Adama
Vinasa Rompak

RAVIBIS™ – controlează făinarea și rapănul merelor sustenabil și eficient!

Publicat: 24 iunie 2024 - 11:47
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

RAVIBIS™  este un produs de contact pe bază de bicarbonat de sodiu(NaHCO3). Biocarbonatul de sodiu este clasificat ca substanță de bază, acceptată în agricultură. 

Acesta vizează în principal micozele în diferite culturi, în principal legume, fructe moi și struguri, cu acțiune și împotriva rapănului la mere. RAVIBIS™ are, în principal, eficacitate fungistatică, fără a penetra în țesutul vegetal și fără urme de reziduuri. Produsul are mai multe moduri de acțiune împotriva ciupercilor, inclusiv tamponarea unui mediu cu pH ridicat și creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor.

 Print_Royal vineyard grapes_b

  1. Ce este bicarbonatul de sodiu (NaHCO3 )?

Bicarbonatul de sodiu este o sare compusă dintr-un cation de sodiu și un anion bicarbonat. Se prezintă sub formă de substanță solidă, albă, cristalină sau sub formă de pulbere fină. Este inodor și are un pH cuprins între 8,0 și 8,6.

  1. Moduri de acțiune a produsului RAVIBIS™:

Diferitele moduri de acțiune sunt fungistatice, dar nu fungicide (ciupercile sunt împiedicate să se dezvolte, dar nu sunt eliminate). Sunt trei moduri de acțiune:

1. Tamponarea unui mediu cu pH ridicat (ridicarea pH-ului în zona aplicată). Deoarece ciupercile secretă acid pentru a reduce pH-ul în mediul lor, ele nu pot elibera suficient acid pentru a reduce pH-ul pentru o creștere optimă. Ciupercile pierd energie, producând secreția acidă în loc de a-și extinde hifele.

2. Creșterea nivelului osmotic pe suprafețele frunzelor este un alt mod de acțiune.

3. Ionii de bicarbonat pot interacționa direct cu membranele celulare pentru a modifica activitățile normale ale membranei sau pot perturba fiziologia celulară la concentrații mult sub nivelul de saturație.

Este RAVIBIS™  un produs eficient?

Din testărilerealizate de Syngenta, RAVIBIS™  este un produs ideal pentru fermierii care doresc să implementeze în fermă soluții ecologice în programul lor de tratamente.Recomandăm utilizarea lui împreună cu un adjuvant pentru a spori eficacitatea sa.RAVIBIS™ combate făinarea cu succes pe struguri, fără nevoia respectării unui timp de pauză sau urme de rezidurii.

Slide1_b

Produsul RAVIBIS™ poate fi combinat cu majoritatea produselor de protecție a plantelor, iar conform testărilor realizate de Syngenta, RAVIBIS™  împreună cu Thiovit® Jet și un adjuvant aduc cele mai bune rezultate (conformgraficului de mai sus).

Cum putem să integrăm RAVIBIS™ în strategia de combatere a bolilor?

Specialiștii Syngenta recomandă utilizarea acestui produsîn orice schemă de tratament. Odată cu restrângerea numărului de substanțe active fungicede contact, fermierii trebuie să-și adapteze tehnologiile în funcție de soluțiile disponibile. Echipa de specialiști pentru culturi horticole de la Syngenta sunt mereu pregătiți cu o recomandare adaptată nevoilor din fermă, având în spate cunoștințele dobândite din cercetare.

Pentru fermierii interesați de producția ecologică, Syngenta propune următoarea strategie:

Grafic 2 syngenta_b

Pentru fermierii care produc fructe și legume în sistem convențional,Syngenta le recomandă utilizarea RAVIBIS™ ca parte a unui sistem de management integrat al dăunătorilor, datorită diferitelor moduri de acțiune a produsului.

