Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

CAMPANIILE LUI DAEA LOVESC ÎN CAP OAIA!

Publicat: 06 mai 2019 - 19:59
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROMOVAREA OII DĂUNEAZĂ BUZUNARULUI CIOBANILOR! Cum au reușit ajutorul pentru lână și campania Alege Oaia să aducă vântul prin buzunarele ciobanilor? Pare un paradox de România. Dar ciobanii care cunosc realitatea din ferme, și nu din cabinetul de ministru, spun că ajutorul la lână a scăzut drastic prețul pe kilogramul de lână, iar campania Alege oaia a coborât brusc prețul la carnea de oaie. Astfel, în loc de un ajutor binevenit, oierii români s-au trezit că sunt aduși în pragul falimentului.   

Ciobanii se roagă acum fierbinte să nu cumva să-i treacă prin minte ministrului agriculturii Petre Daea să facă și o campanie pentru brânză. De se întâmplă așa ceva, ajunge kilogramul de brânză la trei lei și crescătorii români de ovine își vor vinde turmele și vor emigra. Că altă soluție nu le mai rămâne.

La mine în comună, la Cincu, județul Brașov, e 2,40 de lei litrul de lapte de oaie. Acum doi ani, vindeam un litru de lapte de oaie cu prețul unui pachet de țigări. Acum un pachet de țigări este de cel puțin 6-7 ori mai mult. Nu pot rămâne pe piață în ritmul ăsta. Nu putem să ne plătim niciun fel de cioban în momentul în care 3,80 euro - 4 euro e kilogramul de carne de miel în Italia, Franța, Germania și noi îl vindem cu un euro și 20 de eurocenți. Deci, cum putem ține noi pasul cu oamenii ăia?! Cum putem noi să plătim un salar de 800 de euro, 1000 de euro, pentru că acum e mare problemă cu forța de muncă, cum putem plăti 800 de euro unui om care ne ajută în condițiile în care noi vindem la prețurile de 30% față de comunitatea de europeni. De asta ne-au ajuns necazurile.

Pentru noi s-au ales cele mai proaste soluții. S-a făcut campania lâna, s-a dus lâna. Vindeam lâna cu 2 lei pe kilogram, a dat domnul ministru Petre Daea ajutorul de un leu pe kilogramul de lână, automat prețul la lână a scăzut de la 2 lei la 80 de bani și chiar 50 de bani. S-a făcut campania Alege Oaia, s-a dus și oaia. Prețul la carne de oaie a scăzut vertiginos. Am ajuns să vindem oile reformă cu 50 - 100 de lei bucata. Prețurile au scăzut vertiginos. Se văd în piață prețurile. I-am spus ministrului și a zis că se rezolvă. Vedeți prețurile de pe piață!

agraria-2019-daea-9_b

"Voi susține oaia până voi muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea.

Prețul la miel a început să urce de Paște la 10 lei/kilogramul în viu, au trecut sărbătorile, a ajuns la 7 lei/kg în viu. Samsarii au toate legile, toate portițele și pârghiile să cumpere de la noi. Cum să dai un tir de 400 de miei și să nu primești decât două hârtii albe. Nu am atâta pregătire încât să verific astea două hârtii. El (samsarul n.r.) îmi spune că-mi bagă în 72 de ore banii. I-am spus domnului ministru de trei ori, personal: Opriți-i, domnule ministru, vă rog eu frumos! Mă pun și în genunchi. Ceea ce nu fac la nimeni că sunt ardelean. Faceți ceva cu hoția asta. Că dăm mii de miei pe două hârtii și nu ne mai răspund samsarii la telefon. Am rămas fără bani, am muncit o iarnă întreagă pe nimic.

Să ne ajute bunul Dumnezeu să nu facă (ministrul agriculturii Petre Daea n.r.) și campania la brânză că atunci ajungem să vindem brânza cu 3 lei pe kilogram. Să sperăm că nu se va ajunge până aici. Noi vrem să rămânem ciobani în România. Vreau ca șase persoane, familia mea, să trăiască din munca mea. Am luat bani împrumut de la mătușă, văr, frate ca să pot să întrețin 780 de oi. Anul trecut am vândut 340 de oi din efectiv din cauza asta, pentru că nu mai putem rămâne pe piață. Este strigător la cer ca un om cu 750 - 1000 de oi să nu putem măcar să ne întreținem. Noi nici nu putem supraviețui. La pășuni este aceeași poveste. Ciobanii au devenit o casă de amanet între APIA și primărie. Nu se poate! E inadmisibil ca să ajungă redevența pe hectarul de pășune la SAPS (schema unică de plată pe suprafață n.r.) care e undeva la 127 de euro/ha, 650 de roni, atât e și redevența pe hectar. Și avem cazuri în România de crescători care plătesc redevența pe pășune egală cu valoarea subvenției sau chiar mai mult, a pus degetul pe rană crescătorul de ovine Ioan Suciu, la conferința de presă organizată luni, 6 mai 2019, de nou-înființata Asociație Profesională a Ciobanilor (APC).

 

Vizualizat: 3019 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten
agroinfo_ro_banner_pagina_articol_728x90 otp

Alte articole in aceasta categorie

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

APIA ASTĂZI: ACTE AJUTOR DE STAT pentru CREȘTEREA ANIMALELOR!

09 iulie 2020 - 13:35

COMUNICAT. Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că până la data de 28.07.2020, se depun la Centrele Judeţene ale Agenţiei, respectiv al Municipiului Bucureşti, pe raza cărora/căruia se află sediul social al solicitantului, cererile de plată pentru ajutorul de stat în sectorul creşterii animalelor aferente serviciilor prestate în Trim. II și luna iunie a anului 2020.

