Reclama header big full
KWS+
Reclama header after big part 2

Soluția pentru modernizarea agriculturii românești este investiția ȋn tehnologie

Publicat: 17 februarie 2021 - 10:10
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

România este pe locul șase în clasamentul suprafețelor agricole utilizate la nivelul statelor din Uniunea Europeană. Cu toate acestea, există un randament redus al producției agricole, iar acesta limitează dezvoltarea sectorului agricol românesc. Unul dintre principalele motive ale lipsei de randament este nivelul scăzut de dotare tehnologică, respectiv al digitalizării fermelor românești.

AGRIVI_agroinfo_2_b

Practica statelor dezvoltate din punct de vedere al competitivității agricole ne arată că digitalizarea activității fermierilor este cea mai rapidă modalitate de a optimiza costurile și procesele și de a crește randamentul producției. Un software de utimă generație de management al fermelor permite agricultorilor, cu doar câteva click-uri, să planifice, să monitorizeze și să analizeze, cu ușurință, toate activitățile agricole și financiare. Astfel, rezultatele se vor vedea ȋn maxim doi ani de utilizare a unei platforme digitale, care implică efort și costuri minime.

Acțiuni precum cultivarea terenului, plantarea, protecția culturilor, fertilizarea, irigarea sau recoltarea sunt gestionate mult mai ușor, cu ajutorul unei platforme dedicate. Spre exemplu, software-ul AGRIVI, care include bune practici pentru peste 200 de culturi, monitorizează permanent condițiile meteorologice de pe câmpuri și ȋi alertează pe fermieri în cazul în care există risc de vreme rea, dăunători și boli, astfel ȋncât aceștia ȋși vor putea reconfigura și adapta activitatea pentru a face față noilor provocări.

O platformă inteligentă va fi de mare ajutor și ȋn ceea ce privește inventarul și resursele umane. Fermierii vor ști, ȋn timp real, de câți angajați permanenți și lucrători sezonieri are nevoie și care este starea stocurilor din depozite și silozuri. Vor fi evitate blocajele cauzate de lipsa mâinii de lucru și cele de inventar, fiind asigurat un rulaj optim al tuturor operațiunilor.

AGRIVI_agroinfo_1_b

Analizele și rapoartele financiare sunt, de asemenea, incluse ȋntr-un software performant, precum cel de la AGRIVI. Prin intermediul său, pot fi desemnate sarcini personalului, analizată performanța producției, ȋn raport cu obiectivele setate, dar și ȋntocmite rapoarte de vânzări/ȋncasări. Ȋn același timp, managerii fermelor vor primi alerte legate de facturi, fie că este vorba despre plăți sau ȋncasări, pentru a menține un cashflow pozitiv.

Astfel, software-ul AGRIVI ȋi ajută pe fermieri să evite cele trei mari categorii de pierderi anuale.

  1. Prima are loc ȋn planificarea producției, unde sunt reduse pierderile de îngrășăminte, de produse pentru protecția culturilor și de alte materii, chiar și cu până la 30%.
  2. Apoi, este vorba despre pierderea din timpul sezonului, care este redusă prin monitorizarea câmpurilor și alertarea fermierilor în cazul în care există riscuri de diferite feluri.
  3. Digitalizarea etapelor de producție ajută agricultorii să minimizeze pierderile ȋnregistrate ȋn timpul vânzării produsului, prin demonstrarea trasabilității produsului.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vizualizat: 848 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

Combina MF Beta 7360 PLI pentru profesioniști - Testimonial Ionut Socaciu, Colina Harvesting.

#tehnodiesel #masseyferguson #masseyferguson7360

Combina aparţine firmei Colina Harvesting, specializată în activităţi de recoltat şi fondată în 2019 de către Ionuţ Socaciu și Grațian Ştefănuţ. Combina Massey Ferguson Beta 7360 PLI a fost prima mare achiziţie a companiei. „Ne-am bazat mult pe nevoile fermierilor, de aceea am și ales o combină de recoltat performantă, de pantă, fiindcă zona unde activăm noi şi, în special, județul Cluj este o zonă de deal/colină - de aceea şi firma se numește Colina - de la zona unde activăm și Harvesting/recoltat", ne-a declarat Ionuţ Socaciu.

Massey Ferguson Beta 7360 PLI este pregătită pentru lucru în pantă şi dispune de un sistem de reglare şi "orizontalizare" automată electro-hidraulică până la: 20% transversal, 30% longitudinal ascendent şi 10% longitudinal descendent. Deşi headerul PowerFlow de 5,6 m poate fi considerat mic, pentru zona de deal este suficient. Sistemul de alimentare PowerFlow cu benzi transportoare nu lasă materialul să se adune la cuţite şi îl dirijează spre melc, care îl conduce la pick-up şi în aparatul de treierat.

Cabina SKYLINE cu încălzire şi aer conditionat, scaun operator Maximo Evolution cu suspensie pneumatică, cotieră şi joystick multifuncțional PowerGrip şi computer de bord Tech Touch oferă confort şi condiţii ideale de lucru. „Nu am avut niciodată probleme, doar reviziile și întreţinerea curentă.

Nu avem angajați, lucrăm doar noi şi o îngrijim bine... trebuie să fii atent, să ai ureche muzicală. Întreținerea nu este costisitoare, facem de 2 ori/an revizie capitală (filtre de aer, uleiul de motor, ulei grupuri, ulei hidraulic) și întreținerea zilnică în campanie - în fiecare dimineață combina este «suflată» şi gresată", precizează Ionuţ Socaciu.

Află detalii despre oferta de utilaje Tehnodiesel de la reprezentanții companiei.• Dudeștii Noi, jud. Timiș - tel. 0256378003• Bonțida, jud. Cluj - tel. 0373 550 105

Tehnologia aplicată la tomate de Florin Pop Semințe și tehnilogie Syngenta pentru cultura de pepene – Edina Uifalusi, Piscolt, jud. Satu Mare Branislav Giurici, despre cum și-a asigurat plantația de portaltoi de viță-de-vie

Bancul zilei

Romantism

Romantism
- De ce plângi? Detalii