Grafic 3 syngenta_b

Bicarbonatul de sodiu(NaHCO3), descoperit pentru prima dată în anul 1791 de către chimistul francez Nicolas Leblanc și utilizat în industria chimică, rămâne o alternativă relevantă și de interes pentru fermieri. Produsul se adresează fermierilor care doresc să utilizeze un produs prietenos cu mediul, o soluție biologică eficientă și capabilă să aducă rezultate surpinzătoare.

Material scris de Marius Drăgoi – Manager Culturi Horticole Syngenta România

Vizualizat: 501 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

Conturile fermierilor alimentate cu peste 154 de milioane de euro!

06 decembrie 2024 - 19:06

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a virat fonduri nerambursabile în valoare de 154,4 milioane de euro (154.484.414 €) în conturile a 310.262 de fermieri, beneficiari unici ai intervențiilor de mediu și climă din Planul Strategic 2023 – 2027. Din această sumă, 131,2 milioane de euro reprezintă contribuția Comisiei Europene prin Fondul European Agricol pentru Dezvoltare Rurală (FEADR), iar 23,2 milioane de euro sunt asigurate de la Bugetul de Stat.

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

Redefinirea sănătății solului pentru un viitor sustenabil

05 decembrie 2024 - 10:41

Solul reprezintă fundația de bază pe care se sprijină sistemele alimentare ale lumii — un ecosistem viu și vibrant care susține culturile, hrănește animalele și sprijină miliarde de oameni.

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

Vești importante de la Bruxelles pentru crescătorii de animale!

04 decembrie 2024 - 18:27

Propunerea UE de adaptare a statutului de protecție al lupului, adoptată de Convenția de la Berna, deschizând calea către o mai mare flexibilitate
în gestionarea populațiilor de lupi.

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

APROBATE ASTĂZI de Guvern: Fonduri suplimentare pentru fermieri!

04 decembrie 2024 - 15:56

În ședința Guvernului din 4 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

Comunicat APIA! Sumele virate acum în conturile fermierilor, crescătorilor animale!

03 decembrie 2024 - 14:08

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a demarat astăzi, 02 decembrie 2024, autorizarea plăților finale, ca diferență între cuantumul calculat și cuantumul acordat în avans pentru anul de cerere 2024.

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

Revoluționarea controlului eficient al dăunătorilor în livezi cu Spinosad

03 decembrie 2024 - 12:55

Pe măsură ce industria agricolă evoluează, producătorii caută constant produse și metode inovatoare pentru a-și optimiza operațiunile, a-și proteja culturile și a face față provocărilor moderne, cum ar fi combaterea dăunătorilor.

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

Prezentați-vă la APIA cu actele pentru plata subvenției APIA! Termen 31 decembrie 2024!

02 decembrie 2024 - 15:43

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (APIA) informează astăzi că în perioada 02 – 31 decembrie 2024 inclusiv, se depun Cererile de acord pentru finanţare aferente schemei de ajutor de stat pentru reducerea accizei la motorina utilizată în agricultură pentru anul 2025. 

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

AFIR: 581 de proiecte vor fi finanțate cu 110,4 milioane euro!

28 noiembrie 2024 - 09:52

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) anunță că vor fi finanțate 581 de proiecte selectate cu suma totală de 110,4 milioane de euro.

Corteva dezvoltă produse pentru tratarea semințelor destinate fermierilor care caută protecție sustenabilă

Corteva dezvoltă produse pentru tratarea semințelor destinate fermierilor care caută protecție sustenabilă

27 noiembrie 2024 - 18:06

Succesul fermierului depinde într-o mare măsură de protecția corectă și eficientă a semințelor în momentul semănatului.

Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate

Fermierii deschid calea către protecția sustenabilă a culturilor și producții de calitate

22 noiembrie 2024 - 18:37

Pe măsură ce agricultura europeană se confruntă cu provocări tot mai mari, căutarea soluțiilor eficiente și sustenabile devine din ce în ce mai urgentă.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii