Nu aduce anul ce aduce campania “APIA SAPS şi AGRO IMM INVEST”, derulată de Alpha Bank Romania în vara acestui an. Un tractor Kubota B1181 va merge în Zalău, judeţul Sălaj. Cine sunt câştigătorii?
Campania s-a adresat IMM-urilor, persoanelor fizice autorizate, întreprinderilor individuale şi întreprinderilor familiale care, în perioada 14 mai - 14 septembrie 2021, au obţinut finanţare APIA SAPS sau AGRO IMM Invest. Tragerea la sorţi a avut loc la sediul Alpha Bank România pe 7 octombrie 2021, iar înmânarea premiului la sediul Agri Alianţa, distribuitor unic în România al utilajelor agricole japoneze marca Kubota.
Fericiţii câştigători sunt soţii Czirjak Csaba şi Czirjak Anamaria (Viti Miti Farm SRL). Aceştia lucrează 450 de hectare în judeţul Sălaj, pe care cultivă cereale păioase, floarea-soarelui, porumb şi soia. În parcul de utilaje al fermei se află deja: un tractor Claas, o combină Claas, două tractoare Massey Ferguson şi toate utilajele aferente. Micul tractor, însă, şi-a găsit repede loc. „Noi mereu căutăm să ne luăm câte ceva nou, pentru că trebuie, dar acest mic tractor, deşi nu era în plan, ne prinde foarte bine la partea de lucrări mici şi pe suprafeţele mai restrânse”, ne-a spus Anamaria Czirjak, vădit încântată de tractorul în valoare de 15.790 de euro, preț afișat pe site-ului producătorului.
"Ne-am bucurat foarte tare pentru acest premiu. A fost o surpriză aşa de mare încât nu ne venea să credem." - ANAMARIA CZIRJAK, Câştigătoarea tractorului Kubota B1181
Ferma din judeţul Sălaj este una de familie, iar în ultimii trei ani, cei doi soţi au accesat finanţarea APIA de la Alpha Bank şi au participat la concursurile organizate de bancă la târgurile agricole anuale din zona Clujului. Au început să lucreze în agricultură la sfârşitul anului 2012, atunci când au înfiinţat şi societatea lor Viti Miti Farm SRL. „Suntem prima generaţie de agricultori din familia noastră. Eu sunt de meserie asistentă medicală, dar odată ce am pornit pe acest drum, al agriculturii, împreună cu soţul meu, am renunţat la medicină şi am ales să lucrăm împreună pământul”, adaugă fermiera din Zalău.
În ceea ce priveşte anul agricol care tocmai s-a încheiat, în ferma Viti Miti lucrurile au mers cât se poate de bine. Producţiile au fost mulţumitoare, iar preţurile pe măsura aşteptărilor. Un singur lucru aduce însă o umbră de tristeţe şi încurcă socotelile fermierilor câştigători: preţurile ridicate la inputuri. „Faţă de anii trecuţi, sezonul ce tocmai s-a încheiat a fost unul bun, noi suntem mulţumiţi, am avut ce recolta şi preţurile sunt bune. Scumpirea inputurilor cu siguranţă ne va afecta şi pe noi, dar încercăm să facem faţă şi să mergem mai departe”, conchide Anamaria Czirjak.
Alpha Bank Romania oferă finanţări pentru capital de lucru până la 90% din valoarea subvenţiilor pe care fermierii urmează să le încaseze de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) prin Schema de Plată Unică pe Suprafaţă (SAPS) şi în cadrul Măsurii 14 - Bunăstarea animalelor.
Totodată, prin subprogramul AGRO IMM Invest, banca oferă acces antreprenorilor din domeniul agriculturii, pescuitului, acvaculturii şi sectorului alimentar la credite cu dobânzi avantajoase şi garanţii de stat, precum şi la sume nerambursabile de până la 10% din valoarea finanţării.
Află mai multe despre programul de finanţare APIA de la Alpha Bank!
Află mai multe despre programul Agro IMM Invest!
Alpha Bank Romania, membră a Alpha Bank Group, este o instituţie financiară de top, cu o istorie de peste 25 de ani în România. Banca oferă o gamă diversă şi modernă de servicii şi produse, atât pentru segmentul de piaţă dedicat persoanelor fizice, cât şi pentru sectorul IMM şi corporate.
Alpha Bank Romania a contribuit în mod inovator la dezvoltarea sectorului financiar bancar prin acţiuni îndrăzneţe, precum lansarea primului credit ipotecar cu o rată fixă pe 10 ani, la începutul anilor 2000, o iniţiativă care a condus la crearea pieţei ipotecare locale sau lansarea primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, în anul 2019.
• Motor diesel Kubota D782
• E-TVCS, cu 3 cilindri, răcire cu apă
• Puterea motorului18 hp (13kW)
• 14 L rezervor de combustibil
• Tracţiune integrală comutabilă
• 6V/2R vitezele de deplasare
• Direcţie asistată hidraulic
• PTO interaxial 2500 min-1
• Forţa de ridicare la capătul inferior al articulaţiei 615 kg
• Legătură în 3 puncte Cat. I
• Încărcător frontal MX-C1 cu cupă.
Află mai multe despre programul de finanţare APIA de la Alpha Bank!