Adama
Vinasa Rompak

Grupul Krone își mărește cifra de afaceri la 2,5 miliarde de euro

Publicat: 12 ianuarie 2023 - 09:15
Comenteaza   | Galerie   | Print | Trimite unui prieten

Vehiculele utilitare și utilajele agricole sunt solicitate în pofida atmosferei de criză globală.

Spelle, Ianuarie 2023 – În pofida unui mediu de piață încă tensionat, Grupul Krone a generat vânzări de aproximativ 2,5 miliarde de euro în exercițiul financiar 2021/2022 (01.08.2021 - 31.07.2022), ceea ce reprezintă o creștere de peste 15% față de anul precedent (aproximativ 2,2 miliarde de euro). Efectele pandemiei Corona, războiul în curs de desfășurare din Ucraina, creșterea populației mondiale la opt miliarde de locuitori, schimbările climatice și creșterea prețurilor - pentru din ce în ce mai mulți oameni, incertitudinile au crescut enorm în cursul anului trecut. Aprovizionarea în condiții de siguranță a produselor alimentare, precum și o logistică fiabilă și profesională sunt din nou din ce în ce mai mult în centrul atenției societății. Din acest motiv, conceptele orientate spre viitor solicită în prezent produse din domeniul tehnologiei agricole și din industria vehiculelor utilitare.

Grupul Krone isi mareste cifra de afaceri la 2,5 miliarde de euro_b

"În vremuri în care lanțurile de aprovizionare sunt din ce în ce mai fragile într-un mediu de afaceri globalizat și într-o dezvoltare tehnologică rapidă, caracterizată de schimbări puternice, este mai important ca niciodată să punem propria companie pe o bază solidă și să o pregătim pentru viitor. Din acest motiv, suntem deosebit de recunoscători că am făcut din nou progrese importante pe această cale în ultimul exercițiu financiar. Această mulțumire se adresează în mod expres clienților, angajaților, furnizorilor și partenerilor noștri financiari", spune Bernard Krone, Președintele Consiliului de Supraveghere al Grupului Krone.

 

Cifra de afaceri și profitul


În Divizia Vehicule Utilitare, vânzările s-au ridicat la aproximativ 1,7 miliarde de euro, o creștere de 22,9% față de anul precedent (1,374 miliarde de euro). Krone a reușit să crească mai departe și în segmentul utilajelor agricole; datorită unei creșteri de 14,7 milioane de euro, vânzările au ajuns la 828,3 milioane de euro (813,6 milioane de euro în anul precedent). Vânzările pe piața internă au crescut cu 139,9 milioane de euro (25,4%) față de anul precedent, ajungând la 690,8 milioane de euro; Grupul Krone a realizat astfel 27,4% din vânzările sale în Germania. Aproximativ 32,1 la sută din vânzările interne au fost generate de sectorul utilajelor agricole și 67,0 la sută de sectorul vehiculelor utilitare.

Din cauza creșterilor neprevăzute ale costurilor de achiziție de materiale și energie, rezultatul Grupului se afla sub presiune. Acesta a scăzut ușor la 84,6 milioane de euro înainte de impozitul pe profit pentru exercițiul financiar 2021/2022. Profitul înainte de impozitare a fost de 3,4 la sută. Acesta a rezultat în principal din domeniile serviciilor, post-vânzare și alte servicii.

Ole Klose (CFO), Dr David Frink (CEO), Dr Stefan Binnewies (COO)_b


Situația financiară și finanțare


În exercițiul financiar 2021/2022, totalul bilanțului a fost de 1,7 miliarde de euro (anul precedent: 1,5 miliarde de euro). Volumul total al investițiilor de 60,1 milioane de euro (45,4 milioane de euro în anul precedent) a fost compensat de o amortizare de 39,4 milioane de euro. Creșterile au rezultat în principal din diverse investiții în diverse locații. În plus, au fost constituite stocuri pentru protejarea situației dificile a aprovizionării. Ca urmare a acestei utilizări de capital, resursele lichide au scăzut de la 337,1 milioane de euro la 281,9 milioane de euro.

Capitalul propriu a crescut de la 645,4 milioane de euro la 701,6 milioane de euro la data bilanțului, datorită profitului obținut după impozitul pe profit de 64,6 milioane de euro. În ciuda creșterii bilanțului în funcție de situație, rata capitalurilor proprii a scăzut doar ușor, ajungând la 41,6% (față de 43,7% în anul precedent). Capitalurile externe pe termen mediu și lung au scăzut de la 500,5 milioane de euro la 471,5 milioane de euro. Grupul dispune de un capital pe termen mediu și lung de 1,2 miliarde de euro (1,1 miliarde de euro în anul precedent). Acesta se referă nu numai la activele fixe, ci și la întregul stoc.

 

Angajați


Numărul mediu global al angajaților (personalul permanent) din Grupul Krone a crescut cu 6,1%, ajungând la 5.768 în exercițiul financiar 2021/2022 (5.438 în anul precedent). Acest număr include 261 de ucenici (266 în anul precedent). Creșterea numărului de angajați se datorează în principal extinderii activităților comerciale. Fiind o afacere de familie administrată de proprietar, aflată la a patra generație, Krone se bazează în mod constant pe nivelul ridicat de angajament și loialitate al angajaților săi. Politica de personal se bazează pe continuitate și identificare cu compania.

Bernard Krone_b

Bernard Krone, Președintele Consiliului de Supraveghere al Grupului Krone  


Cercetare și dezvoltare


În ultimul exercițiu financiar, Krone a investit din nou sume uriașe în cercetare și dezvoltare. În sectorul utilajelor agricole, de exemplu, au fost dezvoltate mai departe presele pentru baloți pătrați Krone BiG Pack și colectorii Bale Collect. Un moment important a fost prezentarea proiectului comun numit Combined Powers, o cooperare între Lemken și Krone. A fost dezvoltat un vehicul de tractare autonom care poate efectua șase procese de lucru pe teren. În domeniul vehiculelor utilitare, activitatea de dezvoltare s-a concentrat în principal pe completarea portofoliului de produse: generația de produse de containere interschimbabile WK 4.0 a ajuns la maturitatea de serie și a fost finalizată dezvoltarea noului Cool Liner. Krone a prezentat șasiuri automate inovatoare pentru containere, și-a intensificat cooperarea cu Trailer Dynamics în ceea ce privește semiremorca electrică și a început producția de serie a noii unități frigorifice în cadrul unui proiect comun cu Liebherr.

 

Produsele software și dezvoltările electronice continuă

 

să câștige în importanță în ambele domenii. În domeniul utilajelor agricole peste 70 de parteneri și produse software sunt acum conectați la Agrirouter, o platformă de schimb de date independentă de producător. În sectorul vehiculelor utilitare, domeniul serviciilor de telematică și al altor servicii digitale pentru remorci a fost extins în continuare. Un exemplu de dezvoltare transsectorială este soluția de telemetrie Krone Smart Collect Solar, care a fost introdusă cu succes atât în domeniul utilajelor agricole, cât și în cel al vehiculelor utilitare.

 

Perspectivă


Dr. David Frink, Directorul Executiv al Bernard Krone Holding SE & Co.KG, consideră că angajamentul extraordinar al angajaților a fost un factor de succes decisiv pentru exercițiul financiar anterior: ”În ciuda tuturor provocărilor din această perioadă, am reușit împreună să dezvoltăm cu succes compania cu numeroasele sale domenii de activitate. Această loialitate specială a angajaților față de Krone ca angajator, proximitatea față de clienți și soliditatea financiară formează o bază stabilă pentru dezvoltările viitoare.”

Vizualizat: 1114 | Galerie   | PrintPrint | Trimite unui prietenTrimite unui prieten

Scrie parerea ta







Numarul comentariului:
Nume:
Cod de securitate
Accept regulile de comentariu

Bine ați venit!

Aș vrea să stabilim câteva reguli pentru ca discuțiile să se poarte civilizat și constructiv.

1. În primul rând fiți respectuoși și prietenoși cu cei care comentează. Scopul e să găsim metode prin care să ne înțelegem ideile și motivațiile nu să ne depărtăm și mai mult.

2. Orice comentariu poate fi considerat material pentru ”intrebarea” care va motiva un articol.

3. Dacă consideri că întrebarea ta a fost prost reprezentată sau răspunsul te nemulțumește te rog comentează și lămurim.

4. Vă rog să criticați liber dacă vi se pare că am prezentat greșit ceva, dar să luați în considerare că scopul paginii este să fie moderat (pe cât posibil) deci nu o să vedeți scrieri agresive de la noi.

5. Pentru fiecare postare o să vă rog să păstraţi discuţia pe subiect astfel încât să nu divagăm neconstructiv fără a ajuta pe nimeni.

5. În rest folosiți-vă bunul simț.

Mulțumim!



Video

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Puma 260 AFS Connect - în premiera în România

Alături de cele peste 50 de maşini şi echipamente agricole expuse la Agriplanta, Titan Machinery România a prezentat cele mai noi şi moderne tehnologii pentru agricultura de precizie şi irigaţii. De asemenea, cel mai mare model din gama Puma - 260 AFS Connect a fost prezentat în premieră în România.

Interviu cu Bogdan Constantin, PR & Communication specialist Titan Machinery România.

Massey Ferguson a convins de la prima lucrare CLAAS România - soluţii digitale, servicii post-vânzare şi training specializat pentru operatori! FERME DE VÂNZARE în județul Cluj! IMAGINI DIN DRONĂ // Detalii în descriere

Bancul zilei

La cumpărături

La cumpărături
Un tip făcea cumpărături într-un supermagazin cu un cărucior în care era şi băieţelul său de doi ani. Detalii