Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

AVERTISMENT pentru OIERI: TERMINAȚI CU CROTALIILE ÎN PUNGĂ! APUCAȚI-VĂ SERIOS DE AMELIORARE!

Publicat: 10 februarie 2020 - 09:51
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AGROINFO.RO. Cu crotaliile în pungă, o practică ilegală, despre care știu și vorbesc mai toți oierii din România. Pe scurt, crotaliile unor berbeci de rasă ar fi montate unor berbeci care nu au origine pentru a le crește prețul și pentru a se obține de la APIA subvenția pentru ovine cu cel mai mare cuantum pe cap de animal, sprijinul cuplat. Europarlamentarul Daniel Buda îi avertizează pe oieri să termine cu această practică pentru că se întoarce împotriva lor.

Europarlamentarul român Daniel Buda (PPE), vicepreședintele Comisiei AGRI din Parlamentul European i-a avertizat pe crescătorii de ovine, prezenți sâmbătă, 8 februarie 2020, la un forum de dezbateri pe tema Planului Național Strategic 2021-2027, că trebuie să pună punct practicii "crotalii la pungă" și să se apuce serios de un proces real de ameliorare la ovine. Eurodeputatul a cerut sprijinul lui Valeriu Tabără, președintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şiseşti, prezent și el la eveniment, pentru procesul de ameliorare a raselor de ovine.

Este un lucru foarte important vizavi de zona de piață pe care trebuie să o avem în vedere pe mai departe. Și aici, mă refer la componenta de genetică, sunt chestiuni foarte importante legate de progresul genetic și că trebuie să trecem peste aceasta mentalitate: mă, nu vrem să facem altceva decât oaia Țurcană. Măi, oameni buni, unul  și cu unul fac doi. Puteți să faceți numai oaia Țurcană fără nicio problemă, dar dacă nu venim cu un proces de ameliorare serios și nu cu crotalii la pungă, deci, hai să ne înțelegem, că știu și chestiile astea cu crotaliile pe la pungă și zicem că facem progres genetic.

Băi, atenție, că în timp astea se întorc împotriva noastră. Evident că se întorc împotriva noastră pentru că nu ai cum să fii performant dacă tu nu faci un proces de selecție și ameliorare serios. Domnule președinte Valeriu Tabără (preşedintele Academiei de Ştiinţe Agricole şi Silvice (ASAS) "Gheorghe Ionescu-Şiseşti n.r.), dragul meu prieten, trebuie să intrați în acest proces de selecție și ameliorare de la dumneavoastră și fermierii, ei trebuie să fie parte la acest proces. Că degeaba facem noi dezbatere în România și o dezbatere la nivel de Bruxelles, facem cercetare, dacă nu transferăm în teritoriu ceea ce obțineți pe partea de progres genetic. De asta e foarte important să fiți implicați și dumneavoastră în chestiunea asta.  

Am fost cu o seamă de oameni de bine de aici la Bruxelles și prin Africa de Sud. La Bruxelles, într-o fermă de oi, ca să vedeți ce importantă este, până la urmă, calitatea oilor, într-o fermă de oi unde era ceva rasă belgiană, cert este că omul ăla făcea pe o oaie, într-un an de zile, venit de 1.500 de euro. Atenție, 1.500 de euro după o oaie! De ce? Pentru că omul ăla și-a făcut selecția cum a trebuit, omul ăla nu și-a ținut mai multe oi decât a putut să ducă el. Pentru că ajungem și la partea asta cu forța de muncă, avem o problemă mare cu forța de muncă și aici, cu ajutorul Ministerului Agriculturii, o să discutăm, că nu avem ce face, trebuie să-i aducem de afară (pe lucrătorii din ferme n.r.), din Nepal, de unde or fi, că asta e viața. Dar mă întorc la componenta de genetică, este foarte important să investiți în genetică, i-a avertizat europarlamentarul Daniel Buda (PPE), vicepreședinte Comisia AGRI, Parlamentul European, pe oierii prezenți sâmbătă, 8 februarie 2020, la Forumul organizat la Sibiu de mai multe asociații din oierit.

