Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Crescătorii de animale pot solicita la APIA adeverințe de garantare a creditelor!

Publicat: 26 noiembrie 2015 - 13:01
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

300 lei/cap de bovină și 20 lei/cap de ovină și caprină! De miercuri, 25 noiembrie, Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) eliberează adeverinţe pentru crescătorii de bovine care intenţionează să acceseze credite de la băncile care au încheiat convenţii cu Agenţia.

Fermierii trebuie să solicite în scris adeverința de garantare a creditului. În adeverinţă, APIA  precizează că fermierul nu face obiectul excluderilor de la plată la data emiterii adeverinţei și că a atașat cererii unice de plată toate documentele prevăzute de legislaţia în vigoare

Suma cuvenită pentru beneficiarii ajutorului național tranzitoriu (ANT) în sector zootehnic, schema decuplată de producție, specia bovine este 300 lei/cap de animal.

Suma cuvenită pentru beneficiarii de ANT în sector zootehnic, schema cuplată de productie, specia ovine / caprine este 20 lei/cap de animal.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) îi  garantează maxim 80% din valoarea creditului pe care dorește să-l contracteze.

Banca trebuie să respecte nivelurile costurilor aferente acordării creditelor pentru beneficiarii ajutoarelor naţionale tranzitorii, astfel încât dobânda finală aplicată beneficiarului nu poate depăși ROBOR 6M + 4%, inclusiv comisioanele aferente creditului de maximum 1%.

Vizualizat: 3137 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!