Fabrica de brânzeturi de la Ţaga (Cluj) se redeschide pe 26 noiembrie. Reluarea producţiei va fi posibilă în urma acordului semnat pe 29 august a.c. de FrieslandCampina România și Fabrica de Brânzeturi Transilvania.
Potrivit unui comunicat de presă comun, acordul prevede producția Brânzei de Năsal, sub brandul Napolact, dar și a altor tipuri de brânzeturi, sub brandurile propri ale AgroTransilvania Cluster. “Exploatarea potențialului unic al grotei și valorificarea lanțului de valoare existent în cadrul AgroTransilvania Cluster, au stat la baza acestei colaborări. Am inițiat acest demers pentru a susține valorificarea laptelui prin produse de calitate superioară destinate în special pieței locale. Proiectul este parte al unei strategii mai ample de sprijinire a sectorului agroindustrial transilvanean”, a declarat Felix Arion, directorul general al AgroTransilvania Cluster.
“Redeschiderea fabricii prin această soluție inovatoare de business reprezintă răspunsul companiei noastre la mesajele consumatorilor și ale membrilor comunității locale, care și-au dorit să consume, în continuare, Brânza de Năsal”, a declarat Cornel Cărămizaru, director de vânzări FrieslandCampina România.
Fabrica de brânză și grota de la Țaga, precum și brandul Năsal, au fost cedate temporar spre exploatare Fabricii de Brânzeturi Transilvania, fabrică înființată de AgroTransilvania Cluster, asociat majoritar, în parteneriat cu Cooperativa Agricolă Someș Arieș.