Adama
Vinasa Rompak

PRINCIPAL® FORTE pentru o recoltă de care poți fi mândru!

Publicat: 22 aprilie 2024 - 18:58
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Analizând sezonul agricol 2023, putem să reamintim următoarele:condiții meteo capricioase (în unele zone s-a înregistrat secetă, în alte zone au căzut precipitații considerabile, temperaturi fie prea scăzute, fie prea ridicate, toamnă fără precipitații în zona de sud a țării, condiții prielnice pentru zona de vest, ...), costuri ridicate pentru înființarea culturilor, producții scăzute și cu preturi de valorificare sub așteptările producătorilor...

Anul 2023 a reprezentat anul de lansare al noului erbicid din portofoliul Corteva - Principal® Forte. Noutatea și caracteristicile cele mai importante ale acestui nou erbicid sunt următoarele:

  • tehnologia Safener încorporată în formularea produsului
  • fereastră mai mare de aplicare a produsului
  • combinație unică de substanțe active.

Picture1 corteva_b

Avantajele și Beneficiile pe care le aduce erbicidul Principal® Forte sunt:

  • Soluție completă în postemergență.
  • Eficacitate maximă în combaterea buruienilor în postemergență la porumb.
  • Fără restricții în rotația culturilor.
  • Selectivitate foarte bună, putând fi aplicat de la 2 la 9 frunze aleporumbului.

Principal® Forte este un erbicid sistemic, cu aplicare în post-emergență, cu absorbție prin rădăcini și frunze și se distribuie rapid în plantă. Erbicidul acționează cel mai bine atunci când este aplicat buruienilor în creștere activă.

Principal® Forte este recomandat pentru utilizare în culturile de porumb pentru boabe și siloz. Doza de utilizare a erbicidului Principal® Forte este de 480 g/ha + 0.2% v/v Vivolt® în funcție de volumul de apă utilizat pentru prepararea soluției de stropit.

Principal® Forte se aplică în stadiul de dezvoltare a porumbului de la 2 la 9 frunze (BBCH 12-19).

Macheta Principal Forte_A4_b

Datorită combinației unice și echilibrate a substanțelor active nicosulfuron și rimsulfuron, Principal® Forte combate principalele buruieni graminee, inclusiv specii de Agropyron (pir târâtor), Panicum (mei), Echinochloa (iarba bărboasă), specii de Setaria (mohorul), Avena fatua (ovăzul sălbatic) s.a.

Conținutul de dicamba sporește eficacitateaerbicidului Principal® Forte în combatereaburuienilor dicotiledonate anuale (specii de crucifere,Chenopodium (spanac sălbatic), Xanthium spp.(cornuț), Polygonum convolvulus (hrișcă urcătoare),Ambrosia, Solanum (zârnă sau umbra nopții),Amaranthus (știr), Melandrium, samulastră defloarea-soarelui (inclusiv ExpressSun® și Clearfield®),dar și împotriva buruienilor dicotiledonate pereneConvolvulus arvensis (volbura), Sonchus arvensis(susai), Cirsium arvense (pălămida), Euphorbiacyparissias (laptelecucului sau busuioaca măgărească).

Utilizați cu încredere produsele companiei Corteva cu aplicare în postemergență pentru combaterea buruienilor din cultura porumbului!

Alexandra Maria Petcuci

Category Marketing Manager Erbicide – Romania & Moldova

Vizualizat: 669 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Alte articole in aceasta categorie

ADAMA lansează în România 4 noi fungicide, un erbicid și unica Tehnologie revoluționară Asorbital®

ADAMA lansează în România 4 noi fungicide, un erbicid și unica Tehnologie revoluționară Asorbital®

13 decembrie 2024 - 10:41

ADAMA Ltd., lider mondial în industria produselor pentru protecția plantelor, anunță lansarea pe piața din România a noilor produse pentru culturile de cereale păioase, rapiță și floarea soarelui.

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

Ordonanță de Urgență! Scrisori de garanție pentru a lua bani europeni!

