Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

CAMPANIILE LUI DAEA LOVESC ÎN CAP OAIA!

Publicat: 06 mai 2019 - 19:59
1 comentarii   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

PROMOVAREA OII DĂUNEAZĂ BUZUNARULUI CIOBANILOR! Cum au reușit ajutorul pentru lână și campania Alege Oaia să aducă vântul prin buzunarele ciobanilor? Pare un paradox de România. Dar ciobanii care cunosc realitatea din ferme, și nu din cabinetul de ministru, spun că ajutorul la lână a scăzut drastic prețul pe kilogramul de lână, iar campania Alege oaia a coborât brusc prețul la carnea de oaie. Astfel, în loc de un ajutor binevenit, oierii români s-au trezit că sunt aduși în pragul falimentului.   

Ciobanii se roagă acum fierbinte să nu cumva să-i treacă prin minte ministrului agriculturii Petre Daea să facă și o campanie pentru brânză. De se întâmplă așa ceva, ajunge kilogramul de brânză la trei lei și crescătorii români de ovine își vor vinde turmele și vor emigra. Că altă soluție nu le mai rămâne.

La mine în comună, la Cincu, județul Brașov, e 2,40 de lei litrul de lapte de oaie. Acum doi ani, vindeam un litru de lapte de oaie cu prețul unui pachet de țigări. Acum un pachet de țigări este de cel puțin 6-7 ori mai mult. Nu pot rămâne pe piață în ritmul ăsta. Nu putem să ne plătim niciun fel de cioban în momentul în care 3,80 euro - 4 euro e kilogramul de carne de miel în Italia, Franța, Germania și noi îl vindem cu un euro și 20 de eurocenți. Deci, cum putem ține noi pasul cu oamenii ăia?! Cum putem noi să plătim un salar de 800 de euro, 1000 de euro, pentru că acum e mare problemă cu forța de muncă, cum putem plăti 800 de euro unui om care ne ajută în condițiile în care noi vindem la prețurile de 30% față de comunitatea de europeni. De asta ne-au ajuns necazurile.

Pentru noi s-au ales cele mai proaste soluții. S-a făcut campania lâna, s-a dus lâna. Vindeam lâna cu 2 lei pe kilogram, a dat domnul ministru Petre Daea ajutorul de un leu pe kilogramul de lână, automat prețul la lână a scăzut de la 2 lei la 80 de bani și chiar 50 de bani. S-a făcut campania Alege Oaia, s-a dus și oaia. Prețul la carne de oaie a scăzut vertiginos. Am ajuns să vindem oile reformă cu 50 - 100 de lei bucata. Prețurile au scăzut vertiginos. Se văd în piață prețurile. I-am spus ministrului și a zis că se rezolvă. Vedeți prețurile de pe piață!

agraria-2019-daea-9_b

"Voi susține oaia până voi muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea.

Prețul la miel a început să urce de Paște la 10 lei/kilogramul în viu, au trecut sărbătorile, a ajuns la 7 lei/kg în viu. Samsarii au toate legile, toate portițele și pârghiile să cumpere de la noi. Cum să dai un tir de 400 de miei și să nu primești decât două hârtii albe. Nu am atâta pregătire încât să verific astea două hârtii. El (samsarul n.r.) îmi spune că-mi bagă în 72 de ore banii. I-am spus domnului ministru de trei ori, personal: Opriți-i, domnule ministru, vă rog eu frumos! Mă pun și în genunchi. Ceea ce nu fac la nimeni că sunt ardelean. Faceți ceva cu hoția asta. Că dăm mii de miei pe două hârtii și nu ne mai răspund samsarii la telefon. Am rămas fără bani, am muncit o iarnă întreagă pe nimic.

Să ne ajute bunul Dumnezeu să nu facă (ministrul agriculturii Petre Daea n.r.) și campania la brânză că atunci ajungem să vindem brânza cu 3 lei pe kilogram. Să sperăm că nu se va ajunge până aici. Noi vrem să rămânem ciobani în România. Vreau ca șase persoane, familia mea, să trăiască din munca mea. Am luat bani împrumut de la mătușă, văr, frate ca să pot să întrețin 780 de oi. Anul trecut am vândut 340 de oi din efectiv din cauza asta, pentru că nu mai putem rămâne pe piață. Este strigător la cer ca un om cu 750 - 1000 de oi să nu putem măcar să ne întreținem. Noi nici nu putem supraviețui. La pășuni este aceeași poveste. Ciobanii au devenit o casă de amanet între APIA și primărie. Nu se poate! E inadmisibil ca să ajungă redevența pe hectarul de pășune la SAPS (schema unică de plată pe suprafață n.r.) care e undeva la 127 de euro/ha, 650 de roni, atât e și redevența pe hectar. Și avem cazuri în România de crescători care plătesc redevența pe pășune egală cu valoarea subvenției sau chiar mai mult, a pus degetul pe rană crescătorul de ovine Ioan Suciu, la conferința de presă organizată luni, 6 mai 2019, de nou-înființata Asociație Profesională a Ciobanilor (APC).

 

Vizualizat: 3144 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

URGENTAREA CADASTRĂRII TERENURILOR AGRICOLE PENTRU SALVAREA SUBVENȚIILOR FERMIERILOR!

25 octombrie 2020 - 13:55

SUBVENȚIILE APIA, ÎN PERICOL. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că trebuie urgentată intabularea și cadastrarea terenurilor agricole pentru a fi eliminat riscul pierderii subvențiilor pe suprafață de către fermierii români.

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

MINISTRUL OROS: CEI CARE NU DORESC SĂ LUCREZE PĂMÂNTUL SĂ BENEFICIEZE DE RENTA VIAGERĂ!

25 octombrie 2020 - 13:27

MODIFICĂRI LEGEA RENTEI VIAGERE AGRICOLE. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a declarat duminică, 25 octombrie 2020, într-o conferință de presă susținută la Cluj Napoca, că se va modifica legea rentei viagere agricole în așa fel încât să beneficieze de acești bani proprietarii de terenuri agricole care nu doresc să lucreze aceste terenuri.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: TRANSFER DE BANI ÎNTRE SUBVENȚIILE AGRICOLE!

24 octombrie 2020 - 10:49

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, transferul de bani între cei doi piloni ai noii Poliici Agricole Comune 2021-2027, Pilonul 1 plăți directe și Pilonul 2 dezvoltare rurală. Anunțul este făcut de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European.

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

VOTAT! BANII PENTRU SATELE ROMÂNEȘTI!

24 octombrie 2020 - 08:54

AJUTOR PENTRU DEZVOLTAREA SATELOR! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, o serie de măsuri și ajutoare din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. AGROINFO, așa cum v-a promis, vă informează despre fiecare decizie luată de europarlamentarii de la Bruxelles. Ne ajută cu explicații despre fiecare vot dat vineri seara europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlament European.

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

VOTAT! CUM SE ÎMPART BANII ÎNTRE SUBVENȚIILE FERMIERILOR ROMÂNI!

24 octombrie 2020 - 08:33

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, măsurile de ajutor, subvențiile din noua Politică Agricolă Comună 2021-2027. Sunt trei dosare privind reforma PAC, care au fost votate vineri de eurodeputați și care aduc schimbări majore.

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

EURODEPUTAT DANIEL BUDA: APARE NOUL FERMIER CARE VA AVEA ACCES MAI UȘOR LA BANI EUROPENI!

24 octombrie 2020 - 08:09

VOTAT! Parlamentul European a votat vineri seara, 23 octombrie 2020, trei dosare privind reforma Politcii Agricole Comune 2021-2027. Apare un nou concept, noul fermier, care va avea acces mai ușor la fondurile europene, la fel ca tânărul fermier, dar spre deosebire de acesta, noul fermier poate să aibă o vârstă de peste 40 de ani, a anunțat europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI, Parlament European.

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

VOTAT! TINERII FERMIERI, AJUTOR DE 100.000 DE EURO PENTRU 7 ANI!

24 octombrie 2020 - 07:55

SUBVENȚII FERMIERI. Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, a anunțat vineri seara că Parlamentul European a adoptat cele trei dosare privind reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027, și anume: PAC - sprijinul pentru planurile strategice care urmează a fi elaborate de statele membre și finanțate de FEGA și de FEADR, PAC: finanțarea, gestionarea și monitorizarea, PAC: modificarea Regulamentului OCP și a altor regulamente.

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

CINE A AVUT VACI ÎN 2018 IA SUBVENȚIA APIA DE 70 DE EURO/ANIMAL!

23 octombrie 2020 - 15:07

VOTAT ÎN PLENUL PARLAMENTULUI EUROPEAN! Vechea dată de referință pentru bovine 31 ianuarie 2018 a fost schimbată! Noua data de referință pentru bovine este 1 iunie 2018! Anunțul a fost făcut joi, 22 octombrie 2020, atât de europarlamentarul Daniel Buda (PPE), cât și de ministrul agriculturii, Adrian Oros. Ce înseamnă acest lucru? Crescătorii de bovine care au avut vaci de carne la 1 iunie 2018 vor încasa ajutorul național tranzitoriu, cuantumul acestei subvenții fiind de 70 de euro/vacă la nivelul anului 2019.

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

ULTIMA ZI PENTRU SUBVENȚIA DE 7.000 EURO/FERMĂ! CÂND FACE APIA PLĂȚILE!

23 octombrie 2020 - 08:11

AJUTOARE MĂSURA 21. Astăzi, 23 octombrie 2020, este ultima zi în care crescătorii de animale și cultivatorii de legume, fructe, cartofi mai pot să solicite la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) ajutorul Covid-19 de maxim 7.000 de euro/fermă. Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a anunțat joi, în ședința de Guvern, când se va face plata acestui ajutor.

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

VESTE URIAȘĂ PENTRU CRESCĂTORII DE BOVINE!

23 octombrie 2020 - 07:55

PARLAMENTUL EUROPEAN A SCHIMBAT DATA DE REFERINȚĂ! Ce nu a reușit ministrul agriculturii, Adrian Oros, să facă la Consiliul AGRIFISH, ținut la Luxembourg în zilele de 19 și 20 octombrie 2020, au reușit europarlamentarii români. Ministrul agriculturii a comunicat aseară, 22 octombrie 2020, că noua data de referință pentru ajutorul acordat bovinelor de carne este anul 2018. Vechea data de referință era 31 ianuarie 2013.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Romil
|
05. 07, 2019. Tuesday 13:42
"Voi susține oaia până voi muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea.
A se citi:"Voi susține oaia până va muri", a declarat ministrul agriculturii Petre Daea. Adică până va muri oaia..., până va dispărea oieritul... Ăsta-i de fapt scopul dumnealui...Păcat, mare păcat !!!
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Titan Machinery - Red Carpet 2019

Gala Case IH “Red Carpet”, organizată de Titan Machinery la Craiova, în decembrie 2019, a fost dedicată prezentării noii serii de combine Axial Flow 250 cu AFS Harvest CommandTM, a tractoarelor Case IH Magnum 280, a avantajelor agriculturii de precizie şi ofertele programul Early Bird 2020.

 

Interviu cu: Răzvan Tomescu - marketing manager, Titan Machinery România şi Vasile Morariu – product manager, Titan Machinery România.

 

Reporter: Gheroghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Cadou de la Dumnezeu?

Cadou de la Dumnezeu?
Iubitule, nu-i aşa că eu sunt cadoul lui Dumnezeu pentru tine? Detalii