Pe măsură ce populaţia globală creşte constant către pragul de 8 miliarde, urgenţa de a satisface cererea tot mai mare de alimente devine din ce în ce mai importantă.
Previziunile indică o traiectorie către 8,5 miliarde de oameni până în 2030 şi 9,7 miliarde până în 2050 conform Naţiunilor Unite (ONU)(1), iar presiunea asupra agriculturii se intensifică, deoarece schimbările climatice afectează sănătatea şi productivitatea culturilor.
Spectrul iminent al schimbărilor climatice amplifică presiunile substanţiale cu care se confruntă o populaţie umană în continuă expansiune, având consecinţe profunde ale factorilor de stres abiotic asupra securităţii alimentare şi peisajului agricol. Mai mult, în timp ce imperativul de a îmbunătăţi productivitatea agricolă creşte semnificativ, unele studii(2,3,4) arată că, în comparaţie cu condiţiile optime, stresul abiotic poate duce la reducerea productivităţii cu peste 60% în medie.
În peisajul agricol în continuă evoluţie, căutarea creşterii productivităţii şi a sustenabilităţii a condus la adoptarea de soluţii inovatoare, cum ar fi produsele biologice care valorifică puterea naturii în faţa factorilor de stres abiotici la plante. Mai mult, produsele biologice au capacitatea de a declanşa şi amplifica procesele naturale din plante şi biomi înconjurători, funcţionând pe baza mecanismelor intricate ale biologiei plantelor. Prin aceasta, ele oferă o abordare holistică a managementului culturilor care nu numai că îmbunătăţeşte productivitatea, dar încurajează şi conservarea resurselor mediului.În absenţa stresorilor abiotici, biostimulatorii joacă un rol benefic în îmbunătăţirea sănătăţii şi vitalităţii generale a plantelor. Aceşti agenţi naturali contribuie la îmbunătăţirea aspectelor diverse cum ar fi reproducerea, creşterea şi calitatea generală, sporind astfel valoarea de pe piaţă a fructelor şi legumelor. Conform unor cercetări recente(5), rezultatele au arătat o creştere semnificativă a productivităţii cu 17,9% la fructe, legume şi alte culturi după aplicarea biostimulatorilor.
Produsele biologice exploatează capacităţile înnăscute ale plantelor, declanşând procese naturale care optimizează creşterea şi rezistenţa, deschizând în cele din urmă calea pentru culturi mai sănătoase şi un viitor mai durabil. De exemplu, în cazul deficienţelor de nutrienţi bazate pe bor, îngrăşământul lichid cu oligoelemente Keylate B este o soluţie specializată pentru contracararea acestora şi absorbţia rapidă în planta fără riscul de a forma compuşi de bor nefolosiţi sau toxici.
Prin exploatarea puterii proceselor naturale, fermierii pot obţine producţii mai mari, culturi de calitate superioară şi sănătatea solului îmbunătăţită. Astfel, pentru fermierii care au nevoie de o soluţie în timpul procesului de fructificare, aceştia pot creşte nivelurile de carbohidraţi în cereale, rădăcini sau fructe prin furnizarea de nutrienţi esenţiali cu ajutorul îngrăşământului organic lichid SugarMover Zn. Prin deblocarea potenţialului plantelor de a absorbi şi utiliza mai bine nutrienţii, produsul biologic reuşeşte să furnizeze substanţe esenţiale în procesul de dezvoltare, cum ar fi bor, cupru, molibden şi zinc.
Diversele formulări ale produselor biologice sunt concepute pentru a aborda provocările specifice cu care se confruntă fermierii, variind de la deficienţele de nutrienţi la factorii de stres abiotici precum seceta sau căldura. De exemplu, prin intermediul îngrăşământului lichid foliar Harbest, o soluţie agricolă revoluţionară concepută pentru utilizarea eficientă a azotului, riscul de pierdere sau poluare a azotului este redus prin promovarea dezvoltării rădăcinilor. În plus, îngrăşământul mineral lichid BioForge menţine echilibrul fiziologic al plantelor prin întărirea rezistenţei culturilor la factorii de stres, asigurând că culturile pot prospera chiar şi în condiţii dificile.
Produsele biologice joacă un rol vital în îmbunătăţirea rezilienţei culturilor prin întărirea mecanismelor naturale de apărare ale plantelor, iar acest lucru nu numai că îmbunătăţeşte dezvoltarea plantelor natural mai sănătoase şi mai viguroase, dar şi stabilitatea producţiei agricole. Adoptarea lor de către fermierii români reprezintă o schimbare de paradigmă în practicile agricole către o abordare mai durabilă, iar Corteva Agriscience este angajată să protejeze resursele planetei prin furnizarea de soluţii inovatoare fermierilor.
1 World population to reach 8 billion this year, as growth rate slows | UN News
2 (PDF) Abiotic Stress in Crop Production (researchgate.net)
Despre Corteva Agriscience
Corteva Agriscience este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacţionată la bursă, ce combină inovaţia de vârf din industrie, implicarea clienţilor şi execuţia operaţională pentru a oferi soluţii la cele mai mari provocări agricole din lume. Corteva generează opţiuni avantajoase pe piaţă prin strategia sa unică de distribuţie, împreună cu mixul său echilibrat şi divers de seminţe, produse de protecţia a plantelor şi servicii digitale la nivel mondial. Având în portofoliu unele dintre cele mai cunoscute mărci din agricultură şi o linie de produse şi tehnologii de top în industrie, ce pot genera creşteri viitoare, compania se angajează să maximizeze productivitatea fermierilor, colaborand in acelasi timp cu părţile interesate din întreg sistemul alimentar, contribuind la promisiunea de a îmbogăţi viaţa celor care produc şi a celor care consumă şi asigurând progresul generaţiilor viitoare.
Autor: Adrian Ionescu, Category Marketing Manager Fungicides, Insecticides, şi Biologicals pentru România şi Republica Moldova la Corteva Agriscience
Mai multe informaţii sunt disponibile pe www.corteva.ro
Urmăriţi Corteva Agriscience pe Facebook, Instagram, LinkedIn, Twitter şi YouTube
# # #
™ ® ℠ Mărci comerciale şi de servicii ale Corteva Agriscience şi a companiilor afiliate
Contact Corporate Communications Corteva:
Ana-Maria Grigore
+40 (754) 228 975
Anamaria.grigore@corteva.com