plasată sub responsabilitatea comunității, cuprinsă în Planul Strategic PAC 2023-2027.

Ajutor minimis APROBAT!

Ajutor minimis APROBAT!

30 noiembrie 2023 - 10:39

Ministrul agriculturii și dezvoltării rurale, Florin-Ionuț Barbu, a aprobat pe 29 noiembrie 2023, ordinul ce modifică și completează anexa la Ordinul ministrului agriculturii și dezvoltării rurale nr. 107/2017 privind aprobarea schemei de ajutor de minimis „Sprijin pentru implementarea acţiunilor în cadrul strategiei de dezvoltare locală”.

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

Ministrul Barbu acuzat că face ghidurile ca să ia banii șmecherii!

30 noiembrie 2023 - 10:16

Ministrul agriculturii Florin Barbu este acuzat că ar face ghidurile pentru ajutoarele de stat astfel încât banii să fie obținuți de băieții deștepți. Acuzațiile sunt lansate în spațiul public de fostul ministru al agriculturii Adrian Oros.

Nu mai are cine mulge o oaie!

Nu mai are cine mulge o oaie!

29 noiembrie 2023 - 18:44

Fermierii, crescătorii de animale încep să apeleze din ce în ce mai mult la tehnologie de ultimă generație, pentru că nu mai găsesc lucrători care să fie dispuși să muncească în ferme. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori!

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii