Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

ANCHETĂ la Ministerul AGRICULTURII! SE CAUTĂ ORIGINEA BERBECILOR FĂRĂ ORIGINE!

Publicat: 02 mai 2017 - 12:24
1 comentarii   | Print | Trimite unui prieten

SCANDAL ÎNTRE OIERI! Ministrul agriculturii, Petre Daea, a dispus verificări în cazul certificatelor de origine pentru berbeci. Miercuri, ministrul agriculturii i-a chemat la o discuție pe șefii Agenției Naționale de Zootehnie (ANZ), ANSVSA, să vadă de unde au răsărit atât de mulți berbeci cu origine. Certificatele de origine ar fi apărut cu miile după ce s-a aflat că sprijinul cuplat la ovine, subvenție de 120 de lei/cap de animal/an, se acordă doar pentru animalele de rasă.

Afacerile dubioase care se învârt în lumea oierilor dn România, doar pentru a pune mâna pe cea mai mare subvenție la ovine, sprijinul cuplat, sau pe ajutoarele de minimis, i-au fost dezvăluite ministrului agriculturii de cunoscutul fermier Ghiță Ciobanul, pe numele lui adevărat Gheorghe Dănulețiu. Fermierul a făcut aceste dezvăluiri în premieră pentru AGROINFO.

Concret, sunt ciobanii care au văzut o afacere bănoasă în vinderea berbecilor cu origine. Cum nu aveau de unde să ia atâția berbeci cu origine, afaceriștii au început să cumpere de prin târguri berbeci bătrâni sau chiar miei de 35 kg cu 2-3 milioane de lei bucată și să-i vândă drept berbeci de origine, cu 25 de milioane de lei bucata. Culmea este că respectivele animale ar fi fost vândute cu certificate de origine. De unde au fost procurate aceste acte? Greu de spus. Aceeași mișcare deșteaptă a fost făcută și când Ministerul Agriculturii a instituit un ajutor de minimis pentru berbecii de rasă.

Mulți au cumpărat berbeci reformă din târguri cu 2-3 milioane de lei vechi și i-au vândut cu 25 de milioane de lei vechi pe ajutorul de minimis, ca berbeci de rasă. No, ce origine are ăla dacă e cumpărat de la badea?! Știu pe unul care a vândut 300 de berbeci de la 300 de oi.

Un oier mi-a spus că a cumpărat berbeci de rasă și când colo berbecii ăia aveau 35 de kilograme. A vândut unul de la Maramureș 500 de berbeci și a zis că sunt de rasă. În realitate, erau miei și berbeci bătrâni, cumpărați de prin târguri, și aveau certificate de origine. De unde erau certificatele de origine, cum au făcut rost de ele?! Vrem să știm și noi!  Ne-a declarat Ghiță Ciobanul, în martie 2017.

CITEȘTE ȘI: SCANDAL de PROPORȚII ÎNTRE OIERII din ROMÂNIA!

De atunci, din martie, fermierul i-a solicitat ministrului agriculturii să-l primească  la o discuție ca să-i spună cum se scurg subvențiile mari tot în buzunarele băieților veseli și deștepți din oierit. În sfârșit, vineri, Petre Daea l-a primit pe Ghiță Ciobanul la Ministerul Agriculturii. Fermierul a fost însoțit de oierii Dan Petrescu și Ionică Sterp care au completat tabloul afacerilor din oierit cu aranjamentele puse la cale pentru concesionarea pășunilor.

ciobanii-si-ministru_bI-am spus domnului ministru problemele care sunt în teren. Domnule ministru, o să vedeți adevărul peste câtva timp, că trebuie să iasă la iveală dacă nu ne lăsăm. Acum trebuie să băgăm cererea unică la APIA și ne întreabă: bifați SCZ (sprijin cuplat în zootehnie n.r.) pentru oi? Și i-am spus: domnule ministru, noi nu putem să facem așa ceva. Să cumpărăm berbeci cu origine pentru că ăia nu au praf de origine! Și nu mă pun să dau 25 de milioane de lei pe un berbec care nu are nicio genetică adevărată. I-am dat domnului ministru și în scris nemulțumirile noastre.

Domnul ministru i-a zis secretarei să-i cheme miercuri pe cei de la ANZ, de la ANSVSA, doi secretari de stat, să vadă ce se întâmplă. Pe noi ne interesează de unde apar atâtea certificate de origine?! Domnul ministru ne-a promis că ne răspunde și în scris.

A mai fost cu mine băiatul ăsta de la Curtea de Argeș, Dan Petrescu, și i-a spus ce probleme are cu pășunea. Domnul ministru i-a stabilit o întâlnire cu prefectul de Argeș ca să rezolve problema. Cu pășunile sunt probleme în toată țara. Mai ales acum, după vizita pe care am făcut-o la București, m-au sunat o grămadă: că și eu am probleme așa, și eu am așa, etc. Sunt președinții de federații, dar ăia nu ne bagă în seamă, declară Ghiță Ciobanul, pentru AGROINFO.

