Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

APEL CĂTRE AUTORITĂȚI! PIERDERI URIAȘE la FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 28 noiembrie 2017 - 16:18
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

COMUNICAT! Crescătorii români de porci înregistrează pierderi uriașe în această perioadă, atrage atenția Asociația Fermierilor cu Investiții în Sectorul Suin (AFISS). Prețul la poarta fermei pe kilogramul de porc în viu a scăzut sub prețul de producție în timp ce prețul la raft s-a dublat.

În urma evoluției preturilor din ultima perioadă la porcul viu, AFISS atrage atenția autorităților și opiniei publice că în timp ce prețul kilogramului de carcasă porc la raft a depășit 10 lei, la poarta fermei prețul porcului in viu a scăzut continuu începând cu luna septembrie, ajungând la sfârșitul lunii noiembrie sub 5 lei/kg porc viu.

Astfel,  fermierii mici și mijlocii înregistrează pierderi uriașe întrucât costul de producție este între 5,9 si 6,2 lei/kg, respectiv o pierdere de 20%.

Această situație este agravată și de incertitudinea privind termenul de începere a implementării măsurii 1.4 privind compensarea cheltuielilor fermierilor pentru îmbunatățirea condițiilor de  bunăstare a animalelor și amânării până la o data neprecizată a reținerii de 25% din plățile pachetului 1 din măsura 215 aferente anului 2016, plăți care ar fi trebuit achitate pana în luna noiembrie 2017.

În aceste condiții facem un apel la autoritățile implicate să acționeze cât mai urgent pentru rezolvarea problemelor legate de măsurile 215 si 1.4 și pentru  verificarea anomaliilor apărute pe piața cărnii de porc în vederea identificării eventualelor situații de concurență neloială sau înțelegeri anticoncurențiale , întrucât  fără rezolvarea acestor probleme există riscul ca în lunile următoare să asistăm la un număr mare de falimente în rândul fermierilor mici și mijlocii, declară Larisa Ene, președintele AFISS, în comunicatul transmis AGROINFO.

Vizualizat: 4443 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA

De vorbă cu Ovidiu Ranta despre medalia de aur de la AGRITECHNICA.John Deere si Joskin au obtinut din partea juriului DLG (din care a facut parte si conf. dr. Ovidiu Ranta) singura medalie de aur pentru inovatie acordata la aceasta editie de Agritechnica, pentru proiectul comun eAutoPower cu sistemul inteligent e8WD - prima cutie de viteze electro-mecanica. Tehnologie care promite sa revolutioneze mediul de operare tractor-implement... #IPSO Agricultură #DLG Intermarketing #John Deere #Joskin#AGRITECHNICA

OROS Linamar la AGRITECHNICA 2019 AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere!

Bancul zilei

Moda de azi

Moda de azi
Tineretul şi moda de azi Detalii