Eurodeputatul a promis că va dona doi berbeci aduși de la o fermă din Africa de Sud, pe care a vizitat-o anul trecut, berbeci folosiți doar pentru lână, o lână de calitate superioară care poate fi vândută la un preț mare.

Vreau să vă spun că în Africa de Sud sunt ferme unde castrează  berbecii și-i țin numai pentru lână și de la un berbec fac lână cât pentru 4-5 oi pentru că acolo lâna este de o calitate superioară și o valorifică. Vreau să aducem niște oi din Africa de Sud și eu fac o donație de doi berbeci numai să putem ameliora rasele pe care le avem, pe partea asta de lână, a spus eurodeputatul.

ATENȚIE! Acest articol este protejat de dispozițiile Legii 8/1996 privind dreptul de autor și este interzisă copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a acestuia. Articolele publicate pe AGROINFO pot fi preluate doar în limita a maxim 500 de caractere şi cu citarea obligatorie a sursei, cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.


Vizualizat: 6004 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

EUROPARLAMENTAR: FERMIERII NOȘTRI PRIMESC DOAR O TREIME DIN SUBVENȚIILE FERMIERILOR DIN FRANȚA SAU GERMANIA!

20 octombrie 2020 - 21:27

SUBVENȚII EGALE PENTRU FERMIERII DIN EST ȘI VEST! Subvenția pe suprafață încasată de un fermier din Franța sau Germania are un cuantum mai mare decât subvenția pe suprafață încasată de un fermier din România, Estonia sau Bulgaria. Și asta în condițiile în care toți acești agricultori concurează pe aceeași piață. Un europarlamentar din Estonia a pus astăzi punctul pe i în cadrul ședinței plenare din Parlamentul European, la dezbaterea noilor regulamente pentru noua Politică Agricolă Comună (PAC).

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

NOI SUBVENȚII PENTRU CARE MINISTRUL OROS VREA MAI PUȚINI BANI! COMISIA EUROPEANĂ, MAI MULȚI!

20 octombrie 2020 - 20:25

NOUA POLITICĂ AGRICOLĂ COMUNĂ! Eco-schemele sunt noile subvenții care-i dau mari emoții ministrului agriculturii, Adrian Oros. Dealtfel, a și declarat că România este în pericol să piardă acești bani în exercițiul 2021-2027. Astăzi, în Parlamentul European, s-a vehiculat un procent de 30% din bugetul plăților directe pentru aceste subvenții. Ministrul Oros a declarat luni la Consiliul Agrifish că se opune stabilirii unui procent obligatoriu pentru eco-scheme.

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

DATA DE REFERINȚĂ SUBVENȚIE BOVINE ANUL 2018!

20 octombrie 2020 - 15:35

SCHIMBAREA DATEI DE REFERINȚĂ! Ministrul agriculturii, Adrian Oros, a solicitat ieri la Luxembourg, în cadrul Consiliului Agrifish, menținerea ajutorului național tranzitoriu și schimbarea datei de referință pentru ajutorul acordat crescătorilor de bovine. Este de notorietate că această dată de referință, 31 ianuarie 2013, a dus la o aberație. Cei care nu mai au picior de animal, dar au avut la data de referință, continuă și azi să ia subvenții de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

PLATĂ REDISTRIBUTIVĂ MICI FERMIERI, 10% DIN BUGETUL SUBVENȚIILOR, SPRIJIN CUPLAT, 15% DIN BUGET!

20 octombrie 2020 - 15:15

SUBVENȚIILE FERMIERILOR, NEGOCIERI CRUCIALE. La Luxembourg a avut loc luni, 19 octombrie 2020, Consiliul AgriFish(Consiliul Agricultură și Pescuit), la care s-au întâlnit miniștrii agriculturii din țările membre UE. Prin vocea ministrului agriculturii Adrian Oros, România s-a opus cu vehemență plafonării subvențiilor pentru fermele mari.

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

COMISAR EUROPEAN AGRICULTURĂ: FERMELE MICI SUNT INIMA AGRICULTURII!

20 octombrie 2020 - 14:26

DIRECT BRUXELLES! Țările care nu au agricultură nu au viitor, iar inima agriculturii sunt fermele mici, a spus astăzi comisarul european pentru Agricultură și Dezvoltare în cadrul dezbaterilor desfășurate în Parlamentul European, Bruxelles, pentru votarea reformei Politicii Agricole Comune 2021-2027.