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

LEGE ADOPTATĂ DE SENAT! SUBVENȚII pentru FERMIERI DE 10.000 EURO/AN ȘI 20.000 EURO/AN!

08 iulie 2020 - 20:45

PRIME DE COMERCIALIZARE PENTRU FERMIERII ROMÂNI. Legea privind acordarea unor prime de comercializare de 10.000 de euro/an/fermier și 20.000 de euro/an/fermier a fost adoptată de Senatul României, dar s-a împotmolit la Comisia de agricultură din Camera Deputaților, a anunțat astăzi deputatul Ion Ștefan (PNL) la conferința de presă susținută cu prilejul vizitei ministrului agriculturii Adrian Oros în județul Vrancea. Deputatul a făcut un apel pentru deblocarea legii.

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

MESAJ APIA SUBVENȚII FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:30

OFICIAL. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează potenţialii beneficiari, că până la data de 31 iulie 2020 inclusiv, se depun cererile de plată pentru rambursarea ajutorului de stat pentru cantităţile de motorină achiziţionate şi utilizate în agricultură, aferente perioadei 01 aprilie - 30 iunie 2020 (trim. II al anului 2020).

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

ANUNȚ APIA DE ASTĂZI pentru FERMIERI!

08 iulie 2020 - 18:05

COMUNICAT. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) aduce la cunoștința opiniei publice faptul că, până la data de 27 august 2020 ora 17:00 CET, se pot transmite electronic cereri de propuneri de granturi pentru programe simple şi pentru programe multinaţionale, de promovare a produselor agricole. Bugetul disponibil este de 10 milioane de euro.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: AJUTOR DE URGENȚĂ CARNE DE VITĂ și PASĂRE!

08 iulie 2020 - 14:03

AJUTOARE FERMIERI. Animalele nu sunt niște mașini, niște strunguri pe care să le pui într-o hală, și să aștepți să treacă criza! Comisia Europeană trebuie să activeze de urgență rezerva de criză în vederea sprijinirii sectorului agricol, în special a sectoarelor cărnii de vită, de mânzat și de pasăre din UE, a scris astăzi europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), pe pagina sa Facebook.

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

OFICIAL MADR: START CERERI AJUTOR DIN 13 IULIE!

08 iulie 2020 - 11:42

COMUNICAT! Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale anunță astăzi lansarea în data de 13 iulie 2020 a sesiunii de depunere a proiectelor în cadrul Măsurii 4 - Investiții în active fizice - Sub-măsura 4.2 – “Sprijin pentru investiții în procesarea/marketingul produselor agricole – componenta investiții în abatoare de capacitate mică în zona montană”, cu o alocare de totală de 12.930.334 euro, informează MADR într-un comunicat transmis pentru AGROINFO.

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

AMENZI DE LA 3.000 DE LEI LA 6.000 DE LEI pentru CRESCĂTORII DE ANIMALE!

08 iulie 2020 - 10:31

ANUNȚAȚI ÎN 24 DE ORE MEDICUL VETERINAR! Crescătorii de animale sunt sancționați de Autoritatea Național Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) cu amenzi de la 3.000 de lei până la 6.000 de lei, anunță un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

ANSVSA: BANI PENTRU CRESCĂTORII CARE-ȘI SACRIFICĂ ANIMALELE DIN CAUZA UNOR BOLI!

07 iulie 2020 - 21:19

DESPĂGUBIRI PENTRU LAPTE, CARNE. ANIMALE PLĂTITE LA PREȚUL PIEȚEI. Crescătorii de animale din România sunt despăgubiți la prețul pieței, atât pentru animalele sacrificate, cât și pentru pagubele colaterale, lapte, carne, etc. în cazul în care sacrificarea animalelor s-a făcut din cauza unor boli, anunță Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA), într-un proiect de hotărâre de Guvern, publicat pe site-ul oficial al instituției.

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

INSPECTORATUL TERITORIAL DE MUNCĂ, VAL DE AMENZI ÎN FERME!

07 iulie 2020 - 19:06

ATENȚIE, ITM ÎN CONTROL! Inspectoratele Teritoriale de Muncă din toată țara desfășoară o amplă acțiune de control care vizează, printre alte nereguli, munca la negru, neacordarea repausului săptămânal și a concediului de odihnă. În atenția inspectorilor, este munca în agricultură, fermele din vegetal și cele de creștere a animalelor.

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

FABRICI DE LAPTE ÎNCHISE!

07 iulie 2020 - 17:26

COMUNICAT. Închiderea fabricilor de lapte de la Vatra Dornei şi Floreni arată cât de mult sprijină autorităţile locale şi judeţene companiile care investesc la nivel local - adică deloc, a declarat astăzi deputatul Daniel Popescu (USR), membru în Comisia de agricultură din Parlamentul României.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Romil
|
05. 07, 2019. Tuesday 13:42
"Voi susține oaia până voi muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea.
A se citi:"Voi susține oaia până va muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea. Adică până va muri oaia..., până va dispărea oieritul... Ăsta-i de fapt scopul dumnealui...Păcat, mare păcat !!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia la Indagra 2019

Dealer Italia este filiala din România pentru trei societăţi constructoare de utilaje agricole din Italia: Angeloni - utilaje pentru prelucrarea solului, Forigo - utilaje specializate pentru legumicultură şi utilaje pentru cultura mare şi Caffini - producător de maşini de erbicidat tractate şi autopropulsate.

Interviu cu George Gui, manager Dealer Italia.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

După luptă

După luptă
Ştefan cel Mare dupa o luptă: Detalii