KWS+
Reclama header after big part 2
AGRICOVER

Soluția pentru modernizarea agriculturii românești este investiția ȋn tehnologie

Publicat: 17 februarie 2021 - 10:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România este pe locul șase în clasamentul suprafețelor agricole utilizate la nivelul statelor din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, există un randament redus al producției agricole, iar acesta limitează dezvoltarea sectorului agricol românesc. Unul dintre principalele motive ale lipsei de randament este nivelul scăzut de dotare tehnologică, respectiv al digitalizării fermelor românești.

AGRIVI_agroinfo_2_b

Practica statelor dezvoltate din punct de vedere al competitivității agricole ne arată că digitalizarea activității fermierilor este cea mai rapidă modalitate de a optimiza costurile și procesele și de a crește randamentul producției. Un software de utimă generație de management al fermelor permite agricultorilor, cu doar câteva click-uri, să planifice, să monitorizeze și să analizeze, cu ușurință, toate activitățile agricole și financiare. Astfel, rezultatele se vor vedea ȋn maxim doi ani de utilizare a unei platforme digitale, care implică efort și costuri minime.

Acțiuni precum cultivarea terenului, plantarea, protecția culturilor, fertilizarea, irigarea sau recoltarea sunt gestionate mult mai ușor, cu ajutorul unei platforme dedicate. Spre exemplu, software-ul AGRIVI, care include bune practici pentru peste 200 de culturi, monitorizează permanent condițiile meteorologice de pe câmpuri și ȋi alertează pe fermieri în cazul în care există risc de vreme rea, dăunători și boli, astfel ȋncât aceștia ȋși vor putea reconfigura și adapta activitatea pentru a face față noilor provocări.

O platformă inteligentă va fi de mare ajutor și ȋn ceea ce privește inventarul și resursele umane. Fermierii vor ști, ȋn timp real, de câți angajați permanenți și lucrători sezonieri are nevoie și care este starea stocurilor din depozite și silozuri. Vor fi evitate blocajele cauzate de lipsa mâinii de lucru și cele de inventar, fiind asigurat un rulaj optim al tuturor operațiunilor.

AGRIVI_agroinfo_1_b

Analizele și rapoartele financiare sunt, de asemenea, incluse ȋntr-un software performant, precum cel de la AGRIVI. Prin intermediul său, pot fi desemnate sarcini personalului, analizată performanța producției, ȋn raport cu obiectivele setate, dar și ȋntocmite rapoarte de vânzări/ȋncasări. Ȋn același timp, managerii fermelor vor primi alerte legate de facturi, fie că este vorba despre plăți sau ȋncasări, pentru a menține un cashflow pozitiv.

Astfel, software-ul AGRIVI ȋi ajută pe fermieri să evite cele trei mari categorii de pierderi anuale.

  1. Prima are loc ȋn planificarea producției, unde sunt reduse pierderile de îngrășăminte, de produse pentru protecția culturilor și de alte materii, chiar și cu până la 30%.
  2. Apoi, este vorba despre pierderea din timpul sezonului, care este redusă prin monitorizarea câmpurilor și alertarea fermierilor în cazul în care există riscuri de diferite feluri.
  3. Digitalizarea etapelor de producție ajută agricultorii să minimizeze pierderile ȋnregistrate ȋn timpul vânzării produsului, prin demonstrarea trasabilității produsului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 993 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

Ferma de vaci complet automatizată: robot de muls DeLaval, plug raclor, robot de hrănit viței

În Ferma Wagner, roboții își scot singuri cheltuiala! Pornind de la un efectiv matcă de numai 18 vaci, câte existau în fermă la momentul în care a preluat frâiele acestui business, Virigil Andru deţine astăzi o turmă de 140 de animale iar tehnica robotizată de muls, pe care a achiziţionat-o recent, îi conferă avantajul de a funcţiona cu un număr foarte mic de angajaţi. De altfel, robotul de muls DeLaval, pentru care a plătit aproximativ 130.000 de euro, reprezintă cea mai mare şi cea mai importantă investiţie din fermă, asigurând azi mulsul a 60 de vaci, cu o producţie medie zilnică de 27 de litri de lapte pe cap de animal. 

Reporter: Liviu Gordea
Imagine: Daniela Radiș

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Semănătoarea TUME Nova Combi Star 4000 Combina John Deere S770i in ferma ITC Seeds!

Bancul zilei

De ziua ta iubito...

De ziua ta iubito...
Ce i-a luat Bulă soţiei de ziua ei? Detalii