Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 3

CER SUBVENȚIE DE 30 DE EURO PE CAP DE OAIE!

Publicat: 13 noiembrie 2019 - 17:05
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

PREȚURI SCĂZUTE LA MIEL, SUBVENȚII PREA MICI. Crescătorii de ovine din România nu sunt singurii care luptă pentru supraviețuirea fermelor. Sectorul ovin din Irlanda pare la fel de afectat de prețurile mici la miel și carnea de oaie, de subvențiile din zootehnie care sunt prea mici ca să-i scoată din necazuri. Oierii irlandezi amenință cu proteste de amploare. Ei cer ministrului Agriculturii o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie și alte ajutoare.  

 „Sectorul ovinelor trece printr-o perioadă foarte dificilă. Față de 2018, prețurile la miel din acest sezon au scăzut cu 9 euro pe miel, în principal din cauza impactului Brexit în Marea Britanie (ieșirea Marii Britanii din UE n.r.) ”, a spus Joe Healy, președintele Asociației Fermierilor din Irlanda (IFA).

Studiul Național al Fermelor Teagasc arată că în 2018 veniturile fermelor de ovine au fost de 13.297 euro. Numărul ovinelor a fost de 2,56 milioane de capete, dar a scăzut cu 86.000 capete în recensământul oilor din decembrie 2018.

Joe Healy, președintele IFA, și Sean Dennehy, președintele Federației Oierilor, au prezentat o serie de acțiuni privind prețurile și politica agricolă necesare pentru a restabili veniturile crescătorilor și încrederea acestora că sectorul ovin se va redresa.

IFA face eforturi pentru creșterea subvențiilor țintite pentru sectorul ovin, atât din finanțare internă, cât și din sprijinul Politicii Agricole Comune, PAC.

IFA solicită o subvenție de 30 de euro pe cap de oaie pentru crescătorii de ovine.” A spus președintele IFA la o întâlnire cu oierii irlandezi, organizată pe 12 noiembrie 2019.

oi-irlanda-bun_b

Printr-un lobby (campanie n.r.) puternic, IFA a asigurat o finanțare de 25 de milioane de euro pe an pentru sistemul de bunăstare al ovinelor în 2017,  iar oierii au primit un ajutor pentru bunăstare în valoare de 10 euro pe  cap de oaie.

IFA propune ca ministrul irlandez al Agriculturii, Michael Creed, să modifice schema de ajutor și să ofere mai multe opțiuni de finanțare pentru fermieri pentru a crește plata pentru bunăstarea animalelor la 15 euro pe oaie pentru 2020 și, de asemenea, să extindă și să îmbunătățească schema pentru anii viitori.

În ceea ce privește PAC, Joe Healy a spus că ministrul Creed trebuie să protejeze pe deplin bugetul PAC și să asigure o creștere a acestuia pentru a acoperi inflația și orice costuri suplimentare pentru fermieri. Ministrul irlandez al Agriculturii trebuie să se opună reducerii bugetului cu 97 de milioane de euro, propunere făcută pentru Irlanda. „Planul strategic PAC pentru Irlanda trebuie să acorde prioritate sectoarelor vulnerabile, precum oile. În Pilonul I trebuie luate în considerare plățile cuplate (sprijinul cuplat ovine n.r.), precum și eco-schemele”. A spus liderul fermierilor irlandezi.

În ceea ce privește Planul de Dezvoltare Rurală, Pilonul II, președintele IFA a spus că sectorul de creștere a ovinelor aduce o contribuție socială și economică semnificativă în zonele rurale și în special în regiunile montane, unde alte tipuri de agricultură nu sunt posibile.

Asociația Fermierilor din Irlanda a propus o schemă de mediu de 10.000 euro în noua PAC, cu plăți mai mari pentru terenurile agricole obișnuite, precum și o finanțare sporită pentru ANC (Zonele care se confruntă cu constrângeri naturale).

În ceea ce privește prețurile la oaie și piața, Sean Dennehy, liderul Federației Oierilor, a spus că prețurile la miel trebuie să crească, iar accesul pe piața chineză este esențial pentru oierii irlandezi. El a cerut ministrului Creed să acorde prioritate vizitei în China pe care acesta o va face în această săptămână pentru a negocia exportul oilor în această țară. China importă ovine și carne de oaie, în prezent, din Noua Zeelandă și Australia.

Industria cărnii de oaie din Irlanda generează o valoare de producție de 485 de milioane de euro pe an, ceea ce susține peste 34.000 de crescători de ovine și alte mii de locuri de muncă în servicii conexe.

În 2018, exporturile au reprezentat aproape 70% din producția de carne de oaie irlandeză, ajungând la un total de 56.000 de tone, evaluat la aproximativ 315 milioane de euro. Marea Britanie și Franța rămân piețele cheie pentru carnea de oaie irlandeză, reprezentând 58% din volum în 2018. Cu toate acestea, în ultimul an, sectorul s-a diversificat pe piețe precum Belgia, Danemarca, Germania, Suedia și Elveția.

 

 

Vizualizat: 9442 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

FENDT - Medalii de argint la AGRITECHNICA 2019

Fendt a obţinut două medalii de argint la Agritechnica 2019. Una pentru "Sistemul de automatizare pentru vehicul şi dispozitive în viticultură" - inovaţie dezvoltată împreună cu Braun Maschinenbau şi care creşte în mod semnificativ performanţele tractoarelor viticole, reducând totodată efortul operatorului de pe tractor. O altă medalie de argint pentru "Fendt IDEALDrive" prin care braţul de direcţie şi volanul este înlocuit cu un joystick plasat pe cotiera din stânga şi care integrează toate funcţiile braţului de direcţie, de la volan la indicator, crescând astfel vizibilitatea şi manevrabilitatea în timpul recoltării. Combina IDEAL Drive este prima maşină agricolă autopropulsată, cu comandă completă prin joystick.

 

Interviu cu Radu Tălpan - brand manager Fendt, MEWI

Reporter: Gheorghe Ghişe

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Doi tractorişti

Doi tractorişti
Doi tractorişti scot pita ,slana, bat o ceapă de roata de la tractor şi se pun să mănânce. Detalii