Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CER SUBVENȚIE DE 30 DE EURO PE CAP DE OAIE!

Publicat: 13 noiembrie 2019 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREȚURI SCĂZUTE LA MIEL, SUBVENȚII PREA MICI. Crescătorii de ovine din România nu sunt singurii care luptă pentru supraviețuirea fermelor. Sectorul ovin din Irlanda pare la fel de afectat de prețurile mici la miel și carnea de oaie, de subvențiile din zootehnie care sunt prea mici ca să-i scoată din necazuri. Oierii irlandezi amenință cu proteste de amploare. Ei cer ministrului Agriculturii o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie și alte ajutoare.  

 „Sectorul ovinelor trece printr-o perioadă foarte dificilă. Față de 2018, prețurile la miel din acest sezon au scăzut cu 9 euro pe miel, în principal din cauza impactului Brexit în Marea Britanie (ieșirea Marii Britanii din UE n.r.) ”, a spus Joe Healy, președintele Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA).

Studiul Național al Fermelor Teagasc arată că în 2018 veniturile fermelor de ovine au fost de 13.297 euro. Numărul ovinelor a fost de 2,56 milioane de capete, dar a scăzut cu 86.000 capete în recensământul oilor din decembrie 2018.

Joe Healy, președintele IFA, și Sean Dennehy, președintele Federației Oierilor, au prezentat o serie de acțiuni privind prețurile și politica agricolă necesare pentru a restabili veniturile crescătorilor și încrederea acestora că sectorul ovin se va redresa.

IFA face eforturi pentru creșterea subvențiilor țintite pentru sectorul ovin, atât din finanțare internă, cât și din sprijinul Politicii Agricole Comune, PAC.

IFA solicită o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie pentru crescătorii de ovine.” A spus președintele IFA la o întâlnire cu oierii irlandezi, organizată pe 12 noiembrie 2019.

oi-irlanda-bun_b

Printr-un lobby (campanie n.r.) puternic, IFA a asigurat o finanțare de 25 de milioane de euro pe an pentru sistemul de bunăstare al ovinelor în 2017,  iar oierii au primit un ajutor pentru bunăstare în valoare de 10 euro pe  cap de oaie.

IFA propune ca ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, să modifice schema de ajutor și să ofere mai multe opțiuni de finanțare pentru fermieri pentru a crește plata pentru bunăstarea animalelor la 15 euro pe oaie pentru 2020 și, de asemenea, să extindă și să îmbunătățească schema pentru anii viitori.

În ceea ce privește PAC, Joe Healy a spus că ministrul Creed trebuie să protejeze pe deplin bugetul PAC și să asigure o creștere a acestuia pentru a acoperi inflația și orice costuri suplimentare pentru fermieri. Ministrul irlandez al Agriculturii trebuie să se opună reducerii bugetului cu 97 de milioane de euro, propunere făcută pentru Irlanda. „Planul strategic PAC pentru Irlanda trebuie să acorde prioritate sectoarelor vulnerabile, precum oile. În Pilonul I trebuie luate în considerare plățile cuplate (sprijinul cuplat ovine n.r.), precum și eco-schemele”. A spus liderul fermierilor irlandezi.

În ceea ce privește Planul de Dezvoltare Rurală, Pilonul II, președintele IFA a spus că sectorul de creștere a ovinelor aduce o contribuție socială și economică semnificativă în zonele rurale și în special în regiunile montane, unde alte tipuri de agricultură nu sunt posibile.

Asociația Fermierilor din Irlanda a propus o schemă de mediu de 10.000 euro în noua PAC, cu plăți mai mari pentru terenurile agricole obișnuite, precum și o finanțare sporită pentru ANC (Zonele care se confruntă cu constrângeri naturale).

În ceea ce privește prețurile la oaie și piața, Sean Dennehy, liderul Federației Oierilor, a spus că prețurile la miel trebuie să crească, iar accesul pe piața chineză este esențial pentru oierii irlandezi. El a cerut ministrului Creed să acorde prioritate vizitei în China pe care acesta o va face în această săptămână pentru a negocia exportul oilor în această țară. China importă ovine și carne de oaie, în prezent, din Noua Zeelandă și Australia.

Industria cărnii de oaie din Irlanda generează o valoare de producție de 485 de milioane de euro pe an, ceea ce susține peste 34.000 de crescători de ovine și alte mii de locuri de muncă în servicii conexe.

În 2018, exporturile au reprezentat aproape 70% din producția de carne de oaie irlandeză, ajungând la un total de 56.000 de tone, evaluat la aproximativ 315 milioane de euro. Marea Britanie și Franța rămân piețele cheie pentru carnea de oaie irlandeză, reprezentând 58% din volum în 2018. Cu toate acestea, în ultimul an, sectorul s-a diversificat pe piețe precum Belgia, Danemarca, Germania, Suedia și Elveția.

 

 

Vizualizat: 10038 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

ȘEFUL ANSVSA, EXERCIȚIU DE MOBILIZARE ÎN SITUAȚII EXTREME!

22 octombrie 2020 - 10:15

COMUNICAT. Președintele ANSVSA, dr. Robert Chioveanu, participă, în perioada 19-23 octombrie 2020, în judeţul Ialomiţa, la un amplu Exerciţiu de mobilizare pentru verificarea stadiului pregătirii economiei şi a teritoriului pentru apărare, exercițiu prezidat de către Administraţia Naţională a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale, anunță Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

UNII IAU SUBVENȚII APIA PE VACI MOARTE ȘI FERMIERII NU IAU PE ALEA VII!

22 octombrie 2020 - 09:35

CRUNTĂ NEDREPTATE! Nici de data asta Uniunea Europeană nu a dorit să înlăture această nedreptate, data de referință sau istorică la bovine. O aberație care le permite unora să încaseze subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) pe vaci moarte, demult îngropate sau vândute. Acești beneficiari de subvenții nu mai sunt crescători de vaci, nu mai cheltuie cu vacile, dar iau banii pentru simplul motiv că au avut vaci la data istorică de 31 ianuarie 2013.

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

URGENT LA APIA! ACTE NECESARE AJUTOR ANIMALE!

22 octombrie 2020 - 08:48

PLĂȚI CRESCĂTORI DE ANIMALE! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) anunță termenul limită, 30 octombrie 2020, pentru depunerea actelor justificative pentru ajutorul de care beneficiază crescătorii de animale acordat pe Măsura 14 - plăți în favoarea bunăstării animalelor. APIA anunță și data când se vor face aceste plăți.

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

EUROPARLAMENTAR CARMEN AVRAM: NOUA PAC, PRESIUNE ENORMĂ PE UMERII GREU ÎNCERCAȚILOR FERMIERI ROMÂNI!

22 octombrie 2020 - 07:59

VOTUL DECISIV. Europarlamentarul Carmen Avram (S&D), membră în Comisia AGRI, Parlamentul European, spune că noua Politică Agricolă Comună va pune o presiune enormă pe umerii greu încercaților fermieri români. Amendamentele depuse pe ultima sută de metri la regulamente impun restricții financiare, alungă tinerii din sate și pedepsesc fermierii pentru doi oligarhi miliardari care nu reprezintă agricultura.

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

DECIZIE! DATA DE REFERINȚĂ LA BOVINE, NESCHIMBATĂ! AJUTORUL NAȚIONAL TRANZITORIU NU DISPARE!

21 octombrie 2020 - 19:54

DECIZII PENTRU SUBVENȚIILE FERMIERILOR! Data de referință pentru ajutorul național tranzitoriu pentru bovinele de carne rămâne neschimbată. În ciuda insistențelor ministrului agriculturii Adrian Oros la Consiliul AGRIFISH de la Luxembourg, această dată nu a fost schimbată. Rămâne tot 31 ianuarie 2013. În schimb, fermierii români vor beneficia în continuare de ajutor național tranzitoriu, anunță un comunicat MADR transmis pentru AGROINFO.

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

ULTIMA ORĂ DE LA APIA! SUMA PLĂTITĂ FERMIERILOR!

21 octombrie 2020 - 19:35

OFICIAL. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 21.10.2020, au fost autorizați la plată în cadrul Campaniei de plăți în avans pentru anul 2020, un număr de 547.311 fermieri, reprezentând un procent de 65 % din totalul fermierilor declarați eligibili. Suma totală autorizată la plată este în valoare de 719.414.149 euro, anunță APIA într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

ASOCIAȚIA ABERDEEN ANGUS, MEMBRĂ ÎN FEDERAȚIA PRO AGRO!

21 octombrie 2020 - 14:17

COMUNICAT. Federația Națională PRO AGRO, reprezentativă pentru agricultura, zootehnia și industria alimentară românească, anunță cu bucurie cooptarea unui nou membru, al cincisprezecelea, respectiv aderarea Asociației Aberdeen Angus România, informează PRO AGRO într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

ATENȚIE, FERMIERI! SUNTEȚI AMENDAȚI!

21 octombrie 2020 - 12:52

ITP OBLIGATORIU! Inspecția tehnică periodică a devenit obligatorie pentru tractoarele care circulă pe drumurile publice. Pentru a ajunge la parcelele agricole, fermierii sunt nevoiți să circule pe drumurile publice cu tractoarele. Mai mulți fermieri au fost deja amendați de Poliție pentru că nu aveau ITP-ul făcut la tractoare.

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

UN NOU TRACTOR PENTRU FERME MICI!

21 octombrie 2020 - 12:33

LANSAT ÎN DECEMBRIE 2020. Ruris, compania producătoare de echipamente agricole din Craiova, a intrat în linie dreaptă cu producţia unui nou tractor pentru ferme mici.

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

PARLAMENT EUROPEAN: VREM SĂ ELIMINĂM SUBVENȚIILE DE UN MILION DE EURO PE FERMĂ!

21 octombrie 2020 - 11:54

PLAFONAREA PLĂȚILOR DIN AGRICULTURĂ. Tot mai multe voci din Parlamentul European susțin plafonarea subvențiilor din agricultură. Concernele din industria agricolă își extind activitatea pe spinarea fermelor de familie. Haideți să nu-i mai susținem pe oligarhi! A cerut un europarlamentar din Cehia, marți, 20 octombrie 2020, la ședința plenară din Parlamentul European în cadrul căreia a fost supusă dezbaterii și votului noua Politică Agricolă Comună. Europarlamentarul a cerut eliminarea subvențiilor de un milion de euro pe fermă.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

MASSEY FERGUSON 7722: Un tractor care lucrează în orice condiţii

După doi ani de zile în care s-au informat şi au încercat mai multe modele de tractoare, Ciprian şi Denisa Nedin Gruia, tineri fermieri din Pesac, judeţul Timiş, şi-au cumpărat, în 2019, de la firma Tehnodiesel, un tractor Massey Ferguson 7722, cu motor AGCO Sisu de 220 CP şi transmisie Dyna 6. Ciprian Nedin Gruia spune că şi-a dorit un tractor robust, cu care să poată lucra în orice condiţii, iar tractorul Massey Ferguson este perfect pentru el.

Interviu cu: Ciprian Nedin Gruia şi Denisa Nedin Gruia, fermieri, judeţul Timiş
Reporter: Violeta Mat

Operator video şi montaj: Claudiu Borobei

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Prin Londra

Prin Londra
Doi prieteni, un englez şi un chinez, se plimbau împreună prin Londra şi se bucurau de privelişte: Detalii