Adama
Vinasa Rompak

Soluția pentru modernizarea agriculturii românești este investiția ȋn tehnologie

Publicat: 17 februarie 2021 - 10:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România este pe locul șase în clasamentul suprafețelor agricole utilizate la nivelul statelor din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, există un randament redus al producției agricole, iar acesta limitează dezvoltarea sectorului agricol românesc. Unul dintre principalele motive ale lipsei de randament este nivelul scăzut de dotare tehnologică, respectiv al digitalizării fermelor românești.

AGRIVI_agroinfo_2_b

Practica statelor dezvoltate din punct de vedere al competitivității agricole ne arată că digitalizarea activității fermierilor este cea mai rapidă modalitate de a optimiza costurile și procesele și de a crește randamentul producției. Un software de utimă generație de management al fermelor permite agricultorilor, cu doar câteva click-uri, să planifice, să monitorizeze și să analizeze, cu ușurință, toate activitățile agricole și financiare. Astfel, rezultatele se vor vedea ȋn maxim doi ani de utilizare a unei platforme digitale, care implică efort și costuri minime.

Acțiuni precum cultivarea terenului, plantarea, protecția culturilor, fertilizarea, irigarea sau recoltarea sunt gestionate mult mai ușor, cu ajutorul unei platforme dedicate. Spre exemplu, software-ul AGRIVI, care include bune practici pentru peste 200 de culturi, monitorizează permanent condițiile meteorologice de pe câmpuri și ȋi alertează pe fermieri în cazul în care există risc de vreme rea, dăunători și boli, astfel ȋncât aceștia ȋși vor putea reconfigura și adapta activitatea pentru a face față noilor provocări.

O platformă inteligentă va fi de mare ajutor și ȋn ceea ce privește inventarul și resursele umane. Fermierii vor ști, ȋn timp real, de câți angajați permanenți și lucrători sezonieri are nevoie și care este starea stocurilor din depozite și silozuri. Vor fi evitate blocajele cauzate de lipsa mâinii de lucru și cele de inventar, fiind asigurat un rulaj optim al tuturor operațiunilor.

AGRIVI_agroinfo_1_b

Analizele și rapoartele financiare sunt, de asemenea, incluse ȋntr-un software performant, precum cel de la AGRIVI. Prin intermediul său, pot fi desemnate sarcini personalului, analizată performanța producției, ȋn raport cu obiectivele setate, dar și ȋntocmite rapoarte de vânzări/ȋncasări. Ȋn același timp, managerii fermelor vor primi alerte legate de facturi, fie că este vorba despre plăți sau ȋncasări, pentru a menține un cashflow pozitiv.

Astfel, software-ul AGRIVI ȋi ajută pe fermieri să evite cele trei mari categorii de pierderi anuale.

  1. Prima are loc ȋn planificarea producției, unde sunt reduse pierderile de îngrășăminte, de produse pentru protecția culturilor și de alte materii, chiar și cu până la 30%.
  2. Apoi, este vorba despre pierderea din timpul sezonului, care este redusă prin monitorizarea câmpurilor și alertarea fermierilor în cazul în care există riscuri de diferite feluri.
  3. Digitalizarea etapelor de producție ajută agricultorii să minimizeze pierderile ȋnregistrate ȋn timpul vânzării produsului, prin demonstrarea trasabilității produsului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 1505 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

GHEORGHE PREDA: Agricultor de-o viață, recordmen cu AgroConcept

În urmă cu aproape un an, echipa AgroConcept ducea România în Cartea Recordurilor: 403,64 tone de grâu recoltate în numai 8 ore, cu o combină New Holland CR8.90 Revelation. Află povestea fermierului care a găzduit evenimentul!

„În câmp, echipa AgroConcept a fost ca la cursele de mașini, făceau schimbul de piloți în mers, iar acasă aveam o altă echipă, de martori de această dată, la cântar. Înainte mă uitam la știri și vedeam Guinness World Records, iar acum am avut ocazia să trăiesc la mine în fermă un asemenea eveniment”, ne-a povestit Gheorghe Preda.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La aprozar...

La aprozar...
Un om la aprozar: Detalii