Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Achim Irimescu despre PLĂŢILE pe care le face APIA SĂPTĂMÂNA ACEASTA!

Publicat: 12 iulie 2016 - 22:03
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Una rece, una caldă! Așa vin veștile pentru fermieri. După ce a recunoscut că vor fi unii agricultori care vor primi subvențiile abia la toamnă, ministrul Agriculturii a promis că APIA va face săptămâna aceasta plata unui sprijin așteptat de câteva zeci de mii de fermieri români.

Dacă discutăm despre subvenţiile pe care trebuie să le plătim zilele acestea, este vorba de ajutorul naţional de tranziţie pentru ovine şi bovine, şi în această săptămână se vor efectua. Mai rămân, care sunt ceva mai târziu, sprijinul cuplat pentru zootehnie. În rest nu sunt probleme, s-a achitat în cea mai mare parte, a spus Achim Irimescu, pe 11 iulie 2016, într-o emisiune la Realitatea TV.

Potrivit fostului şef al APIA, Florin Faur, sunt 98.000 de cereri pentru ajutorul naţional tranzitoriu pentru bovine, din care 50.000 sunt pentru lapte, iar restul pentru carne. Cuantumul ANT 7, pentru schema pe lapte, este de 107,61 lei/tona de lapte livrată, iar pentru ANT 8, pentru bovinele de carne, este 97,4 euro/cap de animal.

APIA a anunțat că până pe 8 iulie 2016 a autorizat la plata Ajutorului Național Tranzitoriu pentru Zootehnie (ANTZ) 28.000 de crescători de bovine. Cu toate acestea, săptămâna trecută fermierii acuzau APIA că nu a făcut nici o plată nici pe ANT 7, nici pe ANT 8 și că se caută motive să nu se dea banii!

Sprijinul cuplat la bovine ar fi undeva în jur de 890 de euro/vaca de lapte, iar la vita de carne este 1.200 spre 1.300 de euro/bovină de carne, mai spunea fostul şef al APIA, Florin Faur. Vezi declaraţia integrală: SUBVENŢIA cea mai mare creşte în continuare: 890 euro/vaca de lapte, 1.300 euro/vaca de carne!

Pentru ovine avem în calcul să începem controlul administrativ undeva în jurul datei de 12 iulie, spunea tot Faur, la finalul lunii iunie 2016. ANTZ + Sprijinul cuplat pentru ovine şi caprine estimat de ministrul Agriculturii ar fi undeva în jur de 10 euro/cap de animal.

Vizualizat: 10757 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Citeste si:

APIA: Primii BANI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

APIA: Primii BANI pentru CRESCĂTORII DE BOVINE!

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) anunţă că a început, pe 5 iulie 2016, autorizarea la plată a schemei de plată pentru Ajutorul Național Tranzitoriu în sectorul zootehnic - schemă decuplată de producţie în sectorul carne, specia bovine (ANTZ 8). Iată sumele autorizate la plată, comunicate de APIA!

SCENARIU ŞOC: Fermierii NU vor primi NICI UN BAN!

SCENARIU ŞOC: Fermierii NU vor primi NICI UN BAN!

Este un plan diabolic al APIA Bucureşti să nu se plătească nici un leu pentru nici un fermier! Se caută motive să nu se dea banii, acuză un fermier din conducerea unei organizaţii a crescătorilor de bovine. Ce se întâmplă la APIA în săptămâna în care a fost anunţată începerea plăţilor pentru zootehnie?

Ce URMEAZĂ la PLATĂ la APIA?

Ce URMEAZĂ la PLATĂ la APIA?

SUBVENȚII 2015. 238 de milioane de euro au fost virate în noaptea de 29/30 iunie 2016 de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) în conturile a 40.120 de fermieri care au fost în eșantionul de control. Șeful APIA dezvăluie la ce plăți să se aștepte fermierii români în iulie!

FERMIER ROMÂN: Am 27 de vaci și PRIMESC SUBVENȚIA doar pentru 8 și suma este MINIMĂ!

FERMIER ROMÂN: Am 27 de vaci și PRIMESC SUBVENȚIA doar pentru 8 și suma este MINIMĂ!

La FERMIERUL SĂRAC nici SUBVENȚIILE de 1.248 de euro NU TRAG! Din 27 de bovine câte are fermierul, doar pentru 8 încasează subvenția. Și suma este cea minimă! Dezamăgirea trăită de un fermier din Timiș e resimțită de foarte mulți agricultori din România! Fermierii noștri au înțeles că vor încasa mai toți sprijinul cuplat de 1.248 de euro/vaca de carne și 844 euro/vaca de lapte! Nimic mai FALS!

FERMIER MARE construiește o COOPERATIVĂ pentru MICII FERMIERI! Să ne UNIM, să PRODUCEM ROMÂNEȘTE!

FERMIER MARE construiește o COOPERATIVĂ pentru MICII FERMIERI! Să ne UNIM, să PRODUCEM ROMÂNEȘTE!

COOPERATIVA E VIITORUL. Este unul dintre cei mai mari fermieri din România și în acest moment a croit planul unei cooperative care să aibă un lanț integrat de producție. Fermierul Gavrilă Tuchiluș, managerul Agrimat SA Matca, Galați, pentru că despre el este vorba, pune bazele unei cooperative așa cum a văzut el în 1992, în Austria. Ideea i-a venit când a văzut că micii fermieri sunt plătiți în bătaie de joc.

Ce SUBVENȚII PLĂTEȘTE și ce SUBVENȚII NU PLĂTEȘTE APIA!

Ce SUBVENȚII PLĂTEȘTE și ce SUBVENȚII NU PLĂTEȘTE APIA!

FERMIERII VOR SĂ ȘTIE. Subvențiile sunt fragmentate, banii ajung cu țârâita în conturile bancare, traseul lor ia foarte mult timp, iar agricultorii din România nu mai știu ce se plătește din șirul lung al subvențiilor și ce nu. Punctual, Agroinfo vă spune ce subvenții sunt autorizate la plată, care urmează să fie autorizate și ce scheme de sprijin sunt în așteptare!

Alte articole in aceasta categorie

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

GHIȚĂ CIOBANUL, NOUL PREȘEDINTE AL ASOCIAȚIEI PROFESIONALE A CIOBANILOR!

06 august 2020 - 21:24

SCHIMBARE LA CONDUCEREA APC! Crescătorul de ovine Gheorghe Dănulețiu din Jina, Sibiu, cunoscutul Ghiță Ciobanul, este de astăzi noul președinte al Asociației Profesionale a Ciobanilor (APC).

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

UN CIOBAN din ROMÂNIA I-A SCRIS PRIM-MINISTRULUI UNGARIEI!

06 august 2020 - 14:40

EXCLUSIV AGROINFO. Vă rog să-mi spuneți dacă aș putea găsi pășune în Ungaria pentru 85 de vaci. Îl roagă oierul, în scrisoare, pe premierul Ungariei. Crescătorul de animale a scris la toate instituțiile din România, de la primărie la Ministerul Agricuturii, la Guvernul României, la Președinție și, mai nou, la Parlamentul României, la Camera Deputaților. Sătul de promisiuni, Romi Mariș a trimis astăzi o scrisoare către Guvernul Ungariei. Oierul roagă să fie ajutat să se mute cu fermă cu tot în țara vecină.

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

BANII ÎN CONTURI! CUANTUM SUBVENȚIE APIA pentru un LITRU DE MOTORINĂ pentru ANUL 2020!

06 august 2020 - 10:48

OFICIAL! Agenția de Plăți şi Intervenție pentru Agricultură (APIA), prin Centrele Județene, aduce la cunoștința opiniei publice că efectuează plățile aferente ajutorului de stat la motorina utilizată în agricultură, pentru cantitățile de motorină utilizate în perioadele 01.01. – 31.03.2020 (trimestrul I/2020). Prețul pe litrul de motorină plătit fermierilor este mai mic prin comparație cu prețul de anul trecut.

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

PROGNOZA AGROMETEOROLOGICĂ 6-12 AUGUST 2020!

06 august 2020 - 10:01

Caracteristici meteorologice. Perioada se va caracteriza printr-un regim termic al aerului mai ridicat decât în mod obișnuit, în cea mai mare parte a țării. Temperatura medie diurnă a aerului se va încadra între 18...30°C, abaterile termice pozitive fiind de 1...6°C, la scara întregii țări.

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

ORDIN ÎN VIGOARE: OBLIGATORIU REGISTRUL ELECTRONIC DE EVIDENȚĂ A ZILIERILOR!

06 august 2020 - 09:07

ORDINUL MINISTERULUI MUNCII! Fermierii care lucrează cu zilieri trebuie să știe că este în vigoare Ordinul MMPS 1140/2020, publicat pe 13 iulie 2020 în Monitorul Oficial. Pe 23 iulie 2020, a fost publicată în Monitorul Oficial și Metodologia de întocmire și transmitere a Registrului electronic de evidență a zilierilor. Fermierii sunt obligați să dețină și să completeze acest registru.

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

SUBVENȚII APIA 2020: TRANSFERUL DE EXPLOATAȚIE!

06 august 2020 - 08:11

INFORMAȚII APIA. Cum beneficiați de subvențiile agricole aferente acestui an dacă ați preluat o fermă după încheierea sesiunii de depunere a cererii unice de plată la APIA pentru campania 2020? AGROINFO vă pune la dispoziție toate informațiile de care aveți nevoie ca să nu pierdeți banii. Informațiile sunt furnizate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

PREZENTAȚI ACTELE LA CONTROLUL APIA!

06 august 2020 - 07:31

VERIFICĂRI APIA SUBVENȚII! Actele pe care trebuie să le dețină fiecare fermier verificat de inspectorii Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA)! Vă punem la dispoziție documentele obligatoriu de prezentat inspectorilor Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) care vă verifică exploatațiile agricole pentru care ați solicitat subvenții în campania 2020.

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

BOALA CARE AMENINȚĂ FERMELE DE ANIMALE!

05 august 2020 - 18:46

FOCARE DE RABIE LA VACI, CONFIRMATE! Focar de rabie la vaci confirmat în nordul Republicii Moldova, în municipiul Bălți și în raionul Florești, anunță Radio Chișinău. Pericolul este ca boala să fie adusă în România de animalele sălbatice. Boala este o amenințare mai ales pentru fermele de animale situate la granița cu Republica Moldova.

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

MINISTRUL OROS: PLĂȚI DE 6 MILIARDE DE EURO pentru SATUL ROMÂNESC!

05 august 2020 - 13:30

BANI PENTRU DEZVOLTAREA SATULUI. Prin Programul Național de Dezvoltare Rurale, din 2015 și până în prezent, au fost efectuate plăți în valoare totală de aproximativ 6 miliarde de euro, a anunțat ministrul agriculturii, Adrian Oros, pe pagina sa Facebook. Șeful MADR a participat, la începutul acestei săptămâni, la o videoconferință cu 8 centre regionale și 41 de oficii județene ale Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

NOU! SUBVENȚII DIRECTE DE MAXIM 750 EURO/LUNĂ/ANGAJAT!

04 august 2020 - 17:13

DOUĂ SCHEME NOI DE AJUTOR! Ministerul Agriculturii pregătește împreună cu Ministerul Fondurilor Europene două scheme noi de sprijin. Banii vor fi acordați sub forma unor subvenții directe, iar sumele încep de la 350 de euro și ajung la 750 de euro și vor fi acordate angajatorilor din agricultură și industrie alimentară care recrutează tineri. A anunțat astăzi, 4 august 2020, ministrul agriculturii Adrian Oros.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Semănat în sistem No-till

Semănat în sistem No-till

Cu siguranţă aţi auzit despre “No till”, adică “fără arătură”. În ţara noastră sunt puţini fermieri care au decis să producă în acest sistem. Unul dintre ei este Laurenţiu Gogoşeanu din comuna Murgaşi, judeţul Dolj. Iată tehnologia No-till în imagini!

Reporter: Paula Ciupag
Operator imagine: Dănut Viezuină
Montaj: Claudiu Borobei

Noutăţi Väderstad la Agritechnica 2019 Tehnică agricolă pentru profesionişti 2020 - Protecţia plantelor Noutăţi Great Plains la Agritechnica 2019

Bancul zilei

La psihiatru

La psihiatru
- Medicul meu a insistat să trec pe la dumneavoastră, spuse pacientul către psihiatru. Detalii