Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

ALERTĂ PENTRU OIERI! NU VĂ LĂSAȚI ȚEPUIȚI!

Publicat: 03 octombrie 2017 - 07:22
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

ȚEPARUL CARE VĂ LASĂ FĂRĂ OI ȘI FĂRĂ BANI! Un oier i s-a plâns ministrului agriculturii, Petre Daea, că și-a pierdut oile și banii. Crescătorul de ovine este disperat după ce a fost înșelat amarnic de un așa-zis om de afaceri care face turul stânelor din România pentru a cumpăra oi. Fermierii îi vând animalele pe filă din carnetul de comercializare, individul ia oile, plătește sau nu un avans mic și dispare cu oi cu tot, fără să mai achite restul sumei. Deja zeci de oieri au fost păgubiți prin această metodă.

Uitați, domnule ministru, am dat pe baza carnetului de comercializare oile și am rămas fără bani. El e din Caraș Severin, anul trecut a dat o țeapă la ferme din Timiș.oier-pacalit_b Și acum doi ani a dat țepe în Carașul lui și acum s-a mutat la noi, în Oltenia. E băiat deștept, noi suntem proști, i-a spus oierul cu lacrimi în ochi lui Petre Daea, la Festivalul Oierilor de la Tohan-Tabără, județul Brașov, eveniment organizat în perioada 29 septembrie – 1 octombrie.

Acest om a înșelat vreo 30 de fermieri, i-a spus ministrului agriculturii și Constanța Ștefan, președinta Asociației Agricole Țara Loviștei.

Crescătorul de ovine Nicușor Manta (în foto), din județul Vâlcea, membru în Asociația Agricolă Țara Loviștei, a fost țepuit de un sac de bani.

Fermierul povestește amărât cum într-o singură zi a pierdut 500 de miei.

Am dat un număr de miei la o anumită firmă, nu știu ce firmă că se înființează la Registrul Comerțului, dar nu-i verifică nimeni. Am dat 500 de miei pe filă din carnetul de comercializare și mi-a dat doar o parte din bani, iar acum nu ne mai răspunde la telefoane. Mi-a dat 40.000 de lei și mai am de luat 60.000 de lei. Nici jumătate din sumă nu mi-a dat, spune necăjit oierul.

Nicușor Manta a încasat ceva din sumă, poate spune că a dat mieii pe un preț derizoriu, dar alți oieri au rămas fără miei și fără bani pentru că nu i-au solicitat așa-zisului om de afaceri un avans pe marfa vândută.

Crescătorul de ovine din Vâlcea are 700 de oi din rasa Țurcană, este în controlul oficial al producțiilor/performanțelor și oile sunt înscrise în Registrul genealogic al rasei. Anul acesta, solicită sprijinul cuplat pentru 500 de oi.

Vizualizat: 12633 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Horticultură - Indagra 2019

APAN Agriculture Equipments prin departamentul APAN Horticultură oferă fermierilor maşini şi echipamente specializate pentru vie şi livezi de la producători de top: Clemens, Manez Lozano, TCM Cancela, Alma, INFACO, Lipco şi alţii, alături de tractoare McCormick (48 - 112CP), atât modele consacrate cât şi modele noi din gama X, modele F100 TOP, X2.30, F70 şi F80. În fiecare zi a târgului Indagra, vizitatorii au avut posibilitatea să deguste vinuri din gama "Caii de la Letea" produse în podgoria Sarica Niculiţei, care recomandă utilajele Clemens şi tractoarele McCormick.

Interviu cu Lucian Milea, specialist pomicultură şi viticultură APAN Horticultură.

 

Reporter: Gheorghe Ghişe

AGROSEL adoptă o nouă identitate - HEKTAR Piscicultura are nevoie de susţinere! Dronele devin o opţiune pentru agricultură

Bancul zilei

Reprezentanţa auto

Reprezentanţa auto
Am intrat într-o reprezentanţă auto şi i-am spus managerului: Detalii