Adama
Vinasa Rompak

AJUTOARELE DE STAT PENTRU OIERI, PROPAGANDĂ IEFTINĂ! DEZVĂLUIRI ULUITOARE FĂCUTE DE UN CUNOSCUT OIER DIN ROMÂNIA!

Publicat: 13 august 2018 - 20:02
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

CE STĂ ASCUNS ÎN SPATELE AJUTOARELOR DE STAT ȘI A PROMOVĂRII CĂRNII DE OAIE! Acte fictive pentru lână, vândute de bișnițari! Cu mult lăudata subvenție de un leu pe kilogram, lâna oilor din România se arde sau se îngroapă. Lâna ar fi comercializată doar pe hârtie. Promovarea cărnii de oaie se face pe interese și se ignoră calitatea de ajung pe rafturi coaste de oi reformă, dar pe etichetă scrie tineret ovin. Toate sunt dezvăluite de un cunoscut crescător de ovine din România, care nu se teme să spună ce se întâmplă!

Când s-a lansat Programul de ajutor de minimis pentru lână, un leu pe kilogram de lână comercializată, ministrul agriculturii, Petre  Daea, era convins că va fi nevoie să fie adunată și lâna de pe mărăcini și vândută, atât de bine va merge acest program. Nu mai punem la socoteală că șeful de la Agricultură considera că este rezolvată problema lânii, oierii nu o vor mai arde. A trecut un an de la lansarea Programului. Ce se întâmplă cu lâna mioarelor din România?

Am ajuns în situația în care ni se dă un leu pe kilogramul de lână și noi nu avem cui să dăm lâna. Mai mult, bișnițarii vin acum și oferă pentru lână doar acte ca să beneficiezi de leu, fără să-ți ia lâna. Păi, ce am rezolvat?! Doar că luăm un leu pe lână și lâna tot o ardem. Luăm un leu subvenție pentru că facem niște acte fictive. Lâna o ardem și o îngropăm. Asta nu e o soluție!
Nu știu, ideile sunt bune, cu aplicabilitatea e mai greu. Nu știu, nu există viziune, nu există interes sau totul e o problemă așa doar de propogandă, de imagine, dezvăluie crescătorul de ovine Pavel Iovăneasa, preşedintele Asociaţiei Oierilor de Munte Retezatul Haţeg.

După rezolvarea lânii, a urmat promovarea cărnii de oaie. Din nou, cu fanfare, muzici prin târguri, prin orașe, și cu o mare realizare: în sfârșit, pe rafturile marilor magazine găsim carne din oile și mieii crescuți în fermele românești. Ce se ascunde sub această imagine atent conturată și desenată frumos în declarații oficiale?

A fost o tentativă de a promova consumul cărnii de oaie prin Cooperativa Țara Mea, prin lanțurile mari de magazine. Nu e ceea ce ne-am dorit noi. Lumea a început să cumpere dar, din păcate, noi avem unele sincope în organizare. Apar din nou interesele. Fiecare să-și favorizeze câte un amic să vândă și nu e ok. Aici ar trebui să se vândă marfă de calitate, consumatorul să fie mulțumit măcar pentru început să consume ceea ce și-ar dori că, după aia, și aici fac o paranteză, nu ar trebui să se întâmple lucrul ăsta, se mai scapă câte ceva.

Și vreau să fiu foarte explicit, dacă te duci să vinzi carne de tineret ovin să nu bagi carne de reformă. Dacă cumpărătorul se duce acolo la raft și găsește pulpă de tineret, coaste de tineret, să consume chiar ceea ce scrie pe etichetă. Dar noi suntem români și mai scăpăm și de aici apar probleme, neînțelegeri, nemulțumiri, și după aia, apar stocuri pe raft care nu sunt valorificate și astea se răsfrâng tot asupra activității noastre.

Trăim o perioadă foarte grea. Economia de piață nu e bine înțeleasă de toți și până nu om fi conștienți că doar oferind calitate, seriozitate putem să ne menținem. Și atunci, degeaba ne plângem. Dacă noi încercăm să ne vindem cămașa unul altuia, e grav. Ar trebui, repet, în primul rând, producătorii să gândească altfel. Să-și vândă marfa și nu sufletul, iar cumpărătorii să renunțe la a cumpăra tot felul de second-uri alimentare, că suntem o piață de desfacere pentru alții, și să consume direct de la producători. Știu că e mult mai ușor să te duci într-un lanț de magazine și să cumperi absolut tot ce ai nevoie într-o bucătărie. Dar să te gândești care e proveniența acelor produse, care e trasabilitatea lor, care e termenul de valabilitate, care, de multe ori, nu e ceea ce scrie pe etichetă. Când te duci la țăran, țăranul îți dă proaspăt, se poate verifica, e o chestie palpabilă, dezvăluie fără teamă crescătorul de ovine Pavel Iovăneasa, preşedintele Asociaţiei Oierilor de Munte Retezatul Haţeg.

Sursa: Satul hunedorean

 

Vizualizat: 4354 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

Plata subvenției APIA de 42 euro/ha poate fi cerută oricând de la APIA!

12 decembrie 2024 - 10:02

Un Ordin MADR, postat în consultare publică pe site-ul oficial al ministerului, schimbă criteriile pentru subvenția APIA PD-03 Sprijin complementar pentru venit pentru tinerii fermieri.

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

NOU! Vârsta taurilor pentru subvenția APIA de 190 euro/bovină!

12 decembrie 2024 - 09:13

Un proiect de Ordin MADR, publicat în dezbatere, modifică sprijinul cuplat zootehnic pentru venit, SCVZ, pentru creșterea taurinelor de carne în sensul stabilirii vârstei minime în cazul animalelor care fac obiectul acestei forme de sprijin.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii