Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

Când vor primi subvențiile crescătorii de animale?

Publicat: 03 noiembrie 2015 - 14:03
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

Ajutorul național tranzitoriu (ANT) va fi împărțit crescătorilor de animale după ce se va aproba bugetul pe 2016. Așa s-a procedat și în anii anteriori. Plățile cuplate, care au fost introduse din 2015, ar putea fi plătite în primele zile din ianuarie 2016, anunță ministrul agriculturii.

Pentru a-i ajuta pe crescătorii de bovine și ovine am venit cu acel sprijin cuplat. Imediat ce vom avea toate modulele stabilite (e vorba de modulele din Sistemul Integrat de Administrare și Control (IACS), softul cu care lucrează APIA n.r.), eu sper că în primele zile din anul viitor, vom plăti și acele forme de sprijin care sunt foarte importante. Fermierii știu deja. Pentru cei care au între 10 și 250 de capete de bovine, plata la vacile de lapte e de 250 de euro/cap, iar la taurinele de carne de 300 de euro/cap. Fac această precizare pentru că pe sectorul de bovine, unde am avut cea mai dramatică scădere a prețului la lapte din Uniunea Europeană, am venit și cu o compensare, cât am putut să facem, și Comisia Europeană a fost de acord ca România să aibă cea mai mare formă de sprijin cuplat. La ovine, sprijinul cuplat ajunge la 7 euro/cap de animal, spune Daniel Constantin, ministrul agriculturii. 

O nouă formă de sprijin pe care mulți o știu, o contestă, puțini o apreciază, este sprijinul voluntar cuplat, care este unic în Europa. Am obținut aprobarea Comisiei Europene pentru acest sprijin care încurajează controlul oficial al producțiilor, înscrierea în cărțile de rasă și creșterea performanței efectivelor de animale, este convins și Gheorghe Neață, director în Ministerul Agriculturii.

Până la plătirea subvențiilor, APIA va trebui să le elibereze și crescătorilor de animale, așa cum a procedat cu fermierii din sectorul vegetal, adeverințe punte cu care aceștia pot să-și contracteze credite. Împrumuturile sunt garantate de un procent din subvenții și se fac de la băncile cu care APIA are încheiate convenții.

Claudiu Frânc, președintele Federației Crescătorilor de Bovine din România, spune că APIA are termen până pe 5 noiembrie să dea drumul la adeverințele punte.

Suntem într-o situație dificilă. Adică, fermierii din sectorul vegetal vor avea un avans din plata pe suprafață. Și crescătorii de animale au nevoie de bani, spune fermierul. Liderul FCBR va avea miercuri, 4 noiembrie, o întâlnire cu ministrul agriculturii.

Vizualizat: 4040 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
bombix
|
11. 03, 2015. Tuesday 14:47

Bai...constantine, bai...dobitocule...iar ne minti si ne duci cu zaharelul!?!?... Du-te bai rahatule si lasa pe altul sa conduca ministerul..

Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Dronele devin o opţiune pentru agricultură

IQ Robotics, o companie românească cu sediul în Braşov, a adus la INDAGRA o dronă pentru aplicarea tratamentelor fito-sanitare, care a stârnit interesul multor fermieri. Drona este controlată prin calculator, de unde i se stabileşte harta şi misiunea, având o autonomie de zbor între 10 şi 15 minute, în funcţie de complexitatea operaţiunii şi condiţiile de lucru.

Reporter: Liviu Gordea
Operator imagine: Claudiu Borobei

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! APAN Horticultură - Indagra 2019

Bancul zilei

La restaurant

La restaurant
Un restaurant foarte elegant. Detalii