Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CER SUBVENȚIE DE 30 DE EURO PE CAP DE OAIE!

Publicat: 13 noiembrie 2019 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREȚURI SCĂZUTE LA MIEL, SUBVENȚII PREA MICI. Crescătorii de ovine din România nu sunt singurii care luptă pentru supraviețuirea fermelor. Sectorul ovin din Irlanda pare la fel de afectat de prețurile mici la miel și carnea de oaie, de subvențiile din zootehnie care sunt prea mici ca să-i scoată din necazuri. Oierii irlandezi amenință cu proteste de amploare. Ei cer ministrului Agriculturii o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie și alte ajutoare.  

 „Sectorul ovinelor trece printr-o perioadă foarte dificilă. Față de 2018, prețurile la miel din acest sezon au scăzut cu 9 euro pe miel, în principal din cauza impactului Brexit în Marea Britanie (ieșirea Marii Britanii din UE n.r.) ”, a spus Joe Healy, președintele Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA).

Studiul Național al Fermelor Teagasc arată că în 2018 veniturile fermelor de ovine au fost de 13.297 euro. Numărul ovinelor a fost de 2,56 milioane de capete, dar a scăzut cu 86.000 capete în recensământul oilor din decembrie 2018.

Joe Healy, președintele IFA, și Sean Dennehy, președintele Federației Oierilor, au prezentat o serie de acțiuni privind prețurile și politica agricolă necesare pentru a restabili veniturile crescătorilor și încrederea acestora că sectorul ovin se va redresa.

IFA face eforturi pentru creșterea subvențiilor țintite pentru sectorul ovin, atât din finanțare internă, cât și din sprijinul Politicii Agricole Comune, PAC.

IFA solicită o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie pentru crescătorii de ovine.” A spus președintele IFA la o întâlnire cu oierii irlandezi, organizată pe 12 noiembrie 2019.

oi-irlanda-bun_b

Printr-un lobby (campanie n.r.) puternic, IFA a asigurat o finanțare de 25 de milioane de euro pe an pentru sistemul de bunăstare al ovinelor în 2017,  iar oierii au primit un ajutor pentru bunăstare în valoare de 10 euro pe  cap de oaie.

IFA propune ca ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, să modifice schema de ajutor și să ofere mai multe opțiuni de finanțare pentru fermieri pentru a crește plata pentru bunăstarea animalelor la 15 euro pe oaie pentru 2020 și, de asemenea, să extindă și să îmbunătățească schema pentru anii viitori.

În ceea ce privește PAC, Joe Healy a spus că ministrul Creed trebuie să protejeze pe deplin bugetul PAC și să asigure o creștere a acestuia pentru a acoperi inflația și orice costuri suplimentare pentru fermieri. Ministrul irlandez al Agriculturii trebuie să se opună reducerii bugetului cu 97 de milioane de euro, propunere făcută pentru Irlanda. „Planul strategic PAC pentru Irlanda trebuie să acorde prioritate sectoarelor vulnerabile, precum oile. În Pilonul I trebuie luate în considerare plățile cuplate (sprijinul cuplat ovine n.r.), precum și eco-schemele”. A spus liderul fermierilor irlandezi.

În ceea ce privește Planul de Dezvoltare Rurală, Pilonul II, președintele IFA a spus că sectorul de creștere a ovinelor aduce o contribuție socială și economică semnificativă în zonele rurale și în special în regiunile montane, unde alte tipuri de agricultură nu sunt posibile.

Asociația Fermierilor din Irlanda a propus o schemă de mediu de 10.000 euro în noua PAC, cu plăți mai mari pentru terenurile agricole obișnuite, precum și o finanțare sporită pentru ANC (Zonele care se confruntă cu constrângeri naturale).

În ceea ce privește prețurile la oaie și piața, Sean Dennehy, liderul Federației Oierilor, a spus că prețurile la miel trebuie să crească, iar accesul pe piața chineză este esențial pentru oierii irlandezi. El a cerut ministrului Creed să acorde prioritate vizitei în China pe care acesta o va face în această săptămână pentru a negocia exportul oilor în această țară. China importă ovine și carne de oaie, în prezent, din Noua Zeelandă și Australia.

Industria cărnii de oaie din Irlanda generează o valoare de producție de 485 de milioane de euro pe an, ceea ce susține peste 34.000 de crescători de ovine și alte mii de locuri de muncă în servicii conexe.

În 2018, exporturile au reprezentat aproape 70% din producția de carne de oaie irlandeză, ajungând la un total de 56.000 de tone, evaluat la aproximativ 315 milioane de euro. Marea Britanie și Franța rămân piețele cheie pentru carnea de oaie irlandeză, reprezentând 58% din volum în 2018. Cu toate acestea, în ultimul an, sectorul s-a diversificat pe piețe precum Belgia, Danemarca, Germania, Suedia și Elveția.

 

 

Vizualizat: 9746 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

FERMIER UCIS DE TAUR!

FERMIER UCIS DE TAUR!

07 iulie 2020 - 12:34

TRAGEDIE. Un taur furios a omorât luni seara un bărbat și a rănit grav un altul, animalul fiind, în cele din urmă, împușcat. S-a întâmplat la o fermă din comuna Săvădisla din județul Cluj, a confirmat pentru Mediafax primarul localității, Tamas Gebe.

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

S-A DUS VREMEA CÂND ȚĂRANUL ÎȘI VINDEA PORCUL DIN BĂTĂTURĂ!

07 iulie 2020 - 10:59

LEGEA PORCULUI! Țăranii pot să crească porci, dar să nu-i vândă. Țăranii pot să crească porci, dar cu respectarea unor măsuri de biosecuritate. Vremea când țăranii vindeau câte un porc din bătătură s-a dus. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, spune că răul cel mai mare îl fac cei care plimbă porcii din poartă-n poartă, numiți de șeful MADR samsari. Ei sunt cei care ar răspândi pesta porcină africană. Legea porcului, în pregătire, va stabili câți porci pot să crească țăranii, ce reguli să respecte.

MINISTRUL OROS: DIN MULTE FERME S-AU VÂNDUT MAI MULȚI BERBECI DECÂT OI MAME ERAU!

MINISTRUL OROS: DIN MULTE FERME S-AU VÂNDUT MAI MULȚI BERBECI DECÂT OI MAME ERAU!

07 iulie 2020 - 09:36

CU BERBECII LA VERIFICAT! Din multe ferme de ovine, s-au vândut mai mulți berbeci decât oi mame erau. Scandalul iscat în jurul berbecilor cu certificate de origine suspecte trebuie să se stingă, spune ministrul agriculturii, Adrian Oros. Pentru ca discuțiile din oierit în jurul acestui subiect să fie încheiate, un procent de 3% din berbecii înscriși în registrele genealogice, cu certificate de origine, este supus anul acesta genotipării și testelor de filiație. Niciun berbec nu se mai vinde fără să fie genotipat.

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

OFICIAL MADR! ACTE ȘI CONDIȚII AJUTOR PENTRU SECETĂ!

06 iulie 2020 - 19:45

SCHEMĂ NOUĂ DE AJUTOR DE STAT. Ministerul Agriculturii a publicat astăzi pe site-ul oficial proiectul Ordonanței de Urgență pentru schema de ajutor acordată fermierilor care au avut pierderi din cauza secetei extreme din acest an. Fermierii care nu au depus cererea unică la APIA pentru subvențiile aferente acestui an nu se încadrează pentru plata ajutorului la secetă.

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

LIBER LA EXPORTUL DE OVINE VII!

06 iulie 2020 - 19:21

VOCEA FERMIERULUI. AGROINFO a primit mesaje de la mai mulți crescători de ovine îngrijorați că exportul de ovine vii ar fi suspendat. Samsarii, intermediarii, cei care achiziționează miei pentru export ar fi răspândit zvonuri că exportul de ovine vii s-a închis pentru a scădea prețul pe kilogramul în viu la mieii pentru export.

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

CRESCĂTORII DE BOVINE REVOLTAȚI DE ORDINUL MADR! ESTE ABERANT!

06 iulie 2020 - 13:25

VOCEA CRESCĂTORULUI DIN ROMÂNIA! Asociația Crescătorilor de Bovine de Carne din România (ACBCR) a transmis astăzi către AGROINFO o adresă pe care a depus-o la cabinetul ministrului agriculturii, Adrian Oros. Crescătorii de bovine sunt revoltați de prevederile Ordinului MADR care stabilește regulile pentru monta naturală autorizată. Ei susțin că este aberant acest Ordin și că au fost autorizați la montă tauri aduși din Polonia, Franța, fără certificate zootehnice.

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

REPLICA EUROPARLAMENTARULUI CARMEN AVRAM pentru APICULTORII ROMÂNI!

06 iulie 2020 - 11:38

DREPT LA REPLICĂ! Europarlamentarul român Carmen Avram (S&D) a transmis către AGROINFO un Drept la replică la Scrisoarea deschisă a apicultorilor, publicată de noi săptămâna trecută. Publicăm integral replica europarlamentarului.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Căsnicie

Căsnicie
Soţul intră în cameră şi-i spune soţiei: Detalii