Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Claudiu Frânc: Altădată luam mai mult pe piele decât luăm acum pe vaca întreagă!

Publicat: 26 ianuarie 2016 - 16:57
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Crescătorii de bovine din România sunt la limita răbdării! Prețul laptelui este în picaj, prețul cărnii scade, subvențiile întârzie, despăgubirile pentru secetă au fost primițe de un procent foarte mic de fermieri.

Laptele nu se plătește, carnea nu se plătește, furaje nu sunt, efectivele de bovine sunt peste 30% decimate. Trebuie să te programezi cu două luni înainte la un abator ca să poți să tai o vacă. Și o vinzi pe prețul unei perechi de papuci. Altădată luam mai mult pe piele decât luăm acum pe vaca întreagă. Deci acolo s-a ajuns, să luăm banii pe care-i luam pe piele înainte. Sunt lucruri foarte grave, declară, pentru Agroinfo, Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România.

Mulți dintre crescătorii de bovine au fost săriți și de la plata despăgubirilor pe secetă. Ce s-a întâmplat de fermierii au rămas fără bani și cu pagubele?

Despăgubiri pe secetă nu am luat. Degeaba am reușit să introducem în actul normativ și culturile de furaj. În momentul în care s-a elaborat metodologia și până la apariția ordonanței s-au făcut controalele în teren. Noi nu am avut procese-verbale de constatare a pagubelor. Prea puțini crescători de bovine au luat banii. Nu știu dacă e un procent de 10%. Uitați-vă la suma pentru despăgubiri că e mică. Pe teren am luat bani puțini pentru că nu facem cultură mare, spune Frânc.

Crescătorii de bovine așteaptă soluții de la ministrul agriculturii. Marți, 26 ianuarie, mai mulți lideri ai fermierilor au fost chemați la discuții la Ministerul Agriculturii.

Vizualizat: 1976 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii