Adama
Agrilevante-30sept
AGRICOVER

Nicolae Sitaru: Târgul FarmConect este şi o „poartă” către potenţialii investitori în judeţul Ialomiţa

Publicat: 25 august 2023 - 10:07
Comenteaza   | Print | Trimite unui prieten

Nicolae Sitaru, Preşedinte FAPPR:  Deşi este un eveniment la început de drum, aşteptările sunt mari şi noi încercăm să creştem un eveniment diferit de ce se află la momentul actual în domeniu, vrem o conexiune mai puternică cu vizitatorii, vrem să avem nu doar agricultori în târg, ci şi consumatori, societatea civilă în general, pentru a înţelege cum se produc alimentele lor, în ce condiţii, şi să le arătăm că ne străduim să le facem cât mai bune şi curate. Este un târg care vine să îmbine toate necesităţile: nevoia de informare, de finanţare, de socializare, de vânzare şi aşa mai departe.

Sitaru Farm Forum 2023_bDe asemenea, dorim, prin acest târg să atragem atenţia investitorilor şi către judeţul Ialomiţa, un judeţ sărac din punct de vedere financiar acum, dar cu potenţial enorm, fiind poziţionat foarte bine geografic: aproape de autostradă, aproape de Bucureşti, aproape de port, poate fi un nucleu bun de investiţii, nu neapărat agricole, dar care să sprijine domeniul. Este foarte mult loc de dezvoltare, iar fermierii pot fi parteneri foarte buni, dar nu le pot cuprinde pe toate. E nevoie de investitori pentru infrastructura economică a judeţului Ialomiţa şi acesta este un alt scop al evenimentului FarmConect România.


Aceasta este cea de-a doua ediţie a FarmConect, prima adunând peste 6.500 de vizitatori şi 100 de expozanţi, cifre deloc de neglijat. Totodată, la Centrul de Conferinţe Multimedia din cadrul expoziţiei au fost organizate şi transmise live nu mai puţin de 10 dezbateri de tip panel pe teme de actualitate (agricultură regenerativă, piaţa carbonului, tehnologii digitale, Pactul Verde, învăţământ agricol) a căror audienţă înregistrată a fost de 22.000 de vizualizări.

FarmConect România – Târgul Agriculturii Româneşti – este un eveniment organizat de FAPPR cu sprijinul Consiliului local al judeţului Ialomiţa şi al Primăriei Municipiului Slobozia.

Intrarea este liberă pentru vizitatori, "porţile" târgului fiind deschise zilnic, în perioada menţionată mai sus, între orele 09:00 – 17:00.

Program:

 • Joi 31 august
  •  12h-13h30: Geopolitica fluxurilor agricole - echilibre fragile si inegalități planetare
  • 14h - 15h30: Noua generație in business. Conferinta in parteneriat cu ZF si BRD
 • Vineri 1 sept.:
  • 10h30 - 12h30 Agricultura viitorului sub imperativul eficientizării resurselor
  • 13h30 - 15h Formare profesională agricolă în România - provocări structurale, soluții locale
 • Sambata 2 sept.
  • 10h30 - 11h30 Cât de sigură este hrana noastră
Vizualizat: 2381 | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea taNumarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!Video

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Sfaturi pentru primii pași în agricultura biologică

Pentru a avea succes tranziţia la agricultura biologică trebuie pregătită din timp, atât în ceea ce înseamnă combaterea principalelor buruieni şi a dăunătorilor problemă, rotaţia culturilor, dar şi pregătirea solului. Sfaturi utile pentru fermierii care doresc să "intre" în cultura biologică găsiţi în cartea lui Paolo Barchetta.

„Agricultura Biologică” vol. 1 și 2 pot fi achiziționate de aici https://www.mondobio.eu/carte/

Bovinele care stau iarna pe pășune - 110 exemplare de Galloway în inima Transilvaniei! Povestea porumbului de Cărpiniş Massey Ferguson a convins de la prima lucrare

Bancul zilei

Nedumerire...

Nedumerire...
Un beţiv strigă: Detalii