KWS+
Reclama header after big part 2

CRESCĂTOR DE OVINE, CONDAMNAT la ÎNCHISOARE pentru SUBVENȚII APIA ÎNCASATE pe DOCUMENTE FALSE!

Publicat: 31 ianuarie 2018 - 14:49
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

TURMĂ PUSĂ SUB SECHESTRU! Crescătorul de ovine Aurel Cristian Ungureanu a fost condamnat la un an și 6 luni de închisoare cu executare pentru că a încasat ilegal subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), folosindu-se de documente false. Judecătorii au decis să-i pună sechestru și pe turma de 650 de oi. Turma trebuie să rămână intactă.

Fermierul este din comuna Noșlac, județul Alba, și este și consilier local PSD. Potrivit sentinței definitive, pronunțată de Curtea de Apel Alba Iulia, în data de 23 ianuarie 2018, crescătorul de ovine este trimis la închisoare pentru un an, 6 luni şi 20 de zile pentru fraudă cu fonduri europene și fals material în înscrisuri oficiale. Aurel Cristian Ungurean trebuie să plătească despăgubiri de peste 40.000 de lei, iar instanța i-a pus sechestru pe turma de 625 de oi.

Potrivit Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în perioada 2009-2013, fermierul a depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură mai multe documente false (adeverinţe având ca emitent Primăria Noşlac şi contracte de arendare) în vederea acordării sprijinului financiar, în cadrul schemei de plată unică pe suprafaţă, pentru suprafeţe de teren pe care nu le deţinea în realitate. Prin acest demers, Ungureanu a obţinut fonduri nerambursabile în valoare totală de 43.977,11 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură – Centrul judeţean Alba s-a constitut parte civilă în procesul penal.

„Elementul material al infracțiunii constă în acțiunea inculpatului care a folosit, în baza aceleiași rezoluții, în perioada 2009 – 2013, adeverința nr. din 08.06.2012 și adeverința nr. 2022/14.05.2013, emise de Primăria Noșlac, adeverința fără număr din 09.09.2013, emisă de Asociația Crescătorilor de Bovine Noșlac, contractul de închiriere nr. 1358/07.03.2012 încheiat cu Primăria Noșlac, toate falsificate, precum și documente inexacte, respectiv adresa nr. 1805/14.05.2010 și adresa nr. 1442/23.05.2011 emise de Primăria Noșlac și a prezentat declarații false în momentul în care a declarat și digitizat suprafețe de teren asupra cărora nu avea un drept de folosință, pe care l-a justificat cu contracte încheiate cu proprietarii altor terenuri pe care le folosea”, se arată în prima sentință de condamnare pronunțată de Tribunalul Alba Iulia și menținută de Curtea de Apel.  

Inculpatul a plătit în cursul cercetării penale întreaga sumă cu care APIA s-a constituit parte civilă, dar pe parcursul cercetării judecătoreşti instituţia a mai descoperit daune de zeci de mii de lei. Așa că, turma de oi este sechestrată până la recuperarea prejudiciului.

Surse: DNA, Ziarul Unirea

Vizualizat: 8619 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

PLATĂ SUBVENȚII APIA ANIMALE! TERMEN 29 IANUARIE 2021!

25 ianuarie 2021 - 19:59

ANUNȚ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță că până la data 29 ianuarie 2021 inclusiv se depun cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în luna decembrie și în trimestrul al IV-lea al anului 2020 și deconturile/documentele justificative aferente trimestrului IV, respectiv anuale pentru Măsura 14 –„Bunăstarea animalelor”.

CEA MAI BĂTRÂNĂ VACĂ DIN ROMÂNIA ARE APROAPE 25 DE ANI!

CEA MAI BĂTRÂNĂ VACĂ DIN ROMÂNIA ARE APROAPE 25 DE ANI!

25 ianuarie 2021 - 18:22

INEDIT. Văcuța Indra are aproape 25 de ani și este considerată cea mai bătrână vacă din România. Animalul trăiește în sanctuarul Nima din comuna argeșeană Brăduleț, înființat de fundația Siddartha.