CITEȘTE ȘI: FIERBE AGRICULTURA! SUBVENȚII PLĂTITE pentru OI ÎNCHIPUITE!

SUBVENȚIE DE 5 LEI/CAP DE OAIE PENTRU TUNS

Ghiță Ciobanul mai spune că ministrul agriculturii le-a promis oierilor că-i va ajuta și cu o subvenție de 5 lei/cap de oaie pentru tuns.

I-am spus domnului ministru și ce se întâmplă cu brânza, cum ne-o cumpără intermediarii la prețuri de nimic, 10 lei/kg. Domnul Petre Daea a spus că ne va ajuta, că ne va da un ajutor, ca o subvenție, de 5 lei pe cap de oaie ca să plătim tunsul oilor. Nu știa că la oaie, că la kilogramul de lână să ne dea banii ăștia. Dar pe noi nu ne avantajează, noi avem nevoie să fie marfa noastră plătită. Sunt intermediarii care fac prețurile și în București. I-am spus domnului ministru: eu am avut magazin în București și am văzut ce înseamnă. Am fost nevoit să renunț la magazin că nu mă mai puteam ocupa de oi, mai spune fermierul.

Printre condițiile obligatorii pe care un crescător de ovine trebuie să le îndeplinească pentru încasarea sprijinului cuplat de la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) sunt: berbecii pentru care se solicită SCZ trebuie să fie înscrişi în Registrul genealogic al rasei. Adică, trebuie să aibă un certificat de origine. Efectivul de femele ovine înscrise în Registrul genealogic al rasei pentru care se acordă SCZ respectă raportul de sexe de minim un berbec înscris în Registrul genealogic la 35 de femele ovine.

Vizualizat: 18668 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

AJUTOR DE CRIZĂ DE 100.000 DE EURO PE FERMĂ în UNGARIA!

03 august 2020 - 20:26

DOCUMENT COMISIA EUROPEANĂ. Ungaria a notificat la Comisia Europeană și a obținut aprobare pentru o listă lungă de ajutoare pentru întreprinderi mici, mijlocii, mari, inclusiv exploatații agricole. Ajutorul acordat unei ferme din țara vecină este de maxim 100.000 de euro, confirmă un document al Comisiei Europene pus la dispoziția AGROINFO. În timp ce vecinii noștri au notificat la CE o serie de subvenții directe, România are o listă scurtă de ajutoare și sume mult mai mici decât Ungaria.

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

UN MILION DE HECTARE CULTIVAT ÎN PRIMĂVARĂ, DISTRUS DE SECETĂ!

03 august 2020 - 18:08

FERMIERII CER AMÂNAREA RATELOR LA CREDITE. Agricultorii români au fost astăzi la Ministerul Agriculturii, la o ședință cu reprezentanții băncilor.  Fermierii solicită amânarea ratelor la credite. La suprafața de peste un milion de hectare cu culturi de toamnă, distrusă de secetă, se adaugă încă un  milion de hectare cu culturi de primăvară grav afectate de lipsa apei din sol. Solicitarea fermierilor ajunge pe masa prim-ministrului României și a guvernatorului BNR.

PÂNĂ ACUM, UN SINGUR TÂNĂR ROMÂN VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN ȚARĂ ȘI SĂ DEVINĂ FERMIER!

PÂNĂ ACUM, UN SINGUR TÂNĂR ROMÂN VREA SĂ SE ÎNTOARCĂ ÎN ȚARĂ ȘI SĂ DEVINĂ FERMIER!

03 august 2020 - 10:21

BANI PENTRU TINERII FERMIERI! Bugetul pentru ajutorul acordat tinerilor fermieri români a fost împărțit în două, o premieră pentru submăsura 6.1 Sprijin instalare fermieri din PNDR 2020. Astfel, 23 de milioane de euro sunt disponibile pentru tinerii fermieri din România, iar 20 de milioane de euro pentru tinerii plecați la muncă în străinătate, dar care ar putea fi tentați de acest ajutor să se întoarcă în țară și să devină fermieri.

DECIZIE UE pentru BUNĂSTAREA ANIMALELOR din FERME!

DECIZIE UE pentru BUNĂSTAREA ANIMALELOR din FERME!

03 august 2020 - 08:07

COMISIE DE ANCHETĂ. Parlamentul European  a votat la 19 iunie 2020 înființarea unei comisii de anchetă care să examineze aplicarea normelor UE privind bunăstarea animalelor în timpul transportului în interiorul și în afara Uniunii Europene. Odată cu noua strategie „de la fermă la consumator”, Comisia Europeană evaluează în prezent întreaga legislație a UE privind condițiile de viață ale animalelor de fermă.

APIA ÎN CONTROL! VERIFICAREA CONDIȚIILOR ARTIFICIALE PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

APIA ÎN CONTROL! VERIFICAREA CONDIȚIILOR ARTIFICIALE PENTRU SUBVENȚIA APIA PE HECTAR!

03 august 2020 - 07:17

PLATĂ SUBVENȚII APIA 2020. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) se află, în această perioadă, în plin control al fermelor care au solicitat subvențiile agricole aferente acestui an. Atenție! APIA verifică dacă fermierii au creat condiții artificiale pentru a obține suma pe hectar cu care sunt subvenționați în fiecare an.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 7 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ PÂNĂ-N 7 AUGUST 2020!

02 august 2020 - 20:06

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obişnuit, în cea mai mare parte a țării.Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 17...28°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...4°C, la scara întregii țări. Temperatura maximă a aerului se va situa între 24...34°C, la nivelul întregului teritoriu.

MINISTRUL OROS, ȘEDINȚĂ FOTO ÎN GRAJDUL BRUNELOR!

MINISTRUL OROS, ȘEDINȚĂ FOTO ÎN GRAJDUL BRUNELOR!

02 august 2020 - 09:32

CU FURCA-N MÂNĂ. Îmbrăcat cu chimeșă, strânsă într-un chimir lat din piele, cu furca-n mână de parcă s-ar pregăti să dea de mâncare brunelor din grajd, așa a pozat ministrul agriculturii, Adrian Oros, în vizita pe care a făcut-o în Maramureș la acest sfârșit de săptămână.

PROTEST! FERMIERII ROMÂNI VOR SĂ BLOCHEZE DRUMURILE!

PROTEST! FERMIERII ROMÂNI VOR SĂ BLOCHEZE DRUMURILE!

01 august 2020 - 15:13

IEȘIM ÎN STRADĂ! Agricultura României este compromisă, în mare măsură, iar Guvernul nu a acordat niciun fel de sprijin real. Cel mai afectat este județul Constanța, unde peste trei sferturi din suprafața cultivată a fost distrusă. Agricultorii vor organiza acțiuni de protest, în perioada următoare, pentru că situația generată de secetă este fără precedent, iar Guvernul amână, în continuare, sprijinirea și protejarea producătorilor agricoli în fața creditorilor.

DECIZIE GUVERN pentru AJUTOARELE DIN APICULTURĂ!

DECIZIE GUVERN pentru AJUTOARELE DIN APICULTURĂ!

01 august 2020 - 07:42

ADOPTATĂ DE GUVERN! Guvernul a adoptat în ședința de vineri, 31 iulie 2020, o hotărâre prin care modifică termenul de depunere a unor documente necesare apicultorilor pentru obținerea ajutoarelor derulate prin Programul Național Apicol 2020-2022.

CONTROL APIA PENTRU SUBVENȚII: OBLIGAȚIILE FERMIERILOR ȘI ALE APIA ÎN TIMPUL VERIFICĂRILOR!

CONTROL APIA PENTRU SUBVENȚII: OBLIGAȚIILE FERMIERILOR ȘI ALE APIA ÎN TIMPUL VERIFICĂRILOR!

31 iulie 2020 - 10:13

SUBVENȚII APIA 2020! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA) a stabilit eșantionul de control pentru Campaniei 2020, aferent schemelor de plată pe suprafață, măsurilor de dezvoltare rurală, schemelor de ajutor din sectorul zootehnic și ecocondiționalitate din cererea unică de plată. Eșantionul APIA include 56.493 fermieri. Care sunt obligațiile fermierilor pentru controlul APIA, dar și obligațiile angajaților APIA?

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Rezultate/pagina:
Ordine de listare:   
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   
1.
Adi
|
05. 03, 2017. Wednesday 07:19
D-le Ministru mergeti in magazine si vedeti ce produse de la oaie gasiti. Va spun eu poate unul in Timisul cu un efectiv ovin important. Deci subventiile la ovine merg unde nu treguie.
Rezultate: [1]  
Pagini: [1]  1   

Video

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract la Agromalim 2019

Vest Tract a expus la Agromalim toată gama de tractoare McCormick, de la 35CP până la 310CP. Alături de acestea, au mai fost expuse maşini Krone pentru pregătirea şi condiţionarea furajelor vezi, brand pentru care Vest Tract este importator exclusiv în zona sa de activitate şi utilajele pentru pregătirea solului Maschio Gaspardo şi semănători Tume.
Interviu cu Sergiu Cristea, director vânzări Vest Tract.

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe
Operator imagine: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

Dorinţă

Dorinţă
Tăticule, ţie ţi s-a îndeplinit vreo dorinţă din copilărie? Detalii