Adama
Agreena
AGRICOVER

RAVIBIS™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient!

Publicat: 24 iunie 2024 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAVIBIS™  este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu(NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță de bază, acceptată în agricultură. 

Acesta vizează în principal micozele în diferite culturi, în principal legume, fructe moi și struguri, cu acțiune și împotriva rapănului la mere. RAVIBIS™ are, în principal, eficacitate fungistatică, fără a penetra în țesutul vegetal și fără urme de reziduuri. Produsul are mai multe moduri de acțiune împotriva ciupercilor, inclusiv tamponarea unui mediu cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor.

 Print_Royal vineyard grapes_b

  1. Ce este bicarbonatul de sodiu (NaHCO3 )?

Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6.

  1. Moduri de acțiune a produsului RAVIBIS™:

Diferitele moduri de acțiune sunt fungistatice, dar nu fungicide (ciupercile sunt împiedicate să se dezvolte, dar nu sunt eliminate). Sunt trei moduri de acțiune:

1. Tamponarea unui mediu cu pH ridicat (ridicarea pH-ului în zona aplicată). Deoarece ciupercile secretă acid pentru a reduce pH-ul în mediul lor, ele nu pot elibera suficient acid pentru a reduce pH-ul pentru o creștere optimă. Ciupercile pierd energie, producând secreția acidă în loc de a-și extinde hifele.

2. Creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor este un alt mod de acțiune.

3. Ionii de bicarbonat pot interacționa direct cu membranele celulare pentru a modifica activitățile normale ale membranei sau pot perturba fiziologia celulară la concentrații mult sub nivelul de saturație.

Este RAVIBIS™  un produs eficient?

Din testărilerealizate de Syngenta, RAVIBIS™  este un produs ideal pentru fermierii care doresc să implementeze în fermă soluții ecologice în programul lor de tratamente.Recomandăm utilizarea lui împreună cu un adjuvant pentru a spori eficacitatea sa.RAVIBIS™ combate făinarea cu succes pe struguri, fără nevoia respectării unui timp de pauză sau urme de rezidurii.

Slide1_b

Produsul RAVIBIS™ poate fi combinat cu majoritatea produselor de protecție a plantelor, iar conform testărilor realizate de Syngenta, RAVIBIS™  împreună cu Thiovit® Jet și un adjuvant aduc cele mai bune rezultate (conformgraficului de mai sus).

Cum putem să integrăm RAVIBIS™ în strategia de combatere a bolilor?

Specialiștii Syngenta recomandă utilizarea acestui produsîn orice schemă de tratament. Odată cu restrângerea numărului de substanțe active fungicede contact, fermierii trebuie să-și adapteze tehnologiile în funcție de soluțiile disponibile. Echipa de specialiști pentru culturi horticole de la Syngenta sunt mereu pregătiți cu o recomandare adaptată nevoilor din fermă, având în spate cunoștințele dobândite din cercetare.

Pentru fermierii interesați de producția ecologică, Syngenta propune următoarea strategie:

Grafic 2 syngenta_b

Pentru fermierii care produc fructe și legume în sistem convențional,Syngenta le recomandă utilizarea RAVIBIS™ ca parte a unui sistem de management integrat al dăunătorilor, datorită diferitelor moduri de acțiune a produsului.

Grafic 3 syngenta_b

Bicarbonatul de sodiu(NaHCO3), descoperit pentru prima dată în anul 1791 de către chimistul francez Nicolas Leblanc și utilizat în industria chimică, rămâne o alternativă relevantă și de interes pentru fermieri. Produsul se adresează fermierilor care doresc să utilizeze un produs prietenos cu mediul, o soluție biologică eficientă și capabilă să aducă rezultate surpinzătoare.

Material scris de Marius Drăgoi – Manager Culturi Horticole Syngenta România

Vizualizat: 202 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

Fraudă uriașă din subvenții pentru sere fantomă!

18 iulie 2024 - 20:52

Filiala din Bucureşti a Parchetului European (EPPO) a iniţiat săptămâna trecută o acţiune penală împotriva unei persoane acuzate că a obţinut ilegal aproape 2 milioane EUR din Fondul European pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală (FEADR) spunând că vrea să construiască sere pentru căpşuni şi salată în comuna Bălanu din judeţul Giurgiu, informează un comunicat EPPO.

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

AFIR: Bani virați ASTĂZI în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

18 iulie 2024 - 19:09

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale a plătit în perioada 1 aprilie – 30 iunie 2024 beneficiarilor Fondului European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR) 360,9 milioane de euro (360.890.428,72 €). Din valoarea achitată, 308,7 milioane reprezintă contribuția Comisiei Europene, iar diferența de 52,2 milioane de euro provine de la Bugetul Național.

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

Decizie Guvern ASTĂZI: Listă subvenții majorate crescători animale, fermieri!

18 iulie 2024 - 14:16

În ședința Guvernului din data de 18 iulie 2024 a fost aprobată o Hotărâre privind alocarea unor sume din Fondul de rezervă bugetară al Guvernului pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

Fabricată în România, recunoscută în Europa!

17 iulie 2024 - 18:35

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, 2024/1966 (seria L), s-a publicat astăzi, 17 iulie 2024, REGULAMENTUL DE PUNERE ÎN APLICARE (UE) 2024/1966 AL COMISIEI din 16 iulie 2024 de înregistrare a unei denumiri în Registrul specialităților tradiționale garantate [„Sardeluță marinată” (STG)].

Cum pregatim din timp campania de toamna pentru cereale paioase?

Cum pregatim din timp campania de toamna pentru cereale paioase?

17 iulie 2024 - 16:20

Campania de recoltat pentru sezonul 2024 a inceput, principalul focus este acum ca fermierii sa traga linie: sa analizeze tehnologia aplicata si rezultatele obtinute.

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

Decizie MADR ASTĂZI irigații!

17 iulie 2024 - 15:26

În contextul dificultăților întâmpinate în asigurarea volumelor necesare de apă, ministrul agriculturii, Florin Barbu, a inițiat consultări cu toți actorii implicați, în urma cărora a rezultat decizia de a suplimenta debitele de apă, prelevate din acumularea complexă Stânca-Costești de pe râul Prut pentru amenajarea Albița Fălciu din județul Vaslui și din acumularea Siriu de pe râul Buzău pentru amenajarea AHC Câmpia Buzăului din județele Buzău și Prahova.

Cultivarea competențelor viitorilor fermieri pentru o producție alimentară durabilă

Cultivarea competențelor viitorilor fermieri pentru o producție alimentară durabilă

17 iulie 2024 - 11:14

Viitorul agriculturii este un subiect central de discuție pentru fermieri, companii agricole, guverne și instituții de cercetare, deoarece aceștia caută soluții inovatoare pentru a aborda provocări precum schimbările climatice, securitatea alimentară și practicile agricole durabile.

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

Anunț făcut ASTĂZI de APIA! Plata subvenției APIA pășuni pentru anul ăsta!

16 iulie 2024 - 20:31

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează că începând cu anul de cerere 2024 pe lângă standardul GAEC 3 - Interdicția de a incendia miriștile se pune în aplicare și standardul GAEC 10 - Interdicţia de a incendia vegetaţia pajiştilor permanente, ca parte a normelor de condiţionalitate ce trebuie respectate de către fermieri în vederea accesării intervențiilor sub formă de plăți directe și a unor intervenții și măsuri pentru dezvoltare rurală.

Alina Volintiru a preluat funcţia de Director Comercial în cadrul companiei Saaten Union Romania

Alina Volintiru a preluat funcţia de Director Comercial în cadrul companiei Saaten Union Romania

16 iulie 2024 - 14:52

Alina Volintiru a preluat funcţia de Director Comercial în cadrul companiei Saaten Union Romania.

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

Anunț MADR ACUM: 550 de milioane de euro împărțite fermierilor!

15 iulie 2024 - 17:43

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, prin Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, anunță închiderea azi, 15 iulie 2024, a sesiunii de primire a cererilor de finanțare pentru DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații și pentru DR-26 Înființarea sistemelor de irigații, intervenții finanțate cu fonduri nerambursabule din Planul Strategic 2023 – 2027.

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Lintrac 130 - Un tractor cu totul special

Produs al companiei austriece Lindner, o afacere de familie care mizează pe o abordare mai degrabă exclusivistă decât pe producţia de masă (doar în jur de 1.800 de unităţi sunt produse anual, în funcţie de specificaţiile dorite de client), acest tractor înglobează o serie de inovaţii care îl fac extrem de atractiv.

Printre altele, dispune de o punte spate viratoare la un unghi de 20° (primul tractor standard de pe piaţă care este prevăzut cu un astfel de sistem), pentru o manevrabilitate sporită, şi are capacitatea de a lucra în pante extreme, cu o înclinaţie de până la 60%. Puntea faţă poate fi coborâtă sau ridicată pentru a se obţine o copiere precisă a terenului de către implementele utilizate. În plus, cu ajutorul tehnologiei TracLink, recunoaşterea implementelor se face în mod automat, fără intervenţia operatorului, iar debitele sistemelor hidraulice, turaţiile motorului şi ale prizei de forţă, precum şi modurile de conducere sunt setate automat.

Tractorul este comercializat în România de către Zetor (0357 440 500)

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Ultimul cuvânt în casă

Ultimul cuvânt în casă
Doi prieteni stăteau de vorbă, la o bere: Detalii