PLATA COTIZAȚIILOR PENTRU ASOCIAȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

PLATA COTIZAȚIILOR PENTRU ASOCIAȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

25 ianuarie 2021 - 17:30

ORDONANȚĂ DE URGENȚĂ MADR. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi un proiect de ordonanță de urgență prin care anunță că asociațiile fermierilor români care sunt membre în organizații europene vor beneficia anul acesta de bani de la bugetul de stat pentru plata cotizațiilor și a serviciilor lingvistice.

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

SE SCHIMBĂ ANUL ACESTA! LEGE DIN AGRICULTURĂ CU IMPACT LA SUBVENȚIILE APIA!

25 ianuarie 2021 - 11:39

URGENȚE MADR! Până la finele anului aş vrea să avem o Lege a arendei în care proprietarul să fie beneficiarul unei arende corecte, iar cel care lucrează terenul să fie singurul beneficiar al subvenţiilor, a declarat ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

OFICIAL! SUMELE PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

25 ianuarie 2021 - 11:05

SITUAȚIA PLĂȚILOR. Prin Politica Agricolă și Politica de Coeziune au intrat în România, până la data de 31 decembrie 2020, 15,53 de miliarde de euro. La această sumă se adaugă 7,92 miliarde de euro plățile directe către fermieri, anunță Ministerul Fondurilor Europene.

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

AJUTOARE PE CARE LE PUTEȚI CERE ANUL ACESTA! PRIMA LISTĂ A MĂSURILOR ANUNȚATĂ DE MINISTRUL AGRICULTURII!

25 ianuarie 2021 - 09:41

PLĂȚI PENTRU FERMIERI. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat o primă listă a măsurilor de dezvoltare rurală, Pilonul 2, care vor putea fi accesate de fermierii români anul acesta și anul viitor. Șeful MADR a precizat și bugetul propus pentru fiecare măsură. Lista va fi definitivă după discuțiile cu asociațiile fermierilor și crescătorilor de animale.

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

SUBVENȚIILE APIA DIN ZOOTEHNIE, PE LISTA URGENȚELOR MINISTERULUI AGRICULTURII!

24 ianuarie 2021 - 22:23

SUBVENȚII APIA PENTRU CRESCĂTORII DE ANIMALE! Situația acordării subvențiilor pentru fermele de animale este, în acest an, pe lista urgențelor Ministerului Agriculturii. Anunțul l-a făcut ministrul agriculturii, Adrian Oros, într-un interviu acordat Agerpres.

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

BANI PE HECTAR PENTRU CULTURILE DE PRIMĂVARĂ DISTRUSE DE SECETĂ!

24 ianuarie 2021 - 21:52

DESPĂGUBIRI FERMIERI! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a fost întrebat într-un interviu Agerpres când vor primi fermierii banii pentru culturile de primăvară şi ce restanţe mai sunt pentru cele însămânţate în toamnă lui 2019.

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

AJUTOR DE PÂNĂ LA 90 DE MILIOANE EURO pentru FERMELE MICI!

24 ianuarie 2021 - 21:33

BANI PENTRU MICII FERMIERI! Bugetul alocat, pentru anii 2021-2022, pentru dezvoltarea fermelor mici, submăsura 6.3, este de până la 90 de milioane de euro, anunță ministrul agriculturii, Adrian Oros.

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

SPRIJIN TINERI FERMIERI! REGULI NOI ÎN 2021 CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR!

24 ianuarie 2021 - 21:06

REGULI CARE SĂ ÎMPIEDICE FRAUDAREA BANILOR! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat că bugetul alocat în 2021-2022 pentru sprijinul acordat tinerilor fermieri care se instalează ca șefi de exploatației agricolă este de până la 100 de milioane de euro. În același timp, șeful MADR spune că se vor schimba anul acesta regulile pentru că acești bani sunt prea ușor de fraudat.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop

Află care este tehnologia folosită pentru cultivarea tomatelor în solar de Florin Pop, în Seleuş, judeţul Arad. Fermierul cultivă cultivă legume pe două hectare (din care 60 de arii solarii) şi de peste 10 ani foloşte programul tehnologic Syngenta pentru protecţia plantelor şi combaterea dăunătorilor.

Reporter: Gheorghe Ghișe

Video: Zsolt Tamássy

Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie Cum au combătut cei de la Cramele Recaș bolile și dăunătorii viței-de-vie cu Syngenta

Bancul zilei

După 25 de ani

După 25 de ani
Două colege de liceu se reîntâlnesc după 25 de ani: Detalii