13 decembrie 2024 - 06:01

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea pentru modificarea și completarea Normelor metodologice de aplicare a Ordonanţei de Urgență a Guvernului nr. 79/2009 privind reglementarea unor măsuri pentru stimularea absorbției fondurilor alocate prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDR) pentru renovarea şi dezvoltarea spațiului rural prin creşterea calității vieţii şi diversificării economiei în zonele rurale, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1.262/2009.

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

Guvern ACUM: Document obligatoriu plată subvenții APIA hectar, cap animal!

13 decembrie 2024 - 05:51

Guvernul a aprobat joi, 12 decembrie 2024, un act normativ care vizează actualizarea Registrului Agricol pentru perioada 2025-2029. Fără adeverință de la Registrul Agricol, niciun fermier, crescător animale nu poate încasa subvențiile APIA.

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

AFIR: Raport selecție proiecte valoarea totală 202 milioane euro!

13 decembrie 2024 - 05:35

Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) a publicat pe www.afir.ro Raportul de selecție pentru etapa a doua de depunere a proiectelor aferente intervenției DR-25 Modernizarea infrastructurii de irigații din cadrul Planului Strategic 2023 – 2027 (PS 2027).

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

Comunicat APIA ACUM! Lista cu toate plățile APIA!

13 decembrie 2024 - 05:25

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) informează că în perioada 02 – 12 decembrie 2024, a autorizat la plată sumă totală de 108.521.264,61 euro (539.929.424,90 lei), reprezentând plăți finale aferente anului de cerere 2024, pentru un număr de 479.478 fermieri, astfel:

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

Decizie Guvern: Creștere cuantum subvenții APIA, transfer bani între subvențiile APIA!

12 decembrie 2024 - 17:30

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Ordonanţa de urgență pentru modificarea şi completarea unor acte normative cu privire la gestionarea financiară a fondurilor europene nerambursabile alocate României din FEGA şi FEADR, precum şi a fondurilor alocate de la bugetul de stat, aferente Politicii Agricole Comune.

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

Mai mulți bani pentru fermieri! Bugetul MADR, suplimentat!

12 decembrie 2024 - 17:15

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată Hotărârea privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Guvernului prevăzut în bugetul de stat pe anul 2024, pentru suplimentarea bugetului Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

Aprobat de Guvern: Termen prelungit subvenții crescători animale!

12 decembrie 2024 - 17:06

În ședința Guvernului din 12 decembrie 2024 a fost aprobată OUG pentru modificarea art.16 alin. (1) din Legea nr. 195/2028 privind aprobarea Programului de susținere a crescătorilor de suine pentru activitatea de reproducție, precum și a art. 15 alin (1) din Legea nr. 227/2018 privind aprobarea Programului de susținere pentru activitatea de reproducție, incubație și de creștere în sectorul avicol.

Corteva Agriscience a găzduit o dezbatere între experți despre rolul inovației în viitorul agriculturii românești

Corteva Agriscience a găzduit o dezbatere între experți despre rolul inovației în viitorul agriculturii românești

12 decembrie 2024 - 11:44

Pe 11 decembrie, compania internațională de știință și tehnologie agricolă Corteva Agriscience a organizat la București o dezbatere și prezentări pentru reprezentanții mass-media, concentrându-se pe rolul inovației în asigurarea securității pentru fermierii români, atât în prezent, cât și în viitor.

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

Peste 31% din toate fermele din UE sunt conduse de fermieri cu vârste de peste 65 de ani!

12 decembrie 2024 - 08:46

Numărul tinerilor fermieri instalați ca șefi de exploatație este în scădere. Bruxelles-ul vrea să-i stimuleze cu ajutoare mai mari pe tineri să aleagă o carieră în agricultură.

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

KRONE vă urează un sezon bun și o producție excelentă de furaje!

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

Card dispărut

Card dispărut
N-am anunţat poliţia că mi-a dispărut cartea de credit, fiindcă indiferent cine a furat-o cheltuieşte mai puţin decât nevastă-mea. Detalii