Reclama header big full
Agroinfo
Agroinfo Agroinfo Agroinfo
KWS+
Reclama header after big part 2
Reclama header after big part 3

9,3 MILIOANE DE EURO PENTRU FERMIERII POLONEZI PĂGUBIȚI! VREM ACELAȘI AJUTOR pentru FERMIERII ROMÂNI!

Publicat: 04 iulie 2018 - 12:08
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

AJUTOR FINANCIAR DE LA COMISIA EUROPEANĂ PENTRU FERMIERII PĂGUBIȚI! Anul trecut, UE a aprobat un ajutor financiar de 9,3 milioane de euro pentru agricultorii polonezi afectați de pesta porcină africană. Comisia Europeană trebuie să ofere tratament egal pentru fermierii români! Cere imperios europarlamentarul român Laurențiu Rebega, membru în Comisia de agricultură din Parlamentul European.

Inserăm comunicatul transmis pentru AGROINFO de europarlamentarul român Laurențiu Rebega:

Comisia Europeană trebuie să ofere ajutor financiar urgent și tratament egal pentru fermierii români! Fermierii români se confruntă cu o situație gravă, ca urmare a epidemiei de pestă porcină africană (ASF).

În calitate de europarlamentar român, dar și de membru în comisia AGRI a Parlamentului European, am adresat atât Comisarului european pentru agricultură și dezvoltare rurală, Phil Hogan, cât și Comisarului european pentru sănătate și siguranță alimentară, domnului Vytenis Andriukaitis, o scrisoare deschisă în care solicit Comisiei Europene acordarea unui ajutor financiar cât mai rapid.

Având în vedere importanța sectorului porcinelor din România, asistența tehnică și ajutorul financiar pentru agricultorii afectați sunt obligatorii.

Recent, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a confirmat situația dramatică de la o fermă de reproducție pentru porci din județul Tulcea. Aproximativ 50.000 de porci urmează să fie sacrificați.

Natura devastatoare a acestei boli infecțioase, lipsa unui vaccin pentru combaterea virusului și ușurința cu care acesta poate fi transmis, conduc, inevitabil, la un risc de contaminare extrem de mare, chiar dacă măsurile de control sunt respectate.

Tot în textul scrisorii deschise am explicat oficialilor europeni cât de grav este impactul socio-economic în această zonă afectată din România.

Nu în ultimul rând, am reamintit oficialilor de la Bruxelles că, anul trecut, UE a aprobat un ajutor financiar de 9,3 milioane de euro pentru agricultorii polonezi aflați în aceeași situație. Ținând cont de toate aceste considerente, Comisia Europeană trebuie să ofere tratament egal pentru fermierii români!

Îmi exprim încrederea că oficialii Comisiei Europene vor decide corect și rapid, pentru că, dată fiind gravitatea situației, aceste măsuri trebuie puse în aplicare în regim de urgență.

Europarlamentar Laurențiu Rebega
Grupul Conservatorilor și Reformiștilor Europeni

Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a anunțat luni, 2 iulie 2018, că 44.580 de porci din exploatația comercială CARNIPROD Tulcea, unul dintre cei mai mari procesatori din zonă, au fost sacrificați din pricina pestei porcine africane. Virusul Pestei Porcine Africane (PPA) a fost descoperit atât în fermele CARNIPROD, cât și în abator.Practic, firma a fost distrusă în câteva zile. CARNIPROD a pus lacătul pe ferme și pe magazinele pe care le are în mai multe județe.

Vizualizat: 1019 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Maschio Gaspardo la Agromalim 2019

Semănătoarea pentru prăşitoare Chrono, premiată la SIMA 2019, a fost una dintre noutăţile prezentate de Maschio Gaspardo la Agromalim 2019. Alături de Chrono, au mai fost expuse alte semănători pentru păioase, discuri, tocători, combinatoare, scarificatoare şi alte utilaje pentru pregătirea solului.

Interviu cu Horia Codrianu – Director Comercial Maschio Gaspardo România

Reporter AgroInfo: Gheorghe Ghişe

Operator imagine: Claudiu Borobei

Vest Tract la Agromalim 2019 Vaderstad la Agromalim 2019 SAM la Agromalim 2019

Bancul zilei

În trafic

În trafic
Un tip care dorea să îşi vândă maşina, îşi scrie pe o hârtie numărul de telefon şi îl lipeşte pe geamul din spate al maşinii. Detalii