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

ACUM! MESAJ URGENT APIA PENTRU FERMIERI!

20 octombrie 2020 - 13:11

MESAJ APIA! Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA), reamintește fermierilor că termenul limită de depunere a cererilor de sprijin în cadrul Măsurii 21 – Sprijin temporar cu caracter excepțional acordat fermierilor și IMM-urilor care au fost afectați în mod deosebit de criza COVID-19 din PNDR 2014 - 2020, respectiv în sectorul zootehnic – bovine, sectorul zootehnic – ovine și / sau caprine, dar și în sectorul vegetal – legume-fructe și cartofi, este 23 octombrie 2020, inclusiv.

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

ÎN DIRECT DE LA BRUXELLES! ASTĂZI, DECIZII URIAȘE PENTRU SOARTA FERMIERILOR!

20 octombrie 2020 - 12:29

ZI MARE PENTRU SOARTA FERMIERILOR ROMÂNI! În acest moment, la Bruxelles, în Parlamentul European, este în plină desfășurare ședința plenară în cadrul căreia este dezbătută și supusă votării reforma Politicii Agricole Comune 2021-2027. Subvenție de 2.000 de euro pentru fermele mici, subvenții mai mari pentru tinerii fermieri, banii PAC să fie direcționați spre fermierii autentici, reducerea pesticidelor, plafonare subvenții, sunt câteva dintre subiectele dezbătute până la ora publicării acestui articol.

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

SUBVENȚIA DE LA APIA MI-O IA PRIMĂRIA PE PĂȘUNE!

20 octombrie 2020 - 10:18

PĂȘUNEA, NECAZUL CEL MARE AL CRESCĂTORULUI. Cele mai multe mesaje pe care le primește AGROINFO vin de la crescătorii de animale care se plâng de modul de atribuire al pășunilor. Mulți crescători nu au pășune, iar cei care au reușit să încheie un contract de închiriere cu primăriile pentru un petec de pășune sunt nemulțumiți de valoarea chiriei, a redevenței stabilită pe hectarul de pășune de către consiliile locale. Sunt și localități unde consiliile locale au decis o taxă de pășunat pe cap de animal, nu pe hectar.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 20 - 26 OCTOMBRIE 2020!

20 octombrie 2020 - 08:01

Caracteristici meteorologice. Vremea normală de la începutul intervalului va intra într-un proces de încălzire treptată, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului va oscila între 2...14°C în prima parte a perioadei, limite apropiate de mediile climatologice şi 5...19°C în restul zilelor, abaterile termice pozitive fiind de 1...8°C, în majoritatea zonelor de cultură. Temperatura maximă a aerului se va încadra între 11...24°C, în aproape toate regiunile agricole.

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

ȘACALII DAU ATACUL LA STÂNE!

20 octombrie 2020 - 07:21

AVERTISMENT. Vânătorii avertizează că șacalii aurii s-au înmulțit alarmant în ultima vreme și migrează din Delta Dunării în amonte pe râul Prut. Vânătorii susțin că șacalii sunt animale foarte periculoase, care atacă în haite, pe timpul nopții, mai ales stânele. 

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Ce trebuie să ştii înainte să începi un proiect horticol

Pentru demararea unui proiect în domeniul horticol pentru construirea de sere sau solarii este necesară urmărirea unor "paşi" relativ simpli dar de foarte multe ori mai puţin cunoscuţi. Ciprian Suciu, consultant oferă câteva sfaturi pentru cei care vor să înceapă un proiect horticol prin accesarea de fonduri europene. Specialiştii Brinkman oferă proiecte tehnice complete în domeniul horticol.

Interviu cu Ciprian Suciu, consultant.

Reporter: Gheorghe Ghişe

Ridichea furajera - cea mai buna cultura pentru inverzire Tractoarele Massey Ferguson și încărcătoarele Weidemann în acțiune! Fermy Show - Tratamentul la sămânță

Bancul zilei

Drumul spre casă

Drumul spre casă
Un beţiv, în drum spre casă, se împiedică şi cade. Se ridică cu greu, porneşte şi iar cade. Detalii